Hoe maak je een WordPress-website: ultieme gids voor zowel beginners als gevorderde gebruikers - DeLaatbusiness

Hoe maak je een WordPress-website: ultieme gids voor zowel beginners als gevorderde gebruikers

27 min


151
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Veel mensen vragen zich af hoe ze een WordPress-website kunnen maken. 

Ze hebben gehoord over WordPress, zijn ongelooflijke populariteit, uitstekende functies en ontwerpen, en nu willen ze lid worden van het pakket en een eigen WordPress-website bouwen. 

Dus, waar moet je beginnen? Ongeacht hoe geavanceerd u bent met het platform, we hebben hier een hulpmiddel op maat voor u.

Wat volgt is een gids voor het kiezen van je eigen avontuur over het maken van een WordPress-website .

Wat is WordPress en waarom zou u het gebruiken?

Om aan de slag te gaan, wil ik eerst wat overtuigen en u vertellen waarom het gebruik van WordPress bij het bouwen van uw website inderdaad de juiste beslissing is.

Ik wil even de tijd nemen om dit te doen, want hoewel we omringd zijn door onmiskenbaar bewijs van de dominantie van WordPress, zullen sommige mensen je nog steeds proberen te vertellen dat WordPress niet goed genoeg is voor bepaalde soorten websites.

Gelukkig kunnen we feitelijke gegevens gebruiken om hier het meeste te praten:

Ten eerste, wat is WordPress eigenlijk?

In eenvoudige bewoordingen is WordPress het besturingssysteem van uw website.

Je iPhone draait iOS, je Samsung Galaxy draait Android en je website kan ervoor kiezen om WordPress te draaien.

Dat gezegd hebbende, WordPress is niet het enige beschikbare besturingssysteem voor websites. Het is echter de meest populaire .

WordPress beheert 35% van alle websites . Ja, je leest het goed, dat zijn alle websites .

Bovendien zijn veel van deze websites niet wat je zou noemen eenvoudige blogsites. Met merken als AMC, Mercedes, BBC, Walt Disney en vele anderen die erop vertrouwen dat WordPress het besturingssysteem van hun online aanwezigheid is. Je komt waarschijnlijk ook goed met WordPress!

Vervolgens is WordPress uitermate geschikt om te dienen als besturingssysteem van uw online (eCommerce) winkel . Bijna 30% van alle online winkels draait op WordPress.

Dan is er ook nog het onderwerp aanpasbaarheid.

 • Beginnend met het ontwerp, zult u zien dat WordPress de grootste keuze aan installeerbare ontwerppakketten ( thema’s ) biedt die u met een paar klikken naar uw website kunt importeren.
 • U kunt uw websitefuncties ook behoorlijk uitbreiden via plug-ins . Net als thema’s worden ze ook met een paar klikken geïnstalleerd.

En als je ooit hulp nodig hebt bij iets met de technische kant van WordPress, zul je merken dat er een enorme community rond WordPress is verzameld. Meestal kunt u gratis hulp krijgen.

Bovendien is het hosten van een WordPress-website ook heel gemakkelijk en vooral goedkoop .   (We zullen het later over webhosting hebben.)

Dit alles maakt WordPress het meest veelzijdige besturingssysteem voor websites van allemaal. Door WordPress te gebruiken, krijg je uiteindelijk:

trotse coder

Een platform dat wordt gebruikt door topmerken + enorme populariteit + geweldige community + installeerbare ontwerppakketten + plug-ins + goedkope hosting + veelzijdigheid = geweldige website!

In de volgende stappen laat ik je stap voor stap zien hoe je een WordPress website maakt:

Kies een domeinnaam en hosting

Als nieuwe gebruiker in de wereld van WordPress, zul je in principe aan het begin van je avontuur te maken krijgen met de meest intimiderende en verwarrende stap van het proces.

Het verwarrende is de plaats waar u uw pad begint om een ​​WordPress-website te maken. Dat uitgangspunt is niet WordPress zelf. Het eigenlijke startpunt is het krijgen van een domeinnaam en webhosting.

Om er zeker van te zijn dat we op dezelfde pagina zijn:

 • Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. Het domein van deze site is bijvoorbeeld delaatbusiness.com.
 • Webhosting is de server waarop uw website wordt bewaard. Het is een veel voorkomende misvatting onder mensen om te denken dat ‘websites op internet staan’. Waar ze daadwerkelijk wonen, is op webservers die worden beheerd door webhostingbedrijven. Onder de motorkap is een webserver slechts een type computer dat is geoptimaliseerd om websites te beheren.

Het intimiderende van zowel domeinen als hosting is dat het niet meteen duidelijk is waar je ermee aan de slag moet.

Dit is wat ik je adviseer om te doen:

Ten eerste, kies een naam voor uw website. 

Je hebt waarschijnlijk al een aantal ideeën, maar je kunt ook jezelf helpen met enkele van de tools voor het genereren van namen die beschikbaar zijn op internet.

Hoe maak je een WordPress-website: ontvang eerst een domeinsuggestie van DomainWheel

Begin met het invoeren van uw naamidee, of zelfs enkele startwoorden waar u uw websitenaam omheen wilt maken, en kijk dan wat DomainWheel erover te zeggen heeft.

U zult waarschijnlijk enkele interessante opties vinden onder de suggesties van DomainWheel. De tool vertelt u ook welke domeinnamen beschikbaar zijn om te worden geregistreerd.

Als je eenmaal een domeinnaam hebt gevonden die je bevalt, schrijf hem dan ergens op – je gaat hem later kopen.

Vervolgens ga je een hostingbedrijf kiezen en je aanmelden voor een hostingaccount.

We hebben veel inhoud op deze site over verschillende hostingaanbiedingen, vergelijkingen, recensies en algemeen advies over hoe u uw ideale webhost kunt kiezen. Ik moedig u ten zeerste aan om een ​​aantal van deze te lezen.

server

Dat gezegd hebbende, als u nu geen tijd heeft om deze bronnen te doorlopen, zijn hier mijn twee belangrijkste aanbevelingen op het gebied van hosting: Bluehost en SiteGround

Bluehost

Bluehost

Dit is een van de weinige bedrijven die officieel wordt aanbevolen door het WordPress-team zelf.

