Hoe u terugkerende betalingen in WordPress accepteert - DeLaatbusiness

Hoe u terugkerende betalingen in WordPress accepteert

11 min


110
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u terugkerende betalingen accepteren op uw WordPress-website?

Met terugkerende facturering kunt u uw klanten kosten in rekening brengen op een bepaald tijdsinterval, zoals wekelijks, maandelijks, driemaandelijks, jaarlijks of aangepaste intervallen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig terugkerende betalingen in WordPress kunt accepteren met behulp van meerdere methoden.

hoe u terugkerende betalingen in wordpress accepteert

Waarom zou u terugkerende betalingen moeten accepteren?

Het toevoegen van terugkerende facturering op uw WordPress-website heeft veel voordelen.

Ten eerste helpt het het factureringsproces te automatiseren en u tijd te besparen. U hoeft geen moeite te doen om handmatig facturen te verzenden en te wachten op betaling van uw klanten.

Automatische terugkerende betalingen resulteren in minder betalingsvertragingen, minder fouten en een regelmatige cashflow voor uw bedrijf.

Omdat klanten geen last hebben van betalingsverzoeken, verbetert het hun ervaring en helpt het u die klanten te behouden.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u terugkerende betalingen in WordPress kunt accepteren. We behandelen meerdere manieren om terugkerende betalingen in WordPress te accepteren, en u kunt er een kiezen die het beste werkt voor uw bedrijf.

Methode 1. Gebruik WPForms Stripe-add-on voor terugkerende betalingen

De eerste methode om reguliere betalingen te accepteren is via WPForms . Deze methode wordt aanbevolen voor beginners en kleine bedrijven.

WPForms is de beste plug-in voor het maken van WordPress-formulieren op de markt. Hiermee kunt u elk type formulier voor uw site maken, inclusief betalingsformulieren met een terugkerende betalingsoptie.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Voor meer informatie kunt u onze handleiding volgen over het installeren van een WordPress-plug-in .

Opmerking: WPForms is een premium-plug-in en je hebt ten minste hun Pro-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de Stripe-add-on die we in deze tutorial zullen gebruiken.

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de WPForms-website.

Voer uw licentiesleutel voor WPForms in

Daarna moet je naar WPForms »Addons gaan om de Stripe-add-on te installeren en te activeren.

Stripe is een betalingsverwerker waarmee u creditcardbetalingen op uw website kunt accepteren zonder het gedoe van het opzetten van een apart handelaarsaccount. Ze storten het geld dagelijks of wekelijks op uw normale bankrekening.

Nadat de Stripe-add-on is geactiveerd, moet u Stripe verbinden met uw WordPress-site. Ga gewoon naar WPForms »Instellingen» Betalingen en klik vervolgens op de knop ‘Verbinden met Stripe’.

maak verbinding met Stripe

Vervolgens moet u WPForms toestaan ​​verbinding te maken met uw Stripe-account. Hiermee gaat u naar de Stripe-website waar u zich kunt aanmelden met een bestaand account, of u kunt een nieuwe maken.

Klik daarna gewoon op de knop ‘Mijn Stripe-account verbinden’ om WPForms toegang te geven.

toestemming geven

Zodra u dat heeft gedaan, wordt u doorgestuurd naar de WPForms-instellingenpagina en moet de verbindingsstatus nu een groen vinkje weergeven.

stripe is succesvol verbonden

In de volgende stap moet u een online bestelformulier maken en de optie voor terugkerende betalingen via Stripe inschakelen.

Navigeer naar WPForms »Nieuwe toevoegen , en u ziet de WPForms-formulierbouwer. Selecteer het facturerings- / bestelformuliersjabloon door te klikken op de knop ‘Een facturering / bestelformulier maken’.

selecteer een formulier voor facturering

In de formulierenbouwer van WPForms kunt u de formuliervelden naar wens bewerken. Aangezien u betalingen accepteert, moet u het veld Stripe Credit Card aan uw formulier toevoegen.

voeg een creditcardveld toe aan uw formulier

Nadat u tevreden bent met de formuliervelden, kunt u overschakelen naar het tabblad Betalingen »Stripe om periodieke betalingen in te stellen.

Eerst moet u op het vakje naast de optie ‘Stripe-betalingen inschakelen’ klikken.

terugkerende-betalingen-in-WPForms

Vink daarna het vakje aan met de tekst ‘Terugkerende abonnementsbetalingen inschakelen’ onder het kopje Abonnementen.

abonnement stripe instellingen

Voer nu een plannaam in, zodat deze wordt weergegeven in uw Stripe-transacties, en specificeer de terugkerende periode (dagelijks, wekelijks, maandelijks, enz.).

Klik ten slotte op het vervolgkeuzemenu onder E-mail van klant en selecteer de optie E-mail om contact op te nemen met uw klanten.

Met WPForms kunt u ook voorwaardelijke logica opzetten en slimme formulieren maken. De formuliervelden veranderen automatisch op basis van de selecties van de gebruiker.

Als u klaar bent, vergeet dan niet op de knop Opslaan te klikken om uw formulierinstellingen op te slaan.

Voeg het terugkerende betalingsformulier toe aan uw website

Nu uw terugkerende betalingsformulier klaar is, is het tijd om het aan uw website toe te voegen. WPForms maakt het heel gemakkelijk om uw formulieren overal op uw website toe te voegen.

Bewerk eenvoudig het bericht of de pagina waar u het formulier wilt toevoegen of maak een nieuw. Klik op het scherm van de WordPress- inhoudeditor op (+) om een ​​nieuw blok toe te voegen en voeg vervolgens het WPForms-blok toe aan uw inhoudsgebied.

voeg een WPForms-blok toe aan uw pagina in wordpress

Selecteer daarna eenvoudig het formulier dat u eerder hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu.

voeg een formulier voor terugkerende betalingen toe aan uw website

WPForms laadt een voorbeeld van uw formulier rechtstreeks in de editor. U kunt uw wijzigingen nu publiceren of opslaan. Daarna kunt u een voorbeeld van de pagina bekijken om uw terugkerende betalingsformulier in actie te zien.

formuliervoorbeeld

Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen over het accepteren van betalingen met Stripe in WordPress .

Methode 2. Gebruik MemberPress om terugkerende betalingen te accepteren

Maakt u een lidmaatschapswebsite en wilt u terugkerende betalingen instellen voor uw abonnees?

Dit is waar MemberPress binnenkomt.

Het is de beste plug- in voor WordPress-lidmaatschap op de markt.

U kunt abonnementen, online cursussen, betaalde inhoud of digitale downloads verkopen met de plug-in. Hiermee kunt u ook lidmaatschapsniveaus maken, betalingen innen, toegang beperken op basis van lidmaatschapsniveaus en meer.

Vervolgens moet u een lidmaatschapswebsite maken. U kunt onze stapsgewijze handleiding voor het maken van een WordPress-lidmaatschapssite volgen om aan de slag te gaan.

Na het activeren van de plug-in, gaat u naar MemberPress »Instellingen om uw instellingen te configureren en een betalingsoptie in te stellen.

memberpress instellingen pagina

Navigeer nu naar het tabblad Betalingen en klik vervolgens op de plusknop om een ​​nieuwe betalingsoptie toe te voegen.

voeg een nieuwe betaalmethode toe in memberpress

Selecteer daarna Stripe als uw betalingsgateway in het vervolgkeuzemenu en geef uw betalingsoptie een naam.

Klik vervolgens op de knop ‘Verbinden met Stripe’.

selecteer stripe betalingsgateway en maak verbinding met stripe

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om in te loggen op uw MemberPress-account. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op de knop ‘Verzenden’.

log in op je memberpress account

Nadat u zich heeft aangemeld, moet u zich nu aanmelden bij uw Stripe-account.

Stripe is een populaire betalingsprocessor waarmee u eenvoudig creditcardbetalingen online kunt accepteren zonder een apart verkopersaccount aan te maken.

log in op uw stripe-account

Nadat u zich hebt aangemeld, klikt u eenvoudig op de knop ‘Mijn Stripe-account verbinden’ om toegang te verlenen.

verbind mijn stripe-account met memberpress

U wordt nu doorgestuurd naar de MemberPress Payments-pagina in uw WordPress-beheergebied. Op deze pagina ziet u dat uw site met succes is verbonden met het Stripe-account.

uw site is nu verbonden met stripe

Ga vervolgens naar uw WordPress- beheergebied en navigeer vervolgens naar MemberPress »Lidmaatschappen en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

voeg nieuw toe in ledenpers

Ga daarna naar Lidmaatschapsvoorwaarden (helemaal rechts op de pagina). Hier kunt u de betalingsgegevens voor uw lidmaatschapsabonnement invoeren.

U moet een waarde invoeren onder Prijs en vervolgens ‘Terugkerend’ selecteren in het vervolgkeuzemenu onder Factureringstype.

Stel vervolgens het interval in voor uw terugkerende betalingen. U kunt kiezen uit opties zoals maandelijks, jaarlijks, wekelijks, elke 3 maanden, elke 6 maanden, of u kunt een aangepast interval instellen.

Als u een proefperiode aanbiedt, kunt u de instellingen configureren door op het selectievakje voor de optie Proefperiode te klikken. Evenzo kunt u de betalingscycli beperken.

stel periodieke betaling in in Memberpress

Daarna moet je naar beneden scrollen en de lidmaatschapsopties invoeren in het metabox onder de berichteditor. U kunt de registratiedetails selecteren, de toestemmingsinstellingen aanpassen en de details van het prijsvak wijzigen.

voer lidmaatschapsopties in

Als u alle gegevens heeft ingevuld en tevreden bent met uw instellingen, klikt u op de knop ‘Publiceren’. Herhaal dit proces om meer lidmaatschappen te maken.

lidmaatschapsvoorbeeld

MemberPress is de beste oplossing op de markt voor het maken van een lidmaatschapssite met terugkerende betalingen. Het biedt ook naadloze integratie met veel van de beste e-mailmarketingdiensten en marketingautomatiseringstools .

Methode 3. Gebruik Nu kopen Plus voor terugkerende betalingen

Een andere methode om terugkerende betalingen op uw WordPress-site te accepteren, is via Buy Now Plus .

Het is een gratis WordPress-plug-in waarmee u veilig betalingen kunt accepteren zonder SSL-certificaten te hoeven kopen en installeren .

Buy Now Plus werkt met een Stripe-account en u kunt betaalknoppen maken die u overal op uw website kunt weergeven.

U kunt beginnen door naar de Buy Now Plus-website te gaan en op de knop ‘Start met verkopen’ te klikken.

klik op start verkoop knop

Op het volgende scherm vraagt ​​Buy Now Plus om verbinding te maken met uw Stripe-account. U kunt zich aanmelden met een bestaand account of de gegevens invoeren om een ​​nieuw account aan te maken.

connect koop nu plus met streep

Daarna kunt u een nieuwe betaalknop aanmaken door op de optie ‘Nieuw toevoegen’ te klikken.

voeg een nieuwe knop toe in Nu kopen plus

Nu moet u de productnaam invoeren in het veld Voorwaarden, een productbeschrijving en prijs toevoegen en uw valuta selecteren.

Buy Now Plus schakelt standaard de testmodus in. U kunt het vinkje verwijderen om uw betaalknop te publiceren. Selecteer vervolgens uw Stripe-account in het vervolgkeuzemenu.

maak een nieuwe knop

Klik daarna op de geavanceerde opties en u ziet meer instellingen.

Hier kunt u de informatie opgeven die u van uw klanten nodig heeft tijdens het afrekenen. U kunt bijvoorbeeld hun naam, factuuradres en verzendadres opvragen.

Voer vervolgens de knoptekst in die u wilt weergeven. Er zijn enkele optionele instellingen zoals URL retourneren en URL annuleren. U kunt deze twee velden leeg laten.

Scroll naar beneden en klik op het selectievakje voor Terugkerende betalingen om terugkerende betalingen in te stellen. Selecteer nu het tijdsinterval (wekelijks, maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks) en voer de dagen van de proefperiode in.

geavanceerde opties koop nu plus

Zodra u dat heeft gedaan, klikt u op de knop ‘Maken’.

U wordt nu naar uw Buy Now Plus-dashboard geleid. Klik op de blauwe pijl om uw nieuw gemaakte betalingsknop te delen.

klik op de knop Delen

Er verschijnt nu een pop-upvenster met 2 opties om uw knop te delen.

Bij de eerste optie kunt u de link van de knop kopiëren en deze delen waar u maar wilt. Voor de tweede optie kunt u de insluitcode kopiëren en op uw website plakken.

Kopieer de embed code

Om de Koop nu Plus-knop op WordPress te gebruiken, kunt u de tweede optie gebruiken en de code invoeren waar u de Nu kopen-knop wilt weergeven .

Ga naar je WordPress admin-gedeelte en ga naar Berichten »Nieuwe toevoegen en klik vervolgens op het ‘plus (+)’ icoon.

Zoek daarna HTML en selecteer de optie Aangepaste HTML.

selecteer aangepaste html

Plak nu de code in het HTML-veld.

voer de code in html-widget in

Nadat u tevreden bent met uw instellingen, klikt u op de knop ‘Publiceren’. Uw betaalknop verschijnt op uw website en u kunt nu eenvoudig terugkerende betalingen van uw klanten innen.

koop nu plus knopvoorbeeld

Methode 4. Accepteer terugkerende betalingen in WooCommerce

WooCommerce is ‘s werelds grootste e-commerceplatform. Het is de beste e-commerce plug-in voor WordPress omdat het kosteneffectief is, gemakkelijk te beheren en je kunt het gebruiken om fysieke goederen, diensten en abonnementen te verkopen.

Als u al een WordPress-website heeft, kunt u eenvoudig de WooCommerce- plug-in installeren en activeren .

Als je geen website hebt, heb je een domeinnaam, SSL-certificaat en een WooCommerce-hostingaccount nodig.

We raden aan om Bluehost te gebruiken .

Het is een officieel aanbevolen WooCommerce-hostingprovider en ze bieden WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam, SSL-certificaat en een royale korting op hosting.

Ga om te beginnen naar de Bluehost-website en klik vervolgens op de knop ‘Plan kiezen’.

Bluehost's speciale aanbieding voor WPBeginner-lezers

Selecteer vervolgens een plan naar keuze. Als je net begint, kies dan voor het startersplan of het plusplan.

Daarna kunt u de domeinnaam voor uw WooCommerce-winkel invoeren.

Bluehost selecteer domeinnaam

Bluehost zal dan om uw accountinformatie en pakketinformatie vragen, en het biedt ook pakketextra’s die u kunt toevoegen.

U kunt de optionele extra’s voorlopig laten staan, deze kunnen in een later stadium worden toegevoegd.

Voer ten slotte uw betalingsgegevens in, ga akkoord met de servicevoorwaarden en klik onderaan op de knop ‘Verzenden’.

Voer uw betalingsgegevens in om u aan te melden voor de Bluehost-deal

Nadat u zich heeft aangemeld voor Bluehost, ontvangt u een e-mail met informatie over hoe u zich kunt aanmelden bij uw webhostingcontrolepaneel (cPanel) .

Het beste van het gebruik van Bluehost is dat WordPress en WooCommere vooraf zijn geïnstalleerd. Wanneer u voor het eerst inlogt op uw cPanel, ziet u een pop-upbericht. Klik op de knop ‘inloggen op uw site’.

BlueHost eerste login

Hiermee gaat u naar uw WordPress- beheergebied waar u uw WooCommerce-winkel kunt opzetten .

Terugkerende betalingen instellen in WooCommerce

Om terugkerende betalingen in WooCommerce in te stellen, moet u eerst een betalingsgateway instellen. Er zijn veel WooCommerce-betalingsgateways die u kunt gebruiken, maar de beste oplossing is via Stripe.

Standaard vind je Stripe niet als betalingsoptie in WooCommerce. U kunt echter de gratis plug-in van WooCommerce Stripe Payment Gateway downloaden en installeren .

Zodra de plug-in actief is, ga je naar WooCommerce »Instellingen en klik je op het tabblad Betalingen. Navigeer nu naar de optie Stripe – Creditcard en klik vervolgens op de knop ‘Instellen’.

stripe instellen in woocommerce

Klik op het volgende scherm op het selectievakje ‘Enable Stripe’. Zorg ervoor dat u het selectievakje voor ‘Testmodus inschakelen’ uitschakelt als u uw betalingsgateway wilt publiceren.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

schakel stripe in woocommerce in

Daarna moet u de WooCommerce Subscriptions- extensie installeren en activeren . U kunt het installeren zoals elke andere WordPress-plug-in. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Het is een betaalde extensie en kost u $ 199 per jaar.

Nadat u de extensie heeft gedownload en geactiveerd, kunt u nu terugkerende betalingen aan uw nieuwe of bestaande producten toevoegen.

Ga naar Producten »Nieuwe toevoegen en navigeer naar de metabox Productgegevens. Selecteer nu ‘Eenvoudig abonnement’ in het vervolgkeuzemenu.

Vervolgens kunt u de abonnementsprijs en het factureringsinterval (elke maand) invoeren op het tabblad Algemeen. U kunt ook de vervalperiode, aanmeldingskosten (indien van toepassing, gratis proefperiode en verkoopprijsopties) selecteren.

woocommerce abonnement terugkerende betaling

Als u tevreden bent met de productinstellingen, klikt u op de knop ‘Publiceren’. Je WooCommerce-product met terugkerend abonnement is nu live.

woocommerce abonnement preview

Wat is de beste plug-in voor terugkerende betalingen van WordPress?

Het antwoord op de beste plug-in voor terugkerende betalingen van WordPress hangt af van uw zakelijke doelen en behoeften. Als u gewoon terugkerende betalingen wilt accepteren zonder het gedoe van een volledige winkelwagen-plug-in, dan is WPForms de beste optie.

Aan de andere kant, als u op abonnementen gebaseerde digitale producten zoals cursussen wilt verkopen, dan is MemberPress de beste oplossing. Hiermee kunt u terugkerende betalingen accepteren en wordt geleverd met een online oplossing voor het maken van cursussen en andere krachtige lidmaatschapsfuncties.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen te leren hoe u terugkerende betalingen in WordPress kunt accepteren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *