Hoe maak je een Net Promoter Score® (NPS) -enquête op WordPress - DeLaatbusiness

Hoe maak je een Net Promoter Score® (NPS) -enquête op WordPress

6 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een Net Promoter Score (NPS) -enquête maken in WordPress? Net Promoter Score is een populaire methode om de loyaliteit van klanten te meten, zodat u uw merkimago kunt verbeteren. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een Net Promoter Score®-enquête in WordPress kunt maken en hoe u deze op de juiste manier kunt gebruiken om uw bedrijf te verbeteren.

Een Net Promoter Score-enquête maken in WordPress

Wat is de Net Promoter Score?

Net Promoter Score is een beheertool waarmee bedrijven de loyaliteit van klanten kunnen meten. Het idee werd voor het eerst geïntroduceerd in 2003 en sindsdien heeft meer dan tweederde van de Fortune 1000-bedrijven het overgenomen.

Hier is hoe het werkt.

Het is gebaseerd op een enkele vraag: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u ons bedrijf / product / dienst zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ .

Het antwoord wordt gegeven op een schaal van 0 tot 10.

Klanten die reageren met een score van 9 of 10 worden ‘Promoters’ genoemd. Dit zijn de meest loyale klanten van uw merk en zullen hoogstwaarschijnlijk opnieuw kopen en uw bedrijf aanbevelen aan anderen.

Gebruikers die antwoorden met een score tussen 0-6, worden beschouwd als ‘Criticasters’. Dit zijn de klanten die niet tevreden zijn met uw bedrijf en die uw bedrijf het minst waarschijnlijk zullen kopen of aanbevelen.

Klanten die reageren met een score van 7 of 8 worden ‘Passives’ genoemd. Ze kunnen zowel promotors als tegenstanders zijn en zullen uw bedrijf en producten niet actief aanbevelen aan hun vrienden of collega’s.

Je uiteindelijke NPS-score wordt berekend door het percentage tegenstanders af te trekken van het percentage promotors. De totale score varieert van -100 tot 100.

Een score van -100 betekent dat alle klanten tegenstanders zijn en een volledige score van 100 betekent dat alle klanten die aan de enquête hebben deelgenomen promotors waren. Normaal gesproken wordt een score van positieve getallen (0-40) als goed beschouwd en een score van 50 of hoger als uitstekend.

Vanwege de populariteit van NPS-enquêtes onder bedrijven, zijn er talloze zeer dure enquêtetools die u honderden dollars per maand in rekening brengen. Deze oplossingen zijn niet erg betaalbaar voor kleine bedrijven.

Gelukkig kun je een WordPress-enquête-plug-in van WPForms gebruiken, waarmee je krachtige NPS-enquêtes kunt maken tegen een fractie van de kosten.

Laten we eens kijken hoe u een Net Promoter Score-enquête in WordPress kunt maken.

Een Net Promoter Score (NPS) -enquête maken in WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de WPForms- plug-in installeren en activeren . 

WPForms is een betaalde plug-in en je hebt op zijn minst hun Pro-plan nodig om toegang te krijgen tot hun enquête-add-on die in deze tutorial wordt gebruikt.

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden onder uw accountgedeelte op de WPForms-website.

WPForms-licentie

Nadat u uw licentiesleutel heeft ingevoerd, gaat u naar de pagina WPForms »Addons en zoekt u de ‘Surveys and Polls Addon’. Ga je gang en klik op de knop ‘Add-on installeren’.

Installeer de add-on voor enquêtes

WPForms zal nu de add-on installeren. Als u klaar bent, moet u op de knop ‘Activeren’ klikken om de add-on te gebruiken.

U bent nu klaar om uw eerste Net Promoter Score-enquêteformulier te maken.

Ga naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen om een ​​nieuw formulier te maken. Eerst moet u een titel voor uw formulier opgeven en vervolgens ‘Enquêteformulier’ selecteren in de onderstaande sjablonen.

Maak een nieuw enquêteformulier

WPForms zal nu de formulierbouwer-interface laden met enkele typische enquêteformuliervelden. Dit is een formulierbouwer met slepen en neerzetten waar u gewoon kunt aanwijzen en klikken om bestaande formuliervelden te bewerken of nieuwe velden toe te voegen vanuit de linkerkolom.

Verwijder alle formuliervelden

De Net Promoter Score-enquête heeft meestal maar één vraag, wat betekent dat we niet al deze velden nodig hebben. Ga gewoon met uw muis naar elk veld en klik vervolgens op de verwijderknop om ze te verwijderen.

Nadat u alle velden heeft verwijderd, klikt u op het veld ‘Net Promoter Score’ onder de linkerkolom om deze toe te voegen aan uw formulier.

Veld Net Promoter Score toevoegen

Uw Net Promoter Score-enquêteformulier is nu bijna klaar. Het simpelweg krijgen van de score is niet erg nuttig omdat u niet weet waarom deze klanten ongelukkig of gelukkig zijn.

Laten we enkele slimme voorwaardelijke velden aan het formulier toevoegen om meer nuttige feedback van gebruikers te krijgen.

Voorwaardelijke logica toevoegen aan het Net Promoter Score-enquêteformulier

WPForms wordt geleverd met een slimme functie voor voorwaardelijke logica waarmee u formuliervelden kunt weergeven of verbergen op basis van de antwoorden van gebruikers op eerdere formuliervelden.

U kunt die functie gebruiken om gebruikers om meer feedback te vragen op basis van hun antwoord. U kunt bijvoorbeeld gebruikers die een score tussen 0-6 selecteren, vragen om u nog een kans te geven om het goed te maken. Deze klanten zijn ongelukkig en door hen een kans te vragen om dingen goed te maken, kunt u uw relatie met deze klanten verbeteren.

Op dezelfde manier kunt u gebruikers die een score tussen 9-10 geven, vragen om een ​​getuigenis achter te laten en hun toestemming te vragen om deze op uw website te delen. Dit zijn uw meest loyale klanten en hun getuigenissen kunnen u helpen bij het toevoegen van sociaal bewijs aan uw website.

Laten we deze voorwaardelijke velden toevoegen aan uw NPS-enquêteformulier.

Klik eerst op het veld ‘Alineatekst’ onder de linkerkolom om het aan uw formulier toe te voegen. Klik daarna op het formulierveld om het label te bewerken.

Voeg alineatekstveld toe en bewerk het label

We willen dit veld alleen laten zien aan gebruikers die reageren met een score tussen 0 en 6. Hiervoor voegen we voorwaardelijke logica toe aan dit formulierveld.

Klik om het formulierveld te selecteren en klik vervolgens op het menu ‘Voorwaarden’ in de linkerkolom. Klik nu op het selectievakje naast de optie ‘Voorwaardelijke logica inschakelen’.

Voorwaardelijke logica gebruiken om feedbackveld te verbergen

Nu zal WPForms voorwaardelijke logische regels weergeven. We zullen regels toevoegen om dit veld weer te geven als het veld ‘Net Promoter Score’ niet tussen 8 en 10 ligt.

U moet voor elke waarde een regel toevoegen. U moet ook een regel toevoegen om dit veld alleen weer te geven als het enquêteveld niet leeg is .

U kunt het proces ook herhalen om nog een alineatekstveld toe te voegen dat wordt weergegeven wanneer gebruikers een score tussen 9 en 10 geven.

Voor degenen die een score van 7 of 8 geven, zou u een vergelijkbaar alineatekstveld moeten hebben waarin hen wordt gevraagd om hun beste suggestie om het product te verbeteren. Deze klanten zijn doorgaans tevreden met het algehele product, maar hebben een of twee dingen nodig om van hen promotors te maken.

Uw Net Promoter Score-enquête toevoegen in WordPress

WPForms maakt het supereenvoudig om formulieren toe te voegen aan een bericht of pagina op uw website.

Maak gewoon een nieuwe pagina of bewerk een bestaande pagina. Klik op het pagina bewerkingsscherm op de knop ‘Formulier toevoegen’.

Voeg formulier toe knop

Dit zal een pop-up openen waarin u het enquêteformulier moet selecteren dat u eerder hebt gemaakt en op de knop ‘Formulier toevoegen’ moet klikken.

Selecteer enquêteformulier

WPForms zal nu de vereiste shortcode toevoegen om het formulier weer te geven in uw paginabewerkingsgebied. U kunt nu uw wijzigingen opslaan en uw website bezoeken om het formulier in actie te zien.

Voorbeeld van een Net Promoter Score-enquête

Wanneer een gebruiker nu een score tussen 0 en 6 selecteert, ziet hij een ander formulierveld waarin om feedback wordt gevraagd.

NPS-enquêteformulier met feedbackveld

De resultaten van uw Net Promoter Score bekijken

Nadat uw formulier live is, begint WPForms met het berekenen van uw Net Promoter Score op basis van enquêteresultaten. U kunt de link naar de NPS-enquête naar uw klanten sturen met behulp van een e-mailmarketingservice om hen aan te moedigen deze in te vullen.

Nadat een paar gebruikers het formulier hebben ingevuld, kunt u uw score bekijken.

Ga hiervoor naar de WPForms »All Forms- pagina. Klik op de link ‘Enquêteresultaat’ onder uw Net Promoter Survey-formulier.

Net Promoter Score enquêteresultaten

WPForms geeft nu uw totale Net Promoter Score weer samen met het aantal promoters, tegenstanders en passives. Het zal de resultaten ook opsplitsen in prachtige grafieken, balken en grafieken.

U kunt de feedback van gebruikers gebruiken om uw product te verbeteren, nieuwe functies toe te voegen en ondersteuning te bieden aan ontevreden klanten en hen om te zetten in loyale merkevangelisten.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u eenvoudig een Net Promoter Score (NPS) -enquête in WordPress kunt maken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *