Hoe u geen rechtsklik op WordPress-afbeeldingen toevoegt - DeLaatbusiness

Hoe u geen rechtsklik op WordPress-afbeeldingen toevoegt

5 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u voorkomen dat gebruikers afbeeldingen op uw WordPress-site stelen?

Hoewel er geen volledige oplossing is om diefstal van afbeeldingen op uw website te voorkomen, zijn er enkele maatregelen die u kunt nemen om het voor gebruikers wat moeilijker te maken om afbeeldingen van uw website op te slaan.

Een van die oplossingen is om geen pop-up met rechtermuisknop aan uw afbeeldingen toe te voegen. U kunt dat in WordPress doen door plug-ins te gebruiken die rechtsklikken uitschakelen en het moeilijk maken om afbeeldingen van uw website te downloaden.

In dit artikel laten we u zien hoe u geen rechtsklik op WordPress-afbeeldingen en galerijen kunt toevoegen. We zullen ook praten over alternatieve benaderingen om gebruikers te ontmoedigen afbeeldingen van uw website te stelen.

Schakel eenvoudig rechtsklikken op WordPress-afbeeldingen uit

Geen rechtermuisklik toevoegen aan WordPress-afbeeldingen

Eerst moet u de plug-in voor afbeeldingen zonder rechtermuisknop installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Ga na activering naar de pagina Instellingen »Geen afbeeldingen met de rechtermuisknop om de plug-in-instellingen te configureren.

Geen instellingen voor afbeeldingen met de rechtermuisknop

De standaardopties werken voor de meeste gebruikers, maar u kunt ze nog steeds bekijken en indien nodig wijzigen.

Met de eerste optie kunnen ingelogde WordPress-gebruikers met de rechtermuisknop op afbeeldingen klikken. De optie ‘Slepen van afbeeldingen uitschakelen’ voorkomt dat gebruikers een afbeelding van hun browser naar hun computer slepen.

De opties ‘Aanraakgebeurtenissen uitschakelen’ voorkomen dat gebruikers aanraakapparaten zoals mobiele telefoons gebruiken om afbeeldingen te downloaden. Het is geen rechtsklikoplossing voor smartphones en tablets.

U kunt ook gebaren en contextmenu uitschakelen op Apple-apparaten.

Vergeet na het bekijken van de instellingen niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt nu uitloggen bij WordPress en vervolgens uw website bezoeken om de plug-in in actie te zien.

Geen klik met de rechtermuisknop op afbeeldingsgalerijen

De bovenstaande oplossing werkt voor alle afbeeldingen op uw website. Veel gebruikers die hun afbeeldingen willen beschermen, zijn echter fotografen en mensen die hun werk delen via galerijen.

Dit is waar Envira Gallery om de hoek komt kijken. Het is een van de beste WordPress-galerijplug-ins op de markt en wordt geleverd met een beschermings-add-on die rechtsklikken voor uw afbeeldingsgalerijen uitschakelt.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de Envira Gallery- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering moet u de pagina Envira Gallery »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de Envira Gallery-website.

Voer de Envira Gallery-licentiesleutel in

Vervolgens moet u de pagina Envira Gallery »Addons bezoeken . Scrol omlaag naar de Protection-add-on en klik vervolgens op de knop Installeren en activeren.

Installeer een beveiligings-add-on

Nu kunt u beginnen met het maken van afbeeldingsgalerijen met de Envira Gallery-plug-in.

Laten we uw eerste afbeeldingengalerij maken en bescherming zonder rechtsklikken inschakelen voor afbeeldingen in die fotogalerij.

Eerst moet u Envira Gallery bezoeken »Nieuwe pagina toevoegen om een ​​nieuwe galerij te maken. Geef een titel op voor uw afbeeldingengalerij en upload vervolgens de bestanden die u aan de galerij wilt toevoegen.

Afbeeldingengalerij maken

Daarna moet je naar beneden scrollen naar het gedeelte met galerij-instellingen hieronder en op het tabblad Diversen klikken. Ga vanaf hier naar het gedeelte met instellingen voor beeldbeveiliging.

Instellingen voor beeldbeveiliging

U moet het selectievakje ‘Afbeeldingsbescherming inschakelen’ aanvinken om rechtsklikken uit te schakelen voor deze specifieke afbeeldingengalerij. Optioneel kunt u ook een pop-upmelding weergeven wanneer gebruikers proberen met de rechtermuisknop te klikken.

U kunt nu op de publicatieknop klikken om uw afbeeldingengalerij op te slaan.

Uw galerij toevoegen aan een WordPress-bericht of -pagina

Je afbeeldingengalerij is klaar en je kunt deze nu toevoegen aan elke WordPress-post of -pagina. Bewerk eenvoudig het bericht of de pagina waaraan u de galerij wilt toevoegen en voeg het Envira Gallery-blok toe aan de editor.

Voeg Envira Gallery toe

Daarna moet u de afbeeldingengalerij die u eerder hebt gemaakt, selecteren in het vervolgkeuzemenu. Envira Gallery laadt uw afbeeldingengalerij met een live preview.

Galerijvoorbeeld in berichteditor

U kunt nu uw bericht opslaan en uw website bezoeken om de niet-rechtsklikfunctie in actie te zien. Als u de pop-upfunctie heeft ingeschakeld, ziet deze er zo uit als een gebruiker met de rechtermuisknop op een afbeelding in de galerij probeert te klikken.

Klik met de rechtermuisknop op pop-up uitgeschakeld in WordPress

Voors en tegens van het uitschakelen van de rechtermuisknop op WordPress-afbeeldingen

De belangrijkste reden waarom gebruikers geen rechtsklik op WordPress-afbeeldingen willen toevoegen, is om te voorkomen dat websitebezoekers die afbeeldingen illegaal elders gebruiken.

Als u niet met de rechtermuisknop aan uw afbeeldingen klikt, wordt het voor gebruikers moeilijker om afbeeldingen te downloaden. Het dient ook om gebruikers eraan te herinneren dat de eigenaar van de website niet wil dat ze afbeeldingen downloaden of deze zonder toestemming hergebruiken.

Het weerhoudt gebruikers er echter niet helemaal van om afbeeldingen van uw website te stelen.

Een gebruiker kan nog steeds een volledige webpagina downloaden die ook alle afbeeldingen op die pagina bevat.

Ze kunnen ook de weergavebron of de inspectietool van de browser gebruiken zonder met de rechtermuisknop te klikken. Dit geeft toegang tot het directe afbeeldingsbestand dat ze kunnen downloaden en opslaan op hun computer.

Aan de andere kant kan het toevoegen van niet-rechtsklikken op afbeeldingen ook verschillende gebruikers stoppen die misschien een echte reden hebben om afbeeldingen van uw website op te slaan. Sommige gebruikers vinden het misschien vervelend en dit zou hun gebruikerservaring op uw website beïnvloeden.

Alternatieve methoden om beelddiefstal op uw website te ontmoedigen

Als u de gebruikerservaring niet wilt beïnvloeden door niet-rechtsklikken toe te voegen aan uw WordPress-afbeeldingen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om oneigenlijk gebruik van uw werk te ontmoedigen.

1. Voeg een copyrightmelding toe onder uw afbeeldingen

U kunt een copyrightmelding in platte tekst onder uw afbeeldingen toevoegen. Dit dient als een afschrikmiddel zonder de gebruikerservaring te beïnvloeden.

Herinneringstekst auteursrecht

U kunt dit doen door Gutenberg-blokken te gebruiken . Zie meer details in onze Gutenberg-tutorial .

2. Geef gebruikers de kans om toestemming te vragen

Als u wilt dat gebruikers uw afbeeldingen opnieuw kunnen gebruiken met uw toestemming en voorwaarden, dan kunt u ze dat gewoon laten weten. We raden aan om WPForms te gebruiken om een eenvoudig contactformulier te maken waarmee gebruikers verzoeken kunnen verzenden.

3. Voeg een watermerk toe aan uw afbeeldingen

U kunt ook een watermerk aan uw afbeeldingen toevoegen . Dit heeft invloed op de kwaliteit en esthetiek van uw afbeeldingen, maar het zal gebruikers zeker ontmoedigen om die afbeeldingen te stelen en opnieuw te gebruiken.

Watermerk afbeeldingen om diefstal van afbeeldingen te ontmoedigen

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om niet met de rechtermuisknop op WordPress-afbeeldingen te klikken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format