Hoe u cadeaubonnen kunt verkopen met WordPress en uw inkomsten kunt verhogen - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Hoe u cadeaubonnen kunt verkopen met WordPress en uw inkomsten kunt verhogen

5 min


133
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u cadeaubonnen verkopen op uw website?

Het verkopen van cadeaubonnen voor uw winkel, service of digitale producten is een gemakkelijke manier voor bedrijven om hun inkomsten te verhogen en de cashflow te verbeteren.

In dit artikel zullen we drie verschillende manieren delen die u kunt gebruiken om eenvoudig cadeaubonnen te verkopen op uw WordPress-website, WooCommerce-winkel en zelfs sociale mediaplatforms.

Waarom cadeaubonnen verkopen op uw website?

Met cadeaukaarten kunnen uw klanten winkeltegoed kopen en deze cadeau doen aan vrienden en familie.

Soms kopen klanten ook cadeaubonnen om bij latere aankopen voor zichzelf te gebruiken.

Slimme bedrijfseigenaren gebruiken cadeaubonnen om hun inkomsten te verhogen en de cashflow te verbeteren.

Sommige bedrijven geven zelfs korting op hun winkelcadeaubonnen in tijden van natuurrampen en crisissituaties, zodat ze van tevoren meer geld kunnen verzamelen om hun bedrijf in moeilijke tijden voort te zetten.

Of je nu een restaurant, koffiebar, kuuroord of digitale producten hebt, zoals lidmaatschapssites en online cursussen , je kunt cadeaubonnen verkopen om de verkoop te verhogen, zelfs tijdens economische recessie.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u gemakkelijk cadeaubonnen op uw website kunt verkopen om de verkoop te verhogen en de cashflow te verbeteren.

1. Cadeaubonnen verkopen in uw WooCommerce-winkel

WooCommerce is het populairste e-commerceplatform ter wereld. Miljoenen kleine en grote bedrijven gebruiken WooCommerce om hun online winkel te creëren.

Zodra uw WooCommerce-winkel is opgezet, bent u klaar om cadeaubonnen aan uw klant te verkopen.

Yith heeft vele Woocommerce plugins gemaakt, met een van hun woocommerce plugins kun je cadeaubonnen maken.

Met deze plugin kunnen klanten eventueel hun eigen cadeaubon maken (design) en het tegoed zelf vaststellen. En bijvoorbeeld de cadeaubon pas laten sturen op een specifieke datum. Zo zijn er nog veel meer features, voor meer info klik hier.

Voor deze methode gebruiken we de plug-in PW WooCommerce Gift Cards . Het is een van de beste WooCommerce-plug-ins op de markt en stelt u in staat om eenvoudig cadeaubonnen in uw winkel te verkopen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de plug-in voor PW WooCommerce Gift Cards installeren en activeren . 

Na activering moet je naar Producten »Nieuwe pagina toevoegen om een ​​cadeaubon te maken. U moet eerst een titel voor uw cadeaukaart opgeven en een beschrijving toevoegen.

Nieuw cadeaukaartproduct toevoegen

Vervolgens moet je naar beneden scrollen naar het gedeelte ‘Productgegevens’ en ‘PW Gift Card’ selecteren als je producttype. Daaronder moet u de bedragen invoeren die klanten kunnen kiezen voor hun aankoop.

Cadeaubonbedragen toevoegen

U kunt nu een productafbeelding instellen (misschien een afbeelding van een geschenkdoos als plaatshouder), een productcategorie selecteren en uw cadeaukaart opslaan of publiceren.

Klanten kunnen het Gift Card-product nu bekijken op uw winkelpagina’s. Op de productpagina van de cadeaukaart kunnen ze het bedrag selecteren en het e-mailadres van de ontvanger voorzien van een kort bericht.

Voorbeeld cadeaukaart

Het saldo van de cadeaubon controleren en e-mail aanpassen

Om de instellingen van de plug-in te configureren, moet je de pagina Pimwik Plugins »PW Gift Cards bezoeken . Vanaf hier kunt u de e-mail van de cadeaubon ontwerpen, het saldo controleren en de plug-in-instellingen bekijken.

Cadeaukaart instellingen

2. Een aankoopformulier voor een cadeaubon toevoegen in WordPress

Sommige bedrijfseigenaren willen gewoon geen complete online winkel met WooCommerce opzetten om cadeaubonnen te verkopen.

