Hoe u bezorgtijdvakken instelt in WooCommerce - DeLaatbusiness

Hoe u bezorgtijdvakken instelt in WooCommerce

4 min


102
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je ooit tijdslots voor je online winkel moeten instellen?

Door bezorgtijdvakken te creëren, kunt u de vraag van de klant naar een gemakkelijkere bezorging bijhouden. Tegelijkertijd stelt het u ook in staat om een ​​beter beheersbaar schema te maken dat past bij uw leveringscapaciteit.

In deze gids zullen we ons stapsgewijze proces delen over het eenvoudig instellen van bezorgtijdvakken in WooCommerce.

Aflevertijdvakken instellen in WooCommerce

Wat zijn leveringsslots en waarom stelt u ze in WooCommerce in?

Met bezorgslots kunnen klanten in een online winkel een specifieke tijd en datum ‘slots’ selecteren voor bezorging.

Met dit handige bezorgmodel weten klanten precies wanneer ze hun goederen zullen ontvangen, wat op zijn beurt de klanttevredenheid en het vertrouwen in uw merk verhoogt.

Voor winkeleigenaren kan het aanbieden van specifieke levertijden voor klanten het niet-leveren drastisch verminderen. Hierdoor kunt u geld besparen op bezorgkosten en uw winkel winstgevender maken.

Door op kleinere schaal aflever- of ophaallocaties aan klanten aan te bieden, kunnen winkeleigenaren hun planning beheren en levertijden optimaliseren. Ze kunnen meer bestellingen snel afronden en op tijd leveren.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken hoe we eenvoudig tijdvakken voor bezorging of ophaling kunnen toevoegen in WooCommerce .

Leveringstijdvakken creëren in WooCommerce

Voor deze tutorial gebruiken we de WooCommerce Delivery Slots- plug-in. Het is een krachtige plug-in die de essentiële op datum en tijd gebaseerde functies toevoegt aan de standaard WooCommerce-bezorgfunctionaliteit.

Eerst moet u de plug-in WooCommerce Delivery Slots installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet je naar de WooCommerce »Delivery Slots- pagina in je WordPress-dashboard gaan.

Levering slots menu

Vervolgens moet u het tabblad Algemene instellingen selecteren. Vanaf hier kunt u wijzigen waar de datum- en tijdvelden moeten worden weergegeven en welke verzendmethoden u wilt aanbieden.

Instellingen voor bezorgingsslots

Schakel daarna over naar het tabblad Datuminstellingen. Op dit scherm kun je de dagen van de week selecteren waarop je bezorgmomenten aanbiedt. U kunt ook een maximaal aantal bestellingen per dag toevoegen, extra kosten instellen voor levering op dezelfde dag of de volgende dag en meer.

Bezorgdagen

Nu kunt u overschakelen naar het tabblad Tijdinstellingen om uw bezorgtijdvakken aan te maken.

Tijdvak instellingen

Zorg ervoor dat ‘Tijdslots inschakelen’ is aangevinkt en scrol omlaag naar het gedeelte ‘Configuratie van tijdslot’ om aan te passen.

Hier kun je de velden Slot Duration en Slot Frequency invullen om dynamisch slots te genereren. U kunt ze ook leeg laten om één tijdvak te creëren.

Voor deze tutorial maken we elke dag van de week elke 30 minuten tijdvakken van 6.00 – 10.00 uur. We creëren ook elke 30 minuten premium tijdvakken van 10.00 – 12.00 uur op donderdag en vrijdag, wat een extra vergoeding kost.

Time slot configuratie

Tip: Met WooCommerce Delivery Slots kunt u uw tijdvakken volledig aanpassen, zodat u extra kosten voor bepaalde slots kunt toevoegen, slots alleen voor specifieke verzendmethoden kunt aanbieden en het maximale aantal bestellingen per slot kunt instellen.

Als je klaar bent met het maken van je bezorgtijdvakken, ga je gang en klik je op Wijzigingen opslaan.

Op de afrekenpagina kunnen uw klanten nu een leverdatum en -tijdvak selecteren die bij hen passen.

Afleveringsvakken op de afrekenpagina

Zodra de klant zijn tijdvak heeft geselecteerd en zijn items heeft gekocht, krijgt hij na het afrekenen een pagina ‘Bestelling ontvangen’ te zien.

Deze pagina bevat een bevestiging van hun bestelling en het door hen geselecteerde tijdvak dat ook zal worden bevestigd in hun bestelmail.

Verzendgegevens

Tip: zorg ervoor dat uw WooCommerce-e-mailmeldingen werken. Raadpleeg onze handleiding over het oplossen van het probleem dat WordPress geen e-mails verzendt om uw e-mailmeldingen in te stellen en te testen.

Als winkeleigenaar kun je de geselecteerde leverdatum zien in het besteloverzicht en de details. Je kunt ook naar de WooCommerce »Levering Slots» Leveringen pagina gaan om alle leveringen te zien.

Aankomende leveringen

Een reserveringstabel maken in WooCommerce

Met de plug-in WooCommerce Delivery Slots kun je ook bezorgreservering inschakelen. Hierdoor kunnen klanten op voorhand een bezorgmoment reserveren.

Ga gewoon naar de WooCommerce »Delivery Slots- pagina en schakel over naar het tabblad ‘Reserveringstabel’.

Reserveer van tevoren tijdvakken

Vanaf hier kunt u de instellingen voor uw tafel aanpassen, inclusief limieten instellen voor hoe lang een reservering duurt voordat een aankoop wordt gedaan, en de stijl ervan aanpassen aan uw winkel.

Als je tevreden bent, klik je op Wijzigingen opslaan en kopieer je de shortcode [jckwds] bovenaan deze instellingenpagina.

U kunt deze shortcode nu aan elke pagina van uw site toevoegen, zodat klanten hun levertijd kunnen reserveren voordat ze een aankoop doen.

Reserveringstabel toevoegen voor bezorgmomenten

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je eenvoudig bezorgtijdvakken in WooCommerce kunt instellen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *