Hoe u het downloaden van bestanden in WordPress kunt beheren, volgen en beheren - DeLaatbusiness

Hoe u het downloaden van bestanden in WordPress kunt beheren, volgen en beheren

9 min


136

Bent u op zoek naar eenvoudige manieren om het downloaden van bestanden op uw WordPress-site te beheren, volgen en controleren?

Een WordPress-bestandsdownloadmanager kan u helpen bij het eenvoudig beheren van downloads, het bijhouden van analyses en het beheren van machtigingen voor het downloaden van bestanden. Met de juiste tools kun je zelfs bestandsdownloads verkopen en geld verdienen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig bestandsdownloads in WordPress kunt beheren, volgen en beheren.

Bestandsdownloads in WordPress beheren, volgen en controleren

Waarom bestandsdownloads in WordPress beheren, volgen en controleren?

Er zijn veel redenen waarom u uw bestandsdownloads in WordPress zou willen beheren, volgen en / of controleren.

U wilt bijvoorbeeld misschien dat alleen bepaalde betalende klanten bestanden downloaden, of u wilt gewoon bijhouden welke gratis downloads op uw site de meeste betrokkenheid opleveren.

Aan de andere kant wilt u misschien gewoon bepaalde bestanden beperken op basis van gebruikersrollen.

In dit artikel laten we u drie verschillende methoden zien. Klik gewoon op de links om direct naar de methode te gaan die u wilt gebruiken:

Methode 1. Het bijhouden van bestandsdownloads in WordPress met MonsterInsights

Als u gratis downloads op uw website aanbiedt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het beheren of controleren van downloads.

Het is echter nog steeds een goede gewoonte om ten minste bestandsdownloads bij te houden. Zo kunt u gemakkelijk ontdekken welke van uw gratis downloads het populairst zijn.

Dit zal u helpen te weten waar u uw middelen kunt investeren bij het maken van nieuwe inhoud.

Helaas ondersteunt Google Analytics het bijhouden van het downloaden van bestanden niet automatisch. Het goede nieuws is dat u downloads kunt volgen met MonsterInsights , de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress.

Eerst moet u de MonsterInsights- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

MonsterInsights maakt het super eenvoudig om WordPress te verbinden met je Google Analytics-account. Als je hulp nodig hebt, volg dan de instructies in onze gids over het installeren van Google Analytics in WordPress .

Opmerking: het volgen van het downloaden van bestanden is ook beschikbaar in de gratis versie van MonsterInsights , zodat u de rapporten in Google Analytics kunt zien. Om geavanceerde rapporten in uw WordPress-dashboard te zien, heeft u de Pro-versie nodig.

Nadat u de plug-in heeft ingesteld, begint deze automatisch met het bijhouden van bestandsdownloads als gebeurtenissen. U hoeft geen verdere configuratie uit te voeren. Om statistieken over uw downloads te zien, gaat u naar Insights »Rapporten en schakelt u over naar het tabblad Uitgevers:

Het tabblad Uitgevers in MonsterInsights

Scroll naar beneden en je ziet je beste downloadlinks. Deze worden samen met hun ankertekst vermeld:

Een lijst met de beste downloadlinks in MonsterInsights

Als u meer dan 1 link naar een specifiek bestand heeft, worden die links hier apart vermeld. Dit is handig als u precies wilt weten hoe gebruikers bestanden downloaden.

Wat als u een rapport wilt van welke bestanden het populairst zijn, ongeacht de gebruikte links? Klik eenvoudig op de knop ‘Rapport over alle downloadkoppelingen weergeven’.

Hiermee gaat u rechtstreeks naar Google Analytics, waar u een rapport ziet met de URL’s van uw gedownloade bestanden:

De lijst met gedownloade bestanden in Google Analytics, met het totale aantal downloads voor elk bestand

MonsterInsights houdt standaard downloads bij voor alle gangbare bestandstypen, inclusief documenten (.doc en .docx), spreadsheets (.xls en .xlsx), presentaties (.ppt en .pptx), pdf’s en zip-bestanden.

Als u andere bestandstypen wilt volgen, is dat ook gemakkelijk te doen. Ga gewoon naar de pagina Insights »Instellingen en schakel vervolgens naar het tabblad Betrokkenheid:

Ga naar Instellingen - Betrokkenheid in MonsterInsights

Blader nu omlaag naar het gedeelte Bestandsdownloads en u ziet een lijst met bestandsextensies die momenteel worden bijgehouden:

Nieuwe bestandsextensies toevoegen om bij te houden als downloads in MonsterInsights

Typ gewoon eventuele extra bestandsextensies die u wilt bijhouden. Zorg er wel voor dat u een komma tussen hen plaatst.

Als u klaar bent, vergeet dan niet bovenaan op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Zorg ervoor dat u uw wijzigingen in MonsterInsights opslaat voordat u verder gaat

MonsterInsights begint nu met het volgen van alle bestanden die eindigen op de bestandsextensie die u in de instellingen hebt toegevoegd.

We raden aan om MonsterInsights te installeren naast zowel de # 2 als # 3 oplossing voor het beheren en controleren van toegang tot het downloaden van bestanden, omdat MonsterInsights je zal helpen de juiste statistieken te zien die er toe doen.

Methode 2. Controle van bestandsdownloads in WordPress met MemberPress

Als u online cursussen of digitale downloads wilt verkopen, is MemberPress een geweldige manier om bestandsdownloads te beheren en te beheren .

Het is de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap waarmee u premium-inhoud op uw site kunt vergrendelen, zodat deze alleen beschikbaar is voor geregistreerde gebruikers of betalende leden.

MemberPress heeft een add-on genaamd MemberPress Downloads waarmee u alle bestanden kunt volgen die uw leden downloaden. Het geeft je ook geavanceerde toegangscontrole, zodat je meerdere bestanden kunt uploaden en gemakkelijk kunt taggen, categoriseren en vermelden.

Behalve bestanden kunt u ook andere inhoud op uw site beschermen. Dit is een geweldige optie als u cursussen of premium-inhoudsbibliotheek samenstelt waarvan u alleen wilt dat leden toegang hebben.

MemberPress Cursussen Preview

Eerst moet u de MemberPress-plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Ga na activering naar de MemberPress »Instellingen» Licentiepagina in het WordPress admin-gedeelte om je licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van MemberPress.

Voer uw MemberPress-licentiesleutel in

Ga vervolgens naar de MemberPress »Add-ons- pagina. Hier hoeft u alleen maar de add-on Downloads te vinden. Ga je gang en klik op de knop ‘Add-on installeren’ om deze toe te voegen aan je site:

De add-on voor MemberPress-downloads installeren

Nu hoeft u alleen maar naar de pagina MP Downloads »Bestanden te gaan en op de knop ‘Nieuw toevoegen’ te klikken om een ​​nieuwe download te maken.

Een nieuw downloadbaar bestand toevoegen in MemberPress

Eerst moet u een titel invoeren voor uw download.

Een titel invoeren voor uw MemberPress-download

Zodra u dat heeft gedaan, uploadt u het bestand dat u wilt gebruiken. U kunt op deze pagina ook extra opties kiezen, zoals het toevoegen van categorieën of tags aan uw download.

We gaan ons bestand de tag ‘betaalde leden’ geven, zodat dit bestand en anderen gemakkelijk kunnen worden beschermd door een MemberPress-regel.

Uw bestand een tag geven in MemberPress

Als u klaar bent, klikt u op de knop Publiceren om uw downloadbare bestand live te zetten.

Publiceer uw downloadbare bestand in MemberPress

Als je nog geen regel hebt om de tag van het bestand te beschermen, maak er dan een aan onder MemberPress »Rules . Klik gewoon op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om een ​​nieuwe regel te maken:

Een nieuwe regel toevoegen in MemberPress

U ziet dan de pagina voor het toevoegen van een nieuwe regel:

De pagina voor het toevoegen van een nieuwe regel in MemberPress

Klik in het gedeelte Inhoud en toegang op de vervolgkeuzelijst onder Beveiligde inhoud. Selecteer ‘Bestanden met bestandstag’ en typ en selecteer in het vak ernaast de tag die je gebruikt:

De bestandstag toevoegen aan uw lidmaatschapsregel

Klik vervolgens onder Toegangsvoorwaarden op de vervolgkeuzelijst. Selecteer gewoon ‘Lidmaatschap’ en vervolgens de naam van het juiste lidmaatschapsniveau:

De toegangsvoorwaarden instellen voor uw nieuwe regel

Opmerking: als je nog geen lidmaatschappen hebt ingesteld, ga je gang en doe dit onder MemberPress »Lidmaatschappen .

Ga nu opnieuw naar de pagina MP Downloads »Files . U ziet uw bestand hier vermeld. Het moet het juiste toegangstype hebben op basis van de tag.

Klik gewoon op de link ‘Shortcode kopiëren’ om de shortcode voor uw bestand te krijgen.

Kopiëren van de MemberPress-shortcode voor uw bestand

Plak vervolgens deze shortcode in een bericht of pagina op uw WordPress-site.

We gaan een nieuwe pagina maken voor onze bestandsdownload. Ga eerst naar Pagina’s »Nieuw toevoegen in uw WordPress-beheerder. Ga je gang en plak je shortcode in je pagina. WordPress maakt automatisch een shortcode-blok voor je aan:

Een nieuwe pagina in WordPress maken en uw download-shortcode toevoegen

Zodra u alle gewenste inhoud op uw pagina heeft toegevoegd, klikt u eenvoudig op de knop Publiceren om deze live op uw site te zetten. Denk eraan om uw pagina te beschermen met MemberPress-regels als u wilt dat zowel de pagina als het bestand alleen toegankelijk zijn voor leden.

De downloadpagina voor het MemberPress-bestand

U kunt uw downloadstatistieken bekijken door naar de pagina MP Downnloads »Statistieken te gaan . Vanaf hier ziet u de lijst met gebruikers die het bestand met een tijdstempel hebben gedownload.