Bluehost is ook een van de goedkoopste hosts die er zijn. De plannen beginnen vanaf $ 2,95 / maand. ALs je een domeinnaam wilt met .nl extensie dan moet je die in nederland registreren en niet bij bluehost. J e kunt wel vervolgs bluehost instellen als de host van je domeinnaam.

Bluehost houdt uw bandbreedtegebruik niet bij (het volume van het verkeer dat uw website ontvangt) en u krijgt 50 GB schijfruimte om te gebruiken.Ga naar Bluehost

SiteGround

De keuze is aan jou. De meeste gebruikers zullen over het algemeen net zo blij zijn met een van deze hostingbedrijven.

Meld u aan bij uw webhostingbedrijf naar keuze

Aanmelden bij een webhostingbedrijf en een domeinnaam registreren zijn de eerste “echte” stappen op weg naar het maken van een WordPress-website.

Als u niet 100% zeker bent van het exacte domein dat u gebruikt, ga dan naar DomainWheel om wat ideeën op te doen.

Als het op hosting aankomt, raden we over het algemeen SiteGround en Bluehost aan vanwege hun gebruiksvriendelijke en functionele platforms en een goede verhouding tussen serverparameters en prijs.

Als u nog niet zeker weet welke u moet kiezen, overweeg dan dit:

 • Als u ernstige budgetbeperkingen heeft, ga dan voor Bluehost . U krijgt niet alleen hosting voor $ 2,95 / maand, maar ook een gratis domeinnaam gebundeld voor het eerste jaar.
 • Als u meer waarde hecht aan serverprestaties en klantenservice, ga dan voor SiteGround – vanaf $ 6,99 / maand.

In deze stap laat ik je zien hoe je WordPress instelt met beide hosts:

Aan de slag met Bluehost

Ga naar Bluehost en klik op de knop Aan de slag . Kies een van de beschikbare abonnementen – waarschijnlijk de goedkoopste, Basic genaamd – $ 2,95 / maand.

Hoe maak je een WordPress-website op Bluehost basic

Voer vervolgens de domeinnaam in die u voor uw website wilt registreren.

bluehost-aanmelding

De volgende stappen gaan over het verstrekken van enkele persoonlijke gegevens om de installatie te voltooien.

Aan het einde moet u ook uw betalingsgegevens invoeren. Om de lage prijs van $ 2,95 / maand te krijgen, moet je drie jaar vooruit betalen. Als u een kortere periode selecteert, wordt de prijs per maand verhoogd.

Aan de slag met SiteGround

Ga naar SiteGround en klik op de GET PLAN- knop onder de specifieke hostinglaag waarin u geïnteresseerd bent. Het selecteren van de goedkoopste optie, StartUp genaamd , voor $ 6,99 / maand is voldoende voor de meeste websites.

Hoe maak je een WordPress-website bij het opstarten van SiteGround

In de volgende stap laat SiteGround je een domeinnaam registreren via hun systeem. Voer de gewenste domeinnaam in het vak in en klik op Doorgaan .

SiteGround-domein

Vervolgens moet u uw persoonlijke gegevens opgeven en ook de basisparameters van uw webserver selecteren.

Let in het bijzonder op dit deel van het aanmeldingsformulier:

SiteGround aankoopinformatie

Hier kunt u de datacenterlocatie van uw server en de registratieperiode van uw hostingplan selecteren:

 • Kies de datacenterlocatie die het dichtst bij uw beoogde doelgroep ligt, idealiter in hetzelfde land.
 • Kies de langste periode die u zich kunt veroorloven. Uw verlengingsprijs na de eerste periode zal stijgen, dus als u het langst mogelijke contract kiest als het eerste, bespaart u op de lange termijn geld.

Rond het formulier af en voltooi de betaling.

WordPress installeren op uw webhost

Heeft uw webhost geselecteerd en een account aangemaakt? Goed! Laten we er nu WordPress bovenop installeren.

Er zijn een aantal goede manieren om het proces af te handelen. Kies de optie die het beste bij u past:

WordPress installeren op Bluehost

Wanneer u zich voor de allereerste keer aanmeldt bij Bluehost, krijgt u een installatiewizard te zien die u door het installatieproces van WordPress leidt.

Als u die wizard mist of per ongeluk uitschakelt, kunt u altijd een nieuwe WordPress-website installeren door naar Mijn sites te gaan en vervolgens op de knop Site maken te klikken.

Hoe maak je een WordPress-website: Aanmelden bij Bluehost

De rest van het installatieproces vereist geen technische kennis. U vult gewoon een formulier in en laat Bluehost weten hoe u uw beheerdersaccount wilt instellen.

WordPress installeren op SiteGround

Hoewel deze dingen af ​​en toe veranderen met SiteGround, zou je over het algemeen al een WordPress-exemplaar moeten hebben als je klaar bent met het instellen van je account.

Om te controleren of dit het geval is, logt u in op uw gebruikerspaneel en gaat u naar Mijn accounts en vervolgens naar het tabblad Installaties . U zou uw website daar moeten zien staan, en een knop Ga naar beheerderspaneel ernaast. U kunt erop klikken om uw WordPress-dashboard te openen.

Als alternatief kan SiteGround een site-installatiewizard voor u weergeven en u stap voor stap door alles leiden. Tijdens deze procedure kunt u het beheerdersaccount voor uw site instellen. Als de installatie is voltooid, kun je inloggen op je WordPress-dashboard.

Afsluiten van de SiteGround-wizard

Als er geen WordPress-website voor u is ingesteld, is de eenvoudigste methode om er een op SiteGround te krijgen, contact op te nemen met hun ondersteuningsteam via livechat en hen te vragen WordPress voor u in te stellen.

Ze zullen dit heel graag doen, en je vermijdt ook de mogelijkheid dat er onderweg fouten optreden.

SiteGround hulp

WordPress installeren via WP-CLI

Het handmatig installeren van WordPress is allemaal prima, maar we kunnen de zaken veel meer gestroomlijnd maken door onze goede oude vriend, WP-CLI, in dienst te nemen.

Bonus: onderaan de pagina vindt u een overzicht van alle WP-CLI-opdrachten die in deze handleiding worden gebruikt. Iets dat u kunt kopiëren en in uw administratie kunt plakken.

 • Voor het geval je het niet weet, WP-CLI is een opdrachtregelinterface voor WordPress. Het voegt een hele reeks WordPress-opdrachten toe bovenop wat al beschikbaar is in de standaard Unix-opdrachtregel.

WordPress installeren via WP-CLI heeft een aantal voordelen:

 • U kunt uw eigen unieke reeks opdrachten maken en deze meerdere keren hergebruiken om nieuwe sites op te starten.
 • Het proces is ook veel veel sneller – je bent niet alleen niet steeds afgeremd door de WordPress UI , maar shell-commando’s ook minder tijd om hun bestemming te bereiken en worden uitgevoerd nemen.

Notitie; de onderstaande stappen beginnen met het tot stand brengen van een SSH-verbinding met uw host.

Laten we eerst en vooral controleren of WP-CLI inderdaad op uw server is geïnstalleerd. Voer deze opdracht uit:

wp --info

U zou het WP-CLI-statusscherm moeten zien.

Notitie; uit onze best aanbevolen webhostingkeuzes voor WordPress, SiteGround , A2 Hosting en WP Engine hebben allemaal standaard WP-CLI geïnstalleerd.

Als u WP-CLI niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze nog steeds zelf aan de meeste servers toevoegen. Hier is hoe dat te doen .

Om WordPress te installeren via WP-CLI, begint u door naar het mappad te gaan waar u uw site wilt installeren. De volgende:

wp core downloaden
 • downloadt WordPress
wp config create --dbname = YOUR_DATABASE_NAME --dbuser = YOUR_DATABASE_USER --prompt = YOUR_P4SS
 • maakt een nieuw wp-config.phpbestand aan
wp db create
 • maakt de database aan op basis van de details die zijn ingesteld door de vorige opdracht
wp core install --url = YOUR_DOMAIN.com --title = "SITE TITLE" --admin_user = ADMIN_USER --admin_password = ADMIN_P4SS --admin_email=YOUR@EMAIL.com

Dat is het! Het hele proces duurt slechts een paar seconden als je het eenmaal onder de knie hebt. Het tot stand brengen van een SSH-verbinding is waarschijnlijk het langste deel.

WordPress installeren op elke host via cPanel

De meeste webhostingbedrijven gebruiken een tool genaamd cPanel om gebruikers hun hostinginstellingen te laten beheren. Eenvoudig gezegd is cPanel een online administratiepaneel waarmee u een webserver kunt configureren, nieuwe accounts, databases, e-mails en ook websitescripts zoals WordPress kunt toevoegen.

In de meeste versies van cPanel is er een scriptinstallatietool genaamd Softaculous . U vindt het in de sectie SOFTWARE .

Hoe maak je een WordPress-website via Softaculous

Zodra u erop klikt, zult u snel beseffen hoeveel functies Softaculous biedt en hoeveel verschillende websitescripts het voor u kan installeren. Gelukkig staat WordPress bovenaan de lijst. Klik op het WordPress-logo om te beginnen.

WordPress softaculous

Klik op Nu installeren om de installatie te starten.

Softaculous zal u een formulier laten zien waarin u alle details van uw website moet invoeren. Ook al is het formulier groter, de velden zijn gemakkelijk te begrijpen.

Dit is het belangrijkste onderdeel van het formulier:

belangrijke vorm

Hier kiest u de domeinnaam van uw site (waarschijnlijk heeft u daar standaard al de juiste domeinnaam geselecteerd; zo niet, pas dan de selectie aan), voer ook de titel van uw site en de details van uw beheerdersaccount in.

Zodra u op Installeren klikt , begint het installatieproces. U krijgt een paar minuten later een melding wanneer het klaar is.

In dit stadium kun je inloggen op je WordPress-dashboard.

Hergebruik een lege WordPress-sjabloonsite

Als u vaak aan nieuwe WordPress-websites werkt, kunt u merken dat u dezelfde structuur van een WordPress-website meerdere keren installeert.

We hebben allemaal onze favoriete plug-ins, thema’s, onze favoriete website-instellingen, enz. Ze allemaal met de hand op één lijn krijgen is een enorme tijdverspilling.

Er zijn twee geweldige manieren om voor jezelf een altijd dezelfde WordPress-installatie te krijgen:

 • Gebruik een reeks WP-CLI-opdrachten op elke nieuwe site
 • Maak een zelfstandige websitesjabloon en importeer deze vervolgens op elke nieuwe site met behulp van tools van derden

Het WP-CLI-pad zal prima zijn als je dingen relatief eenvoudig wilt houden, zorg ervoor dat al je favoriete plug-ins zijn geïnstalleerd, een thema en enkele basis WordPress-instellingen.

Voor meer geavanceerde instellingen – waarbij je een complexe plug-in vooraf moet configureren of volledige homepage-ontwerpen moet importeren, moet je het andere pad volgen en tools van derden gebruiken.

WP-CLI gebruiken om een ​​WordPress-sjabloonsite te starten

Net als toen we WordPress installeerden, is het gebruik van WP-CLI ook de meest effectieve en snelste manier om een ​​nieuwe site te configureren.

Hier zijn enkele basiscommando’s die u kunt gebruiken:

wp plugin verwijder hallo
 • verwijdert de hello-plug-in
wp-thema installeren THEME_SLUG
wp-thema activeert THEME_SLUG
 • installeert en activeert een thema
wp plugin installeren PLUGIN_SLUG
wp-plug-in activeert PLUGIN_SLUG
 • installeert en activeert een plug-in
wp comment delete $ (wp comment list --format = ids)
wp post delete $ (wp post list --post_type = 'post' --format = ids)
wp post delete $ (wp post list --post_type = 'page' --format = ids)
 • verwijdert alle opmerkingen, berichten en pagina’s die tijdens de installatie zijn gemaakt

Alternatief:

wp-site leeg
 • maakt de hele site leeg; er worden geen berichten, opmerkingen, termen of meta achtergelaten
wp-site leeg --uploads
 • verwijdert alles uit de uploadmap
wp post genereren --count = 10
 • creëert tien lege berichten om te testen

Zelfs als je alleen de dummy-inhoud wilt verwijderen en een paar plug-ins wilt installeren, gaat het nog steeds veel sneller om dit te doen via WP-CLI.

