Hoe WordPress.com-functies te krijgen op zelf-gehoste WordPress-blogs - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Hoe WordPress.com-functies te krijgen op zelf-gehoste WordPress-blogs

7 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u onlangs bent overgestapt van WordPress.com naar uw eigen door uzelf gehoste WordPress.org-website, ziet u mogelijk niet alle widgets, statistieken en andere WordPress.com-functies in de nieuwe gebruikersinterface.

Maar maak je geen zorgen, er is een gemakkelijke manier om die functies terug te krijgen. Eigenlijk kunt u zelfs nog krachtigere functies hebben met uw door uzelf gehoste WordPress-blog.

In dit artikel laten we u zien hoe u WordPress.com-functies kunt krijgen op door uzelf gehoste WordPress-blogs.

WordPress.com-functies krijgen voor uw WordPress.org-blogs

WordPress.com-functies toevoegen aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog

Bij het kiezen van een blogplatform beginnen veel gebruikers met WordPress.com voordat ze de overstap maken naar het zelfgehoste WordPress.org-platform. Vaak gebeurt dit vanwege naamsverwarring, want ondanks de vergelijkbare naam zijn het twee verschillende platforms. Zie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org voor meer informatie .

Het probleem is dat u na gebruik van WordPress.com kunt wennen aan bepaalde functies en hoe ze eruitzien. Natuurlijk zou je na het overschakelen dezelfde functies willen hebben in door jezelf gehoste WordPress.

Hoewel WordPress.org geen ingebouwde functies biedt, zoals WordPress.com, biedt het u de volledige flexibiliteit om elke gewenste functie op uw website toe te voegen met behulp van WordPress-plug-ins. In feite is deze flexibiliteit een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun WordPress.com-blogs converteren naar WordPress.org .

Het bedrijf achter WordPress.com biedt een plug-in die WordPress.com-functies op elke WordPress.org-website brengt. Deze plug-in heet JetPack .

Jetpack WordPress-plug-in

Jetpack biedt veel van dezelfde functies die door WordPress.com worden gebruikt voor gebruikers van WordPress.org.

In tegenstelling tot standaard WordPress-plug-ins, is Jetpack een plug-insuite die verschillende handige functies in één plug-in combineert.

Jetpack-functies op door uzelf gehoste WordPress-blog

Dit zijn de belangrijkste functies van Jetpack (WordPress.com):

  • WordPress-beveiliging : downtime-monitoring, bescherming tegen brute force-aanvallen, back-ups, enz.
  • Prestaties : versnellen van de laadtijden van afbeeldingen en statische bestanden, lui laden voor afbeeldingen, enz.
  • Schrijven en inhoud : opties om galerijen, getuigenissen, portfolio’s, oneindig scrollen, enz.
  • Sociaal delen : automatisch berichten op sociaal gebied delen, knoppen voor delen en knoppen voor leuk vinden.
  • Websiteverkeer : gerelateerde berichten, websitestatistieken, enz.

Jetpack is beschikbaar als een gratis plug-in, waarbij bepaalde functies premium-upgrades zijn. U kunt de plug-in eenvoudig installeren zoals elke andere plug-in op uw door uzelf gehoste WordPress-site om toegang te krijgen tot dezelfde basisfuncties die u had op WordPress.com.

Een van de redenen waarom mensen echter wegkomen van de beperkte functies op WordPress.com en toegang krijgen tot de krachtigere functies die worden aangeboden op door uzelf gehoste WordPress.org.

In dat geval kun je als volgt krachtigere functies ontgrendelen met WordPress.org.

1. Ontgrendel krachtige analyses met MonsterInsights

Websitestatistieken zijn een van de meest geliefde WordPress.com-functies. Jetpack biedt deze functie met de ingebouwde module voor sitestatistieken.

Het is echter lang niet zo krachtig als Google Analytics, de feitelijke marktleider op het gebied van analyse. Als u Google Analytics met Jetpack wilt integreren, moet u zich abonneren op hun professionele abonnement dat $ 299 / jaar kost.

Maar gelukkig kun je de krachtigste tool voor websitestatistieken, Google Analytics, gebruiken op je door jezelf gehoste blog met de MonsterInsights Lite- plug-in die 100% gratis is.

MonsterInsights Beste Google Analytics WordPress-plug-in

MonsterInsights biedt ook een Pro-versie, de beste Google Analytics WordPress-plug-in op de markt. Hiermee kunt u uw site eenvoudig verbinden met Google Analytics en kunt u gemakkelijk geavanceerde statistieken bijhouden.

Download MonsterInsights nu!

2. Maak slimme WordPress-formulieren met WPForms

U kunt contactformulieren en opiniepeilingen maken op WordPress.com met de feedbackformulierfunctie van Jetpack. Maar het mist de geavanceerde opties om de formulieren aan te passen of slimme marketingfuncties toe te voegen.

De WPForms- plug-in lost dat probleem op voor door uzelf gehoste WordPress-blogs door u in staat te stellen elk type formulier met slechts een paar klikken te maken. De gratis versie, WPForms Lite , wordt geleverd met alle benodigdheden, en de Pro-versie zit boordevol krachtigere functies.

WPForms

Met behulp van WPForms kunt u snel en gemakkelijk contactformulieren , enquêtes , gebruikersregistratieformulieren, bestelformulieren enz. Maken .

Download WPForms nu!

3. Krijg meer robuuste WordPress-beveiliging met Sucuri

De gratis versie van Jetpack biedt elementaire WordPress-beveiligingsfuncties zoals bescherming tegen brute force-aanvallen. Als u een upgrade naar hun premium-abonnementen uitvoert, krijgt u ook een optie voor het scannen van malware.

U kunt echter robuustere beveiligingsfuncties voor uw door uzelf gehoste website krijgen met plug-ins zoals Sucuri .

Sucuri

De gratis WordPress-plug-in van Sucuri heeft geavanceerde beveiligingsopties zoals scannen op afstand op malware, bewaking van zwarte lijsten, bewaking van bestandsintegriteit, controle van beveiligingsactiviteiten en meer.

Koop Sucuri nu!

4. Krijg geavanceerde SEO-functies met de Yoast SEO-plug-in

Jetpack biedt basis SEO-functies zoals XML-sitemaps en siteverificatie voor WordPress.com-websites. U moet op zijn minst het Jetpack Premium-abonnement kopen om toegang te krijgen tot alle SEO-functies.

U kunt al deze functies en meer krijgen in uw door uzelf gehoste WordPress-blog met de gratis Yoast SEO- plug-in.

Yoast SEO

Yoast SEO biedt functies zoals siteverificatie, XML-sitemaps, SEO-voorbeeld, Facebook- en Twitter-voorbeeldafbeeldingen, titel, metabeschrijvingen en meer.

Als u de betaalde versie van de plug-in koopt, kunt u krachtigere SEO-mogelijkheden krijgen.

Download nu Yoast SEO!

5. Maak automatische back-ups met UpdraftPlus

U kunt dagelijkse automatische back-ups maken voor uw WordPress-site met Jetpack; Het is echter alleen beschikbaar voor betalende gebruikers.

Maar gelukkig kunt u met de UpdraftPlus- plug-in gratis automatische back-ups voor uw website instellen.

UpdraftPlus beste WordPress back-up plug-in

Het stelt je ook in staat om je WordPress-back-ups op afgelegen locaties op te slaan, zoals Google Drive en Dropbox.

Download UpdraftPlus nu!

6. Schakel spamfiltering gratis in met Akismet

Betaalde Jetpack-gebruikers kunnen gebruikmaken van de spamfilterfunctie op hun website. Het wordt mogelijk gemaakt door integratie van de Akismet-plug-in.

Maar u kunt deze functie gratis krijgen op uw door uzelf gehoste WordPress-website door de Akismet- plug-in te installeren .

Akismet

Akismet controleert automatisch al uw WordPress-opmerkingen en filtert de opmerkingen eruit die op spam lijken. Het helpt spamcommentaar op uw site aanzienlijk te verminderen en geeft u gemoedsrust.

Koop Akistmet nu!

7. Voeg stijlvolle Social Share-knoppen toe met gedeelde tellingen

Knoppen voor sociaal delen zijn ook een standaardfunctie van WordPress.com. U kunt knoppen voor sociaal delen inschakelen op uw berichten, pagina’s, media, enz. Het heeft echter beperkte stijlopties.

U kunt de plug-in Shared Counts op uw door uzelf gehoste WordPress-website gebruiken om de knoppen voor sociaal delen te krijgen.

Gedeelde tellingen

Shared Counts biedt vele weergavestijlen, social share count en total share count-functie.

Een ander groot voordeel van het gebruik van Shared Counts is dat het de snelheid van uw website niet vertraagt.

Krijg nu gedeelde tellingen!

8. Automatisch posten naar uw sociale netwerken met WP to Buffer

U kunt het automatisch delen van uw berichten op uw sociale medianetwerken op WordPress.com inschakelen met behulp van de Publicize-functie van Jetpack.

U kunt dezelfde functionaliteit toevoegen aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog door de WP to Buffer- plug-in te gebruiken.

WP naar Buffer

Buffer is een populaire tool voor het beheren van sociale media die u kunt gebruiken om berichten op sociale media te plannen.

Met de gratis plug-in WP to Buffer kunt u uw WordPress.org-website verbinden met uw Buffer-account en automatisch posten op uw sociale mediaprofielen instellen.

Haal WP nu naar Buffer!

9. Toon verwante inhoud met nog een andere verwante berichten

WordPress.com heeft een ingebouwde optie om gerelateerde inhoud weer te geven na berichten.

U kunt deze functie aan uw WordPress.org-website toevoegen met de gratis plug-in Yet Another Related Posts .

Nog een andere plug-in voor gerelateerde berichten

Met de plug-in kun je berichten, pagina’s en aangepaste berichttypen weergeven als gerelateerde inhoud na berichten. U kunt een miniatuurweergave of lijstweergave van gerelateerde inhoud kiezen.

Krijg nu nog een andere gerelateerde berichten!

10. Verbeter reactie-interactie met De: comments

U kunt de Like-optie inschakelen voor uw WordPress.com-opmerkingen. Deze functie is handig om de gebruikersinteractie in uw commentaargebied te verbeteren.

Met de: comments plug-in kunt u meer elementen van gebruikersinteractie toevoegen aan uw WordPress.org-commentaargebied.

De: opmerkingen

Met de plug-in kunnen gebruikers opmerkingen beoordelen, opmerkingen delen op sociale media, badges verdienen en meer.

Ontvang De: reacties nu!

11. Breid uw e-maillijst uit en verstuur e-mails met constant contact

Jetpack biedt basisfuncties voor e-mailmarketing voor WordPress.com-websites. U kunt een eenvoudig inschrijvingsformulier op uw site toevoegen en e-mails verzenden wanneer u een nieuw bericht publiceert.

U kunt krachtigere e-mailmarketingfuncties gebruiken op uw door uzelf gehoste WordPress-blog met Constant Contact .

Constant contact

Constant Contact is een van de beste e-mailmarketingserviceproviders op de markt. Hiermee kunt u eenvoudig e-mailadressen verzamelen, bezoekers omzetten in abonnees en ze terughalen naar uw website.

Zie ons artikel over het maken van een e-mailnieuwsbrief in WordPress voor gedetailleerde instructies .

Neem nu Constant Contact!

12. Schaf CDN Services aan met Cloudflare

WordPress.com heeft een ingebouwd CDN voor afbeeldingen en statische bestanden.

U kunt een vergelijkbare functie krijgen op uw door uzelf gehoste blog met Cloudflare .

Cloudflare

Cloudflare is een van de beste CDN-services die op de markt verkrijgbaar is.

Het gebruik van deze service helpt de snelheid en prestaties van uw website te verbeteren. Het beschermt uw site ook tegen brute force-aanvallen.

Download Cloudflare nu!

13. Schakel oneindig scrollen in met WordPress Infinite Scroll

Een van de populaire functies van WordPress.com is oneindig scrollen. Veel websites gebruiken deze functie om de betrokkenheid van gebruikers te verbeteren.

U kunt dezelfde functie aan uw WordPress.org-website toevoegen met de gratis plug-in WordPress Infinite Scroll .

Laad meer - Oneindige scroll voor WordPress

Het is een uitstekende tool voor het lui laden van berichten, pagina’s, opmerkingen en meer.

Download nu WordPress Infinite Scroll!

14. Maak verbluffende galerijen met Envira Gallery

Op WordPress.com kunt u responsieve galerijen maken met Jetpack. Het is ook een ingebouwde functie van WordPress.com. Het heeft echter beperkte aanpassingsmogelijkheden.

U kunt meer verbluffende afbeeldingsgalerijen toevoegen aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog met de Envira Gallery- plug-in.

Envira-galerij

Download nu de Envira Gallery-plug-in!

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je WordPress.com-functies kunt krijgen op door jezelf gehoste WordPress-blogs.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format