Hoe maak je een webdirectory in WordPress - DeLaatbusiness

Hoe maak je een webdirectory in WordPress

10 min


98

Bent u op zoek naar een zakelijke webdirectory? Webgidsen zijn een populair online bedrijfsidee , waardoor u geld kunt verdienen met uw website met door gebruikers gegenereerde inhoud.

Angie’s lijst, een populaire webdirectory die huiseigenaren helpt om betrouwbare aannemers en serviceproviders te vinden. Ze zijn meer dan 9 miljard dollar waard.

Of je nu een niche-webdirectory wilt maken om online geld te verdienen , of een partnerdirectory om je leveranciers te vermelden, je kunt het eenvoudig doen in WordPress.

In dit artikel laten we zien hoe u eenvoudig een webdirectory in WordPress kunt maken. We zullen bespreken hoe u betalingen kunt accepteren voor uw premium webdirectory-vermeldingen.

Hoe maak je een webdirectory in WordPress

Wat is een weblijst?

Een webdirectory is als een catalogus waarin bedrijven of individuen worden vermeld met details zoals contactgegevens, services, functies, enz.

Met webmappen kunnen gebruikers door een catalogus met links bladeren, onderverdeeld in onderwerpen, categorieën en interessegebieden. Een perfect voorbeeld van een webdirectory is de Gouden Gids of Angie’s List.

Ze worden meestal gebruikt om mensen te helpen een plaats of dienst te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Een ander voorbeeld van een webdirectory is Yelp, waarmee mensen geweldige lokale bedrijven kunnen vinden, zoals restaurants, tandartsen, schoonheidssalons, artsen, enz.

Hoewel er verschillende webdirectory-thema’s voor WordPress zijn waarmee u een webdirectory kunt maken, raden we ze niet aan, omdat u dan voor altijd opgesloten raakt in het thema.

Daarom laten we u alleen plug-in-methoden zien, zodat u deze kunt gebruiken met elk thema dat u maar wilt.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u een webdirectory in WordPress kunt maken.

Methode 1: een WordPress-directory maken met formidabele formulieren

Formidable Forms is de meest geavanceerde plug-in voor het maken van WordPress-formulieren op de markt. Het helpt u bij het maken van een eenvoudig contactformulier en geavanceerde formulieren zoals enquêtes , betalingsformulieren, registratieformulieren en meer voor uw WordPress-site.

De plug-in wordt geleverd met een exclusieve functie genaamd ‘Views’ waarmee u alle gegevens die via een formulier aan de voorkant van uw website zijn ingediend, kunt weergeven. Met deze functie kunt u eenvoudig mappen, onroerendgoedvermeldingen, vacaturesites , evenementenkalenders en meer maken.

Laten we een bedrijvengids maken met behulp van de Formidable Forms-plug-in.

1. Maak een formulier om gegevens voor uw directory te verzamelen

Zodra de plug-in is geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar Formidable »Forms en klikt u op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Voeg een nieuw formidabel formulier toe

Nu kunt u kiezen hoe u een formulier wilt maken. U kunt beginnen met een leeg formulier, met een sjabloon, of u kunt er een importeren uit een XML-bestand.

Kies een manier om een ​​nieuw formidabel formulier toe te voegen

We zullen de sjabloonmethode kiezen omdat dit de snelste manier is om een ​​geavanceerd formulier te maken. Formidable Forms biedt meer dan 20 vooraf gemaakte formuliersjablonen uit de doos.

We zullen bijvoorbeeld ‘Vastgoedvermeldingen’ kiezen om een ​​vastgoedmap te maken. Klik op ‘Formulier maken’ om aan de slag te gaan.

Maak een onroerendgoedformulier met formidabele formulieren

U ziet een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd om uw formuliernaam en beschrijving in te voeren.

Noem uw formidabele formulier

Daarna laadt het het vooraf gebouwde formulier voor het indienen van onroerend goed.

Formidabele formulieren - Form Builder-interface

U kunt het formulier bekijken en aanpassen met de eenvoudige interface voor slepen en neerzetten. Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Bijwerken’.

Als u een premium webdirectory met betaalde vermeldingen wilt maken, moet u uw formulier verbinden met een betalingsgateway.

Met Formidable kunt u betalingen innen met PayPal, Stripe en Authorize.net.

In dit voorbeeld laten we zien hoe u PayPal kunt integreren om betalingen te accepteren. Ga naar Formidable »Add-Ons vanaf uw dashboard en installeer de ‘PayPal Standard’-add-on.

Installeer PayPal Standard Add-on in formidabele formulieren

Zodra de add-on is geïnstalleerd en actief is, gaat u naar Formidable »Algemene instellingen en klikt u op de PayPal-optie. Werk uw PayPal-e-mailadres en andere instellingen bij.

PayPal instellen met formidabele formulieren

Open daarna uw respectieve formuliereditor opnieuw en klik bovenaan op de optie ‘Instellingen’.

Formulierinstellingen - formidabele formulieren

Klik vervolgens op het tabblad ‘Formulieracties’ en selecteer vervolgens het PayPal-pictogram om een ​​nieuwe actie toe te voegen.

Voeg PayPal-formulieractie toe aan formidabele formulieren

Nu moet u de PayPal-instellingen configureren. Voeg een betalingsbedrag toe, kies een betalingstype (eenmalige betaling, donatie of abonnement), selecteer een valuta en voeg vervolgens een retour-URL toe en annuleer de URL.

Formidabele betalingsmogelijkheden met PayPal

Als u klaar bent, vergeet dan niet uw formulier bij te werken.

Nu de betalingsoptie is geïntegreerd, moeten uw gebruikers een betaling uitvoeren voordat ze een onroerend goed via uw formulier indienen.

2. Publiceer uw formulier in WordPress

De volgende stap na het maken van een formulier is om het op uw website te publiceren, zodat gebruikers er hun bedrijfsgegevens mee kunnen indienen.

Bezoek Pagina’s »Nieuw toevoegen vanuit uw dashboard om een ​​nieuwe pagina te maken. Geef daarna je pagina een naam en voeg de Formidable Forms-widget toe aan de editor.

Voeg Formidable Form Widget toe aan de WordPress-pagina

Selecteer vervolgens uw formulier.

Selecteer uw formulier om toe te voegen aan een WordPress-pagina

Daarna laadt het het vooraf gebouwde formulier voor het indienen van onroerend goed in uw pagina-editor.

U kunt ook nuttige inhoud aan de pagina toevoegen. Als je klaar bent, ga je gang en publiceer je je pagina.

Nu kunt u de aanmeldingsformulierpagina toevoegen aan uw WordPress-navigatiemenu of een e-mailcampagne naar uw e-maillijst sturen om meer formulierinzendingen te ontvangen.

Het proces van het verzamelen van gegevens via een formulier kan enige tijd duren, dus het is beter om een ​​plan te maken voordat u begint. Als alternatief kunt u ook handmatig vermeldingen maken vanaf uw dashboard of importeren vanuit een CSV-bestand.

3. Bouw uw webdirectory met formidabele weergaven

Nadat u veel informatie heeft verzameld, kunt u een webdirectory maken met de Formidable Views.

Navigeer naar Formidable »Views vanaf uw dashboard en klik op de ‘Add New’ knop.

Voeg een nieuwe weergave toe in formidabele vormen

Voer daarna een titel in voor uw weergave en kies het formulier met de gegevens die u wilt weergeven.

Formidabele weergave basisinstellingen

Vervolgens moet u het weergaveformaat kiezen. U kunt alle items in een lijst of één item weergeven, de items weergeven met een link naar de pagina met één item of items in een agenda invoegen.

Voor deze zelfstudie kiezen we de optie ‘Beide (dynamisch) – lijst met vermeldingen die naar een enkele invoerpagina verwijzen’.

Als u een zoekbalk aan uw webdirectory wilt toevoegen, voegt u de volgende shortcode toe aan het vak ‘Before Content’.

1[frm-search]
Voeg een zoekbalk toe aan uw formidabele weergave

Daarna moet u inhoud aan uw directorylijst toevoegen in de volgende indeling.

12345678<div class="listing_info"> <a href="[detaillink]"><img src="[home-image size=thumbnail]" alt=""/></a></div> <div class="listing_list"><strong><a href="[detaillink]">[MLS ID]</a></strong><strong>[address]</strong> <strong>$[listing-price]</strong> [blurb] [bedroom] Bedrooms | [bathroom] Bath |[sqft-living] sq. ft.</div> <div style="clear:both;"></div>

In de bovenstaande code moet je home-image, MLS ID, adres, listingprijs, blurb, slaapkamer, badkamer en sqft-living vervangen door de respectieve veld-ID’s / sleutels van je formulier.

U vindt de veld-ID’s / sleutels in het vak Aanpassing aan de rechterkant van de pagina.

Formidabele formulieren opgeslagen sleutels

Als we bijvoorbeeld de foto die is geüpload via het veld ‘Hoofdfoto uploaden’ als thuisafbeelding willen weergeven, moeten we de ‘thuisafbeelding’ vervangen door het veld-ID ’63’.

Voeg inhoud in uw webdirectory in

Voeg daarna de volgende code toe aan Formidable »Styles» Custom CSS om het uiterlijk van uw webdirectory aan te passen.

12.listing_info{float:left; width:235px; margin-right:10px;} .listings_list img{width:370px;float:right;}
Voeg stijl toe aan uw formidabele kijk

Als u klaar bent, kunt u uw weergave publiceren en er een voorbeeld van bekijken.

Maak daarna een nieuwe pagina voor de webdirectory en voeg uw Formidable View eraan toe.

Voeg een formidabele weergave toe aan een WordPress-pagina

Hier ziet u hoe uw onroerendgoedmap eruit zou zien met het standaard Twenty Nineteen-thema.

Demo van de onroerendgoedgids

U kunt uw Formidable-directory verder aanpassen en stylen door aangepaste CSS, een plug-in voor het maken van WordPress-pagina’s met slepen en neerzetten of een styling-plug-in zoals CSS Hero .

Methode 2: de plug-in voor bedrijvengids gebruiken

De tweede methode is door daadwerkelijk een Business Directory-plug-in te gebruiken . Onthoud dat hoewel de hoofdplug-in gratis is, u voor veel functionaliteit de PRO-versie van de plug-in moet aanschaffen.

Begin met het installeren en activeren van de Business Directory-plug-in. Na activering zal de plug-in uw toestemming vragen om een ​​nieuwe WordPress-pagina te maken en de shortcode van de bedrijfsdirectory erin toe te voegen.

Klik op ‘Vereiste pagina’s voor mij maken’ om uw directorypagina te maken.

Maak vereiste pagina's voor de plug-in voor bedrijvenlijst

Als u klaar bent, zal de Business Directory-plug-in automatisch een nieuwe pagina toevoegen met de naam ‘Business Directory’.

Pagina met bedrijvenlijst toegevoegd in WordPress

U mag deze pagina niet verwijderen of verbergen, omdat dit de primaire pagina is die de Business Directory-plug-in gebruikt om een ​​directory op uw website weer te geven.

Vervolgens kunt u de instellingen van de plug-in beheren via het menu ‘Directory Admin’ in uw dashboard.

Ga naar Directory Admin »Opties beheren om de belangrijkste instellingen van uw plug-in te configureren. De ‘Algemene’ instellingen omvatten permalink-instellingen, zoekopties voor mappen, reCAPTCHA, registratie-opties en meer.

Instellingen voor de plug-in voor bedrijvengids

Zoals je in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, zijn er instellingen voor vermeldingen, e-mail, betaling en uiterlijk. U kunt ze allemaal een voor een bekijken en wijzigingen aanbrengen volgens uw vereisten.

Ga daarna naar Directory Admin »Formuliervelden beheren om uw formuliervelden aan te passen. Vanaf hier kunt u velden toevoegen of bewerken die zouden verschijnen op uw aanmeldingsformulier voor de directory.

Beheer formuliervelden in de plug-in voor bedrijvenlijst

Vervolgens moet u een paar categorieën voor uw directory maken.

U kunt dit doen door naar Directory »Directory Categorieën te gaan . U moet ten minste één categorie maken, zodat uw gebruikers deze categorie kunnen gebruiken bij het indienen van hun vermelding.

Voeg een nieuwe directorycategorie toe met de plug-in voor bedrijvengids

Nadat u de categorieën heeft aangemaakt, kunt u doorgaan en een nieuwe vermelding aanmaken door naar Directory »Nieuwe vermelding toevoegen te gaan .

Nu zou u de pagina Nieuwe vermelding toevoegen zien die lijkt op de klassieke WordPress-editor . Voer de titel van uw vermelding in en voeg een korte beschrijving over uw vermelding toe.

Nieuwe vermelding toevoegen met de plug-in voor bedrijvenlijst

Blader daarna omlaag naar het gedeelte ‘Directory Listing Fields / Images’ en voeg uw bedrijfsgegevens toe, inclusief website-adres, telefoonnummer, e-mail, enz.

Vul de directoryvermeldingsvelden handmatig in

Om afbeeldingen toe te voegen, moet u eerst op de link Afbeeldingen klikken. Vervolgens kunt u afbeeldingen vanaf uw computer uploaden of gewoon in het afbeeldingsvak plaatsen.

Upload afbeelding naar uw WordPress-bedrijvengids

Vervolgens moet u een geschikte categorie voor uw vermelding kiezen.

Kies Directory-categorie

Als u klaar bent, kunt u doorgaan en uw directory publiceren.

Nu kunt u een voorbeeld van uw webdirectory-pagina op uw website bekijken. Uw webdirectory zou eruitzien als de onderstaande schermafbeelding met het standaard WordPress-thema Twenty Nineteen.

Bedrijvenlijstdemo met standaard WordPress-thema

Als sitebeheerder kunt u handmatig een vermelding maken vanaf uw dashboard. Uw gebruikers kunnen ook een vermelding in uw directory indienen met behulp van een formulier. Het aanmeldingsformulier kan worden geopend door op de knop ‘Een vermelding maken’ te klikken.

Dien een vermelding in met de plug-in voor bedrijvenlijst

De door de gebruiker ingediende items in de lijst worden opgeslagen op de pagina Directory »Directory als lijst in afwachting, zodat u de lijst handmatig kunt bekijken en controleren op kwaliteit.

In afwachting van Directory Listing

Als u klaar bent, verschijnen ze op uw bedrijfsadresboekpagina.

Betalingen accepteren voor telefoonboekvermeldingen

Met de Business Directory-plug-in kunt u betalingen accepteren voor vermeldingen in uw webdirectory. Standaard wordt de plug-in alleen geleverd met Authorize.net als betalingsgateway.

Andere betalingsgateways zoals PayPal en Stripe zijn beschikbaar als afzonderlijke add-ons die u kunt kopen op de website van de plug-in.

Om betalingsopties in uw bedrijfsdirectory in te schakelen, gaat u naar de pagina Directorybeheer »Opties beheren en klikt u op het tabblad ‘Betalingen’.

Betalingsinstellingen voor de plug-in voor bedrijvengids

Op de pagina met betalingsinstellingen is de eerste optie op het scherm Betalingsinstellingen het selectievakje om betalingen in te schakelen. Als uw site nog niet helemaal klaar is, kunt u het selectievakje naast Betaalgateways in testmodus zetten? optie.

De volgende stap is het kiezen van uw valuta en het toevoegen van een bedankbericht voor betalingen.

Als u klaar bent met het configureren van betalingsopties, klikt u op de knop Wijzigingen opslaan om uw instellingen op te slaan.

Nu kunt u uw telefoonboek verbinden met een betalingsprovider. Als u geen andere invoegtoepassing voor de betalingsgateway heeft geïnstalleerd, ziet u alleen Authorize.net als de standaard betalingsgateway-optie.

Klik op de Authorize.net-link en schakel deze vervolgens in door uw login-ID en transactiesleutel in te voeren.

Bedrijvenlijstplug-in Authorize.net-instellingen

Aangezien u betalingen nodig heeft, moet u listingkosten instellen. Dit kunt u doen door naar Directorybeheerder »Vergoedingen beheren te gaan . Daar kunt u verschillende aanbiedingsplannen maken, vergoedingen en aanbiedingsduur voor elk plan instellen en uw wijzigingen opslaan.

Dat is alles! Uw webdirectory is nu klaar om betaalde vermeldingen te accepteren. We raden u aan om andere opties in de instellingen van de plug-in te verkennen voor verdere optimalisatie van uw webdirectory.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het maken van een webdirectory met WordPress.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format