In dat geval heeft u een aankoopformulier voor een cadeaubon nodig. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dat in WordPress te maken.

Tip: u moet een WordPress-website maken voordat u deze methode kunt gebruiken.

Voor deze methode gebruiken we WPForms . Het is de beste plug-in voor het maken van WordPress-formulieren op de markt die door meer dan 3 miljoen websites wordt gebruikt.

U kunt het gebruiken om een ​​online bestelformulier voor cadeaubonnen samen te stellen en zelfs betalingen te accepteren met PayPal en Stripe (creditcards).

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . 

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van WPForms.

Voer uw licentiesleutel voor WPForms in

Ga vervolgens naar de pagina WPForms »Addons en installeer de add-on Form Templates Pack.

Installeer add-on

Nu bent u klaar om uw bestelformulier voor cadeaubonnen te maken.

Ga gewoon naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen om de formulierbouwer te starten. Eerst moet u een naam voor uw formulier opgeven en vervolgens onder ‘Aanvullende sjablonen’ zoeken naar het cadeaukaartformulier.

Bestelformulier cadeaukaart

WPForms laadt nu uw formulier met alle vereiste velden. U kunt nieuwe velden toevoegen vanuit de linkerkolom, velden bewerken of verwijderen of ze omhoog en omlaag verplaatsen.

Bewerk het bestelformulier voor uw cadeaubon

Als u creditcardbetalingen wilt accepteren , wilt u misschien de PayPal- of Stripe-add-on installeren en ook de betalingsvelden aan uw formulier toevoegen.

Als u tevreden bent met het formulier, gaat u naar het tabblad Instellingen »Bevestiging . Hier kunt u een bevestigingsbericht voor het formulier instellen.

bevestigingsbericht

Met WPForms kunt u een bevestigingsbericht weergeven, gebruikers omleiden naar een bedankpagina of een andere URL. In principe kunt u de bevestigingspagina gebruiken om gebruikers te informeren over het gebruik van de cadeaubon.

Nadat u de bevestigingsinstelling heeft geconfigureerd, kunt u nu uw formulier opslaan en de formulierbouwer verlaten.

Een cadeaukaartformulier aan uw website toevoegen

De volgende stap is om uw cadeaubon-bestelformulier toe te voegen aan uw website. WPForms maakt het supergemakkelijk om dat te doen.

Bewerk eenvoudig de pagina waar u het bestelformulier voor de cadeaubon wilt toevoegen. Op het bewerken scherm, moet u de WPForms blok toe te voegen aan de inhoud editor en selecteer het formulier dat u eerder in het dropdown-menu gecreëerd.

Een WPForms-blok aan uw pagina toevoegen

WPForms zal nu een live preview van uw formulier laden. U kunt vervolgens uw pagina opslaan of publiceren om uw formulier live te maken.

3. Verkoop cadeaubonnen online op elk websiteplatform

Als u nu op zoek bent naar een compleet platform waarmee u cadeaubonnen online kunt verkopen, cadeaubonnen via e-mail of per post naar klanten kunt sturen en cadeaubonnen in de winkel kunt accepteren met een mobiele app of uw POS-terminal, dan moet u kijk naar Gift Up .

Het is een cadeaukaartplatform dat werkt op elke website, inclusief WordPress, en waarmee u direct kunt worden betaald zonder maandelijkse of opstartkosten. Ze verdienen geld door 3,49% kosten in rekening te brengen voor elke verkochte cadeaubon, maar u kunt deze vergoeding doorberekenen aan klanten als u dat wilt.

Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u eenvoudig het ontwerp van de cadeaubon maken en aanpassen via hun app-platform.

Giftup Designer

Daarna kunt u de code in uw website insluiten, een gehoste link naar uw cadeaukaart-afrekenformulier op de GiftUp-site krijgen en zelfs uw cadeaukaartlink delen op sociale mediaplatforms.

GiftUp kan worden geïntegreerd met alle populaire platforms voor websitebouwers , inclusief WordPress.

Als u WordPress gebruikt, moet u de Gift Up WordPress-plug-in gebruiken die ook naadloos integreert met WooCommerce.

Hier is een voorbeeld van hoe de demo-cadeaukaart eruit ziet:

Demo cadeaukaart cadeau geven

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je gemakkelijk cadeaubonnen kunt verkopen in je WooCommerce-winkel of WordPress-website. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *