Hoe maak je een fotowedstrijd in WordPress (stap voor stap) - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe maak je een fotowedstrijd in WordPress (stap voor stap)

7 min


116
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een fotowedstrijd houden in WordPress? Fotowedstrijden zijn een geweldige manier om gebruikersbetrokkenheid op te bouwen en snel veel nieuwe bezoekers naar uw website te trekken.

Voor fotowedstrijden moeten gebruikers een foto indienen om mee te doen aan de wedstrijd of weggeefactie. Actieve gebruikersparticipatie maakt ze zeer boeiend en best leuk.

U kunt fotowedstrijden houden op bijna elke soort website, inclusief zakelijke websites , online winkels , WordPress-blog , enz.

In dit artikel laten we je stapsgewijze instructies zien om eenvoudig een fotowedstrijd in WordPress te maken.

Maak eenvoudig een fotowedstrijd in WordPress

Stap 1. Installeer en activeer RafflePress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de RafflePress- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Je hebt ten minste hun Pro- abonnement nodig om toegang te krijgen tot de functie voor het indienen van afbeeldingen.

RafflePress is de beste WordPress- weggeef- / wedstrijdplug-in op de markt. Hiermee kunt u gemakkelijk virale wedstrijden op uw website houden, zodat u uw bezoekersaantal, e-mailabonnees en volgers op sociale media kunt vergroten.

Het wordt geleverd met ingebouwde sociale acties en kan worden geïntegreerd met alle topplatforms voor e-mailmarketing .

Opmerking: de RafflePress-plug-in is door ons team gemaakt, zodat we deze op WPBeginner kunnen gebruiken. Op veler verzoek hebben we het voor iedereen als plug-in uitgebracht.

Zodra je RafflePress hebt geactiveerd, zal de plug-in een nieuw menu-item genaamd RafflePress toevoegen aan je WordPress admin-zijbalk. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingen van de plug-in.

Eerst moet u de licentiesleutel voor uw plug-in invoeren. U vindt deze informatie onder uw account op de RafflePress-website.

Voeg RafflePress licentiesleutel toe

Voer gewoon de licentiesleutel in en klik op de knop ‘Licentie verifiëren’. RafflePress zal uw licentie-informatie verifiëren en opslaan.

Daarna kun je doorgaan met het maken van je fotowedstrijd.

Stap 2. Creëer je eerste wedstrijd

Nadat je de plug-in hebt ingesteld, moet je naar RafflePress »Nieuwe pagina toevoegen om je eerste wedstrijd te maken.

RafflePress zal zijn interface voor het maken van wedstrijden lanceren. U moet eerst een titel voor deze campagne invoeren en vervolgens een sjabloon selecteren.

Voeg een titel toe en selecteer een sjabloon voor uw campagne

De sjablonen zijn vooraf gemaakte campagnes op basis van uw bedrijfsdoelen. U kunt beginnen met een sjabloon en deze aanpassen aan uw behoeften. U kunt ook de klassieke sjabloon kiezen om met een basiscampagne te beginnen.

We gaan door en selecteren de klassieke sjabloon.

Klik op het volgende scherm op de prijstitel om uw prijsgegevens en afbeelding in te voeren.

Voer prijsgegevens in

Daarna moet je de wedstrijdduur selecteren onder de Start- en Eindtijd. Je kunt de datum, tijd en tijdzone selecteren voor de duur van je wedstrijd.

Campagneduur

Tot zover goed.

Laten we nu wat acties toevoegen. Dit zijn de dingen die u wilt dat gebruikers doen om mee te doen aan uw prijsvraag.

Schakel over naar het tabblad ‘Acties’ en je ziet een lijst met acties die je aan je wedstrijd kunt toevoegen.

Voor een weggeefactie voor een fotowedstrijd zou je de actie ‘Een afbeelding indienen’ willen toevoegen.

Dien een afbeeldingsactie in

Klik gewoon om de actie aan uw wedstrijd toe te voegen. RafflePress toont nu actie-instellingen in de linkerkolom.

Instellingen voor beeldactie

U kunt een titel voor de actie opgeven en het aantal inzendingen selecteren dat gebruikers worden beloond voor het voltooien ervan.

U kunt ook een invoer verplicht maken en gebruikers zelfs toestaan ​​dagelijkse invoer in te dienen. Daaronder kunt u aanvullende instructies geven over hoe gebruikers kunnen deelnemen.

Laten we nu wat meer acties aan uw wedstrijd toevoegen. Hierdoor kunt u in contact blijven met die gebruikers en een aanhang opbouwen.

Met RafflePress kun je sociale media-acties toevoegen, zoals een Facebook-pagina bezoeken, een tweet verzenden, volgen op Instagram en meer.

U kunt ook uw e-mailmarketingservice koppelen om uw e-maillijst uit te breiden .

Stap 3. Ontwerp je fotowedstrijd

RafflePress biedt u gebruiksvriendelijke ontwerptools om het uiterlijk van uw fotowedstrijdwidget aan te passen.

Schakel gewoon naar het tabblad Ontwerpen en u ziet opties om een ​​lay-out, knopkleur en lettertypen voor uw campagne te kiezen.

Ontwerp je fotowedstrijd

Als u van plan bent de fotowedstrijd als een zelfstandige bestemmingspagina te houden in plaats van deze in een blogpost, pagina of zijbalkwidget in te sluiten, dan kunt u ook de achtergrondkleur van de pagina kiezen.