Het is aan jou om je ideale reeks WP-CLI-opdrachten te maken om de exacte set plug-ins, thema’s en starterssite-inhoud te krijgen die je nodig hebt. Hier is de volledige directory met WP-CLI-opdrachten om uit te kiezen.

Duplicator gebruiken om een ​​WordPress-sjabloonsite te starten

Een geweldige manier om het maken van een sjabloonwebsite af te handelen, is door een plug-in zoals Duplicator te gebruiken .Duplicator – WordPress-migratieplug-in

Dit pad is beter geschikt als je vanaf het begin een uitgebreidere set plug-ins (of een thema) nodig hebt en je wilt dat deze plug-ins al op een bepaalde manier voorgeconfigureerd zijn.

Veel ontwikkelaars beginnen bijvoorbeeld graag met hun favoriete thema, specifieke startersites en een specifieke plug-in voor het maken van pagina’s met een aantal veelgebruikte pagina-ontwerpen die al zijn geïmporteerd (zoals een Over-pagina, Contactpagina, enz.). Dit is het soort sjabloonwebsite dat u kunt bouwen en vervolgens kunt uitrollen met Duplicator.

Af en toe kunt u die sjabloonwebsite ook bijwerken, zodat u niet alles later hoeft bij te werken.

Dit werkt precies zoals je zou verwachten:

 1. Begin met het opzetten van een sjabloonsite op een testserver.
 2. Zorg voor de basisinstellingen van de site die u verkiest. Dit omvat permalinks, zichtbaarheid van zoekmachines, commentaar en pingback / trackback-instellingen.
 3. Installeer de plug-ins die u als een must-have beschouwt. Ga hier niet overboord en installeer eigenlijk alleen de plug-ins die je altijd nodig hebt op alle websites. Dingen die meestal in deze categorie vallen, zijn back-up plug-ins, beveiliging, SEO, sociale media, ACF, contactformulieren, prestatie-plug-ins, Google Analytics.
 4. Installeer uw favoriete thema – maar alleen als u het op alle sites gebruikt.
 5. Configureer de plug-ins en het thema vooraf.
 6. Wijs de vereiste widgets toe, indien aanwezig.
 7. Importeer enkele dummy-inhoud naar blogposts.
 8. Maak de pagina’s die u moet hebben. Dingen zoals Over, Contact.
 9. Maak een primair navigatiemenu.
lijst

Installeer nu Duplicator en doorloop het proces van het exporteren van de site als een sjabloon.

We hebben een gids over hoe je dat hier kunt doen . Dezelfde gids beschrijft ook hoe u een site-afbeelding maakt en deze op een nieuwe plaats uitrolt.

Maak kennis met de WordPress-interface

Het eerste dat elke gebruiker die nieuw is bij WordPress bekend moet raken, is de WordPress-interface zelf .

Hoewel de gebruikersinterface heel gemakkelijk te gebruiken wordt zodra je de kneepjes van het vak leert, is het niet het meest eenvoudige voor mensen wanneer ze het voor het eerst zien.

Ga naar om in te loggen op uw WordPress-dashboard www.jouwdomein.com/wp-admin/

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u heeft ingesteld tijdens de installatie van WordPress met uw host.

Nadat u zich hebt aangemeld, ziet u de belangrijkste WordPress-interface:

Hoe maak je een WordPress-website: het WordPress-dashboard

Hier zijn de belangrijkste secties:

 • (1) Welkomstbericht. Hier vindt u enkele snelkoppelingen naar verschillende belangrijke delen van het admin-paneel.
 • (2) De huidige status van uw site en wat ermee gebeurt.
 • (3) Berichten. Hier kun je blogposts maken.
 • (4) Media. De mediabibliotheek van uw site – hier kunt u afbeeldingen en andere mediabestanden uploaden en beheren.
 • (5) Pagina’s. Dit is waar u pagina’s kunt maken.
 • (6) Opmerkingen. Je vindt daar alle reacties van lezers.
 • (7) Uiterlijk. Hier kunt u uw huidige thema wijzigen en andere ontwerpkenmerken van uw site aanpassen.
 • (8) Plug-ins. Installeer hier nieuwe plug-ins.
 • (9) Gebruikers. Beheer gebruikersaccounts die toegang hebben tot de site.
 • (10) Instellingen. Het hoofdinstellingenpaneel van de site.

Het is een goed idee om hier een tijdje door te brengen, van sectie naar sectie te gaan en te kijken wat er beschikbaar is. Raak vertrouwd.

De volgende:

Zorg voor enkele basiswebsite-instellingen

Hoewel WordPress perfect functioneert op de standaardinstellingen, haal je er meer uit als je eenmaal hebt gezorgd voor enkele basisoptimalisaties:

Stel permalinks in

Permalinks bepalen hoe WordPress de webadressen (URL’s genoemd) van individuele subpagina’s op uw site structureert.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, je wilt de titel van de pagina in de URL hebben. De standaardinstelling geeft u dat niet, dus we moeten deze aanpassen.

Ga naar Instellingen → Permalinks vanuit de hoofdzijbalk in het dashboard.

Selecteer de volgende instelling:

post naam

Klik op Wijzigingen opslaan .

Maak uw site zichtbaar voor Google

Over het algemeen zijn de meeste WordPress-websites standaard zichtbaar voor Google, maar we gaan voor de zekerheid controleren of dat het geval is met uw site!

Ga naar Instellingen → Lezen , en zorg ervoor dat het vakje “Zoekmachines ontmoedigen …” niet aangevinkt blijft .

Hoe maak je een WordPress-website: stel de zichtbaarheid in

Controleer uw sitetitel en slogan

Ga naar Instellingen → Algemeen en te zien wat er in de Site Title en Tag velden. Pas indien nodig aan.

De sitetitel en slogan worden vaak op uw site gebruikt op plaatsen zoals startpagina-titels, SEO-titels en beschrijvingen, koptekstgebieden van het ontwerp van de site, enz.

Het is gewoon goed om altijd de juiste titel en slogan te hebben.

Reacties in- / uitschakelen

Of u opmerkingen van lezers wilt accepteren of niet, is geheel aan u.

Er zijn goede argumenten voor en tegen , dus neem gerust uw eigen beslissing.

Om de reactie-instellingen van je site te wijzigen, ga je naar Instellingen → Discussie . Dit is het veld dat moet worden aangepast:

opmerkingen

Schakel pingbacks en trackbacks uit

Pingbacks en trackbacks zijn overgebleven functies van vroeger. Niemand gebruikt ze meer.

Om pingbacks en trackbacks uit te schakelen, ga naar Instellingen → Discussie en schakel het volgende vakje uit:

pingbacks

Stel de juiste tijdzone in

De instelling van de tijdzone is klein, maar het kan het werken met uw site erg verwarrend maken als deze onjuist is ingesteld.

Als de tijdzone bijvoorbeeld niet klopt, zou je verbaasd kunnen zijn als je een blogbericht instelt om om 8 uur ‘s ochtends live te gaan, maar dan ontdekt dat het midden in de nacht live is gegaan omdat je site denkt dat het op een ander continent is. Het gebeurt.

Om ervoor te zorgen dat uw tijdzone-instellingen correct zijn, gaat u naar Instellingen → Algemeen en zoekt u naar dit veld:

tijdzone

Al deze instellingen zijn vrij eenvoudig om voor te zorgen. Dit deel duurt in totaal niet meer dan 10 minuten.

Automatiseer basiswebsite-instellingen

Het opzetten van een nieuwe site is meestal een opeenvolging van telkens dezelfde stappen.

Waarom zou u het niet automatiseren?

Nogmaals, onze goede vriend WP-CLI komt te hulp! Hier zijn enkele handige opdrachten die u kunt gebruiken:

Stel permalinks in

wp herschrijf structuur '/% postname% /'

Voeg gebruikersaccounts toe

wp gebruiker aan te maken john john@example.com --role = author

Zorg ervoor dat de site zichtbaar is voor Google

wp optie update blog_public 1

Stel de titel en slogan van de site in

wp optie update blognaam "Uw sitenaam"
wp option update blogdescription "Your site description"

Reacties in- / uitschakelen

wp optie update default_comment_status gesloten

Of:

wp optie update default_comment_status open

Schakel pingbacks en trackbacks uit

wp optie update default_ping_status gesloten

Stel de juiste tijdzone in

wp optie update timezone_string "America / New_York"

De reikwijdte van wat u kunt aanpassen, houdt hier niet op. Ga je gang en neem een ​​kijkje in de wp_optionstabel in de WordPress-database. U kunt elke instelling aanpassen met de wp option updateopdracht. Hier zijn de documenten . Bekijk het en maak uw eigen reeks WP-CLI-opdrachten om de installatie van uw WordPress-website te automatiseren.

Kies een WordPress-thema

Een van de beste dingen van WordPress is dat u met een paar klikken het volledige ontwerp van uw site kunt wijzigen. Dit wordt gedaan met behulp van WordPress-thema’s.

Om u te laten zien wat er mogelijk is, hier is hoe een standaard WordPress-website eruit ziet:

Hoe maak je een WordPress-website: normale site

En hier is hoe het eruit kan zien nadat je een nieuw thema hebt geïnstalleerd en een paar minuten hebt besteed aan het aanpassen ervan:

Hoe maak je een WordPress-website: een mooie site

Beste nieuws?

Veel van de beste WordPress-thema’s zijn gratis .

Hier leest u hoe u een thema kiest en op uw site installeert:

Ga naar Uiterlijk → Thema’s en klik op Nieuw toevoegen .

thema's toevoegen nieuw

Schakel over naar het tabblad Populair .

tabblad populair

Waar je naar kijkt, zijn de thema’s die de community het meest waardeert. Ze zijn allemaal gratis.

Blader door deze lijst en kies een thema dat je leuk vindt. Ik ga voor Neve (het is een thema gemaakt door ons zusterbedrijf en ook een van de meest populaire thema’s in de directory).

Klik op Installeren om het thema op uw site te importeren:

Hoe maak je een WordPress-website: installeer een thema

Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt de knop Activeren . Klik erop.

Pas uw thema aan

Afhankelijk van het specifieke thema dat u heeft gekozen, kan het start- en aanpassingsproces verschillen. Hier is hoe het werkt met Neve:

Zodra je in de vorige stap op die knop Activeren hebt gedrukt, zal Neve je een succesbericht laten zien en je uitnodigen om met het thema te gaan werken door een starterssite te importeren.

neve startersites

Een starterssite is een kant-en-klare websitestructuur die vooraf is ontworpen en vooraf is gevuld met demo-inhoud. Het gebruik van startersites versnelt het installatieproces van een nieuwe WordPress-website.

Klik op de grote blauwe knop (zie hierboven) om te beginnen met het importeren van een startersite. Je ziet een lijst met beschikbare ontwerpen.

neve-sjablonen

Kies een ontwerp dat je leuk vindt, klik erop en vervolgens op de knop Importeren . Neve laat u kiezen welke elementen u samen met het ontwerp wilt importeren. U kunt alles ingeschakeld laten voor het beste resultaat.

neve importeren

Het importeren zelf kan een minuut of twee duren. Als het klaar is, kunt u uw site bekijken:

Hoe maak je een WordPress-website: je nieuwe Neve-huisontwerp

Krijg meer diepgang met aanpassingen

Er is een module in WordPress genaamd de Customizer . Hiermee kunt u veel in detail treden als het gaat om het aanpassen van uw site en ontwerp.

Om te zien wat er beschikbaar is, klikt u op de link Aanpassen in de bovenste balk of gaat u naar het WordPress-dashboard en vervolgens naar Vormgeving → Aanpassen .

De exacte omvang van de beschikbare opties is afhankelijk van het thema dat u gebruikt. Toch kun je over het algemeen dingen aanpassen zoals de lay-out van de site, kop- en voetteksten, kleuren en achtergronden, typografie , knoppen , menu’s en meer.

neve customizer instellingen

Doorloop de verschillende secties en bekijk het effect dat het aanpassen ervan heeft op uw site – de wijzigingen worden in realtime van kracht in het voorbeeldvenster aan de rechterkant.

Klik op de knop Publiceren (linkerbovenhoek) als u de wijzigingen wilt behouden.

Pas uw thema aan via WP-CLI

Notitie; als je je thema nog niet hebt geïnstalleerd, blader dan naar de vorige sectie waar we hebben besproken hoe je dat met WP-CLI kunt doen.

Laten we nu uw thema op een semi-automatische manier aanpassen.

Herinner je je de wp option updateopdracht die we gebruikten bij het bespreken van de kerninstellingen van je site? U kunt het ook gebruiken voor thema-instellingen.

De meeste WordPress-thema’s – zo niet alle – slaan hun instellingen op in de wp_optionstabel in de database. Dit betekent dat u deze opties kunt wijzigen – vooraf instellen – met het wp option updatecommando.

Helaas is iets dat niet kan worden vermeden, dat u de eerste installatie en aanpassing handmatig moet doen, via de wp-admin. Maar dan kunt u die instellingen opnieuw gebruiken en ze uitrollen naar nieuwe sites met behulp van WP-CLI.

Zodra u uw thema heeft geïnstalleerd en aangepast, bladert u door de wp_optionstabel met phpMyAdmin en zoekt u naar de individuele optie-instellingen. Maak op basis van die instellingen uw unieke reeks wp option updateopdrachten die ze een voor een opnieuw uitvoeren. Gebruik dat op nieuwe sites.

Installeer een set onmisbare plug-ins

Plug-ins zijn voor uw WordPress-site wat apps voor uw smartphone zijn. 📱

Hoewel je zeker je smartphone kunt gebruiken zonder er iets extra’s op te installeren, mis je veel coole functionaliteit. Het is hetzelfde verhaal met WordPress-plug-ins. WordPress is out-of-the-box functioneel, maar je kunt er veel meer uit halen met plug-ins.

We hebben onze favoriete onmisbare plug-ins elders op deze blog behoorlijk uitgebreid besproken. Ik moedig je aan om die bron te bekijken om gedetailleerde beschrijvingen te krijgen van wat elke plug-in doet en waarom ze ook je must-have-lijst moeten maken.

Hier is een fragment uit die bron – alleen de namen van de plug-ins en een korte beschrijving van wat ze allemaal doen:

plug-ins
 • Yoast SEO – de meest populaire SEO-plug-in voor WordPress; het zal uw site helpen om beter te scoren in Google
 • Google Analytics voor WordPress – integreert uw website met Google Analytics
 • Cache Enabler – zorgt ervoor dat uw site sneller wordt geladen; Of bekijk deze caching-plug-ins
 • Wordfence Security – maakt uw website veiliger
 • UpdraftPlus – automatische back-ups om uw inhoud veilig te houden
 • Optimaal – optimaliseert de afbeeldingen op uw site, vermindert de hoeveelheid schijfruimte die ze innemen en zorgt ervoor dat ze sneller worden geladen
 • WPForms – hiermee kunt u mooie contactformulieren maken; als alternatief kunt u contactformulier 7 uitproberen
 • Revive Old Post – haalt een willekeurig blogartikel van uw site en plaatst dit automatisch op uw social media-profielen
 • Niet genoeg? Kijk wat er nog meer beschikbaar is in de officiële WordPress Plugin Directory ← je vindt daar meer dan 55.000 plug-ins!

Dit is allemaal cool, maar er ontbreekt één ding:

Hoe een WordPress-plug-in te installeren

Dit is een ongecompliceerd proces. Ga vanuit het WordPress-dashboard naar Plug-ins en klik op Nieuw toevoegen :

plug-ins nieuwe toevoegen

Blader door de lijsten met aanbevolen of populaire plug-ins, of typ de naam van de gewenste plug-in in het zoekveld:

vind plug-in

Als u uw plug-in heeft gevonden, klikt u op de knop Nu installeren .

Zodra de plug-in naar uw site is geüpload, verschijnt de knop Activeren . Klik erop om het installatieproces te voltooien.

De plug-in is ingeschakeld en u kunt hem gaan gebruiken.

installeer plugin

⚠️ Niet elke plug-in werkt na installatie hetzelfde. Sommige vereisen aanvullende configuratie, terwijl andere direct na activering beginnen te werken. Meestal vindt u plug-in-instellingen onder het hoofdvenster Instellingen in het WordPress-dashboard.

Installeer uw originele set onmisbare plug-ins

Hoewel elke WordPress-website kan profiteren van een originele set plug-ins, zijn er nog steeds enkele plug-ins die u op alle sites wilt hebben. Dit betreft meestal zaken als SEO, back-ups, Google Analytics, caching, beeldoptimalisatie, beveiliging, contactformulieren, Jetpack (?), En nog een paar andere.

Je hebt waarschijnlijk al een redelijk goed idee wat je onmisbare plug-ins zijn, dus ik ga geen individuele plug-ins naar je pushen (misschien maar een paar). Laten we ons in plaats daarvan concentreren op wat de snelste manier is om ze te installeren.

Nogmaals, geen verrassing, deze methode wordt WP-CLI.

We hebben de belangrijkste opdrachten om nieuwe plug-ins te installeren al in een aantal secties hierboven behandeld. Om u eraan te herinneren, zijn ze:

wp plugin installeren PLUGIN_SLUG
wp-plug-in activeert PLUGIN_SLUG

Als dat klaar is, kunt u ook WP-CLI gebruiken om plug-ins vooraf te configureren. Nogmaals, dit wordt gedaan met de wp option updateopdracht – dezelfde die we hebben gebruikt voor het configureren van uw favoriete thema.

💡Aan het begin van deze handleiding noemde ik ook een alternatieve manier om een ​​eenvoudige WordPress-website uit te rollen met een bepaalde verzameling voorinstellingen, thema’s, plug-ins, enz. In plaats van WP-CLI te gebruiken en commando voor commando te gebruiken, kun je ook de Duplicator-plug-in en regel alles in één keer. Ik raad je aan om beide benaderingen te testen en te kijken welke het beste werkt voor jouw workflow.

Enkele extra plug-ins om te overwegen om je musthaves te maken

Sommige hiervan ken je al, andere zijn misschien nieuw:

Genereer miniaturen opnieuw

Handig bij het wijzigen van thema’s of bij het werken met de standaardafbeeldingen van de site. Zoals de naam al doet vermoeden, regenereert de plug-in alle miniaturen naar hun juiste proporties.

Codefragmenten

Geweldige plug-in voor het toevoegen van aangepaste codeblokken aan uw functions.phpbestand, het stylesheet of voor het maken van nieuwe aangepaste shortcodes.

Voeg gewoon het fragment toe via deze plug-in, schakel het in / uit als dat nodig is, en, belangrijker nog, bewaar je fragmenten ongeacht de thema- of plug-in-updates die je in de loop van de tijd maakt.

ACF

Moet ik deze zelfs aan u adverteren?

Optimole

Er zijn veel plug-ins voor beeldoptimalisatie in de WordPress-directory. Optimole valt op (gebouwd door ons zusterbedrijf).

Hier zijn enkele van de dingen die het doet die geen enkele andere plug-ins doen (of ze bieden tenminste niet al deze functies in hetzelfde pakket):

 • afbeeldingen worden geoptimaliseerd in de cloud en vervolgens direct aan de voorkant vervangen
 • u bewaart alle originele versies van uw afbeeldingen in de mediabibliotheek
 • kiest de juiste afbeeldingsgrootte op basis van het apparaat van de bezoeker en de schermgrootte
 • serveert alle afbeeldingen via CDN
 • gebruikt standaard lazy loading
 • maakt uw afbeeldingen tot 85% kleiner zonder zichtbaar kwaliteitsverlies

Maak een fantastische startpagina

Elke website heeft een geweldig ogende homepage nodig. U wilt echt niet dat uw startpagina willekeurige informatie of plaatsaanduidingstekst bevat. Het verkrijgen van een aangepaste startpagina doet een aantal dingen voor u:

 • U krijgt volledige controle over wat uw eerste websitebezoekers zien.
 • U kunt uw bedrijf effectief introduceren, uw topproducten onder de aandacht brengen en samenvatten waar het om gaat.
 • U leidt mensen naar de belangrijkste delen van uw site.

Het proces voor het instellen van een aangepaste startpagina is afhankelijk van het WordPress-thema dat u hebt gekozen.

Als je met onze aanbevolen Neve bent gegaan en een starterssite hebt geïmporteerd, dan heb je al een sjabloon-startpagina die wacht om te worden aangepast. Hier is hoe dat te doen:

Klik op je homepage op de knop Bewerken met Elementor .

Hoe maak je een WordPress-website: bewerk met Elementor

Hiermee wordt de interface van de Elementor-paginabuilder gestart.

Elementor UI

Om een ​​element te wijzigen, klikt u erop en bewerkt u de tekst of past u de stijl aan.

element bewerken

U kunt ook nieuwe elementen aan de pagina toevoegen door op een van de kleine pictogrammen in de linkerbovenhoek te klikken en vervolgens een nieuw element uit de lijst te kiezen, zoals:

kies element

Om een ​​element aan de pagina toe te voegen, sleept u het naar zijn plaats, precies waar u het wilt hebben.

Het proces is eenvoudig: bewerk de elementen op de pagina één voor één, voeg uw inhoud toe, upload uw afbeeldingen, lijn enkele elementen opnieuw uit, voeg nieuwe toe, enzovoort – totdat u een homepage heeft die het doel van uw website dient.

Klik op de UPDATE- knop in de linker benedenhoek als je klaar bent.

👉Lees dit voor meer informatie over het bouwen van een startpagina voor uw website of blog .

Maak enkele standaardpagina’s

Behalve de homepage heeft uw website ook een aantal standaardpagina’s nodig die uw bezoekers de informatie geven die ze nodig hebben. Deze pagina’s bevatten:

 • Een about- pagina – mensen die uw about-pagina bezoeken, hebben al interesse getoond in wat uw website vertegenwoordigt; Speel hier op in door uzelf en uw bedrijf voor te stellen en vertel mensen waarom ze naar u moeten luisteren.
 • Een contactpagina – dit is waar u mensen een directe manier kunt geven om contact met u op te nemen.
 • Een pagina met services of producten – laat uw aanbod zien.
 • Een privacybeleidspagina – tegenwoordig hebben alle websites een privacybeleidspagina nodig om problemen te voorkomen en transparant te zijn over wat de website doet met de gegevens van bezoekers.

U hoeft natuurlijk niet alleen met deze te stoppen. U kunt een willekeurig aantal extra pagina’s maken.

Om een ​​standaardpagina in WordPress te maken, gaat u vanuit het WordPress-dashboard naar Pages en klikt u op de knop Nieuw toevoegen . U ziet een eenvoudige interface voor tekstbewerking.

Hoe maak je een WordPress-website: blokkeer ui

Voer de titel van uw pagina bovenaan in en begin vervolgens de inhoud van uw pagina hieronder te typen.

Als u afbeeldingen wilt toevoegen, kunt u dat doen door op het pictogram “+” in de linkerbovenhoek te klikken en vervolgens het afbeeldingsblok uit de lijst te selecteren.

Voeg afbeelding toe

Klik op de knop Publiceren (rechterbovenhoek) als je klaar bent.

Rol uw sjabloonpagina’s uit

Afhankelijk van het specifieke project waar je aan werkt, wil je misschien een set sjabloonpagina’s uitrollen die je wat steigers geven om je latere werk op te baseren.

We kunnen die pagina’s op een aantal manieren maken. Fist, onze favoriet, WP-CLI:

Maak in bulk sjabloonpagina’s met WP-CLI

“In bulk” is hier het sleutelwoord. We gaan een hele reeks voorbeeldpagina’s in één keer uitrollen.

Het te gebruiken commando is dit:

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt --post_type = page --post_title = 'PAGINA UIT BESTAND'

Zoals u kunt zien, haalt deze opdracht inhoud uit een bestand en maakt op basis daarvan een nieuwe pagina.

Om deze methode voor het maken van pagina’s effectief te gebruiken, kunt u een reeks bestanden voor verschillende pagina’s maken en ze vervolgens een voor een uitrollen. Bijvoorbeeld:

wp post create ./about.txt --post_type = page --post_title = 'Over'
wp post create ./contact.txt --post_type = page --post_title = 'Contact'
wp post create ./privacy.txt --post_type = page --post_title = 'Privacybeleid'

Importeer sjabloonpagina’s in bulk

Een verrassend effectieve methode om sjabloonpagina’s te importeren, is door de eigen importfunctie van WordPress te gebruiken – die in Extra → Importeren .

Voordat u het kunt gebruiken, moet u natuurlijk uw sjabloonpagina’s maken op een nieuwe WordPress-installatie en deze vervolgens exporteren vanuit Extra → Exporteren .

💡Aan het begin van deze handleiding noemde ik ook een alternatieve manier om een ​​eenvoudige WordPress-website uit te rollen – met behulp van de Duplicator-plug-in. Als dat het pad is waarmee u bent gegaan, heeft u waarschijnlijk ook uw sjabloonpagina’s in het archief opgenomen.

Voeg menu’s / navigatie toe

In dit stadium zou je WordPress-website er al behoorlijk knap uit moeten zien, wat geweldig is, maar er zijn nog een paar dingen die we kunnen doen.

Laten we namelijk de menu’s aanpassen:

Ga vanuit het WordPress-dashboard naar Vormgeving → Menu’s . Wat u ziet, zijn de standaardmenu-instellingen van uw thema.

Hoe maak je een WordPress-website en vaste menu's

U kunt dit eenvoudig aanpassen.

 • Om nieuwe menu-items toe te voegen, selecteert u pagina’s uit de sectie aan de linkerkant en klikt u op de knop Toevoegen aan menu .
 • Om de menu-items opnieuw uit te lijnen, sleept u ze naar hun plaats.
 • Om menu-items te verwijderen, klikt u op een item dat u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Verwijderen .
 • Om de locatie van het menu te wijzigen, past u de voorinstellingen aan in het gedeelte Weergavelocatie onderaan.

Klik op Menu opslaan als je klaar bent.

Overweeg om een ​​blog te starten

Een blog kan een uitstekende manier zijn om nieuwe bezoekers naar uw website te trekken en uiteindelijk meer aandacht naar uw bedrijf te trekken.

Vanuit technisch oogpunt is het starten van een blog met WordPress meer dan eenvoudig. Of, om nauwkeuriger te zijn, u heeft al een blogfunctionaliteit die vanaf het begin in WordPress is geïntegreerd.

💡 WordPress is in eerste instantie gemaakt om als blogtool te dienen en is pas later uitgegroeid tot een volwaardig websiteplatform.

Om nieuwe blogberichten te maken, ga vanuit het WordPress-dashboard naar Berichten en klik op Nieuw toevoegen . U ziet dezelfde interface die u zag toen u aan uw standaardpagina’s werkte.

nieuw bericht

Typ gewoon uw inhoud, voeg een titel toe en klik op de knop Publiceren als u klaar bent.

👉Het bouwen van een succesvolle blog gaat over veel meer dan alleen nieuwe posts schrijven en deze publiceren. Als je wilt leren domineren, lees dan deze gids – dit zijn onze tips om van 0 tot 400.000 bloglezers per maand te krijgen .

Maak bulksgewijs dummy blogposts

Bij het uitrollen van een nieuwe WordPress-website kan het handig zijn om enkele dummy blogposts te hebben voor vroege tests.

De snelste manier om deze te maken is via WP-CLI.

Om te beginnen kun je een commando gebruiken dat ik eerder heb gedeeld:

wp post genereren --count = 10

Hierdoor ontstaan ​​tien lege berichten.

Maar als je iets coolers wilt doen, kun je dit gebruiken:

krul http://loripsum.net/api/4 | wp post genereren --post_content --count = 10

Deze maakt tien berichten, maar deze keer bevat elk vier alinea’s met proeftekst.

100 posts nodig? Geen probleem. Tien alinea’s nodig in plaats van vier, geen probleem. Pas gewoon de parameters aan.

Bonus: alle WP-CLI-opdrachten op één plek

We hebben onderweg heel veel verschillende WP-CLI-opdrachten doorlopen tijdens het maken van een WordPress-website. Hier zijn ze allemaal op één plek, bewaar ze voor toekomstig gebruik:

(Als u uitleg nodig heeft over wat deze opdrachten doen, raadpleegt u de vorige secties in deze handleiding.)

wp core downloaden

wp config create --dbname = YOUR_DATABASE_NAME --dbuser = YOUR_DATABASE_USER --prompt = YOUR_P4SS
wp db create
wp core install --url = YOUR_DOMAIN.com --title = "SITE TITLE" --admin_user = ADMIN_USER --admin_password = ADMIN_P4SS --admin_email=YOUR@EMAIL.com

wp plugin verwijder hallo

wp comment delete $ (wp comment list --format = ids)
wp post delete $ (wp post list --post_type = 'post' --format = ids)
wp post delete $ (wp post list --post_type = 'page' --format = ids)
wp-site leeg
wp-site leeg --uploads

wp plugin installeren PLUGIN_SLUG
wp-plug-in activeert PLUGIN_SLUG

wp-thema installeren THEME_SLUG
wp-thema activeert THEME_SLUG

wp herschrijf structuur '/% postname% /'
wp optie update blog_public 1
wp optie update blognaam "Uw sitenaam"
wp option update blogdescription "Your site description"
wp optie update default_comment_status gesloten
wp optie update default_ping_status gesloten
wp optie update timezone_string "America / New_York"

wp gebruiker aan te maken john john@example.com --role = author

wp post create ./PAGE-CONTENT.txt --post_type = page --post_title = 'PAGINA UIT BESTAND'
wp post create ./about.txt --post_type = page --post_title = 'Over'
wp post create ./contact.txt --post_type = page --post_title = 'Contact'
wp post create ./privacy.txt --post_type = page --post_title = 'Privacybeleid'

wp post genereren --count = 10
krul http://loripsum.net/api/4 | wp post genereren --post_content --count = 10

Uw ultieme lijst met WP-CLI-opdrachten om snel een #WordPress-site te bouwen!KLIK OM TE TWEETEN 

Conclusie over het maken van een WordPress-website

Dat is het; ons pad om te leren hoe u een WordPress-website efficiënt kunt maken, is voltooid!

Het leuke van dit proces is dat het herhaalbaar is en keer op keer kan worden toegepast, ongeacht het type WordPress-website waaraan je werkt.

Dat gezegd hebbende, is het online krijgen van uw website voor de meeste gebruikers slechts het begin van de reis. Mensen ertoe brengen de website te vinden en er vervolgens naar terug te blijven komen, is een hele andere uitdaging.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format