Hoe u uw WordPress-site kunt scannen op mogelijk schadelijke code - DeLaatbusiness

Hoe u uw WordPress-site kunt scannen op mogelijk schadelijke code

4 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vaak worden we door onze gebruikers gevraagd: is er een manier om uw WordPress-site te scannen op mogelijk schadelijke code? Het antwoord op die vraag is JA, JA en JA. Er zijn zowel gratis als betaalde tools beschikbaar om uw WordPress-site te scannen op mogelijk schadelijke of ongewenste code. 

Meestal kunnen malware en schadelijke code lange tijd onopgemerkt blijven, tenzij u uw website regelmatig scant. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig uw WordPress-site kunt scannen op malware en mogelijk schadelijke code.

Hoe een WordPress-site te scannen op malware en verdachte code

Wanneer moet u uw WordPress-site scannen op malware en schadelijke code?

De beste tijd om uw WordPress-site te scannen op malware en schadelijke code is nu. Veel beginners installeren niet meteen een WordPress-beveiligingsscanner , dit betekent dat een malware of kwaadaardige code-injectie lange tijd onopgemerkt kan blijven.

Veel gebruikers merken niets totdat ze door een aantal veelbetekenende signalen verdacht worden. Bekijk onze lijst met veelvoorkomende signalen dat uw WordPress-site is gehackt .

Zelfs als uw WordPress-site niet is gehackt of beïnvloed, moet u toch leren hoe u uw WordPress-site kunt scannen op schadelijke code. Het zal u helpen uw website te beschermen tegen toekomstige aanvallen.

Het belangrijkste is dat u de WordPress-beveiliging kunt verbeteren om uw WordPress-site als een echte professional te beschermen (er zijn geen technische vaardigheden voor nodig).

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u uw WordPress-site grondig kunt scannen op mogelijk schadelijke code.

1. Sucuri

Sucuri gratis WordPress plug-in dashboard

Sucuri is de marktleider in WordPress-beveiliging. Ze zijn een betaalde service, maar bieden gratis een beperkte WordPress-scanfunctie.

Om snel je website te scannen, moet je de gratis Sucuri Security- plug- in installeren en activeren . 

De plug-in controleert uw WordPress-bestanden om te zien of ze zijn gewijzigd. Het scant ook op mogelijke schadelijke code, iframes, koppelingen en verdachte activiteiten.

De echte waarde komt van hun betaalde abonnementen die worden geleverd met de beste WordPress-firewallbescherming . De firewall van hun website-applicatie op DNS-niveau blokkeert alle verdachte activiteiten of malware voordat deze uw website bereikt.

We raden het gebruik van een website-firewall op DNS-niveau aan, omdat deze effectiever is. De Sucuri-firewall biedt ook de statische inhoud van uw website via hun eigen CDN, wat u een aanzienlijke prestatieverbetering geeft en de WordPress-snelheid verbetert .

Het belangrijkste is dat als uw website wordt beïnvloed, de experts van Sucuri uw website zonder extra kosten opschonen. Het opschonen van een gehackte WordPress-site is best moeilijk, zelfs voor ervaren WordPress-gebruikers. De wetenschap dat u over echte beveiligingsexperts beschikt om uw website op te schonen, is een enorme geruststelling voor ondernemers.

We gebruiken Sucuri op onze website. Zie onze volledige Sucuri-recensie voor meer informatie .

2. Wordfence

Wordfence-scan

Wordfence is een andere populaire WordPress-beveiligingsplug-in waarmee u eenvoudig uw WordPress-site kunt scannen op verdachte code, achterdeurtjes, kwaadaardige URL’s en bekende infectiepatronen.

Het scant automatisch uw website op de achtergrond en u kunt ook op elk moment handmatig een scan starten.

U kunt de voortgang van de scan zien in de gele vakken op de scanpagina. Zodra de scan is voltooid, toont Wordfence u de resultaten.

Het zal u op de hoogte stellen als het verdachte code, infecties, malware of beschadigde bestanden op uw website heeft gevonden. Het zal ook acties aanbevelen die u kunt ondernemen om deze problemen op te lossen.

Wordfence wordt ook geleverd met een firewall op toepassingsniveau. Deze firewall helpt u brute force-aanvallen en hacking te voorkomen. Het draait echter op uw website, waardoor het iets minder effectief is.

3. Antimalwarebeveiliging

Antimalwarebeveiliging

Anti-Malware Security is een andere zeer krachtige WordPress-beveiligingsplug-in die u kan helpen WordPress te scannen op schadelijke code en malware.

De plug-in zoekt naar verdachte code, scripts, .htaccess-bedreigingen, achterdeurtjes en bekende infectiepatronen in alle mappen en bestanden van uw website. Het voert een uitgebreide scan uit die even kan duren.

De auteur van de plug-in onderhoudt actief definities, wat betekent dat ze voortdurend verbeteren om nieuwe bedreigingen te detecteren zodra ze worden ontdekt.

Houd er rekening mee dat de plug-in veel potentiële bedreigingen kan tonen die in feite false positives zijn. U zult die bestanden handmatig moeten vergelijken met bronbestanden, wat veel werk kan zijn.

Het bevat ook een firewalloptie. De firewall is eigenlijk een firewall op softwareniveau die minder effectief is dan een firewall op DNS-niveau.

Hoe malware of verdachte code in WordPress op te ruimen?

Ruim gehackte WordPress op

Het eerste dat u moet doen, is al uw WordPress-wachtwoorden onmiddellijk wijzigen. Dit omvat uw WordPress-gebruikersaccounts, WordPress-hostingaccount , FTP- of SSH-gebruikersaccounts en uw WordPress-databasewachtwoord.

Dit zorgt ervoor dat als een van deze wachtwoorden is gecompromitteerd, de hackers deze niet kunnen gebruiken om weer toegang te krijgen.

Vervolgens moet u een volledige WordPress-back-up maken door een plug-in te gebruiken of handmatig via phpMyAdmin en FTP. Deze stap zorgt ervoor dat als er iets gebeurt tijdens het opruimen, u alsnog kunt terugkeren naar de geïnfecteerde staat van uw website.

Daarna raden we aan een WordPress-beveiligingsprofessional in te huren om de website voor u op te schonen. We raden Sucuri aan , elk van hun betaalde plannen omvat een service voor het verwijderen van malware. Zelfs als uw website al is getroffen, zullen ze deze voor u opschonen.

U kunt het ook zelf proberen schoon te maken. Het is moeilijk werk en kan veel tijd kosten. Blijf kalm en volg de instructies in onze stapsgewijze handleiding voor het repareren van een gehackte WordPress-website voor beginners.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format