Met RafflePress kun je je weggeefactie toevoegen aan elke WordPress-post of -pagina. Je kunt ook een aangepaste bestemmingspagina voor je fotowedstrijd maken door een van de beste WordPress-paginabouwers te gebruiken en daar je weggeefwedstrijdwidget toe te voegen. (hierover later meer).

Stap 4. Configureer de wedstrijdinstellingen

Schakel na het aanpassen van de ontwerpopties naar het tabblad ‘Instellingen’ onder de bouwer om andere instellingen te bekijken.

Ze spreken allemaal voor zich, maar we zullen ze een voor een doornemen.

Algemene instellingen

Eerst bekijk je de algemene instellingen. Als je een zelfstandige fotowedstrijdpagina wilde maken, dan kun je dat hier doen. Geef een naam op voor uw campagnepagina onder de optie Page Permalink zonder spaties.

U kunt ook het aantal inzendingen, prijswinnaars en de mogelijk gemaakte link weergeven en verbergen.

Schakel vervolgens over naar het tabblad ‘Giveaway-regels’. Hier vermeld je de regels voor deelname aan de weggeefactie. U kunt beginnen door op de knop ‘Regels genereren’ te klikken om automatisch regels te genereren met behulp van een voorbeeldsjabloon.

Genereer wedstrijdregels

Schakel daarna over naar de e-mailverificatie. Vanaf hier kunt u e-mailverificatie in- en uitschakelen. Als u dit inschakelt, worden gebruikers verplicht hun e-mailadres te bevestigen.

Email verificatie

Als je Google Analytics of andere trackingcodes zoals Facebook-pixel wilt toevoegen , ga dan naar het tabblad ‘Success Tracking’. Hier kunt u die codes toevoegen en gebruikers volgen voor on-site en off-site retargeting.

Succes bijhouden

Vervolgens komt het tabblad Succesomleiding. Dit is waar u RafflePress kunt vertellen om gebruikers naar een specifieke pagina om te leiden nadat ze zich hebben aangemeld voor de wedstrijd.

Succesomleiding

Ten slotte kunt u de functie voor sociaal inloggen in- of uitschakelen via het tabblad sociale inloggegevens.

Dat is alles wat je hebt gedaan met het opzetten van de fotowedstrijd. Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw campagne op te slaan.

Stap 5. Voeg fotowedstrijdwidget toe aan uw website

RafflePress biedt meerdere manieren om uw wedstrijdcampagne overal op uw website toe te voegen.

U kunt eenvoudig een bericht of pagina bewerken of een nieuwe maken en vervolgens het RafflePress-blok toevoegen aan de Gutenberg-editor .

RafflePress-blok toevoegen

Daarna moet je de weggeefwedstrijd selecteren die je eerder hebt gemaakt. Het RafflePress-blok laadt nu een voorbeeld van uw weggeefwidget in de WordPress-inhoudseditor .

Wedstrijdwidget voor weggeefacties

Je kunt je weggeefactie ook toevoegen door de shortcode te gebruiken . Dit is handig wanneer u de wedstrijd in een zijbalkwidget wilt weergeven, deze wilt toevoegen aan uw paginabuilderlay-out of deze wilt gebruiken in de klassieke editor .

Bewerk eenvoudig uw weggeefactie en ga naar het tabblad ‘Publiceren’ in de bouwerinterface. Klik vanaf hier op de shortcode-optie en RafflePress toont de shortcode die u kunt gebruiken.

Kopieer de shortcode

Kopieer de shortcode en bewerk het bericht of de pagina waarop u de weggeefactie wilt weergeven. Plak gewoon de shortcode in de berichteditor en je bent klaar.

Als je het in een zijbalkwidget wilt weergeven, ga dan naar de pagina Uiterlijk »Widgets en voeg een tekstwidget toe aan je zijbalk.

Voeg shortcode-widget toe

Plak daarna gewoon de shortcode in de widgetinstellingen en klik op de knop Opslaan.

U kunt nu uw website bezoeken om de fotowedstrijd-widget in de zijbalk te zien.

Fotowedstrijd widget in zijbalk

Stap 6. Maak uw weggeefactie voor fotowedstrijd bekend

Voor een succesvolle fotowedstrijd moet je vooruit plannen. Begin van tevoren met het promoten van het evenement via sociale media, een blogpost en uw e-mailnieuwsbrief.

Je kunt ook een afteltimerbanner toevoegen om een ​​FOMO-effect te creëren en anticipatie op te bouwen.

We raden aan om de wedstrijdwidget aan je zijbalk toe te voegen, omdat gebruikers deze kunnen zien voordat de wedstrijd begint.

Stap 7. Aankondiging van de winnaars van de fotowedstrijd

Zodra je de weggeefactie voor fotowedstrijden aan je website hebt toegevoegd, gaat deze automatisch live op de door jou gekozen datum en tijd.

Daarna kun je naar RafflePress »Giveaways gaan en op de Image Entries-link onder je fotowedstrijdcampagne klikken.

Afbeelding ingangen

Je ziet nu alle afbeeldingen die voor de wedstrijd zijn ingediend. U kunt de winnaars kiezen of RafflePress willekeurig een winnaar laten kiezen.

Ga weer terug naar de RafflePress »Giveaways- pagina en klik op de Need Winners-link naast je weggeefactie.

Willekeurige winnaars

RafflePress zal nu willekeurig een winnaar selecteren voor uw weggeefactie.

Winnaar geselecteerd

U kunt de winnaar nu via e-mail op de hoogte stellen en hen laten weten hoe ze hun prijs kunnen claimen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je eenvoudig een fotowedstrijd in WordPress kunt maken. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *