een webshop/webwinkel beginnen: een checklist - DeLaatbusiness

een webshop/webwinkel beginnen: een checklist

5 min


102
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je hebt besloten om een online winkel te openen. Je voelt je waarschijnlijk opgewonden en misschien een beetje geïntimideerd. Als dit uw eerste uitstapje naar e-commerce is, wilt u uw kostbare tijd en geld niet verspillen aan tools en taken die uw winkel niet zo snel, efficiënt en betaalbaar mogelijk operationeel zullen krijgen.

Dus laten we nagel de basis en komen met een plan voordat u een online winkel te openen.

Of u nu van plan bent om e-commerce toe te voegen aan een bestaande website (zoals verkopen op WordPress met WooCommerce of om een nieuwe GoDaddy Online Storeop te zetten, een beetje pre-planning zal een lange weg gaan naar het succes van uw nieuwe onderneming. Laten we beginnen!

12 to-do’s voordat u een online winkel opent

Sommige van deze to-do’s lijken misschien gezond verstand, maar de waarheid wordt verteld, ik krijg elke dag vragen van degenen die een nieuwe e-commerce onderneming overwegen. Als ik praat met veel van deze would-be online verkopers, is het duidelijk dat ze niet veel nagedacht over hoe je een online winkel te openen, zodat het eigenlijk slaagt. Laten we dat veranderen … vanaf nu.

1. Zorg ervoor dat uw product of dienst niche is.

De beste ideeën zijn geboren uit hobby’s, interesses en passies waar de eStore-eigenaar zag een kans, omdat niemand anders was catering aan die specifieke niche. Of beter nog, ze wisten voor een feit dat met hard werken en toewijding konden ze het beter doen!Onderschat de kracht van niche niet.

2. Onderzoek uw concurrentie.

Voordat u een online winkel opent, is het slim om de concurrentie te bekijken. Ga naar uw favoriete zoekmachine en voer twee of drie zoekwoorden of zinnen uw doelgroep klanten waarschijnlijk zal gebruiken om de soorten producten of diensten die u van plan bent om online te verkopen te vinden. Let dan op de honderdduizenden (of miljoenen) pagina’s die al online hetzelfde doen.

Als de nummers overweldigend zijn, moet u ofwel meer niche, of van plan op een rabiate agressieve marketeer – die kost je zowel in geld en tijd.

Kijk naar wat uw concurrenten al succesvol doen (kijk of er een opening is om iets beters te doen) en hoe u deze concepten op een unieke of andere manier integreren.

3. Maak je prijsprofiel aan.

u concurrerend zijn en nog steeds winst maken als alles is gezegd en gedaan? Zorg ervoor dat u al uw kosten op te nemen om naar uw bottom line: SSL, hosting, platform, domein, e-mail, thema’s, plugins, extensies, modules add-ons, maandelijkse kosten, betaling gateways, credit card processing vergoedingen, reclame, inventaris, verpakkingsbenodigdheden, enz.

4. Schets uw verzendprogramma.

Open An Online Store Shipping

Verzending kan helpen bij het maken of helpen bij het breken van een e-commerce winkel. Terwijl je je voorbereidt om een online winkel te openen, vraag jezelf dan af:

Verzending mag geen profit center zijn en moet redelijk zijn.

De perceptie van overdreven hoge verzendkosten is een van de belangrijkste redenen waarom klanten hun winkelwagentjes verlaten.

5. Definieer uw retourbeleid.

Dit moet duidelijk, gedetailleerd en praktisch zijn, zodat als u retourzendingen ervaart, uw klanten gemakkelijk kunnen vinden wat u hen nodig hebt en wat uw criteria zijn om een terugkeer te accepteren.

6. Maak uw privacybeleid.

U moet een beleid zichtbaar geplaatst dat staat wat je doet met de informatie van uw klant. Dit vergemakkelijkt het opbouwen van vertrouwen. Zet nooit een ding in dit beleid en doe dan een ander. Wees eerlijk, vooraf en vermeld precies hoe u klantgegevens beheert, distribueert en gebruikt.

7. Verstevig uw veiligheidsbeleid.

Uw beveiligingsbeleid moet in detail uitleggen wat u doet om de betalingsgegevens van uw klant te beschermen. Leg uit dat u zich op beveiligde servers beveiligt met SSL en waarom. Bent u geverifieerd door een verificatieservice van derden? Hoe meer informatie u verstrekken, hoe beter, om uw klanten die warme fuzzy ze nodig hebben om u te vertrouwen met hun gevoelige gegevens.

8. Beveilig productfoto’s.

Als het gaat om online verkopen, zullen visuals je maken of breken. Uw producten moeten kwaliteitsfoto’s hebben. Er zijn veel geweldige bronnen om te leren hoe je de best mogelijke productfoto’s maken. U ook contact opnemen met uw leveranciers om te zien of ze foto’s die u gebruiken.

9. Schrijf productbeschrijvingen.

Een regel, algemene beschrijvingen zullen het niet snijden. Ook zullen beschrijvingen die hetzelfde zijn als iedereen die hetzelfde verkoopt als jij. Je hebt details, maten, kleuren en afmetingen nodig, samen met een aantal goede marketing verbiage die de potentiële klant doet beseffen dat ze nodig hebben, willen, moet dat item hebben!

Gaat u zelf uw producten invoeren? Zo niet, plan dan op het inhuren van iemand om een uploadbare spreadsheet te maken of doe uw gegevens invoer voor u(outsourcing misschien wel uw beste optie).

10. Ontwikkel een marketingplan en budget.

Ontwikkel een plan en budget, zowel in tijd als in dollars om uw nieuwe e-commercewinkel op de markt te brengen. Wat ga je doen om uw site te krijgen “die er zijn?” Er is geen “bouwen en ze zullen komen” online – je zult geluk hebben als je ooit gevonden met die aanpak. Ja, nadat u een online winkel opent, u beginnen met het te promoten zonder een dubbeltje uit te geven.

Als je serieus bent over het rijden van klanten naar uw e-commerce site, hoewel, je zou moeten investeren in sommige marketing.

Pay-per-click campagnes kunnen lopen van een paar honderd tot duizenden dollars per maand, afhankelijk van hoe concurrerend uw markt is. Het succesvol uitvoeren van betaalde advertentiecampagnes op zoekmachines en sociale mediasites (zoals de lokale bewustmakingsadvertentiesvan Facebook) vereist ook een deel van uw tijd om te testen en af te stemmen.

Het is zeker de moeite waard uw tijd om noodle door al uw opties en komen met een solide marketing plan voordat u een online winkel te openen. Zo begin je.

11. Kom met een klantenservice plan van aanpak.

Uw planning moet tijd bevatten voor het afdrukken, verwerken en verpakken van bestellingen. Dit op zich kan tijdrovend zijn wanneer goed gedaan. Plus, als je hebt gedaan een fatsoenlijke baan van het verspreiden van het woord over uw e-commerce site, je nodig hebt om het budget enige tijd voor het beantwoorden van e-mail vragen van klanten, het bijwerken van de status van de bestelling, en het invoeren van verzendgegevens. Een paar details die u wilt overwegen voordat u een online winkel opent:

  • Hoe stuurt u klanten die veel gewenste verzendbevestiging? Het bedenken van een e-mailsjabloon op voorhand kan u tijd besparen op de weg.
  • Hoe ga je om met telefonische vragen? Heeft u een aparte zakelijke telefoonlijn?

12. Betalingsverwerkingsopties onderzoeken.

Voordat u een online winkel opent, wilt u nadenken over hoe u betaald gaat krijgen. (Soort van belangrijk, toch?) Sommige platforms bieden ingebouwde betalingsverwerking – GoDaddy’s GoCentral Online Store, bijvoorbeeld, stelt u in staat om veilig alle belangrijke creditcards, PayPal en Apple Pay te accepteren – maar niet allemaal doen. U zult willen overwegen:

  • Heeft u een verkopersaccount om creditcards te accepteren?
  • Welke vormen van betaling accepteert u? Creditcards, persoonlijke cheques, overschrijvingen, postwissels?
  • Hoe zit het met PayPal of Stripe?
  • Heeft u een betalingsgateway om kosten in realtime te verifiëren, goed te keuren en te verwerken?

U wilt al uw opties en de bijbehorende tarieven en kosten bekijken.

Open An Online Store PaymentPlan om te slagen

Je hebt het gezegde gehoord, “niet plannen, van plan zijn om te falen.” Doe jezelf een grote gunst en ga niet verder totdat je het bovenstaande gedekt. Dit zijn de basisprincipes die u moet plannen voordat u een online winkel opent. Na deze informatie vastgespijkerd zal u in staat zijn om functies, thema’s, plugins en platforms te beoordelen om te weten welke het beste zal werken voor uw e-commerce concept. Gelukkig plannen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format