Statistieken voor het downloaden van bestanden

Als je meer instructies nodig hebt, raadpleeg dan onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een lidmaatschapssite in WordPress .

Methode 3. Beheer van bestandsdownloads in WordPress met WooCommerce

Deze methode is bedoeld voor gebruikers die bestandsdownloads willen verkopen samen met fysieke goederen zoals shirts, volants, enz.

Voor deze methode zullen we WooCommerce gebruiken , de meest populaire eCommerce-plug-in voor WordPress.

Het is perfect voor gebruikers die bestandsdownloads willen verkopen of gebruikers die een online winkel willen maken .

WooCommerce kan worden gebruikt om zowel digitale downloads als fysieke goederen te verkopen. U kunt het ook gebruiken als uw WordPress-downloadmanager om gratis downloads aan te bieden. Het laat je ook gemakkelijk klanten volgen, downloads beheren en statistieken bekijken.

Laten we beginnen.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de WooCommerce-plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering zou u de WooCommerce-installatiewizard moeten zien. Klik gewoon op de knop ‘Ja graag’ om uw winkel snel aan de praat te krijgen:

Klik op de knop om de installatiewizard voor WooCommerce te starten

Vervolgens zal WooCommerce u vragen om details over uw winkel in te voeren. Volg gewoon de instructies op het scherm om de wizard te voltooien.

Zorg ervoor dat u bij stap 3 ‘Downloads’ selecteert voor uw producttype:

Selecteer 'Downloads' voor uw WooCommerce-producttype

Zodra u het installatieproces hebt voltooid, ziet u het dashboard van uw WooCommerce-winkel:

Je WooCommerce-winkeldashboard bekijken in WordPress

Ga nu naar de pagina Producten »Nieuwe toevoegen om uw eerste bestandsdownload als product toe te voegen.

Een nieuw downloadbaar product toevoegen in WooCommerce

Ga je gang en geef je product een titel en een beschrijving. Scrol daarna omlaag naar het gedeelte ‘Productgegevens’.

Hier moet u de selectievakjes ‘Virtueel’ en ‘Downloadbaar’ aanvinken om aan te geven dat het product een digitale download is.

U moet ook de prijs invoeren. Als u een gratis download maakt, moet u hier 0 invullen.

Vink de vakjes aan om WooCommerce te vertellen dat uw product virtueel en downloadbaar is

Klik daarna op de knop Bestand toevoegen om het bestand te uploaden voor uw digitale download.

Als je wilt, kun je de andere opties op de pagina gebruiken. U kunt bijvoorbeeld productafbeeldingen toevoegen, een korte beschrijving toevoegen, een productcategorie selecteren en meer.

Als u tevreden bent, klikt u op de knop Publiceren om uw product beschikbaar te maken.

Uw gebruikers kunnen nu naar de productpagina gaan en het product aan hun winkelwagentje toevoegen. Als het een gratis product is, kunnen ze afrekenen zonder betalingsinformatie toe te voegen. Anders kunnen ze normaal betalen.

Toevoegen aan winkelwagen voor het downloaden van bestanden

Na het afrekenen kan de gebruiker het bestand naar zijn computer downloaden.

Het bijhouden van bestandsdownloads in WooCommerce

Ga naar de pagina WooCommerce »Rapporten om te zien hoe het met uw bestandsdownloads gaat . Vanaf hier ziet u uw verkopen op datum, op producten en op categorieën:

Ga naar de verkooprapportpagina in WooCommerce om te zien hoe het met je downloads (en andere producten) gaat

Klik gewoon op de link ‘Verkoop per product’ en klik vervolgens op de naam van uw download om te zien hoe het gaat:

Klik op de link om de verkopen per product te bekijken en selecteer vervolgens uw download

Dit laat zien hoeveel mensen je download hebben besteld. Als u wilt zien hoeveel het daadwerkelijk hebben gedownload, klikt u op de link ‘Klantdownloads’:

Een lijst bekijken met de bestanden die uw klanten hebben gedownload

WooCommerce-conversies bijhouden als een professional

WooCommerce kan je het aantal downloads, klanten en de bestanden die ze hebben gekocht laten zien. Het zal u echter niet laten zien wat de gebruiker tot de conversie heeft geleid.

Dit is echt belangrijke informatie die u helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen over de groei van uw bedrijf.

Dit is waar MonsterInsights binnenkomt.

Het is de beste Google Analytics-plug-in voor WooCommerce en helpt u bij het bijhouden van WooCommerce-conversies. Raadpleeg voor stapsgewijze instructies onze gids over het eenvoudig instellen van WooCommerce-conversietracking .

Als je nog niet met WooCommerce bent begonnen, bekijk dan onze gids over de beste WooCommerce-hostingproviders om aan de slag te gaan, kies vervolgens uit de beste WooCommerce-thema’s en installeer de beste WooCommerce-plug-ins om op de juiste manier aan de slag te gaan.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren beheren, volgen en beheren van bestandsdownloads in WordPress. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format