Hoe kies je een goede naam voor je online webwinkel? - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoe kies je een goede naam voor je online webwinkel?

2 min


109
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat staat er in de Naam?

Het kiezen van de juiste naam voor uw online winkel is zeer cruciaal om succesvol te worden. De juiste naam kan verdienen waardevolle merkimago, en de verkeerde naam kan verliezen uw geld en de verkoop in de vorm van het verliezen van klanten. De keuze van de naam is zeer ongelooflijk belangrijk in het geval van e-commerce business.

Hier zijn enkele van de tips die u helpen bij het kiezen van een pakkende naam en u helpen bij het opzetten van een bedrijf dat zich onderscheidt van uw concurrenten.

1. Houd de naam kort en eenvoudig

Korte namen zijn gemakkelijk te onthouden, kan gemakkelijk worden herinnerd en uitgesproken. Korte namen hebben ook het voordeel van het passen gemakkelijk in de header van uw online winkel homepage. Het vinden van een naam met de bovenstaande kwaliteiten kan zeer uitdagend zijn omdat er elke dag veel merken worden geïntroduceerd. Als je een creatieve geest hebt, is het niet moeilijk voor je om een goede naam voor je merk te creëren.

Hier zijn enkele van de strategieën voor het selecteren van een naam:

  • Gebruik de combinatie van kleine namen.
  • Vorm een nieuw woord, of je een bestaand woord ruk dat niet echt hoeft te zijn.
  • Gebruik persoonlijke koosnaampjes of andere namen die zijn gekoppeld aan uw gezin of een plaats.

2. Kies een unieke naam

U moet marktonderzoek doen en de namen van uw concurrenten achterhalen. Uw naam moet uniek zijn van uw concurrenten. De naam moet de producten weerspiegelen die u verkoopt. Probeer de gemeenschappelijke woorden zoals technologieën, communicatie, elektronica en toekomst te vermijden. Kies woorden die niet normaal zijn.

3. Zorg ervoor dat het domein beschikbaar is

Zodra u de naam hebt gekozen, is het tijd voor u om te controleren op de domeinbeschikbaarheid. Waarschijnlijk moet je het .com-domein selecteren, maar het is een beetje moeilijk om de gewenste voor je bedrijf te krijgen. Het hebben van een aangepaste domeinnaam voor uw bedrijf is cruciaal, en zelfs als u niet de gewenste krijgt, u kleine wijzigingen aanbrengen om de naam te krijgen die bij uw merk past.

4.

Zodra u de naam voor uw winkel hebt gekozen, controleert u of de naam legaal kan worden gebruikt of niet. Neem contact op met het Bureau patent en handelsmerk om te controleren of de naam is geregistreerd of nog moet worden geregistreerd. Zodra u een naam hebt genomen, zoek naar het op de zoekmachines zoals Google en zie welke namen worden weergegeven. Analyseer dat als je zou kunnen maken aan de top van de lijst. Het gebruik van generieke namen maakt uw werk moeilijker tijdens het rangschikken op Google.

5. Kopieer of geluid niet als de naam van uw concurrent

Nadat u de bedrijfsanalyse hebt uitgevoerd, bent u mogelijk de namen van uw concurrenten tegengekomen. Zorg ervoor dat de naam die u hebt gekozen is niet erg dicht bij uw concurrenten. Als uw concurrenten hebben veel meer ervaring dan jij en als je koos voor een naam vergelijkbaar met hen is er een kans om in de war. Dus wees voorzichtig bij het kiezen van de naam die uniek is van uw concurrenten.

6. Kies een naam die overal kan worden gebruikt

Vanaf nu, sociale websites worden steeds erg populair, en je moet actief zijn op de sociale media ook. Dus uw bedrijfsnaam moet geschikt en bruikbaar zijn voor alle sociale media sites. Dezelfde naam moet worden gebruikt voor de online winkels, zoals uw bedrijfsnaam, en de naam weer te geven in sociale media.

7. Vermijd het gebruik van speciale tekens

Tekens zoals &, $, %, etc. zijn niet toegestaan in de domeinnamen omdat de URL’s de tekens gebruiken voor speciale functies. Als u gebruik maakt van de speciale tekens in uw naam, dan moet je ze vervangen door woorden als de dollar, procent, enz. Maar het is beter om deze personages te vermijden als ze moeilijk uit te spreken.

Laatste gedachten

Tot slot, Overweeg het kiezen van een naam die relevant is voor uw zakelijke niche. Het kiezen van de juiste naam voor uw online winkel is een vervelende taak. Maar een uniek, helder en uitgevonden woord kan uw merk op de lange termijn bevorderen en beschermen. Een goede naam helpt ook bij het creëren van tonnen mond-tot-mond marketing voor helemaal gratis.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format