What is a chatbot?

Hoe u WP Rocket correct installeert en configureert in WordPress

11 min


121

Wilt u de WP Rocket-plug-in correct installeren en instellen in WordPress?

WP Rocket is de beste WordPress caching-plug-in op de markt omdat het de meest uitgebreide set tools biedt om je website te versnellen.

Veel beginners zijn echter niet bekend met het technische jargon en kunnen het moeilijk vinden om te beslissen welke plug-in-opties ze moeten inschakelen.

In deze zelfstudie laten we u zien hoe u eenvoudig de WP Rocket-plug-in in WordPress kunt installeren en instellen. We zullen u door de volledige instellingen van de WP Rocket-plug-in leiden, zodat u maximale prestatievoordelen kunt behalen.

Hoe u de WP Rocket-plug-in eenvoudig in WordPress kunt installeren en instellen

Waarom WP Rocket gebruiken?

Niemand houdt van trage websites. Uit een prestatiestudie is zelfs gebleken dat een vertraging van één seconde in de laadtijd van de pagina 7% minder conversies, 11% minder paginaweergaven en 16% minder klanttevredenheid kost.

Strangeloop-studie

En het zijn niet alleen gebruikers, zoekmachines zoals Google houden ook niet van trage websites. Ze geven prioriteit aan snellere websites in zoekresultaten.

Dit is waar WP Rocket binnenkomt.

Het is de beste WordPress caching-plug-in op de markt en stelt u in staat om snel de snelheid en prestaties van uw WordPress-website te verbeteren.

Hier is hoe het werkt.

WordPress is een dynamisch contentmanagementsysteem. Elke keer dat een gebruiker uw website bezoekt, haalt WordPress de inhoud op uit uw database, genereert het direct een pagina en stuurt deze terug naar de gebruiker.

WordPress caching

Dit proces neemt bronnen van de WordPress-hostingserver in beslag . Als veel mensen uw website tegelijk bezoeken, zal dit uw website vertragen.

WP Rocket zorgt ervoor dat WordPress dit allemaal omzeilt.

Het crawlt en slaat een statische kopie van uw pagina’s op in de cache en stelt WordPress in staat om de in de cache opgeslagen pagina aan de gebruiker te tonen in plaats van direct een pagina te genereren.

Dit maakt serverbronnen op uw website vrij en verbetert de algehele laadtijd van de pagina op uw website.

We gebruiken WP Rocket op veel van onze eigen websites, waaronder WPForms , OptinMonster , enz.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u WP Rocket eenvoudig op uw WordPress-website kunt installeren en instellen.

Stap 1. WP Rocket Plugin installeren in WordPress

Het eerste dat u hoeft te doen, is de WP Rocket- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

WP Rocket is een premium plug-in, maar het beste is dat alle functies zijn opgenomen in hun laagste abonnement.

Eenmaal geïnstalleerd en geactiveerd, werkt de WP Rocket-plug-in direct uit de doos en wordt caching ingeschakeld met optimale instellingen voor uw website.

We hebben snelheidstests uitgevoerd op onze demosite voor en na het installeren van WP Rocket. De prestatieverbetering was ongelooflijk met alleen de standaardinstellingen.

Snelheidstestresultaten voor en na het installeren van WP Rocket

De prestatieverbetering is onmiddellijk merkbaar omdat WP Rocket niet wacht op verzoeken van gebruikers om pagina’s in het cachegeheugen te plaatsen. Het doorzoekt proactief uw website en laadt pagina’s vooraf in de cache.

U kunt de cachestatus zien door naar het WP Rocket-dashboard te gaan onder Instellingen »WP Rocket- pagina.

Dashboard van WP Rocket

Nu u WP Rocket hebt geïnstalleerd, gaan we eens kijken naar andere WP Rocket-opties en hoe u deze kunt instellen om de snelheid van uw website verder te verbeteren.

Stap 2. Caching-opties instellen in WP Rocket

Eerst moet je naar Instellingen »WP Rocket- pagina gaan en op het tabblad ‘Cache’ klikken.

Cache instellen in WP Rocket

WP Rocket heeft standaard paginacaching al ingeschakeld, maar u kunt de instellingen aanpassen om de snelheid van uw website verder te verbeteren.

1. Mobiele caching

U zult zien dat mobiele caching hier standaard is ingeschakeld. We raden u echter aan om ook de optie ‘Afzonderlijke cachebestanden voor mobiele apparaten’ aan te vinken.

Met deze optie kan WP Rocket aparte cachebestanden maken voor mobiele gebruikers. Als u deze optie aanvinkt, zorgt u ervoor dat mobiele gebruikers de volledige mobiele ervaring in de cache krijgen.

2. Gebruikerscache

Als u een website beheert waar gebruikers zich op uw website moeten aanmelden om toegang te krijgen tot bepaalde functies, moet u deze optie aanvinken.

Als u bijvoorbeeld een WooCommerce- winkel of een lidmaatschapswebsite heeft , verbetert deze optie de gebruikerservaring voor alle ingelogde gebruikers.

3. Levensduur cache

De levensduur van de cache is de tijd dat u de cachebestanden op uw website wilt opslaan. De standaardlimiet is ingesteld op 10 uur, wat voor de meeste websites zou werken.

U kunt het echter op een lagere waarde instellen als u een erg drukke site heeft. U kunt het ook op een hogere waarde instellen als u uw website niet regelmatig bijwerkt.

Nadat de levensduur is verstreken, verwijdert WP Rocket de bestanden in de cache. Het zal ook onmiddellijk beginnen met het voorladen van de cache met bijgewerkte inhoud.

Vergeet niet op de knop Wijzigingen opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Stap 3. Bestanden verkleinen met WP Rocket

Met WP Rocket kunt u statische bestanden zoals JavaScript en CSS-stylesheets verkleinen. U kunt eenvoudig overschakelen naar het tabblad Bestandsoptimalisatie en de vakjes aanvinken voor de bestandstypen die u wilt verkleinen.

Bestanden verkleinen in WP Rocket

Door statische inhoud te verkleinen, worden die bestandsgroottes kleiner. In de meeste gevallen is dit verschil te klein om een ​​merkbare impact te hebben op de prestaties van uw website.

Als u echter een site met veel verkeer beheert, kan dit zeker een grote impact hebben op het verminderen van uw algehele bandbreedtegebruik en het besparen op hostingkosten.

Het enige voorbehoud is dat het verkleinen van bestanden ook onverwachte gevolgen kan hebben, zoals bestanden die niet worden geladen of niet werken zoals bedoeld.

Als u deze instelling inschakelt, zorg er dan voor dat u uw webpagina’s grondig doorneemt om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Stap 4. Lazy Load Media om de laadsnelheid van de pagina te verbeteren

Afbeeldingen zijn na video vaak het tweede zwaarste item op een pagina. Het laden van afbeeldingen duurt langer dan tekst en zorgt voor een grotere downloadgrootte van de pagina.

De meeste populaire websites gebruiken nu een techniek genaamd lazy loading om het downloaden van afbeeldingen te vertragen.

In plaats van al uw afbeeldingen tegelijk te laden, downloadt lazy loading alleen de afbeeldingen die zichtbaar zijn op het scherm van de gebruiker. Hierdoor laden uw pagina’s niet alleen snel, maar het voelt ook sneller aan voor de gebruiker.

WP Rocket wordt geleverd met een ingebouwde functie voor lazy loading. U kunt het laden van een dame voor afbeeldingen inschakelen door simpelweg over te schakelen naar het tabblad Media op de instellingenpagina van de plug-in. U kunt ook lazy loading inschakelen voor insluitingen zoals YouTube-video’s en iframes.

