Hoe u binnen een week WordPress kunt leren kennen - DeLaatbusiness

Hoe u binnen een week WordPress kunt leren kennen

8 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u WordPress leren kennen en een website bouwen? Gebruiksgemak is een van de beste dingen van WordPress, waardoor het ‘s werelds populairste websitebouwer is .

Het leren van WordPress kost niet veel tijd of geld. U kunt het alleen doen, in uw eigen tempo, en er vervolgens gaandeweg op voortbouwen.

In dit artikel laten we u zien hoe u binnen een week (of minder) gratis WordPress leert kennen. Het doel is om u vertrouwd te maken met WordPress en om zelf websites te kunnen bouwen.

Hoe u gemakkelijk binnen een week WordPress gratis leert kennen

Waarom WordPress leren?

WordPress is ‘s werelds populairste open-source contentmanagementsysteem . Dat is een mooie manier om te zeggen dat je hiermee elk type website kunt maken .

WordPress ondersteunt meer dan 36% van alle websites op internet. Het genereert duizenden vacatures over de hele wereld en er zijn miljoenen websites die geld verdienen met WordPress .

Afgezien van economische kansen, stelt WordPress mensen in staat om hun verhalen en ideeën te delen, gemeenschappen op te bouwen en geweldige dingen te doen.

Het is ideaal voor kleine bedrijven om hun online aanwezigheid te vestigen, terwijl het voor bloggers economisch genoeg is om hun eerste blog te lanceren.

WordPress ondersteunt ook het meest populaire e-commerceplatform genaamd WooCommerce . Het wordt gebruikt door miljoenen kleine en grote online winkels. U kunt WordPress gebruiken om een ​​online winkel te starten (zonder code te schrijven).

Met een heleboel plug-ins en thema’s is WordPress eenvoudig uit te breiden en kun je elke denkbare website maken.

Wat heb ik nodig om WordPress te leren kennen?

WordPress leren is eenvoudig, zolang je bereid bent om een ​​week lang elke dag een paar uur te besteden.

Je zou een aantal zeer elementaire zoekvaardigheden nodig hebben (dwz weten hoe je zoekmachines zoals Google moet gebruiken) en de mogelijkheid om instructies op te volgen.

Nee, u hoeft geen HTML of andere programmeertalen te kennen om een website te coderen . Het zal handig zijn om ze in de toekomst te leren, maar je hebt ze niet nodig om als beginner een website te maken met WordPress.

De meeste WordPress-gebruikers hebben geen codeer- of programmeervaardigheden en gebruiken WordPress al jaren.

Evenzo zijn veel succesvolle WordPress-ontwikkelaars net als jij begonnen, en nu maken ze websites als fulltime webontwikkelaars.

Nu je toegewijd bent om WordPress te leren kennen, willen we je verwelkomen in de geweldige WordPress- en WPBeginner-community.

Laten we beginnen.

Maandag: aan de slag met WordPress

Aan de slag

Er zijn twee soorten WordPress-websites. Ten eerste is er WordPress.org, ook wel bekend als zelfgehoste WordPress, en dan is er WordPress.com.

We raden het gebruik van door uzelf gehoste WordPress.org aan, omdat u hiermee direct toegang krijgt tot alle WordPress-functies. Zie onze vergelijking van WordPress.com versus WordPress.org voor meer informatie .

Nu je het juiste platform hebt gekozen, is de volgende stap het kiezen van je domein en webhosting .

Uw domein is het websiteadres dat gebruikers typen om u te bezoeken (bijvoorbeeld wpbeginner.com). We hebben een gids die u helpt bij het kiezen van de beste domeinnaam voor uw website.

De volgende stap is om voor webhosting te kiezen. Hier worden al uw websitebestanden opgeslagen, zodat gebruikers uw site kunnen bekijken.

Normaal gesproken kost een domein $ 14,99 per jaar en webhosting begint vanaf $ 7,99 per maand. Dit is veel geld als je net begint.

Gelukkig heeft Bluehost ermee ingestemd om WPBeginner-gebruikers een gratis domeinnaam en een royale korting op hosting aan te bieden. Kortom, u kunt aan de slag voor $ 2,75 per maand.

→ Klik hier om deze exclusieve Bluehost-aanbieding te claimen ←

Als je naar een Bluehost- alternatief wilt kijken , ga dan naar SiteGround of bekijk onze gids over het kiezen van de beste WordPress-hosting .

Nadat u zich heeft aangemeld voor een domeinnaam en webhostingaccount, is het tijd om WordPress te installeren.

WordPress staat bekend om zijn eenvoudige installatie en de meeste hostingproviders bieden ook 1-klik WordPress-installatieprogramma’s. Als je hulp nodig hebt, volg dan onze stapsgewijze installatiehandleiding voor WordPress .

We hebben ook een stapsgewijze handleiding over:

Voor andere speciale tutorials raadpleegt u onze gids over verschillende soorten websites die u met WordPress kunt maken.

Als u alleen maar wilt leren en een testsite wilt maken, kunt u WordPress ook op uw Mac of Windows-computer installeren . Maar vergeet niet dat lokale websites niet zichtbaar zijn voor andere gebruikers op internet. Om het voor iedereen beschikbaar te maken, moet je WordPress van je computer (lokaal) naar een live site verplaatsen .

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, kom je bij het WordPress-dashboard of het admin-gedeelte. Het heeft een strakke lay-out met een werkbalk bovenaan en een admin-zijbalkmenu aan de linkerkant.

WordPress-dashboard

Gefeliciteerd, je hebt een WordPress-site gemaakt. Uw website is momenteel echter leeg en gebruikt een zeer eenvoudig ontwerp en geen opvallende kenmerken.

In de komende dagen maakt u zich vertrouwd met de WordPress-functies en leert u hoe u deze voor u kunt instellen.

Dinsdag: de basisprincipes van WordPress leren

De basisprincipes van WordPress leren

Na het installeren van WordPress is het tijd om vertrouwd te raken met het systeem. U kunt dit doen door de opties in de linkerbalk te doorlopen.

WordPress admin menu-items

Het kan echter zijn dat u nog steeds hulp nodig heeft bij het gebruik van elk van de items die u in het WordPress-dashboard ziet.

De beste plaats om te beginnen is onze gratis WordPress-videoserie voor beginners. Deze 34 video ‘s leiden je door het WordPress-dashboard, laten je zien hoe je afbeeldingen, video’s, audio enz. Kunt toevoegen.

We raden u aan deze video’s door te nemen terwijl u aan uw website werkt. Maak je geen zorgen als je ze niet allemaal tegelijk kunt bekijken. U kunt altijd terugkomen en doorgaan waar u was gebleven.

Terwijl u aan uw website werkt, zult u termen tegenkomen die u misschien niet begrijpt. We hebben een handig WordPress-woordenboek met een lijst met veelgebruikte WordPress-terminologie en een gedetailleerde uitleg van elke term.

Vervolgens moet u vertrouwd raken met de WordPress-blokeditor . Dit is waar u de meeste tijd doorbrengt bij het maken van inhoud voor uw website.

Laten we nu, terwijl u bezig bent, enkele belangrijke WordPress-concepten doornemen.

Als je vandaag nog wat tijd over hebt, kijk dan eens in onze beginnersgids die vol staat met nuttige informatie.

Hopelijk heb je tegen die tijd een goed begrip van je WordPress-beheergebied en wil je waarschijnlijk graag met plug-ins spelen.

Woensdag: WordPress-plug-ins gebruiken

WordPress-plug-ins

De echte kracht van WordPress zit in de plug-ins.

Beschouw plug-ins als de apps voor uw WordPress-website. Hiermee kunt u nieuwe functies aan uw website toevoegen, zoals contactformulieren toevoegen , een winkel maken , enz.

Alleen al in de officiële WordPress-opslagplaats voor plug-ins zijn meer dan 55.000+ gratis plug-ins beschikbaar. Deze overvloed aan plug-ins kan overweldigend zijn voor beginners.

Daarom moet u onze beginnershandleiding raadplegen over het kiezen van de beste WordPress-plug-in .

Nu vraag je je als beginner misschien af ​​welke WordPress-plug-ins je moet installeren. We hebben een lijst opgesteld met essentiële WordPress-plug-ins voor alle soorten websites.

We raden elke gebruiker aan om een WordPress-back- upplug- in , WordPress SEO- plug-in en WPForms voor uw contactformulier te installeren .

Bekijk ook onze categorie WordPress-plug-ins waar je de beste WordPress-plug-ins vindt om alles te doen wat je wilt op je WordPress-website.

Het verkennen van plug-ins houdt u het grootste deel van de dag bezig. Neem de tijd om plug-ins te verkennen die u kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien.

Als je terugkomt, is het volgende dat we zullen behandelen WordPress-thema’s.

Donderdag: WordPress-thema’s gebruiken

WordPress-thema's

WordPress-thema’s bepalen het uiterlijk van uw website. Thema’s zijn vooraf gemaakte sjablonen die u voor uw site kunt installeren en aanpassen.

Er zijn duizenden gratis en premium-thema’s beschikbaar voor WordPress. U kunt gratis thema’s downloaden uit de map WordPress Themes .

Voor premiumthema’s kunt u terecht bij commerciële themawinkels zoals StudioPress , Elegant Themes , Themify , enz.

Een perfect thema moet een balans zijn tussen een mooi ontwerp en krachtige functies. Te veel functies zijn niet altijd een teken van een goed thema. Bekijk onze gids over het kiezen van het perfecte WordPress-thema voor uw website.

Als je specifieke WordPress-thema’s wilt bekijken, bekijk dan onze WordPress-themavoorstellingen:

Als je eenmaal een thema hebt gevonden, volg je de instructies in onze gids voor het installeren van een WordPress-thema om het correct te installeren.

Raadpleeg daarna onze WordPress-video’s van dinsdag om te zien hoe u de achtergrond kunt wijzigen, koptekstafbeeldingen kunt toevoegen, menu’s kunt toevoegen en meer in uw WordPress-thema.

Vrijdag: WordPress aanpassen

WordPress aanpassen

Elke website heeft verschillende aanpassingsbehoeften. Afhankelijk van wat je met je website wilt doen, kom je nieuwe vragen tegen.

Bijvoorbeeld hoe u een contactformulier toevoegt of een aparte pagina voor blogposts maakt .

We raden aan om door onze WordPress Tutorials- sectie te bladeren met meer dan 500 stapsgewijze tutorials voor beginners.

U kunt zich ook abonneren op het YouTube-kanaal van WPBeginner voor gratis WordPress- videozelfstudies .

Blijf WordPress leren

Blijf WordPress leren

Hopelijk heb je aan het einde van de week je website kunnen opzetten en vertrouwd raken met hoe WordPress werkt.

WordPress is echter een ongelooflijk krachtig platform en u zult nieuwe dingen blijven ontdekken terwijl u aan uw website werkt.

Hieronder volgen een paar tips om u te helpen WordPress te blijven leren.

Als u een probleem tegenkomt, kunt u ernaar zoeken met de zoekfunctie op onze website.

Zoek WPBeginner

U kunt ook uw vraag in Google invoeren en WPBeginner aan het einde van uw zoekopdracht toevoegen om het meest nuttige antwoord te vinden.

Als grootste WordPress-bronsite ter wereld is de kans groot dat u een stapsgewijze handleiding vindt die speciaal voor beginners is geschreven.

Hoe begin ik met het leren van WordPress-ontwikkeling?

Veel van onze beginnende gebruikers gaan vaak over tot gebruikers van gemiddeld en gevorderd niveau. Ze vragen ons om begeleiding bij het leren coderen van hun eigen oplossingen.

WordPress is voornamelijk geschreven in de programmeertaal PHP, samen met HTML, CSS en JavaScript. We raden aan om te beginnen met HTML en CSS en vervolgens door te gaan naar PHP en JavaScript .

Als je eenmaal een groot deel van deze talen hebt geleerd, kun je beginnen te leren hoe je je eigen plug-ins en aangepaste WordPress-thema’s helemaal opnieuw kunt coderen .

U kunt al deze dingen gratis leren met Google en de gratis beschikbare bronnen. Er zijn echter websites die professionele trainingen aanbieden op verschillende ontwikkelingsgebieden van WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *