Hoe een bericht op de startpagina in WordPress te verbergen - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe een bericht op de startpagina in WordPress te verbergen

5 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je ooit een blogpost willen verbergen op je WordPress-startpagina of blogarchiefpagina?

Hoewel je WordPress-berichten met een wachtwoord of privé kunt maken , wil je in sommige gevallen de post misschien gewoon van je startpagina verbergen, terwijl anderen deze toch kunnen bekijken als ze de directe link hebben.

In dit artikel laten we u zien hoe u berichten van geselecteerde pagina’s in WordPress kunt verbergen, zoals startpagina, categoriearchieven, zoekresultaten en meer.

Verberg berichten van de startpagina in WordPress

Methode 1. Verberg een WordPress-bericht van de startpagina met behulp van een plug-in

Deze methode is eenvoudiger en wordt aanbevolen voor beginners.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in WordPress Hide Posts installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Zodra de plug-in is geactiveerd, ga je gang en bewerk je het bericht dat je wilt verbergen. U ziet een nieuwe sectie ‘Berichten verbergen’ in de rechterkolom van de editor.

Verberg berichtinstellingen

Als u erop klikt, worden plug-in-opties weergegeven. U kunt het bericht op de voorpagina en blogpagina, categorie- of tagpagina’s, auteurspagina en sitezoekresultaten verbergen.

Selecteer gewoon de gewenste opties en sla vervolgens uw bericht op.

Afhankelijk van de opties die je hebt geselecteerd, kun je nu die pagina’s bezoeken en wordt dat specifieke bericht niet vermeld.

Alle gebruikers die de directe post-URL ( permalink ) hebben, kunnen deze nog steeds zien door de URL in te voeren.

Hoewel deze methode de gemakkelijkste is, ontbreken er verschillende krachtige opties.

U kunt bijvoorbeeld een pagina of een aangepast berichttype niet verbergen zoals een WooCommerce- product. Het heeft ook geen optie om een ​​bericht te verbergen in de WordPress RSS-feed .

Methode 2. Handmatig WordPress-berichten en -pagina’s verbergen

Voor deze methode moet u code aan uw WordPress-site toevoegen. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, raadpleeg dan onze handleiding over het kopiëren en plakken van codefragmenten in WordPress .

WordPress gebruikt een databasequery om berichten op te halen en weer te geven op basis van de pagina die een gebruiker bekijkt. Het biedt ook ingebouwde hooks om de query te wijzigen voordat deze wordt uitgevoerd.

We zullen die hooks gebruiken om de WordPress-query aan te passen en de WordPress-berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen in verschillende secties te verbergen.

U kunt aangepaste code toevoegen met behulp van de plug-in voor codefragmenten, die veiliger is en uw site niet kapot maakt. Als alternatief kunt u de aangepaste code toevoegen aan het functions.php- bestand van uw thema of een site-specifieke plug-in .

Je hebt ook de ID’s nodig van het bericht of de pagina’s die je wilt verbergen. We hebben een korte tutorial over hoe je een bericht-ID in WordPress kunt vinden die laat zien hoe je deze informatie kunt krijgen.

Kortom, u kunt gewoon een bericht of pagina bewerken om de ID ervan in de adresbalk van uw browser te bekijken.

Een bericht-ID zoeken in de adresbalk

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar het codegedeelte.

Verberg WordPress-berichten of -pagina’s van de startpagina

De volgende code gebruikt de conditionele tag is_home () om erachter te komen of de gebruiker de homepage bekijkt. Als dat het geval is, worden de post-ID’s uitgesloten van de zoekopdracht.

123456function wpb_exclude_from_home($query) {if ($query->is_home() ) {$query->set('post__not_in', array(1737, 1718));}}add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_home');

Vergeet niet om de ID’s in de array te vervangen door de daadwerkelijke ID’s van berichten of pagina’s die u wilt uitsluiten.

Verberg WordPress-berichten of -pagina’s van RSS-feed

Als u een WordPress-bericht van de startpagina en de WordPress RSS-feed wilt verbergen, kunt u eenvoudig de conditionele tag is_feed in de code gebruiken.

123456function wpb_exclude_from_feed($query) {if ($query->is_feed() ) {$query->set('post__not_in', array(1737, 1718));}}add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_feed');

Als je nu bent aangemeld als beheerder en je hebt geprobeerd je WordPress RSS-feed te bezoeken, dan zie je nog steeds de berichten die daar worden vermeld. Andere gebruikers kunnen de uitgesloten berichten niet zien wanneer ze uw RSS-feed bekijken.

Verberg WordPress-bericht of -pagina van Site Search

Nu, wat als u specifieke berichten wilt verbergen voor de zoekfunctie van WordPress-sites? Om dat te doen, hoeft u alleen de voorwaardelijke tag is_search aan de code toe te voegen.

123456function wpb_exclude_from_search($query) {if ( $query->is_search() ) {$query->set('post__not_in', array(1737, 1718));}}add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_search');

U kunt nu uw website bezoeken en zoeken naar de berichten die u wilde verbergen. Hoewel deze berichten openbaar zijn, worden ze niet in de zoekresultaten weergegeven.

Post uitgesloten van zoekresultaten

Verberg WordPress-bericht of -pagina uit archieven

Hoe zit het met het verbergen van specifieke WordPress-berichten of -pagina’s van archiefpagina’s zoals categorie-, tags- en datumarchieven? Om dat te doen, gebruiken we de conditionele tag is_archive ().

123456function wpb_exclude_from_archives($query) {if ( $query->is_archive() ) {$query->set('post__not_in', array(1737, 1718));}}add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_archives');

WordPress-bericht of -pagina van overal verbergen

Tot nu toe hebben we geleerd hoe we een WordPress-bericht of -pagina kunnen verbergen voor specifieke gebieden. Hoe zit het met het volledig verbergen van een WordPress-bericht uit al deze gebieden tegelijk?

Om dat te doen, kunt u alle voorwaardelijke tags die we eerder hebben gebruikt in één codefragment combineren.

123456function wpb_exclude_from_everywhere($query) {if ( $query->is_home() || $query->is_feed() ||  $query->is_search() || $query->is_archive() ) {$query->set('post__not_in', array(1737, 1718));}}add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_everywhere');

Deze code verbergt de gegeven berichten van de startpagina, RSS-feed, zoekresultaten en archiefpagina’s.

Controle van de zichtbaarheid van inhoud in WordPress

U kunt WordPress-berichten of -pagina’s verbergen met behulp van de twee methoden die we hierboven hebben beschreven. Laten we enkele van de meest gestelde vragen beantwoorden over opties voor het beheren van de zichtbaarheid van inhoud in WordPress.

Verbergen deze methoden de inhoud perfect?

Nee, dat doen ze niet.

Zoekmachines hebben het bericht bijvoorbeeld al gecrawld en geïndexeerd voordat u het kunt verbergen. Als u zoekmachines wilt voorkomen, raadpleeg dan onze gids over het verbergen van een WordPress-pagina voor Google .

Dit werkt ook niet als een WordPress-plug-in een aangepaste query gebruikt die uw controles overslaat en de inhoud onthult die u probeert te verbergen.

Een betere benadering zou zijn om een ​​bericht met een wachtwoord te beveiligen, zodat alleen gebruikers met het wachtwoord het kunnen bekijken.

U kunt ook een privébericht maken dat alleen zichtbaar is voor de beheerders, redacteuren en auteurs op uw website.

Kan ik deze methoden gebruiken om inhoud voor specifieke gebruikers te maken?

Nee, met deze methoden kunt u niet efficiënt inhoud delen met specifieke gebruikers. Een betere benadering zou zijn om een plug-in voor WordPress-lidmaatschap te gebruiken .

Met lidmaatschapsplug-ins zoals MemberPress kunt u beperkte inhoud maken en publiceren. U kunt zelfs abonnementen verkopen om toegang te krijgen tot premium inhoud.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een WordPress-bericht kunt verbergen op de startpagina en andere delen van je website.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format