Hoe gebruikersactiviteit in WordPress te controleren met beveiligings auditlogboeken - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe gebruikersactiviteit in WordPress te controleren met beveiligings auditlogboeken

6 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u gebruikersactiviteit op uw WordPress-site volgen?

Het runnen van een blog met meerdere auteurs of een lidmaatschapssite heeft zijn eigen unieke uitdagingen, zoals het  stoppen van spamregistraties  en het  beheren van de redactionele workflow .

Een oplossing die eigenaren en beheerders van multi-user WordPress-sites zoeken, is de mogelijkheid om gebruikersactiviteit op hun website eenvoudig te volgen.

Hierdoor kunnen ze een check and balance-systeem opzetten. Als dingen uit de hand lopen, kunnen ze gemakkelijk achterhalen wat er mis is gegaan, wie het heeft gedaan en hoe het probleem kan worden opgelost.

In dit artikel laten we u zien hoe u gebruikersactiviteit kunt volgen en een logboek voor beveiligingscontrole kunt bijhouden in WordPress.

Monitor gebruikersactiviteit in WordPress

Waarom zou u WordPress Activity Monitor en Logs moeten inschakelen?

Een veelvoorkomend bezwaar dat vaak naar voren komt, is dat je WordPress geen login- toegang moet geven aan iemand die je niet vertrouwt. Als u dat doet, heeft u geen oplossing voor het volgen van activiteiten nodig.

Dat is een beetje extreem, want er zijn verschillende zeer geldige use-cases van activiteitenlogboeken.

Soms kunnen gebruikers per ongeluk een fout of fout maken die uw WordPress-website kan beschadigen . Met een logboek voor het bijhouden van activiteiten kunt u deze problemen sneller identificeren en oplossen.

Aangezien de controlelogboeken u laten zien welke gebruiker de fout heeft gemaakt, kunt u hen ook de beste praktijken bijbrengen om dezelfde fout in de toekomst te voorkomen.

Een goed voorbeeld is als een  moderator een opmerking  heeft goedgekeurd die niet voldoet aan uw opmerkingenrichtlijnen, dan kunt u de fout snel corrigeren en hem er ook van op de hoogte stellen.

Een andere zeer goede use-case voor beveiligingsauditlogboeken is wanneer u een WordPress-ontwikkelaar inhuurt van externe contractwebsites zoals Codeable , Upwork, enz.

Hoewel de meeste ontwikkelaars betrouwbaar zijn, komt u soms een oneerlijke ontwikkelaar tegen die ervoor kan zorgen dat uw bedrijf aanzienlijk geld verliest.

Onlangs meldde een van onze Facebook-groepsleden dat een ontwikkelaar die ze had ingehuurd van Upwork het PayPal-adres in haar WooCommerce-winkel had gewijzigd .

Upwork Scammer

Dit soort subtiele veranderingen zijn buitengewoon moeilijk te detecteren, tenzij je een WordPress-gebruikerscontrolelogboek hebt dat alle activiteiten bijhoudt.

Enkele jaren geleden overkwam dit probleem met de oprichter van WPBeginner, Syed Balkhi , waar een freelance ontwikkelaar stilletjes een aantal van zijn gelieerde links veranderde. Syed ving het probleem op en loste het op dankzij een plug-in voor beveiligingsauditlogboeken.

Laten we, met de bovenstaande voordelen in gedachten, eens kijken hoe u gebruikersactiviteiten op uw WordPress-website kunt instellen en volgen.

We zullen twee WordPress-plug-ins voor auditlogboeken delen.

  1. Simple History (gratis plug-in, maar niet zo robuust)
  2. WP Security Audit Log (best-in-class voor wat het doet)

Gebruikersactiviteit controleren met eenvoudige geschiedenis

Simple History is een gratis plug-in voor het monitoren van gebruikersactiviteiten voor WordPress, maar het is niet zo rijk aan functies. Als u een kleine website of WordPress-blog heeft , werkt deze plug-in voor u.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de  plug-in Simple History installeren en activeren  . U kunt onze beginnershandleiding volgen over  het installeren van een WordPress-plug-in  voor gedetailleerde instructies.

Ga na activering naar  Instellingen  »  Eenvoudige geschiedenis  in de linkerzijbalk van uw WordPress admin-paneel.

Instellingenpagina voor Simple History-plug-ins

Op de instellingenpagina kunt u kiezen of u het activiteitenlogboek op het dashboard, op een aparte pagina of beide wilt weergeven.

U kunt ook het aantal items bepalen dat op het Dashboard en de logpagina wordt weergegeven.

Standaard schoont de Simple History-plug-in de geschiedenis van het activiteitenlogboek op die ouder is dan 60 dagen. U kunt de geschiedenis ook handmatig verwijderen door op de   knop Log nu wissen op de instellingenpagina te klikken.

Met deze plug-in kunt u de geschiedenis volgen met behulp van een geheime RSS-feed. U moet echter de optie “RSS-feed inschakelen” aanvinken om deze te gebruiken.

Gebruikersactiviteiten bekijken met eenvoudige geschiedenis

Om het gebruikersactiviteitenlogboek te bekijken, moet u de Dashboard »Simple History- pagina bezoeken. Je kunt ze ook bekijken op het Dashboard, maar dit hangt af van hoe je de instellingen van deze plug-in hebt geconfigureerd.

