Hoe u een weggeefactie / wedstrijd organiseert in WordPress met RafflePress - DeLaatbusiness

Hoe u een weggeefactie / wedstrijd organiseert in WordPress met RafflePress

9 min


132
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je hebt misschien veel populaire blogs en websites gezien die wedstrijden houden om meer betrokkenheid op hun website te krijgen.

De waarheid is dat het runnen van een weggeefactie een van de snelste manieren is om meer abonnees, klanten en gebruikers op uw website te krijgen.

Zelfs met slechts een paar gebruikers en de juiste tool kun je een virale weggeefactie maken en een groter publiek bereiken.

In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk een weggeefactie of wedstrijd in WordPress kunt houden met RafflePress.

Een weggeefwedstrijd organiseren in WordPress

Waarom een ​​weggeefactie of wedstrijd organiseren in WordPress?

Er zijn veel manieren om meer abonnees te krijgen , meer bezoekers te trekken of de verkoop op uw website te stimuleren.

Als u een weggeefactie uitvoert, krijgt u echter direct resultaten. Het moedigt sociale acties aan die uw bereik vergroten en nieuwe gebruikers helpen uw website te vinden.

Met een goed uitgevoerde weggeefactie kun je snel het volgende bereiken:

 • Haal meer bezoekers naar uw website
 • Breid uw e-maillijst uit
 • Vergroot het aantal volgers op sociale media
 • Bouw gebruikersbetrokkenheid op uw website op
 • Krijg leads en nieuwe klanten
 • Bouw merkherkenning op en laat uw bedrijf groeien

Door een wedstrijd op uw WordPress-website te organiseren, kunt u de gebruikerservaring beheren en u op nog meer kanalen richten.

Als je bijvoorbeeld een wedstrijd op Instagram organiseert, krijg je meer Instagram-volgers, maar het helpt je niet om e-mailabonnees te krijgen.

Terwijl het runnen van een weggeefactie op je WordPress-site je kan helpen meer Instagram-volgers, meer e-mailabonnees, meer YouTube-abonnees en meer te krijgen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we een succesvolle weggeefactie of wedstrijd in WordPress kunnen organiseren.

Stel doelen voor uw weggeefcampagne

Laten we, voordat u verder gaat, beslissen wat u hoopt te bereiken met uw weggeefactie of wedstrijdcampagne.

Hier zijn enkele van de doelen die bedrijven proberen te bereiken met een succesvolle weggeefcampagne.

 • Verhoog websiteverkeer
 • Maak meer verkopen
 • Leg meer leads en e-mailabonnees vast
 • Zorg voor meer volgers op sociale media
 • Promoot een evenement, product of dienst

Door een doel te stellen, kunt u duidelijke doelen stellen voor uw campagne. Het helpt u ook bij het ontwerpen van een effectieve strategie om die doelen te bereiken.

Kies een geschikte prijs voor winnaars van weggeefacties

Prijs of prijzen zijn wat gebruikers motiveert om deel te nemen aan uw weggeefwedstrijd. U zou de prijs willen kiezen op basis van uw zakelijke niche en uw doelgroep.

Als u bijvoorbeeld een dropshipping-bedrijf heeft , wilt u misschien een t-shirt of mok aanbieden met uw merknaam erop.

Als u een restaurant runt, kan een maaltijd met korting of gratis een geweldige prijs zijn.

Het is niet nodig om een ​​dure prijs te kiezen. Het moet attent zijn, gerelateerd zijn aan uw bedrijf en nuttig zijn voor uw doelgroep.

U kunt ook meerdere prijzen kiezen, waardoor de kans dat meer gebruikers winnen, wordt vergroot.

Wanneer we bijvoorbeeld weggeefacties uitvoeren op WPBeginner, geven we doorgaans gratis licenties van WordPress-plug-ins en thema’s weg.

Zodra je de prijs hebt gekozen, is het tijd om alles in WordPress in te stellen.

Een wedstrijd / weggeefactie opzetten in WordPress

In het begin had WordPress niet veel betrouwbare plug-ins voor wedstrijden. De weinige services van derden die er waren, bevatten te veel bugs of waren gewoon te duur.

