Hoe gebruikers kunnen worden omgeleid na succesvol inloggen op WordPress - DeLaatbusiness

Hoe gebruikers kunnen worden omgeleid na succesvol inloggen op WordPress

6 min


129

Heeft u ooit gebruikers willen omleiden naar een specifieke pagina nadat ze zich hebben aangemeld bij uw WordPress-site?

Afhankelijk van de rol van de gebruiker, zou WordPress ze ofwel naar het dashboard of hun profielgedeelte in het WordPress-beheergebied leiden.

In deze handleiding laten we u zien hoe u gebruikers eenvoudig kunt omleiden na een geslaagde aanmelding bij WordPress. We laten u ook zien hoe u na het inloggen kunt omleiden op basis van gebruikersrollen en machtigingen .

Leid gebruikers eenvoudig door nadat ze zich hebben aangemeld bij WordPress

Waarom gebruikers omleiden na inloggen in WordPress?

Veel website-eigenaren hebben WordPress-websites voor meerdere gebruikers. Bijvoorbeeld een blog met meerdere auteurs, een lidmaatschapscommunity of een online winkel .

Al deze websites vereisen dat gebruikers inloggen om bepaalde acties uit te voeren en toegang te krijgen tot hun accountgegevens.

Veel plug-ins voor WordPress-lidmaatschap en eCommerce-software verwerken automatisch omleidingen door aangepaste inlogpagina’s van gebruikers te tonen en ze om te leiden naar een aangepaste accountbeheerpagina.

Het is echter mogelijk dat sommige websites een dergelijke plug-in niet gebruiken. In dat geval worden gebruikers omgeleid naar het standaard WordPress-beheergebied.

De standaard WordPress-methode biedt gebruikers geen duidelijke richtlijnen voor wat ze vervolgens moeten doen. Hoewel dit voor bloggers en schrijvers kan werken, is dit geen ideale gebruikerservaring voor uw gebruikers en klanten.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe gebruikers gemakkelijk kunnen worden omgeleid na succesvol inloggen op WordPress. We laten u twee methoden zien, en u kunt degene kiezen die het beste aan uw vereisten voldoet.

Methode 1. Aanmeldingsomleidingen instellen in WordPress met Peter’s Login-omleiding

Deze methode is eenvoudiger en stelt u in staat om inlogomleidingen in te stellen op basis van gebruikersrollen en machtigingen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in Peter’s Login Redirect installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je naar Instellingen »Inloggen / uitloggen Omleidingen gaan om de plug-in in te stellen.

Hiermee kunt u omleidingen na het inloggen instellen voor verschillende situaties. Laten we ze allemaal eens bekijken.

Aanmeldingsomleiding instellen voor specifieke gebruikers

Met de eerste optie op de instellingenpagina kunt u alleen specifieke gebruikers omleiden. U kunt een gebruikersnaam selecteren in het vervolgkeuzemenu. Daarna kunt u de URL’s invoeren om een ​​gebruiker om te leiden bij het inloggen en uitloggen.

Leid specifieke gebruiker om

Als u klaar bent, klikt u op de knop Gebruikersnaam toevoegen om deze instelling op te slaan. Herhaal het proces als u omleidingen voor meer individuele gebruikers wilt instellen.

Aanmeldingsomleiding per gebruikersrol instellen in WordPress

U kunt ook een login-omleiding instellen op basis van de gebruikersrol in WordPress. U hoeft alleen maar een gebruikersrol te selecteren in de vervolgkeuzelijst en vervolgens de omleidings-URL in te voeren. U kunt bijvoorbeeld editors omleiden naar het admin-gebied en abonnees naar een aangepaste pagina.

Omleiden op gebruikersrol

Aanmeldingsomleiding instellen door mogelijkheden in WordPress

Met de plug-in kunt u ook inlogomleidingen instellen op basis van gebruikersniveaus en mogelijkheden. Deze optie is vooral handig als u gebruikersrollen met aangepaste mogelijkheden in WordPress gebruikt.

Selecteer eenvoudig een gebruikersniveau in het vervolgkeuzemenu en voer inlog- en uitlog-URL’s in. U kunt de volgorde op elk nummer instellen en dit zal bepalen hoe deze regel wordt opgeslagen en weergegeven in de plug-in-instellingen.

Omleiden op gebruikersniveau

Aanmeldingsomleiding instellen voor alle gebruikers in WordPress

Op de instellingenpagina van de plug-in is er een optie om een ​​omleiding in te stellen voor alle andere gebruikers. Als een gebruiker niet overeenkomt met de regels die u hierboven heeft ingesteld, kunt u deze omleiden door hier een URL in te voeren.

U kunt deze instelling ook gebruiken om een ​​site-brede omleiding voor alle gebruikers te maken.

Leid alle andere gebruikers om

Een gebruikersregistratie-omleiding instellen in WordPress

Wanneer een nieuwe gebruiker zich aanmeldt op uw site, stuurt WordPress deze door naar de inlogpagina . U kunt het opzetten van een omleiding URL aan hen om een andere pagina te sturen op uw site onder de registratie bericht sectie.

Omleiding na registratie

U kunt ze bijvoorbeeld omleiden naar een welkomstpagina met links naar verschillende dingen die ze op uw website kunnen doen.

Belangrijk: vergeet niet om het machtigingsniveau te wijzigen in het gedeelte ‘Plug-in-instellingen aanpassen’ . Met de plug-in kan iedereen die categorieën kan bewerken, omleidings-URL’s bewerken. Dit betekent dat een gebruiker met de gebruikersrol Editor omleidingen kan instellen. We raden aan dit te wijzigen in install_plugins, zodat alleen gebruikers met beheerdersrol omleidingen kunnen instellen.

Plug-in toegang

Methode 2. Inlogomleidingen instellen in WordPress met behulp van WPForms

Als u een aangepast inlogformulier in WordPress wilt maken, kunt u WPForms gebruiken om het in te stellen met een omleiding na het inloggen.

WPForms is de beste plug- in voor WordPress-contactformulieren op de markt. Hiermee kunt u eenvoudig prachtige formulieren maken en deze toevoegen aan uw WordPress-site.

Het is een premium plug-in en je hebt op zijn minst hun “Pro” -plan nodig om toegang te krijgen tot de inlogformulierfunctie.

Allereerst moet u de WPForms- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de WPForms-website.

WPForms-licentiesleutel

Nadat u de licentiesleutel heeft ingevoerd, kunt u add-ons installeren. Ga je gang en bezoek de pagina WPForms »Addons en zoek de Add-on voor gebruikersregistratie.

Installeer de add-on voor gebruikersregistratie en aanmeldingsformulieren

Klik vervolgens op de knop Add-on installeren om de add-on te downloaden en te activeren. U bent nu klaar om uw eigen aangepaste inlogformulieren te maken.

Vervolgens moet u naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen gaan en omlaag scrollen naar het sjabloon ‘Gebruikersaanmeldingsformulier’. U moet op de knop ‘Een gebruikersaanmeldingsformulier maken’ klikken om door te gaan.

Laad het aanmeldingsformulier

WPForms laadt het gebruikersaanmeldingsformulier met de vereiste velden. U kunt op de velden klikken om uw eigen beschrijving of tekst eromheen toe te voegen. U kunt ook op de knop Verzenden klikken en het label wijzigen in ‘Inloggen’.

Bouw uw inlogformulier

Ten slotte kunt u inlogomleiding instellen voor dit inlogformulier.

Ga naar Instellingen »Bevestigingstabblad in de linkerkolom en selecteer ‘Ga naar URL’-omleiding als uw bevestigingstype.

Omleiden ingelogde gebruikers

Daaronder kunt u de URL invoeren waarnaar u wilt dat gebruikers worden omgeleid.

Uw inlogformulier is nu klaar. U kunt uw instellingen opslaan en de WPForm Builder-interface verlaten.

Laten we nu uw inlogformulier toevoegen aan uw website.

Bewerk eenvoudig de pagina waarop u het inlogformulier wilt weergeven of maak een nieuw formulier. Voeg op het paginabewerkingsscherm het WPForms-blok toe aan uw inhoudsgebied.

WPForms-blok toevoegen in WordPress

Selecteer vervolgens het aanmeldingsformulier dat u eerder hebt gemaakt, en het WPForms-blok laadt het automatisch in het inhoudsgebied.

Het voordeel van deze methode is dat u een omleiding kunt instellen voor uw aangepaste inlogformulier, en dat u ook paginabouwers zoals Beaver Builder of Divi kunt gebruiken om verbluffend mooie inlogpagina ‘s te maken.

Een landingspagina maken voor uw inlogformulier

Problemen met inloggen op WordPress oplossen

Omleidingen instellen met behulp van de hierboven beschreven methoden werkt als een zonnetje. In zeldzame gevallen kunt u problemen tegenkomen, afhankelijk van hoe uw WordPress-website is ingesteld en de plug-ins die u gebruikt.

Hier zijn enkele tips om u te helpen deze problemen op te lossen.

1. Werk uw permalinkstructuur bij

Ga gewoon naar Instellingen »Permalinks- pagina en klik op de knop ‘Instellingen opslaan’ zonder wijzigingen aan te brengen.

Update permalink-structuur

Hiermee worden de permalink-instellingen van WordPress vernieuwd. Houd deze tip bij de hand, want deze kan ook helpen bij het oplossen van andere omleidingsproblemen in WordPress.

2. Los het probleem met het omleiden van de aanmeldingspagina op

Als je de WordPress-inlogpagina blijft vernieuwen en je terugleidt naar het inlogformulier, dan is dit een teken van een conflicterende instelling.

Raadpleeg voor het oplossen van dit probleem onze handleiding over het oplossen van het probleem met het vernieuwen en omleiden van WordPress-aanmeldingspagina’s .

3. Volg de algemene tips voor probleemoplossing

Het meest waarschijnlijke probleem achter inlogproblemen is een plug-in of themaconflict. Volg de stap in onze ultieme WordPress-gids voor probleemoplossing om erachter te komen welke het probleem veroorzaakt .

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je gebruikers gemakkelijk kunt omleiden nadat ze succesvol zijn ingelogd op WordPress.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format