Gebruikersactiviteitenlogboek Simple History

Deze plug-in geeft standaard de gebeurtenissen van de afgelopen 30 dagen weer. U kunt het wijzigen naar een vast bereik (tot 60 dagen) of naar een aangepast bereik door op het vervolgkeuzemenu Datums te klikken .

Om naar specifieke evenementen op uw site te zoeken, moet u op de link “Zoekopties weergeven” klikken. Dit opent een aantal velden. U kunt een enkel veld of een combinatie ervan gebruiken om de gewenste gegevens te vinden.

Eenvoudige zoekopties voor activiteitenlogboeken in de geschiedenis

U kunt bijvoorbeeld het veld Gebruikers gebruiken om iemand te zoeken en vervolgens op de   knop Gebeurtenissen zoeken klikken om de activiteiten van die persoon in de afgelopen 30 dagen te zien.

Standaard kunt u met de Simple History-plug-in inloggen, uitloggen, verkeerd wachtwoord, post / pagina bewerken, media uploaden, plug-in installeren / updaten, gebruikersprofielwijzigingen en meer controleren.

Het heeft ook ondersteuning voor  bbPress-forums waarmee u de forum- en onderwerpactiviteiten op uw website kunt zien.

Met Simple History kunt u ook uw eigen aangepaste evenementen toevoegen. Als je ontwikkelervaring hebt en een aangepast evenement wilt toevoegen, kun je de details op  deze pagina bekijken .

Bewaak gebruikersactiviteit met behulp van het WP Security Audit Log

Hoewel Simple History goed werk verricht bij het bijhouden van gebruikersactiviteiten op uw website, is de functionaliteit beperkt.

Als u op zoek bent naar een plug-in die gedetailleerde en realtime rapporten over gebruikersactiviteiten biedt, moet u de   plug-in WP Security Audit Log gebruiken .

Het is een functierijke plug-in waarmee u elke wijziging op uw website kunt volgen. U kunt ook e-mail- en sms-meldingen ontvangen voor belangrijke sitegebeurtenissen.

Om te beginnen, moet u de plug-in WP Security Audit Log op uw WordPress-site installeren en activeren  .

Na activering ziet u een nieuw menu-item  Auditlogboek  in de linkerzijbalk van uw admin-paneel. U moet erop klikken om deze plug-in te configureren.

WP Scurity Activity Log-plug-in

Op de instellingenpagina moet u de licentiesleutel van deze plug-in invoeren, en vervolgens moet u op de knop “Akkoord en licentie activeren” klikken om deze plug-in te gebruiken.

Opmerking : om de licentiesleutel te krijgen, kunt u de welkomstmail bekijken die u heeft ontvangen nadat u de plug-in heeft gekocht.

Eenmaal geactiveerd, ziet u nieuwe opties onder het menu Auditlogboek in de linkerzijbalk.

Om de gebeurtenissen op uw website te volgen, gaat u naar de pagina  Auditlogboek »Auditlogboekviewer  .

Audit Log Viewer om gebeurtenissen te controleren

Deze plug-in toont de laatste gebeurtenissen in de bovenste balk van uw scherm. U kunt ook op die meldingen klikken om naar de pagina Audit Log Viewer te gaan.

Op de logpagina kunt u alle gebeurtenissen op uw website zien. U krijgt belangrijke details zoals de datum van het evenement, de betrokken gebruiker, het IP-adres van de gebruiker en het evenementbericht.

Als iemand zich bijvoorbeeld op uw site heeft aangemeld, kunt u achterhalen wie die gebruiker was, wanneer die persoon zich heeft aangemeld en het IP-adres van de gebruiker.

U kunt de gebeurtenissen die u wilt volgen ook beheren door naar de pagina Auditlogboek »Gebeurtenissen in- / uitschakelen te gaan .

Schakel gebeurtenissen in om te bewaken

Hier kunt u Basic, Geek, of Aangepast selecteert uit de Logniveau dropdown menu. Op basis van je selectie zie je verschillende evenementnamen en hun beschrijving op die pagina.

U kunt nu individuele gebeurtenissen in- of uitschakelen door de vakjes aan / uit te vinken. U kunt hetzelfde doen door naar verschillende tabbladen te gaan, zoals Inhoud en opmerkingen, WordPress-installatie, bezoekersevenementen, enz.

Om de ingelogde gebruikers op uw site te volgen, gaat u naar de pagina Auditlog »Ingelogde gebruikers .

WP Security Audit Log Plugin ingelogde gebruikers

Vanaf hier ziet u alle gebruikers die zijn ingelogd op uw site. U kunt iemand ook dwingen uit te loggen door op de  knop Sessie beëindigen te klikken.

Als u het activiteitenlogboek van uw site wilt downloaden, gaat u naar de pagina Auditlogboek »Rapporten om een ​​rapport te genereren op basis van de criteria die u mogelijk heeft.

Dat is alles! We hopen dat dit artikel u heeft geholpen te begrijpen hoe u gebruikersactiviteit in WordPress kunt volgen met behulp van Simple History of WP Security Audit Log-plug-in.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format