Lazy load afbeeldingen en insluitingen in WordPress

Opmerking: hoewel lui laden van afbeeldingen de waargenomen website-snelheid zal helpen verbeteren, moet u afbeeldingen altijd opslaan en optimaliseren voor internet om maximale resultaten te krijgen. Hier leest u hoe u afbeeldingen eenvoudig kunt optimaliseren voor webprestaties (stap voor stap) .

Stap 5. Verfijn het vooraf laden in WP Rocket

Vervolgens kunt u de instellingen voor voorladen in WP Rocket bekijken door over te schakelen naar het tabblad ‘Voorladen’. Standaard begint de plug-in uw startpagina te crawlen en volgt u links om de cache vooraf te laden.

Laad cache-instellingen vooraf

Als alternatief kunt u de plug-in vertellen om uw XML-sitemap te gebruiken om een ​​cache op te bouwen.

U kunt de functie voor vooraf laden ook uitschakelen, maar dat raden we niet aan.

Als u het vooraf laden uitschakelt, wordt WordPress verteld om alleen pagina’s in de cache te plaatsen wanneer deze door een gebruiker worden gevraagd. Dit betekent dat de eerste gebruiker die die specifieke pagina laadt, altijd een trage website te zien krijgt.

Opmerking van de redactie: blijf alstublieft voorladen om maximale prestatieresultaten te krijgen.

Stap 6. Geavanceerde regels voor caching instellen

WP Rocket geeft je volledige controle over caching. U kunt overschakelen naar het tabblad Geavanceerde regels op de instellingenpagina om pagina’s uit te sluiten die u niet in de cache wilt plaatsen.

Geavanceerde cacheregels

U kunt ook cookies, user agents (browsers en apparaattypen) uitsluiten en de cache automatisch opnieuw opbouwen wanneer u specifieke pagina’s of berichten bijwerkt.

De standaardinstellingen zouden voor de meeste websites werken. Als u niet zeker bent van deze opties, moet u ze leeg laten.

Dit instellingengebied is bedoeld voor ontwikkelaars en ervaren gebruikers die aangepaste instellingen nodig hebben omdat ze waarschijnlijk een complexe website hebben.

Zie ook: 19 soorten websites die u kunt bouwen met WordPress .

Stap 7. Database opschonen met WP Rocket

WP Rocket maakt het ook gemakkelijk om de WordPress-database op te schonen . Het heeft weinig tot geen effect op de prestaties van uw website, maar u kunt deze opties nog steeds bekijken als u dat wilt.

U moet overschakelen naar het tabblad Database op de pagina met plug-in-instellingen. Hier kunt u revisies, concepten, spam en prullenbakcommentaar verwijderen.

Database opschonen

We raden af ​​om revisies van berichten te verwijderen, omdat ze erg handig kunnen zijn om in de toekomst wijzigingen aan je WordPress-berichten en -pagina’s ongedaan te maken. U hoeft ook geen spam en weggegooide opmerkingen te verwijderen, omdat WordPress ze na 30 dagen automatisch opruimt.

Stap 8. Configureer uw CDN om te werken met WP Rocket

Vervolgens moet u overschakelen naar het CDN-tabblad. Als u een CDN-service voor uw WordPress-site gebruikt, kunt u deze instellen om met WP Rocket te werken.

CDN-service instellen

Met CDN of Content Delivery Network kunt u statische bestanden bedienen vanaf een netwerk van servers verspreid over de hele wereld.

Dit versnelt uw website omdat gebruikers de browser hiermee bestanden kunnen downloaden van de server die zich het dichtst bij hun locatie bevindt. Het vermindert ook de belasting van uw hostingserver en maakt uw website responsiever.

Raadpleeg onze gids voor meer informatie over waarom u een CDN-service nodig heeft voor uw WordPress-site.

We gebruiken MaxCDN van StackPath op onze websites. Het is een van de beste CDN-services voor WordPress-beginners.

Als alternatief kunt u zich aanmelden voor Sucuri , de beste WordPress-firewall en beveiligingsplug-in. De cloudgebaseerde firewall van Sucuri biedt u een krachtige CDN-service om uw statische bestanden te bedienen.

Als u op zoek bent naar een gratis alternatief, dan zou Cloudflare ook werken. Het gratis CDN van Cloudflare biedt echter beperkte bescherming tegen DDoS-aanvallen en het gratis abonnement is vrij beperkt in termen van functies.

WP Rocket heeft aparte add-ons om Sucuri en Cloudflare eenvoudig op je website in te stellen (hierover later meer).

Stap 9. Heartbeat API-activiteit in WordPress verminderen met WP Rocket

Heartbeat API stelt WordPress in staat om een ​​periodiek verzoek naar de hostingserver op de achtergrond te sturen. Hierdoor kan uw website geplande taken uitvoeren.

Bij het schrijven van blogposts gebruikt de editor bijvoorbeeld heartbeat-API om de connectiviteit te controleren en wijzigingen door te voeren.

Heartbeat-API in WordPress beheren met WP Rocket

U kunt op het tabblad Heartbeat API klikken om deze functie te besturen en de hartslag-API-frequentie te verlagen.

We raden af ​​om de Heart Beat API te deactiveren, omdat deze een aantal zeer handige functies biedt. U kunt de frequentie echter verlagen om de prestaties te verbeteren, speciaal voor grotere sites.

Stap 10. WP Rocket Addons

WP Rocket wordt ook geleverd met enkele kant-en-klare functies die beschikbaar zijn als add-ons. Laten we eens kijken naar de momenteel beschikbare add-ons in deze lijst.

1. Google Analytics-add-on

Met de Google Analytics-add-on voor WP Rocket kunt u Google Analytics-code op uw eigen server hosten . Dit levert geen significante prestatieverbetering op, maar sommige gebruikers willen dat het een paginasnelheidsscore van 100% krijgt.

Deze functie is compatibel met populaire Google Analytics-plug-ins zoals MonsterInsights en ExactMetrics .

2. Facebook-pixel

Als u de Facebook-pixel gebruikt voor het volgen van gebruikers, zal deze add-on de pixels lokaal op uw server hosten. Nogmaals, dit zal uw paginasnelheidsscore verbeteren, maar heeft mogelijk geen daadwerkelijke invloed op de websitesnelheid.

3. Vernis Addon

Als uw WordPress-hostingbedrijf Varnish-cache gebruikt, moet u deze add-on inschakelen. Dit zorgt ervoor dat de Varnish-cache wordt gewist wanneer WP Rocket de cache wist.

4. Cloudflare

Als u Cloudflare CDN gebruikt, heeft u deze add-on nodig om deze naast WP Rocket te laten werken. Schakel eenvoudig de add-on in en klik op de knop ‘Opties wijzigen’.

Cloudflare-add-on inschakelen

Daarna moet u uw accountgegevens invoeren om WP Rocket te verbinden met uw Cloudflare-account.

Cloudflare-instellingen

5. Sucuri

Als je Sucuri gebruikt, moet je deze add-on inschakelen en op de knop ‘Opties wijzigen’ klikken. Voer daarna de API-sleutel van uw Sucuri- account in om uw account te verbinden.

Sucuri WP Rocket-add-on

Stap 11. Uw WP Rocket Cache beheren

WP Rocket maakt het ook gemakkelijk voor beheerders om de WordPress-cache te beheren en te wissen . Ga gewoon naar de instellingenpagina van de plug-ins en je vindt de opties om de WP Rocket-cache te wissen op het tabblad Dashboard.

Wis WP Rocket Cache

U kunt ook een voorlaadprocedure starten om de cache op aanvraag opnieuw op te bouwen.

De plug-in maakt het ook gemakkelijker om plug-in-instellingen te importeren en exporteren. U kunt overschakelen naar de tools om eenvoudig plug-in-instellingen te exporteren en importeren. Dit is handig bij het verplaatsen van WordPress van een lokale server naar een live website en / of bij het verplaatsen van WordPress naar een nieuw domein .

Import export instellingen

Daaronder vindt u de optie om de plug-in terug te draaien naar een eerdere versie. Dit is handig als een WP Rocket-update niet werkte zoals verwacht.

Als u dezelfde terugdraaifunctie voor al uw plug-ins wilt hebben, raadpleeg dan onze handleiding over het terugdraaien van plug-ins naar een oudere versie in WordPress .

WP Rocket FAQ – Veelgestelde vragen

Omdat WP Rocket in populariteit is gegroeid, hebben we veel vragen beantwoord met betrekking tot de WP Rocket WordPress caching-plug-in. Hier zijn enkele van de belangrijkste WP Rocket-vragen:

1. Is WP Rocket gratis? Is er een gratis versie van WP Rocket beschikbaar?

Nee, WP Rocket is een premium WordPress caching-plug-in. Er is geen gratis versie of gratis proefversie beschikbaar. Ze bieden wel een 14 dagen geld-terug-garantie.

Mogelijk vindt u een nulled-versie van WP Rocket gratis, maar we raden u ten zeerste af om deze te gebruiken omdat hackers soms een nulled-versie gebruiken als lokaas om uw website te hacken.

Bekijk 9 redenen waarom je nulled-versies van WordPress-thema’s en plug-ins altijd moet vermijden .

2. Is WP Rocket de prijs waard?

Ja, het is elke cent waard. We zijn betalende klanten van WP Rocket en gebruiken het met succes op veel van onze websites, waaronder WPForms, OptinMonster en anderen.

We hebben ook plannen om in de nabije toekomst ook over te schakelen naar WP Rocket op WPBeginner. We werken nauw samen met hun team om een ​​bepaalde instelling te krijgen zodat deze kan werken op onze complexe multi-server enterprise hosting-installatie.

Benieuwd hoe de hosting van WPBeginner eruitziet? Bekijk hier de gedetailleerde case study .

3. Moet ik WP Rocket gebruiken met beheerde WordPress-hostingplatforms?

Het korte antwoord is ja. U kunt en moet WP Rocket gebruiken in combinatie met ingebouwde caching aangeboden door uw managed hostingbedrijf om extra prestatieverbeteringen te ontgrendelen.

Veel beheerde WordPress-hostingbedrijven zoals WP Engine , SiteGround , Bluehost , enz.hebben hun eigen caching-plug-ins ingebouwd.

WP Rocket speelt goed samen met die ingebouwde caching-opties die door uw managed hostingprovider worden geboden, terwijl het u helpt extra prestatievoordelen te behalen met functies zoals CDN, verkleinen van bestanden, lazy loading, slim vooraf laden van cache en meer.

4. Hoe te controleren of WP Rocket werkt en pagina’s in de cache plaatst?

Om te controleren of WP Rocket correct werkt, moet u zich afmelden bij uw site of deze openen in een incognitovenster.

Vervolgens moet u de bronweergave van de pagina van de browser openen en naar beneden scrollen. Helemaal aan het einde zou je een tekst moeten zien als: “Deze website is als een raket …”

Als die tekst er is, weet je dat WP Rocket correct werkt en pagina’s cachet.

5. Wat maakt WP Rocket beter dan andere caching-plug-ins?

Naar onze mening is WP Rocket beter dan andere WordPress caching-plug-ins zoals W3 Total Cache, WP Super Cache, enz.Omdat het de meest uitgebreide reeks functies biedt en het regelmatig wordt bijgewerkt om bij te blijven met moderne browsernormen.

Dit is de belangrijkste reden waarom we zijn begonnen met het omschakelen van al onze sites om WP Rocket te gebruiken, en binnenkort zal WPBeginner ook WP Rocket gebruiken.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het leren installeren en instellen van de WP Rocket-plug-in in WordPress.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format