Hoe u contactformulierspam op WordPress blokkeert - DeLaatbusiness

Hoe u contactformulierspam op WordPress blokkeert

9 min


106
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Krijgt u veel spamberichten via het contactformulier van uw website? Dit kan erg frustrerend en tijdrovend zijn om mee om te gaan.

Het goede nieuws is dat er geautomatiseerde manieren zijn om spam via contactformulieren in WordPress te stoppen.

In dit artikel zullen we 5 verschillende manieren delen om contactformulier-spam in WordPress te verminderen en te blokkeren.

Hoe spam in contactformulieren in WordPress te blokkeren

Waarom u spam via het contactformulier moet blokkeren

Spam via het contactformulier is meestal geautomatiseerd. Het is zelfs een probleem voor kleine, weinig bekende websites, aangezien het wordt uitgevoerd door “bots” die automatisch spam verzenden.

Deze spambots doorzoeken websites en zoeken naar niet-beveiligde formulieren, zodat ze u spamlinks kunnen e-mailen.

Ze kunnen ook proberen in te breken in uw inlogformulier door middel van brute force-aanvallen , wat een van de redenen is waarom WordPress-beveiliging zo belangrijk is.

Soms kunnen ze zelfs zoeken naar kwetsbaarheden in de formulieren van uw site, zodat ze deze kunnen kapen om malware of spam naar andere mensen te sturen.

Dit betekent dat spam niet alleen hinderlijk is. Die spambots kunnen gevaarlijk zijn voor uw website en uw reputatie.

Laten we eens kijken naar enkele beproefde methoden om spam via contactformulieren op uw WordPress-site te voorkomen.

1. De juiste plug-in voor WordPress-formulieren kiezen om spam te bestrijden

Veel plug-ins voor WordPress-contactformulieren hebben geen ingebouwde spambeveiliging. Degenen die wel een aantal functies voor spambescherming hebben, zijn vaak niet erg betrouwbaar of gemakkelijk te gebruiken.

De meest effectieve manier om spam via contactformulieren te blokkeren, is door de beste plug-in voor WordPress-contactformulieren te kiezen .

We raden het gebruik van WPForms aan , omdat het wordt geleverd met ingebouwde “honeypot” -spambeveiliging , die we zo dadelijk zullen behandelen.

Het heeft ook ingebouwde reCAPTCHA en aangepaste CAPTCHA-functionaliteit waarmee u spam kunt bestrijden. We bespreken de verschillende opties die u kunt gebruiken.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding over het installeren van een WordPress-plug-in .

Let op: 3 van de andere 4 tips in dit artikel werken ook op de gratis WPForms Lite- versie.

Zodra de WPForms-plug-in is geactiveerd, moet u een contactformulier maken.

Ga gewoon naar WPForms »Nieuwe toevoegen , voer een naam in voor uw formulier en selecteer het sjabloon ‘Eenvoudig contactformulier’.

Gebruik de sjabloon Eenvoudig contactformulier

WPForms maakt automatisch een basiscontactformulier voor u met velden voor de naam, het e-mailadres en het bericht van de persoon:

Het standaard eenvoudige contactformulier

WPForms zal standaard een anti-spam “honeypot” voor u inschakelen. Dit is een onzichtbaar veld dat gebruikers niet kunnen zien, maar dat bots zullen proberen in te vullen. Als dat veld is ingevuld, wordt het formulier afgewezen als spam.

U kunt deze instelling op al uw formulieren controleren onder Instellingen »Algemeen . ‘Enable anti-spam honeypot’ zou automatisch moeten worden ingeschakeld.

De optie Anti-Spam Honeypot inschakelen is aangevinkt

Wat moet ik doen als er nog steeds spam binnenkomt? Vervolgens kunt u een van de onderstaande methoden gebruiken om te voorkomen dat spammers uw contactformulier gebruiken.

2. Gebruik het ReCAPTCHA-selectievakje om spam in het contactformulier te blokkeren

Een eenvoudige manier om te voorkomen dat de spambots erdoor komen, is door ReCAPTCHA te gebruiken. Deze methode werkt ook met de lite-versie van WPForms.

ReCAPTCHA is een gratis tool die beschikbaar is bij Google en we gebruiken het in combinatie met het ingebouwde honingpot-systeem van WPForm.

Om een ​​reCAPTCHA-selectievakje aan uw formulier toe te voegen, moet u eerst naar WPForms »Instellingen in uw WordPress-dashboard gaan en op het tabblad ‘reCAPTCHA’ klikken.

De reCAPTCHA-instellingenpagina in WPForms

Vervolgens moet u ‘Checkbox reCAPTCHA v2’ selecteren door erop te klikken.

Om uw sitesleutel en geheime sleutel te krijgen, moet u naar de reCAPTCHA-instellingenpagina van Google gaan .

Klik op de Google reCAPTCHA-pagina op de blauwe knop ‘Beheerdersconsole’ rechtsboven.

De voorpagina van de Google ReCAPTCHA-beheerdersconsole

Als u nog niet bent aangemeld bij uw G Suite-account , wordt u gevraagd om in te loggen of een account te maken.

Vervolgens zie je een scherm waar je je site kunt registreren. U moet beginnen met het typen van een label voor uw site. Dit is voor uw eigen referentie en is niet zichtbaar voor gebruikers.

Daarna moet je ‘reCaptcha v2’ en het selectievakje ‘Ik ben geen robot’ selecteren.

Selecteer het selectievakje 'reCAPTCHA v2' en 'Ik ben geen robot'

Voer vervolgens de domeinnaam van uw website in .

Uw e-mailadres is al aanwezig sinds u bent aangemeld bij uw Google-account. U kunt echter desgewenst extra e-mailadressen invoeren.

Daarna moet u het vakje aanvinken om de servicevoorwaarden te accepteren en op de knop ‘Verzenden’ onder aan de pagina klikken.

De gegevens van uw site invullen voor Google reCAPTCHA

Vervolgens ziet u een pagina met een sitesleutel en geheime sleutel voor uw website.

Uw sitesleutel en geheime sleutel van Google reCAPTCHA

U moet de sitesleutel / geheime sleutel kopiëren en plakken in uw WPForms »Settings- pagina in uw WordPress-dashboard. Klik daarna op ‘Instellingen opslaan’ onder aan dat scherm.

Voer uw sitesleutel en geheime sleutel in WPForms in

Nu kunt u het reCAPTCHA-selectievakje toevoegen aan uw contactformulier.

Zoek uw formulier onder WPForms »All Forms en klik om het te bewerken.

Eenmaal in de formulierbouwer, klikt u op het veld ‘reCAPTCHA’ aan de linkerkant. U ziet een bericht waarin staat dat reCAPTCHA is ingeschakeld voor het formulier. Klik gewoon op de knop ‘OK’ om door te gaan.

Het bericht dat reCAPTCHA is ingeschakeld

U ziet nu het reCAPTCHA-logo bovenaan uw formulier.

Het contactformulier met het reCAPTCHA-logo

Opmerking: als u reCAPTCHA op enig moment van uw formulier wilt verwijderen, klikt u gewoon weer op het veld ‘reCAPTCHA’ aan de linkerkant. U ziet een bericht waarin u wordt gevraagd te bevestigen dat u het wilt verwijderen.

Als u klaar bent, zorg er dan voor dat u uw formulier opslaat, zodat u het vervolgens aan uw website kunt toevoegen.

Uw contactformulier aan uw website toevoegen

Om uw formulier toe te voegen, gaat u naar uw contactpagina en klikt u op om een ​​nieuw blok toe te voegen. Selecteer het ‘WPForms’-blok door ernaar te zoeken of door ernaar te zoeken onder’ Widgets ‘.

Uw formulier toevoegen aan uw contactpagina

Selecteer vervolgens uw formulier in de vervolgkeuzelijst en het wordt aan uw pagina toegevoegd.

Het juiste formulier selecteren in de vervolgkeuzelijst

Wanneer u een voorbeeld van uw pagina bekijkt of deze bekijkt, zou u het reCAPTCHA-vak onder aan uw formulier moeten zien.

Contactformulier met reCAPTCHA-box

Dit zou de spam via het contactformulier op uw website drastisch moeten verminderen, aangezien het alle geautomatiseerde spam-inzendingen elimineert.

3. Google Invisible reCAPTCHA gebruiken om contactformulierspam te blokkeren

Sommige website-eigenaren willen niet dat hun gebruikers een vakje moeten aanvinken om het contactformulier in te dienen. Dit is waar onzichtbare reCAPTCHA binnenkomt.

Onzichtbare reCAPTCHA werkt net als de gewone reCAPTCHA, behalve dat er geen selectievakje is.

In plaats daarvan, wanneer het formulier wordt verzonden, zal Google bepalen of het een bot is die het verzendt. Als dit het geval is, zal Google de extra reCAPTCHA-verificatie laten verschijnen. Als je wilt zien hoe het werkt, heeft Google hier een demo .

U kunt onzichtbare reCAPTCHA gebruiken op uw WPForms-contactformulieren. Het lijkt erg op het bovenstaande proces voor het gebruik van een reCAPTCHA-selectievakje.

Het eerste verschil is dat u een andere optie moet selecteren bij het instellen van reCAPTCHA met Google. In plaats van het selectievakje ‘Ik ben geen robot’ te selecteren, kiest u ‘Onzichtbare reCAPTCHA-badge’.

Selecteer de onzichtbare reCAPTCHA-optie in het Google admin-paneel

Als je vervolgens naar WPForms »Instellingen gaat en op het tabblad ‘reCAPTCHA’ klikt, moet je de optie ‘Invisible reCAPTCHA v2’ selecteren:

De onzichtbare reCAPTCHA-optie selecteren in WPForms

Wanneer u het reCAPTCHA-veld aan uw contactformulier toevoegt, gebruikt het nu de onzichtbare reCAPTCHA. Wanneer gebruikers naar uw formulier komen, ziet het er als volgt uit:

Contactformulier met de onzichtbare reCAPTCHA actief

Het reCAPTCHA-logo staat altijd rechtsonder op het scherm.

Als de gebruiker meer wil weten over reCAPTCHA op uw site, dan kan hij op dat logo klikken. Het wordt uitgebreid met links naar het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google. U moet ook het privacybeleid van uw eigen site bijwerken.

Opmerking: in de schermafbeelding ziet u de optie voor reCAPTCHA v3, maar we behandelen dit specifiek niet omdat het veel valse positieven heeft en echte gebruikers kan blokkeren. We gebruiken en bevelen de reCAPTCHA v2 Checkbox-optie aan die we in stap 2 van het artikel hebben laten zien.

4. Aangepaste Captcha gebruiken om contactformulierspam te blokkeren

Sommige website-eigenaren willen Google’s reCAPTCHA niet op hun site gebruiken vanwege privacykwesties, of ze willen gewoon iets dat niet van een merk is voorzien.

In dat geval kunt u de aangepaste CAPTCHA-add-on van WPForm gebruiken die deel uitmaakt van de Pro-plug-in.

Hiermee kunt u aangepaste wiskundige vragen CAPTCHA of andere aangepaste vragen maken die u als validatie kunt gebruiken.

Om deze add-on te gebruiken, moet je naar WPForms »Addons gaan , de Custom Captcha Addon zoeken en op de knop ‘Add-on installeren’ klikken.

De aangepaste Captcha-add-on installeren

De add-on moet worden geïnstalleerd en vervolgens automatisch worden geactiveerd.

Zodra het is geïnstalleerd, gaat u naar WPForms »All Forms en opent u uw contactformulier. Onder ‘Fancy Fields’ vind je het ‘Captcha’-veld.

Klik erop en sleep het naar uw formulier. We raden aan om deze net boven de knop ‘Verzenden’ te plaatsen.

Een aangepast captcha-veld toevoegen aan uw formulier

Als u het Captcha-veld wilt wijzigen van de standaard wiskundevraag, klikt u erop en selecteert u het type Captcha dat u wilt gebruiken. De opties zijn ‘Rekenen’ of ‘Vraag en antwoord’.

De aangepaste captcha-vraag wijzigen in WPForms

Wanneer u de optie Math kiest, genereert WPForms willekeurige wiskundige vragen, dus het is minder voorspelbaar.

Als u de optie Vraag en antwoord kiest, raden we u aan daar ten minste een paar vragen toe te voegen, dus het is moeilijker te voorspellen omdat WPForms ze willekeurig zal roteren.

Als u tevreden bent met uw formulier, slaat u het op en voegt u het toe aan uw contactpagina. U kunt dit doen door een ‘WPForms’-blok te maken, zoals weergegeven in de reCAPTCHA checkbox-methode.

5. Voorkom dat spambots uw formulier te zien krijgen

Misschien wilt u geen reCAPTCHA of een aangepast captcha-veld op uw formulier gebruiken.

Een andere manier om spam bij contactformulieren te voorkomen, is door te voorkomen dat bots uw formulier zien. U kunt dit doen met wachtwoordbeveiliging of door uw formulier alleen te laten zien aan geregistreerde gebruikers van uw WordPress-lidmaatschapssite .

Deze methoden zijn misschien overdreven voor uw normale contactformulier, maar ze kunnen ook goed werken in andere situaties.

Als u bijvoorbeeld een maandelijkse Q&A organiseert voor abonnees van uw e-mailnieuwsbrief , kunt u een formulier maken waarop ze vragen kunnen stellen.

Wachtwoordbeveiliging van uw formulier met behulp van de zichtbaarheidsopties van WordPress

Dit is een snelle manier om uw contactpagina met een wachtwoord te beveiligen.

Ga naar de ‘Publiceren’-instellingen voor uw pagina en stel de zichtbaarheid in op’ Met wachtwoord beveiligd ‘. Kies een wachtwoord voor uw pagina. Dit is voor alle gebruikers hetzelfde.

Wachtwoord dat uw contactpagina beschermt

Wanneer u uw pagina publiceert, ziet het er zo uit wanneer mensen daar voor het eerst aankomen. Ze moeten het wachtwoord invoeren om de pagina en het contactformulier te zien.

De contactpagina toont nu 'Beveiligd: contact met ons opnemen' als titel en vereist een wachtwoord

Nadat ze het wachtwoord hebben ingevoerd, kunnen ze uw formulier normaal gebruiken.

Deze methode heeft een aantal nadelen.

Allereerst toont uw pagina het standaard WordPress-bericht. Dit luidt: “Om dit beveiligde bericht te bekijken, voert u het onderstaande wachtwoord in.” Dit is niet gemakkelijk te bewerken.

Ten tweede wordt uw hele pagina beschermd, niet alleen uw formulier. Dit kan vervelend zijn als u bepaalde inhoud, zoals veelgestelde vragen, zichtbaar wilt hebben voor alle gebruikers.

Wachtwoordbeveiliging van uw formulier met behulp van een WPForms-add-on

Als u de Pro-versie van WPForms gebruikt, kunt u de Form Locker-add-on installeren waarmee u uw formulier zelf met een wachtwoord kunt beveiligen, niet uw hele pagina.

Om het te installeren, ga naar WPForms »Addons . Zoek de Form Locker-add-on en klik op ‘Add-on installeren’. Het zou automatisch moeten activeren.

De Form Locker-add-on voor WPForms installeren

Zoek vervolgens het formulier dat u wilt beschermen onder WPForms »All Forms . Klik erop om het te bewerken.

Ga naar Instellingen »Form Locker . Vink het vakje ‘Wachtwoordbeveiliging inschakelen’ aan en je ziet dan de opties om je wachtwoord en je bericht in te voeren.

Wachtwoordbeveiliging inschakelen met Form Locker

Uw contactpagina is nu zichtbaar voor alle gebruikers, met alleen het contactformulier verborgen. Het formulier ziet er als volgt uit voordat het wachtwoord wordt ingevoerd:

Hoe uw contactformulier eruitziet voor gebruikers voordat ze het wachtwoord invoeren

Uw contactpagina alleen aan geregistreerde gebruikers laten zien

Een laatste methode is om gebruikers alleen toegang te geven tot uw contactformulier als ze zich op uw site hebben geregistreerd. U kunt een plug-in voor een lidmaatschapssite gebruiken en uw contactpagina beschermen zodat deze alleen kan worden bekeken door ingelogde leden.

Dit is een geweldige optie als u een specifieke service alleen aan leden wilt aanbieden. Er zijn verschillende geweldige plug-ins voor lidmaatschapssites die u hiervoor kunt gebruiken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je contactformulier-spam in WordPress kunt blokkeren. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format