Dit veranderde met RafflePress .

Het is de beste plug-in voor WordPress-weggeefacties op de markt en je kunt er gemakkelijk weggeefacties op je website mee uitvoeren.

Het wordt geleverd met sociale media-integraties voor alle populaire platforms (Facebook, Twitter, Instagram). Dit helpt je bij het maken van virale weggeefcampagnes.

RafflePress wordt ook geleverd met 1-klik fraudebescherming en geverifieerde acties. Dit zorgt ervoor dat alle acties die door de plug-in worden geregistreerd, echte interacties zijn.

Laten we je eerste weggeefactie opzetten.

Eerst moet u de plug-in RafflePress installeren en activeren . 

Er is ook een gratis versie van RafflePress beschikbaar, maar we gebruiken de Pro-versie op WPBeginner, dus we kunnen profiteren van alle krachtige functies.

In het belang van deze tutorial laten we de Pro-versie zien.

Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item toe met de naam ‘RafflePress’ in de zijbalk van uw WordPress-beheerder. Als u erop klikt, gaat u naar de instellingenpagina van de plug-in.

Voeg RafflePress licentiesleutel toe

Eerst moet u uw licentiesleutel invoeren. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de RafflePress-website.

Nadat je je licentiesleutel hebt ingevoerd, ben je nu klaar om je eerste weggeefactie te maken.

Ga gewoon naar RafflePress »Nieuwe pagina toevoegen om te beginnen.

Een nieuwe weggeefactie toevoegen

Hiermee wordt de RafflePress-weggeefbouwer gestart.

Eerst moet u een naam opgeven voor uw nieuwe weggeefcampagne. Daarna moet u een sjabloon selecteren om als uitgangspunt te gebruiken.

Kies een weggeefsjabloon

RafflePress wordt geleverd met verschillende op doelen gebaseerde campagnesjablonen om uit te kiezen. Deze sjablonen zijn ontworpen om u te helpen de beste resultaten te behalen voor specifieke doelen, zoals het uitbreiden van uw e-maillijst, het vergroten van uw sociale volgers, een vriend doorverwijzen, een Instagram-wedstrijd en meer.

U kunt er een kiezen die het beste bij uw doelen past. In het belang van deze tutorial zullen we de klassieke weggeefsjabloon gebruiken.

RafflePress laadt nu de sjabloon in de builder.

Voeg de details van uw weggeefprijs toe

Eerst moet u een prijs instellen voor uw weggeefactie. Klik op het potloodpictogram onder de sectie Details van de weggeefprijs om de titel en beschrijving van de prijs in te voeren.

Prijs details
U kunt ook een afbeelding uploaden om weer te geven bij uw prijsbeschrijving.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Klaar met bewerken’ om prijsgegevens op te slaan.

Voeg uw wedstrijd- of weggeefacties toe

Weggeefacties zijn de manieren waarop uw gebruikers aan de wedstrijd kunnen deelnemen. RafflePress wordt geleverd met verschillende acties die u aan uw campagne kunt toevoegen.

U zou de acties willen kiezen die u helpen uw campagnedoel te bereiken. Als je bijvoorbeeld meer Instagram-volgers wilt hebben, is het beter om de actie ‘Bezoek ons ​​op Instagram’ toe te voegen.

U moet in het linkermenu naar het tabblad ‘Acties’ schakelen en u ziet de lijst met acties die u kunt toevoegen.

Voeg acties toe aan uw weggeefcampagne

Klik vervolgens om een ​​actie aan uw campagne toe te voegen, en u zult deze zien verschijnen onder uw prijsgegevens. U kunt vervolgens de actie-instellingen in de linkerkolom bewerken.

Wijzig actie-instellingen

Elke actie wordt geleverd met enkele basisinstellingen. U kunt een titel voor die actie instellen, het aantal inzendingen selecteren dat gebruikers zullen verdienen voor het voltooien ervan, dagelijkse invoer toestaan ​​of een actie verplicht maken.

Naast deze instellingen ziet u ook instellingen die betrekking hebben op specifieke acties. Als u bijvoorbeeld wilt dat gebruikers uw Facebook-pagina bezoeken, moet u de URL van uw Facebook-pagina invoeren.

Vul de instellingen voor de actie in en ga dan terug naar het tabblad ‘Acties toevoegen’ om er nog wat toe te voegen.

U kunt zoveel acties toevoegen als u wilt. Door meer opties toe te voegen, krijgen uw gebruikers meer manieren om deel te nemen en kunt u meer marketingkanalen promoten.

We raden echter aan om de kanalen prioriteit te geven op basis van uw campagnedoelen. Als u bijvoorbeeld uw Pinterest-pagina wilt promoten, kunt u deze naar boven verplaatsen.

Verplaats acties

Ga gewoon met je muis naar de acties en gebruik vervolgens slepen en neerzetten om hun volgorde aan te passen.

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ bovenaan te klikken om je weggeefinstellingen op te slaan.

Pas het uiterlijk van uw weggeefactie aan

Nu je weggeefactie is ingesteld, gaan we het uiterlijk ervan veranderen.

Schakel over naar het tabblad ‘Ontwerp’ in de bouwerinterface en selecteer een lay-out, lettertype en knopkleur voor je weggeefactie.

Ontwerp instellingen voor uw weggeefactie

U kunt ook de achtergrondkleur en afbeelding instellen als u een bestemmingspagina voor een weggeefactie wilt maken (hierover later in dit artikel meer).

RafflePress toont u een live voorbeeld van uw weggeefactie terwijl u wijzigingen aanbrengt. Als u tevreden bent, vergeet dan niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Pas de weggeef- / wedstrijdinstellingen aan

Met RafflePress kun je elk aspect van je weggeefactie configureren. U kunt regels instellen, opties weergeven / verbergen, tracking instellen en meer.

Laten we deze opties eens bekijken.

Schakel over naar het tabblad ‘Instellingen’ in het linkermenu en klik op het tabblad ‘Algemeen’. Hier kun je basisopties instellen voor je weggeefactie, inclusief de optie om winnaars te tonen, het aantal inzendingen, het aantal aanmeldingen per IP te beperken en meer.

Giveaway-instellingen

Vervolgens moet je overschakelen naar het tabblad ‘Giveaway-regels’.

RafflePress wordt geleverd met een Rules Generator waarmee u gemakkelijk weggeefregels voor uw campagne kunt genereren.

Genereer regels

Als u op de knop klikt, wordt een formulier weergegeven waarin u uw weggeefgegevens moet invoeren. In de meeste gevallen bent u of uw bedrijf de sponsor van de wedstrijd. U moet de bedrijfsnaam, het adres, het land en de in aanmerking komende locaties opgeven.
.
Regels Generator formulier

RafflePress zal deze informatie vervolgens gebruiken en basisrichtlijnen en regels voor weggeefacties genereren.

Giveaway-regels

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad E-mailverificatie.

Vanaf hier kunt u e-mailverificatie inschakelen, die alleen inzendingen accepteert van gebruikers die hun e-mailadres verifiëren.

Schakel e-mailverificatie in

Vervolgens komt ‘Succesvolging’, met deze optie kunt u Google Analytics-code toevoegen . U kunt deze scripts toevoegen tijdens het laden of nadat een gebruiker een actie heeft voltooid.

Voeg trackingcodes toe

Klik vervolgens op het tabblad ‘Succesomleiding’. Vanaf hier kunt u gebruikers omleiden naar elke pagina nadat alle acties met succes zijn voltooid.

Leid gebruikers om bij succes

Ten slotte komt u bij de sectie sociale logins. U kunt eenvoudig sociale logins inschakelen en gebruikers toestaan ​​deel te nemen aan de weggeefactie door in te loggen met hun Facebook-account.

Schakel sociale logins in

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Publiceer en voeg een weggeefactie toe aan uw website

Nu uw weggeefactie klaar is, is het tijd om deze te publiceren en op uw website weer te geven.

RafflePress maakt het super eenvoudig om uw weggeefactie overal op uw website toe te voegen. U kunt dit op drie manieren doen.

 • Je gebruikt het RafflePress-blok om een ​​weggeefactie toe te voegen aan een blogpost of pagina
 • U kunt shortcode gebruiken om overal berichten, pagina’s, zijbalkwidgets toe te voegen
 • U kunt ook een bestemmingspagina voor een weggeefactie maken

Laten we elk van deze items eens bekijken.

Methode 1. Met behulp van het RafflePress-blok

Maak eenvoudig een nieuwe post of pagina in WordPress of bewerk een bestaande. Klik in het bewerkingsscherm op de knop Nieuw blok toevoegen en selecteer vervolgens RafflePress.

RafflePress blok

Nadat je het blok hebt toegevoegd, klik je eenvoudig op het vervolgkeuzemenu om de weggeefactie te selecteren die je eerder hebt gemaakt.

RafflePress blok instellingen

Methode 2. Met behulp van de shortcode

Met RafflePress kun je ook shortcodes gebruiken om weggeefacties toe te voegen aan je blogposts, pagina’s of zijbalkwidgets.

Bewerk eenvoudig uw weggeefactie en ga naar het tabblad ‘Publiceren’ in de bouwerinterface. Klik vanaf hier op de shortcode-optie en RafflePress toont de shortcode die u kunt gebruiken.

Kopieer de shortcode van je weggeefactie

Kopieer de shortcode en voeg deze overal toe waar u uw weggeefcampagne wilt weergeven.

Methode 3. Maak een weggeef-bestemmingspagina in WordPress

Met RafflePress kun je ook een stand-alone weggeef-bestemmingspagina maken in WordPress. Bewerk eenvoudig uw weggeefactie en ga naar het tabblad Publiceren.

Klik nu op de bestemmingspagina-optie en klik hieronder om uw bestemmingspagina in te stellen.

Een bestemmingspagina voor een weggeefactie maken

Dit brengt u naar de instellingenpagina waar u een URL voor uw bestemmingspagina moet maken. Klik op de weergaveknop om uw bestemmingspagina in actie te zien.

URL van weggeefpagina

RafflePress opent uw weggeef-bestemmingspagina. U kunt nu de URL kopiëren en beginnen met het promoten van uw weggeefpagina.

Voorbeeld van een weggeefpagina

Maak uw weggeefactie / wedstrijd bekend

Je moet beginnen met het promoten van je weggeefactie voordat deze begint. Dit zou je de tijd geven om het woord te verspreiden en opwinding op te bouwen.

U kunt beginnen door een e-mailnieuwsbrief naar uw abonnees te sturen en deze aan te kondigen op uw sociale mediaprofielen (Facebook, Twitter, Instagram).

U kunt het ook promoten op relevante online communities en forums. Neem contact op met influencers, vrienden en familieleden om u te helpen de eerste buzz te genereren.

Aankondiging van winnaars van weggeefacties

Zodra je weggeefactie de eindtijd bereikt, zal RafflePress automatisch geen nieuwe inzendingen meer ontvangen.

Giveaway eindigde

Het is nu tijd om winnaars te kiezen.

Met RafflePress kun je willekeurig winnaars kiezen in een trekking. Ga gewoon naar de RafflePress »Giveaways- pagina en klik op de ‘Need Winners’- link naast je weggeefactie.

Kies winnaars

Je ziet nu alle gebruikers die hebben deelgenomen aan de winactie. U moet bovenaan op de knop ‘Winnaar kiezen’ klikken om willekeurig een winnaar te selecteren.

Kies een willekeurige winnaar van de weggeefactie

RafflePress zal u nu vragen hoeveel winnaars u moet kiezen. Daarna kiest het willekeurig de winnaars. U kunt die gebruikers vervolgens een e-mail sturen om hen te laten weten hoe ze hun prijs kunnen claimen.

E-mail winnaar

Dat is alles, je hebt met succes een weggeefactie gemaakt in WordPress.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je gemakkelijk succesvolle weggeefacties en wedstrijden in WordPress kunt maken en uitvoeren. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *