Hoe te verkopen op Facebook/winkel op te zetten - DeLaatbusiness

Hoe te verkopen op Facebook/winkel op te zetten

10 min


104
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Verkopen op Facebook-winkels in 3 stappen

Verkopen op Facebook is een slimme zet. De concurrentie kan hevig zijn, maar met meer dan 2,6 miljard actieve maandelijkse gebruikers, het publiek is meer dan groot genoeg om rond te gaan.

Facebook Shops is facebook’s nieuwste e-commerce-update, die traditionele Facebook-paginawinkels verheft tot iets meer aanpasbaar, shoppable en samenhangend – en we zijn er erg voor.

In deze gids nemen we je mee door het proces van het opzetten van Facebook Shops. Als je al een Facebook-paginawinkel hebt en een melding van Facebook dat Facebook Shops voor je klaar staat, is dit een eenvoudig proces in drie stappen.

Heb je nog geen Facebook Page Shop? Maak je geen zorgen – we laten je zien hoe je er ook zo een opzetten.

Hoe Facebook-winkels werken

Facebook Shops is een extra functie die momenteel wordt uitgerold door Facebook om bestaande Facebook-pagina winkels meer shoppablete maken.

Facebook Shops onscreen examples

Facebook Shops geeft je winkel een ‘storefront’, zodat je het meer op je eigen site laten lijken, in plaats van een Facebook-pagina. Net als bij een Facebook-paginawinkel kunnen klanten rechtstreeks met Facebook uitchecken, in plaats van te worden doorgestuurd naar de zakelijke website. Dat gezegd hebbende, het is waarschijnlijk dat velen nog steeds Facebook gebruiken om te bladeren en naar de site te komen om te kopen. Dezelfde functie wordt beschikbaar gesteld voor Instagram.Ga naar de top 

Wat je nodig hebt om Facebook-winkels te gebruiken

Houd er rekening mee dat Facebook Shops als functie nog maar net begint te worden uitgerold. Facebook neemt daadwerkelijk contact met je op als het klaar is voor je winkel.

Om jezelf in de running te krijgen, moet je een Facebook-paginawinkel maken. We weten dat we hebben gegooid in een paar soortgelijke termen op dit punt (we de schuld Facebook voor hun nogal onoriginele namen), dus laten we snel betrekking hebben op deze:Facebook-paginawinkel : bestaande Facebook-functie waarmee je producten weergeven op je Facebook-bedrijfspagina. Wanneer klanten op de producten klikken, krijgen ze de mogelijkheid om op uw website uit te checken.

Facebook Shops – Nieuwe functie die een storefront biedt aan bestaande Facebook-pagina winkels, biedt klanten een meer naadloze ervaring en de kans om uit te checken zonder facebook te verlaten als ze dat willen.

Om aan de slag te gaan met Facebook-winkels, heb je het:

 1. Een Facebook-pagina winkel. Details over wat je nodig hebt voor dat zijn hieronder als je niet al een.
 2. Een melding/e-mail van Facebook dat de facebookwinkelfunctie beschikbaar is voor je winkel. Dit wordt momenteel eerst uitgerold naar Amerikaanse winkels.

Gezien het feit dat Facebook Shops alleen beschikbaar is voor mensen met een Facebook-paginawinkel, laten we eens kijken naar wat je nodig hebt om een van die in te stellen:

Als je een Facebook-paginawinkel wilt instellen, moet je het:

 1. Wees beheerder van uw bedrijfspagina. Hier vindt u een handleiding over het maken van een Facebook-bedrijfspagina als u dat nog niet hebt gedaan.
 2. Verkoop een fysiek product. Facebook ondersteunt momenteel geen verkoop van diensten of downloadbare services.
 3. Ga akkoord met de koopvaardijvoorwaarden vanFacebook. Zorg ervoor dat u deze een grondige lezen!

Hoe zit het met Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace is een geweldig alternatief voor het opzetten van een Facebook-winkel als je gewoon op zoek bent om te verkopen op een paar items die je niet meer nodig hebt. Het werkt op een vergelijkbare manier als sites zoals Craigslist, maar wordt geopend via uw Facebook-account.

Ga om aan de slag te gaan naar Facebook Marketplace en druk op de knop in het linkermenu met + Iets verkopen en volg de instructies op het scherm.

Facebook-winkels instellen

Als je al een Facebook-pagina winkel (en als je dat niet doet, zullen we betrekking hebben op hoe dat in te stellen hieronder), hier is hoe je het opzetten van Facebook Shops zodra je het startsein van Facebook.

Facebook-winkels inschakelen in 3 stappen:

 1. Een account instellen bij de Commerce Manager van Facebook
 2. Een verzameling maken
 3. Uw etalage aanpassen
 4. Uw winkel publiceren

Laten we eens kijken naar wat er precies bij elke stap komt kijken:

1. Een account instellen bij de Commerce Manager van Facebook

Je hebt misschien al een account bij Commerce Manager, maar als je dat niet doet, kun je er als deze een instellen.

Ga naar De Commerce Manager van Facebook en je ziet een scherm dat er ongeveer zo uitziet:

Set up Facebook Commerce manager

Klik op de blauwe knop Verkoop starten. U ziet dan deze optie:

Setting up Facebook Commerce Manager

We behandelen het gebruik van een e-commerceplatform later, maar om een Facebook-winkel op te zetten, klikt u op Aan de slag voor Facebook aan de linkerkant. Je ziet dan deze samenvatting met vereisten voor Facebook-winkels:

Facebook Shops: what you need

De uitrol van Facebook Shops begint in de VS, daarom heb je Amerikaanse bankgegevens en belastinginformatie nodig. Niet-Amerikaanse lezers, wanhoop niet; Facebook Shops is binnenkort onderweg naar jou en in de tussentijd kun je naar de onderstaande sectie gaan om een eenvoudige Facebook-paginawinkel in te stellen.

Als u op Volgende klikt, gaat u naar het volgende scherm:

FAcebook Shops: commerce account info

Klik eerst op Instellen voor uw bedrijfsgegevens. Vervolgens wordt u door het proces geleid om een naam voor uw winkel te kiezen, uw Commerce Manager te koppelen aan een bestaande pagina (of een nieuwe pagina te maken) en te controleren of u een Business Manager-account hebt.

We zullen niet gaan door elk van deze fasen hier – Facebook doet een briljante baan van het begeleiden van u door het toevoegen van producten en betalingsgegevens aan uw account, dus zolang je deze begeleiding te volgen, zul je niet te ver mis gaan!

2. Een verzameling maken

Uw producten moeten worden gegroepeerd in ‘collecties’ om het meeste uit Facebook Shops te halen. Als u een verzameling wilt maken, logt u in bij uw Commerce Manager en klikt u op Verzameling maken.

Voor elke verzameling moet u het aantal toevoegen:

 1. Een verzamelnaam. Dit kan tot 20 tekens lang zijn en emoji’s bevatten voor een extra snufje plezier.
 2. Een beschrijving van de collectie. Je hebt 200 tekens voor deze, dus maak ze tellen!
 3. Dekkingsmedia. Naast productafbeeldingen voor elk item, heb je een afbeelding nodig die kan dienen als de ‘cover’ voor je collectie. Dit moet op een 4:3-verhouding en 1080 x 810 pixelgrootte.

Zodra u klaar bent, u meer collecties toevoegen (klik op Een andere verzameling maken)of ga naar de volgende fase – het aanpassen van uw etalage.

3. Pas uw etalage aan

Dit is waar Facebook Shops echt tot zijn recht komt! Je hebt de kans om je winkel te personaliseren, waardoor het er meer ‘jij’ en minder ‘Facebook’ uitziet.

Wanneer u uw winkel aanpast om deze klaar te maken voor publicatie, springt u terug naar de Commerce Manager (als u er nog niet bent). Klik op Winkelsen selecteer de winkel die u wilt bewerken (als u er meer dan één hebt). Klik op Bewerken.

Je ziet twee tabbladen in de door je gekozen winkel:

 1. Indeling : hier u ervoor kiezen om collecties weer te geven als aanbevolen en carrousels van andere collecties toe te voegen.
 2. Stijl : hier u kleuren, knopgrootte en tekst aanpassen om de winkelpui af te stemmen op uw huisstijl.

4. Publiceer uw winkel

Bekijk hoe uw pagina eruit ziet met de Shop Previewen als u tevreden bent met alles, klikt u op Publiceren. Facebook beoordeelt en keurt je collecties vervolgens binnen 24 uur goed – je selecteren of je liever hebt dat ze live gaan als ze zijn goedgekeurd, of allemaal tegelijk.Verkopen op andere socials?

Een Facebook-paginawinkel instellen

Totdat Facebook Shops op grotere schaal beschikbaar is, is het opzetten van een Facebook-paginawinkel nog steeds uw beste gok. Op deze manier kun je meteen beginnen met verkopen en eenvoudig aansluiten op de Facebook Shops-functie zodra deze voor jou beschikbaar is.

We nemen je mee door het proces van het opzetten van een winkel voor ons fictieve merk, Testing Tshirts. Nogmaals, we gaan er hier van uit dat je al een bedrijfspagina klaar hebt staan om te gaan. U moet ook werken vanaf een laptop of desktopcomputer om dit in te stellen.

1. Ga naar het tabblad ‘Winkel’ op je bedrijfspagina

U vindt dit aan de linkerkant (u moet het menu mogelijk uitbreiden om het te zien).

Find the 'Shop' tab on your Facebook Business Page

Je wordt dan gevraagd om de koopvaardijvoorwaarden en -beleidsregels van Facebook te lezen en ermee in te stemmen.

Facebook Shops terms and policies

2. Vul belasting-/betalingsgegevens in of selecteer een afrekenoptie.

Nadat u akkoord bent gegaan met de koopvaardijvoorwaarden en -beleidsregels, wordt u gevraagd een betalingsmethode te selecteren. Bedrijven buiten de VS kunnen momenteel geen betalingsgegevens koppelen aan hun Facebook-winkel, dus ze vertrouwen op een van de twee methoden om een verkoop te voltooien:

Facebook Shops - checkout options

Bericht om te kopen – Een meer arbeidsintensieve optie, maar de voor de hand liggende keuze als je momenteel niet over een website om naar te linken. Het kan ook handig zijn als u zeer op maat gemaakte / op maat gemaakte producten aanbiedt.

Uitchecken op een andere website – Klanten worden doorgestuurd naar uw website om hun aankoop te voltooien. Dit is de optie die we hebben geselecteerd voor nu.

U wordt vervolgens gevraagd om te selecteren welke valuta u wilt gebruiken.

Facebook Shops - choose currency

3. Producten toevoegen

Nu zijn we allemaal terug op hetzelfde spoor, en of je nu gevestigd bent in de VS of elders in de wereld, moet je een scherm zien dat lijkt op dit ene:

Facebook Shops - add product

Als u producten wilt toevoegen, drukt u op de blauwe knop Product toevoegen.

Facebook Shops: add product information

Om een product toe te voegen, moet u productafbeeldingen,een productprijs,een productbeschrijving en -naam hebben, evenals een link naar waar de klant kan uitchecken (normaal gesproken de productvermelding op uw eigen website). Als je ervoor hebt gekozen om via Messenger te verkopen, hoef je hier geen link toe te voegen.

Dit is hoe we de onze hebben ingevuld:

Facebook Shops - adding a product

Als je het product rechtstreeks naar je pagina wilt delen als bericht, selecteer je deze optie. Dit is geweldig voor nieuwe releases later langs de lijn, maar we laten dit af voor nu als we gaan worden het toevoegen van al onze bestaande producten in een keer. Zodra u klaar bent, klikt u op Product toevoegen.Een opmerking voor onze Amerikaanse lezers! Je hebt in dit stadium wat meer info toe te voegen, waaronder:

 1. Opties – dit is waar u varianten zoals kleur of grootte toevoegen
 2. Voorraad – door toe te voegen hoeveel voorraad je hebt, zul je nooit per ongeluk oversellen
 3. Verzendopties : u kiezen hoe u dit product verzendt en voor hoeveel, uit de opties die u hebt toegevoegd in de installatiefase

Zodra je een product hebt toegevoegd, wordt het weergegeven als ‘Verwerken’, terwijl Facebook controleert of je product voldoet aan hun beleid. Het moet worden goedgekeurd en te zien in uw winkel binnen 24 uur.

Uw nieuwe object wordt dan hier weergegeven en u op + Product toevoegen opnieuw klikken om meer toe te voegen.

Facebook Shops: add more products

4. Producten in collecties ordenen

Zodra u uw producten hebt toegevoegd, wilt u ze in collecties organiseren om het voor klanten gemakkelijker te maken om te vinden wat ze zoeken. Het is aan jou hoe je dit wilt doen – ga voor wat goed voelt voor je merk!

We gaan deze twee producten toevoegen aan een ‘Men’s Tshirts’ collectie. Je ziet de optie om een collectie toe te voegen onder je nieuwe producten:

Add product collection on Facebook Shops

Klik op Verzameling toevoegenen + Verzameling toevoegen.

Adding a collection to Facebook Shops

Geef uw collectie een naam (dit is de naam waarin deze in uw winkel wordt weergegeven) en voeg vervolgens de relevante producten toe:

Adding products to a Facebook Shops collection

Als u buiten de VS bent gevestigd, bent u in principe gedaan op dit punt in termen van logistiek. U producten blijven toevoegen en verwijderen, afhankelijk van voorraadniveaus, en elke verkoop vindt plaats via Messenger of op uw eigen website (welke u aan het begin hebt geselecteerd).

Zelfs als je Messenger gaat gebruiken voor je verkoop, raden we je aan op een bepaald moment een website te bouwen en over te schakelen naar deze optie. We beloven dat het niet zo ontmoedigend is als het lijkt!

5. Orders beheren (alleen in de VS)

Als je een Facebook-paginawinkel in de VS instelt, is het toevoegen en groeperen van je producten nog maar het begin – je moet weten hoe je de bestellingen die binnenkomen daadwerkelijk beheren en leveren!

U uw bestellingen beheren door naar Hulpmiddelen voor publicatie (in het bovenste menu) te gaan:

Manage pending orders in Facebook Shops

Selecteer vervolgens Orders in behandeling in het menu aan de linkerkant:

Managing pending orders

Wanneer bestellingen binnenkomen, u ze hier zien en de orderstatus bijwerken terwijl u ze doorloopt:

Pending orders dashboard Facebook Shops

Je ook berichten plannen en bekijken in de sectie Berichten. Dit is handig voor het regelen van berichten van tevoren, en voor het controleren van hoeveel mensen hebben bezig met hen:

Monitor post performance Facebook Shops

Facebook-winkels beheren vanaf een e-commerceplatform

Als je een e-commercewebsite hebt, raden we je aan dit zo snel mogelijk te synchroniseren met je Facebook-winkel. Hiermee u uw voorraad vanaf één plaats op beide platforms beheren en updates overbrengen naar beide winkels, waardoor uw beheertijd wordt gehalveerd.

We geven je een snel overzicht van hoe je Facebook-winkels synchroniseren met twee van de populairste e-commerceplatforms: Shopify en BigCommerce.

Facebook-winkels integreren met Shopify

Shopify heeft geadviseerd dat als je al producttags op Instagram gebruiken, je als eerste toegang krijgt tot Facebook-winkels.

Hoe dan ook, om ervoor te zorgen dat je winkel klaar is voor wanneer Facebook Shops beschikbaar is, moet je Facebook toevoegen als verkoopkanaal.

Shopify zal je dan door het proces leiden van het synchroniseren van je Facebook Page Shop en je Shopify-site.Meer weten?

Shopify Review – bekijk onze uitgebreide discussie over de voor- en nadelen van het gebruik van Shopify

Shopify Pricing Review– kom meer te weten over de prijsplannen en prijs-kwaliteitverhouding van Shopify in onze uitgebreide prijsbeoordeling

Facebook-winkels integreren met BigCommerce

Het is een vergelijkbaar verhaal met BigCommerce. Om jezelf in de beste positie te krijgen voor wanneer Facebook Shops voor u beschikbaar komt, wilt u uw Facebook-paginawinkel nu integreren in uw BigCommerce-winkel.

Download hiervoor de Facebook Shop-app van BigCommerce, die je door het proces van synchronisatie van beide winkels zal leiden.Meer weten?

BigCommerce Review – voor meer gedetailleerde informatie over BigCommerce

BigCommerce Pricing Review – ontdek de prijzen van BigCommerce om te zien welk plan geschikt is voor u

BigCommerce vs Shopify – onze diepgaande vergelijking van beide platforms

Een Facebook-winkel maken: samenvatting

In dit artikel hebben we je door de nieuwe functie van Facebook, Facebook Shops, laten lopen en je laten zien hoe je deze installeren. Als Facebook-winkels voor u beschikbaar zijn gesteld, is het net zo eenvoudig om ermee in te stellen:

 1. Een account instellen bij de Commerce Manager van Facebook
 2. Een verzameling maken
 3. Uw etalage aanpassen
 4. Uw winkel publiceren

In de tussentijd moet je een Facebook-paginawinkel instellen, zodat je meteen klaar bent om over te schakelen naar winkels. We hebben de beste manier om dat te doen, afhankelijk van waar je bent gevestigd.

Nu is het enige dat nog te doen is wens je veel geluk! Facebook Shops wordt een echte game changer voor kleine bedrijven, en we zijn zo opgewonden om te zien wat je maakt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *