Hoeveel kost een website in 2021? - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoeveel kost een website in 2021?

20 min


90
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Inhoudsopgave

Hoeveel kost een website in 2021?

Krijg een korte samenvatting van hoeveel het kost om een website (gemiddeld) in deze tabel te bouwen en te maken. Blijf lezen om meer te weten te komen over de verschillende uitgaven die gepaard gaan met webdesign en websiteonderhoud, evenals de prijsverschillen tussen bureaus, freelancers en platforms zoals WordPress en Wix!

Webontwerp, webonderhoud

en webmarketingkosten
Webontwerp$500 tot $ 150.000 / ontwerp (ik maak hem voor 300, Neem contact op
Website onderhoud$400 tot $60,000 / jaar
Website Marketing$2.500 tot $12,000 / maand
Website Design

Services (Bureau, Freelancer of Website Builder)
$0 tot $100.000
Website Maintenance

Services (Agency, Freelancer of Website Builder)
$0 tot $5.500 / jaar

Hoeveel kost een website voor een bedrijf?

Een zakelijke website kan honderdduizenden dollars kosten.

Web design prijzen voor zakelijke websites, bijvoorbeeld, variëren van $ 2.000 tot $ 75.000, terwijl de jaarlijkse website onderhoud kan kosten $ 400 tot $ 60.000. Deze prijzen zijn echter afhankelijk van de grootte en functies van uw site. Afhankelijk van uw website betaalt u mogelijk minder (of meer) dan deze schattingen.

Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor vooraf en lopende websitekosten, per bedrijfstype.

Kosten
voor webontwerp
Jaarlijkse
onderhoudskosten van de site
Informatieve of kleine bedrijven website

(8-16 pagina’s)
$500 – $9.000 (ik maak hem voor 300, Neem contac top.$400 – $1,200
Bedrijfswebsite

(25-75 pagina’s)
$10.000 – $35,000$2.000 – $15.000
E-commerce website

(100-1000 producten)
$5,000 – $55,000$15,000 – $30,000
Database Driven Website of Website Applicatie

(20-2000 pagina’s)
$6,000 – $75,000$30,000 – $60,000

Website kosten ( 2021)

Of u nu op zoek bent naar een gloednieuwe website of uw bestaande site opnieuw wilt ontwerpen, uw bedrijf moet rekening houden met bepaalde kosten voor webontwerp en -ontwikkeling. Deze kosten zijn vaak eenmalige uitgaven, wat betekent dat het meer kost om een website te lanceren dan een website te onderhouden.

Hoeveel kost het om een website te bouwen?
Tussen de 12.000 en 150.000 dollar.
Kosten voor webontwerp
Domeinnaam$0.95 – $12
SSL-certificaat$0 – $1,500
Website Hosting$24 – $10,000
Stijl of thema$2.000 – $15.000
Responsief ontwerp$3,000 – $25,000
Interactieve multimedia$250 – $10,000
Content Management System (CMS)$2,000 – $25,000
E-commercefunctionaliteit$2,000 – $25,000
Database-integratie$2,000 – $25,000
Pagina’s (1 tot 250 pagina’s)$1,000 – $10,000

Natuurlijk, met web design en ontwikkeling, u ervoor kiezen om te werken met een freelancer, third-party website builder, of web design bureau. Elk biedt verschillende voor- en nadelen, evenals verschillende prijzen. In de meeste gevallen werken bedrijven samen met een freelance webdesigner of webdesignbureau.

Waarom?

Een websitebouwer van derden, zoals Wix of Squarespace, vereist nog steeds webdesign-ervaring. Hoewel deze platforms uw team kunnen helpen een aantrekkelijke website te maken, zorgen ze niet voor een gebruiksvriendelijke site, die essentieel is als u wilt dat mensen uw product kopen of contact opnemen met uw bedrijf.

Bekijk hieronder de
prijsverschillen tussen deze drie partijen:
Kosten voor freelancer, websitebouwer

en webontwerpbureau
Website Builder$0 – $300
Freelancer$500 – $5,000 (ik maak hem voor 300, Neem contact op)
Webontwerpbureau$3,000 – $100,000

Website kosten: Onderhoud (2021)

Een website vereist routineonderhoud – zonder dat, zal uw website offline gaan. Daarom moeten bedrijven niet alleen vragen: “Hoeveel kost het om een website te bouwen?” maar ook: “Hoeveel kost het om een website te onderhouden?”.

Hoeveel kost
een website per maand?

Op maandbasis kan uw website $ 35 tot $ 5000 per maand kosten. Het is echter vermeldenswaard dat de prijzen van maand tot maand kunnen fluctueren. In sommige gevallen kunnen dienstverleners zelfs vooraf betaling aanvragen voor het hele jaar.

Hoeveel kost
een website per jaar?

Op jaarbasis kan uw website $ 400 tot $ 60.000 per jaar kosten. In sommige gevallen kunnen de onderhoudskosten van uw jaarlijkse website stijgen als gevolg van eenmalige investeringen, zoals het herontwerp van een logo of kritieke pagina.

Dus, hoeveel kost website onderhoud kosten?
Ongeveer $ 400 tot $ 60.000 per jaar.
Lopende websitekosten
Domeinnaam$2 – $20 / jaar
SSL-certificaat$0 – $1.500 / jaar
Website Hosting$24 – $10,000 / jaar
Content Management System (CMS)$0 – $40,000 / jaar
E-commercefunctionaliteit$180 – $300 / jaar
Website onderhoud$200 – $1.250 / jaar
Freelancer, Agency of Website Builder$0 – $5.400 / jaar
Benieuwd naar het

prijsverschil tussen freelancers,

websitebouwers en webdesignbureaus?
Kosten voor

freelancer,

websitebouwer en webontwerpbureau
Website Builder$0 – $25 / maand
Freelancer$50 – $100 / uur (ik maak hem voor 300 in totaal, neem contact op
Webontwerpbureau$119 – $449 / maand

Website kosten voor marketing 2021

In de huidige online marktplaats is het van cruciaal belang geworden voor bedrijven om te investeren in digitale marketing. Deze marketingsector bestaat uit online strategieën die uw online zichtbaarheid verbeteren, wat resulteert in meer sitebezoeken, conversies en inkomsten.

Dus, hoeveel kan marketing van uw website kosten?
De meeste bedrijven investeren $ 2.500 tot $ 12.000 per maand, hoewel sommige meer uitgeven dan $ 20.000 per maand.
Marketingkosten

voor websites
Seo$750 – $2.000 / maand
Ppc$9.000 – $10,000 / maand
Professioneel copywriting$50 – $500 / pagina
Contentmarketing$2000 – $10,000 / maand
Social Media Marketing & Advertising$4.000 – $7.000 / maand
E-mailmarketing$9 – $1.000 / maand

Zelfs als uw bedrijf offline werkt, u uw website gebruiken om bezoeken in de winkel te stimuleren. Waarom? Bedrijven en consumenten van vandaag vertrouwen op zoekmachines, zoals Google, evenals sociale media en e-mail om nieuwe producten, merken en plaatsen te ontdekken om hun geld uit te geven.

Hoeveel kost het een website?

De gemiddelde prijs van het ontwikkelen en ontwerpen van een website varieert van $ 12.000 tot $ 150.000. Dat is een brede prijsklasse, die bedrijfsleiders aarzelend kan maken om te investeren in een gloednieuwe of vernieuwde website – ook al kan een bijgewerkte site een enorme impact hebben op uw bedrijfsresultaat en groei.

Voor de beslissers van uw bedrijf en uw team is het essentieel om de prijsfactoren achter de websitekosten te begrijpen. Door deze functies te kennen, u een grondig en nuttig antwoord geven op de al te veel voorkomende vraag – hoeveel moet een website kosten?

Domeinnaam

Uw domein is de unieke naam die wordt weergegeven in de URL van uw website

Wat is een domein?

Het is een beetje zoals uw online vingerafdruk – het is specifiek voor jou. Hoewel andere websites kunnen domeinnamen als het hebben, uw domeinnaam is van jou alleen. Echter, om de rechten op uw domeinnaam te krijgen, moet u deze kopen en jaarlijks registreren, welke factoren in uw initiële en lopende websitekosten.

Waarom doet een domein ertoe?

Uw domeinnaam is essentieel omdat het een online identiteit voor uw website creëert.

Een domeinnaam vestigt ook geloofwaardigheid bij bezoekers van de site en potentiële klanten en helpt u uw merk te laten groeien. Het is ook waardevol, want als je ooit je hosting verandert, gaat je domeinnaam met je mee.

Als u geïnteresseerd bent in online advertenties – of PPC-advertenties (pay-per-click) – speelt uw domeinnaam ook een rol omdat u daar gebruikers naartoe leidt die op uw advertentie klikken. Zonder domein dwingt u uw bedrijf om het verkeer elders te leiden, zoals sociale media.

Hoeveel kost een domeinnaam?

In de meeste gevallen kost een gloednieuwe domeinnaam $ 0,95 tot $ 12.

Bedrijven, zoals GoDaddy, HostGator of Dreamhost, bieden nieuwe domeinnamen te koop aan.

Als u een domeinnaam wilt kopen die al in gebruik is, moet uw bedrijf contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam en een prijs regelen. Een tweedehands domeinnaam kan duizenden dollars kosten, afhankelijk van zijn leeftijd en geschiedenis.

SSL-certificaat

($0 – $1500 / CERTIFICAAT)Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) kost tussen de $ 0 tot $ 1500 per jaar.SSL-CERTIFICAAT

Beschermt uw bedrijf en de bezoekers van uw site door de overdracht van gevoelige gegevens te waarborgen

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat beschermt uw bedrijf, evenals de bezoekers van uw site, door de overdracht van gevoelige gegevens te waarborgen. Net als uw domeinnaam wordt uw SSL-certificaat weergegeven in uw URL – het is ook zichtbaar voor gebruikers.

Als een website een geldig SSL-certificaat heeft, wordt de URL van uw website weergegeven met ‘https’ versus ‘http’. Rechts van je URL zie je ook een hangslot. Als u op dit hangslot klikt, verschijnt er een menu met informatie op het certificaat.

Waarom doet een SSL-certificaat ertoe?

In het huidige digitale landschap delen gebruikers een enorme hoeveelheid gevoelige gegevens online. Van het invoeren van hun creditcardgegevens bij de aankoop van een product tot het opgeven van hun naam en e-mail bij het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Als bedrijf wilt u dat gebruikers vergelijkbare acties uitvoeren op uw site.

Als uw website echter onbetrouwbaar lijkt, zullen consumenten er geen interactie mee hebben, wat uw bedrijf niet helpt zijn inkomsten te verhogen, de lijst met e-mailabonnees op te bouwen of de inspanningen voor het genereren van leads te verbeteren. Internetbrowsers, zoals Chrome, waarschuwen gebruikers ook wanneer ze een site bezoeken zonder geldig certificaat.

Met een SSL-certificaatu de geloofwaardigheid en veiligheid van uw website aantonen.

Hoeveel kost een SSL-certificaat?

Uw SSL-certificaat kan $ 0 tot $ 1500 per jaar kosten.

Hoewel de meeste leveranciers betaalde SSL-certificaten aanbieden, bieden sommige bedrijven gratis certificaten aan. Voor optimale beveiliging raden experts aan te investeren in een betaald SSL-certificaat. Een betaald SSL-certificaat wordt vaak geleverd met extra bescherming, zoals een hogere garantie en geavanceerde versleutelingsniveaus.

Bedrijven als GoDaddy, Comodo en Norton zijn gerenommeerde leveranciers voor SSL-certificaten.

Website hosting

($24 – $24,000 PER JAAR)De kosten van het hosten van uw website variëren van $ 24 tot $ 24.000 per jaar.WEBSITE HOSTING

Hosting is een service waarmee internetgebruikers toegang hebben tot uw website

Wat is websitehosting?

Hosting is een service waarmee internetgebruikers toegang hebben tot uw website.https://www.youtube.com/embed/_DfMrZ4PSjw?enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Fwww.webfx.com

Een webhost biedt ruimte op de server voor uw site, zodat mensen over de hele wereld deze kunnen bekijken. Net als uw domeinnaam en SSL-certificaat, website hosting is een upfront en lopende website kostenfactor.

Waarom is websitehosting belangrijk?

Hoewel essentieel, website hosting ook zaken om de volgende redenen:

 • Impact heeft laadtijden van pagina’s
 • Beïnvloedt website-uitbreidingen
 • Beïnvloedt de klantenservice tijdens siteproblemen of crashes

Kortom, uw hostingprovider heeft een enorme impact op de werking van uw website. Hoewel er gratis hostingservices bestaan, is het zeldzaam voor bedrijven om ze te gebruiken omdat deze organisaties geen technische ondersteuning bieden.

Hoeveel kost websitehosting?

Voor bedrijven kost websitehosting $ 24 tot $ 10.000 per jaar. Dat is een enorme prijsklasse, daarom is het handig om hostingkosten te scheiden in deze categorieën:

 • Gedeelde host: Een gedeelde hostservice kost $ 24 tot $ 120 per jaar. Met deze service host uw provider uw website op een server die wordt gedeeld door verschillende andere clients. Omdat u resources deelt met andere klanten, kan uw site trage prestaties ervaren.
 • Websitebouwer: Een hostingservice van een websitebouwer, zoals Wix, kost $ 60 tot $ 180 per jaar. Hoewel een handige optie voor startups of kleine bedrijven, enterprise en middelgrote bedrijven vaak meer profiteren van een andere website hosting optie.
 • Virtual private server (VPS): Een VPS kost $ 240 tot $ 600 per jaar. Met een VPS deelt uw bedrijf een server met andere clients, maar heeft het volledige toegang tot de bronnen van die server omdat de server is toegewezen aan verschillende “virtuele” servers.
 • Dedicated server: Een dedicated serverservice kost $ 1200 tot $ 24.000 per jaar. Met deze service ontvangt uw bedrijf een eigen server, met volledig gebruik van de bronnen van die server. Voor websites die meer dan 100.000 sitebezoekers per maand verdienen, is een speciale server een must.

Als u samenwerkt met een professioneel webdesignbedrijf,kunnen ze uw team adviseren over de beste optie voor websitehosting. Zelfs als u het onderhoud van uw website uitbesteedt, kan uw bureau de prestaties van uw websitehostingprovider controleren en suggesties doen.

Stijl of thema

($2.000 – $15,000)Bedrijven kunnen verwachten om $2000 tot $15.000 aan het thema of het ontwerp van hun website uit te geven.STIJL / THEMA

Ontwerpelementen die samenwerken om uw website te maken

Wat is webdesign?

Web design richt zich niet alleen op de visuals van uw website, maar ook op de bruikbaarheid van uw site. Als gevolg hiervan is het een van de duurste – en invloedrijke – kostenfactoren op de website, die een directe invloed hebben op de prestaties van uw site.

Waarom is webdesign belangrijk?

Vanuit het perspectief van gebruikers, evenals zoekmachines, web design is van cruciaal belang.

Studies tonen aan dat als het gaat om gebruikers, 94 procent van hun eerste indruk heeft betrekking op web design. Als uw site verouderd lijkt of navigatie moeilijk maakt, verlaten gebruikers uw website. Erger nog, hun mening over uw merk zal dalen.

Google en andere zoekmachines geven ook om de functionaliteit, prestaties en het ontwerp van uw site. Ze willen gebruikers relevante resultaten en de beste online prestaties bieden, dus als je een trage, onbruikbare website hebt, zullen ze deze niet boven aan de zoekresultaten weergeven.

In plaats daarvan verschijnt uw site pagina’s terug, wat een aanzienlijke hoeveelheid verkeer verliest.

Hoeveel kost webdesign?

De prijs van het ontwerpen van een website varieert van $ 2000 tot $ 15.000.

In de meeste gevallen, hoe eenvoudiger het ontwerp,hoe lager de prijs. Dat betekent niet dat bedrijven moeten kiezen voor een relaxte, kale botten ontwerp. In plaats daarvan moet uw bedrijf rekening houden met de doelgroep en een website maken die de verwachtingen van gebruikers voor uw merk en producten vastlegt.

Als uw bedrijf verkoopt luxe goederen,zoals fijne sieraden, bijvoorbeeld, moet u een site die de kwaliteit van uw producten en diensten aantoont. Investeer in een eenvoudige website, en je mist het merk met je doelgroep, wat resulteert in inkomstenderving.

Daarom vraagt een webdesignbureau vaak naar uw doelgroep.

Responsief ontwerp

($3,000 – $25,000)Een responsief ontwerp kost $ 3000 tot $ 25.000.RESPONSIEF ONTWERP

Hiermee kunnen gebruikers op elk apparaat uw website op dezelfde manier ervaren

Wat is responsief ontwerp?

Een responsief ontwerp past uw website aan het apparaat van een gebruiker aan. Als een gebruiker uw site bezoekt op zijn desktop, tablet of mobiel apparaat, hebben ze een naadloze ervaring. Met meer consumenten browsen on-the-go, responsieve ontwerp is essentieel.

Waarom is responsief ontwerp belangrijk?

Met meer dan de helft van ‘s werelds internetverkeer afkomstig van mobiele apparaten, is het duidelijk dat gebruikers de manier waarop ze surfen op het internet veranderen. Daarom is het van cruciaal belang dat bedrijven investeren in responsive webdesign.

Als uw bedrijf responsief ontwerp omzeilt, kan dit een merkbare impact hebben op de prestaties van uw website, waardoor uw investering in een goed ontworpen website ongedaan wordt gemaakt. Als voorbeeld, van mening dat meer dan 65 procent van de gebruikers meer kans om te kopen van een bedrijf met een mobiel-vriendelijke site.

Een responsief ontwerp zorgt ervoor dat uw website elk lid van uw doelgroep ondersteunt.

Hoeveel kost responsief ontwerp?

Bedrijven kunnen responsief ontwerp op twee manieren benaderen:

 • Responsief ontwerp: Dankzij een responsief ontwerp kan uw website zich automatisch aanpassen aan het apparaat van een gebruiker, of het nu gaat om een laptop, tablet, desktop of mobiel apparaat. Deze ontwerpoptie kost ongeveer $ 3000.
 • Aparte mobiele site: Met deze ontwerpoptie kan uw bedrijf tablet- en mobiele gebruikers ondersteunen door een mobiele versie van uw site te maken. Een onafhankelijke mobiele site kost echter $ 5000 tot $ 25.000.

Voor de meeste bedrijven biedt een responsief ontwerp de beste – en meest kosteneffectieve – optie.

Websitepagina’s

($1,000 – $10,000)Paginaprijzen voor webdesign variëren van $ 1000 tot $ 10.000 voor maximaal 250 pagina’s.WEBSITEPAGINA’S

Websitepagina’s, of inhoud, is cruciaal voor uw site en vaak tijden zullen worden verkocht met uw website ontwerp tegen een meerprijs.

Een website heeft inhoud nodig,daarom schalen de meeste freelance ontwerpers en webdesignbureaus hun tarieven op het aantal pagina’s. Een paar factoren, zoals uw producten, services en bedrijven, kunnen uw paginatelling beïnvloeden.

Een e-commerce winkel met een uitgebreide productlijn, bijvoorbeeld, zal waarschijnlijk meer pagina’s nodig hebben dan een lokale bakkerij. Als u investeert in webmarketing,kan uw bedrijf extra pagina’s aanschaffen om uw contentmarketing- of SEO-strategie te ondersteunen.

In de meeste gevallen zullen webontwerpers en webdesignbureaus hun pagina’s als volgt opschalen:

 • 1 tot 10 pagina’s: $ 1.000 tot $ 2.000
 • 10 tot 50 pagina’s: $ 2.000 tot $ 3.000
 • 50 tot 150 pagina’s: $ 3.000 tot $ 6.500
 • 150 tot 250 pagina’s: $ 6.500 tot $ 10.000

Als u uw website herontwerpt of een gloednieuwe website start, kan uw webontwerpteam uw bedrijf helpen bepalen hoeveel pagina’s uw website nodig heeft. Met een nauwkeurig aantal pagina’s kunnen ontwerpers een intuïtieve en slimme lay-out voor uw site maken.

Interactieve media

($250 – $10,000)Het ontwikkelen en toevoegen van interactieve media aan een website kan overal kosten van $ 250 tot $ 10.000.INTERACTIEVE MEDIA

Helpt bezoekers van de site een boeiende ervaring te bieden.

Wat is interactieve media?

Met interactieve media biedt uw bedrijf bezoekers een boeiende ervaring. Dit type media kan variëren van interactieve videogames tot boeiende visuals om scenario’s voor je verhaal te kiezen. Het is een uitstekend hulpmiddel voor het vastleggen – en houden – publiek aandacht.

Waarom zijn interactieve media belangrijk?

Voor bedrijven die merkbekendheid willen opbouwen, complexe producten willen uitleggen of gebruikers willen betrekken, is interactieve media een go-to-tool. Het werkt omdat het afhankelijk is van de interactie van de gebruiker, waardoor websitebezoekers een boeiende ervaring hebben die reageert op hun acties en beslissingen.

Hoeveel kost interactieve media?

Het is een tijd- en resource-intensief proces om interactieve media te maken , zowel voor uw team als voor uw bureau. Samen moet u een plan en doel voor uw interactieve mediaontwikkelen, bepalen hoe het gebruikers zal betrekken en uw bedrijfsdoelstellingen bereiken.

Dat is de reden waarom interactieve media prijzen variëren sterk, van $ 250 tot $ 10.000.

In de meeste gevallen, hoe meer ontwikkeling werk interactieve media vereist, hoe meer het zal kosten. Dat is de reden waarom veel bedrijven zullen samenwerken met een bureau versus een freelance ontwikkelaar, als freelancers kunnen een uur versus vast tarief voor hun diensten.

Content management systeem

($2,000 – $25,000)Het toevoegen van een content management systeem (CMS) aan uw site kan kosten $ 2000 tot $ 25.000.CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

Helpt bezoekers van de site een boeiende ervaring te bieden.

Wat is een CMS?

Met een CMS u en uw team informatie op uw website bewerken, zonder dat u sitecode hoeft te wijzigen of bestanden hoeft te knoeien die u hebt. Met een CMS u kleine updates uitvoeren op uw website, zonder de expertise van een ontwikkelaar.

Enkele voorbeelden van CMS-platforms zijn:

 • WordPress
 • Magento
 • Joomla
 • Drupal

Uw webdesignbureau kan aanbevelingen doen als het gaat om het kiezen van een platform.

Waarom is een CMS belangrijk?

Voor uw team biedt een CMS verschillende voordelen.

Het is bijvoorbeeld eenvoudig en handig voor uw team om uw website bij te werken met blogberichten. Een CMS maakt het ook probleemloos voor uw bedrijf om essentiële contactgegevens bij te werken, zoals uw telefoonnummer of winkeluren, als u een bedrijf bent met een fysieke locatie.

Hoeveel kost een CMS?

Integratie van een standaard of aangepaste CMS in uw web design pakket wordt geleverd met een gemiddelde prijs van $ 2000 tot $ 25.000. Zelfs als u investeert in een gratis CMS, zoals Magento, zal uw freelance ontwerp of web design bureau een vergoeding in rekening brengen voor het toevoegen van een CMS.

Als u niet zeker weet wat voor soort CMS uw bedrijf nodig heeft, kan een webdesignbureau u adviseren.

E-commercefunctionaliteit

($2,000 – $25,000)Voor e-commercebedrijvenkost het toevoegen van e-commercefunctionaliteit aan hun site $ 2000 tot $ 25.000.E-COMMERCEFUNCTIONALITEIT

Hiermee u uw producten eenvoudig en effectief verkopen via uw website.

Wat is e-commercefunctionaliteit?

E-commercefunctionaliteit omvat verschillende taken, waaronder:

 • Een betalingsverwerkingssysteem toevoegen
 • Betalingsgateways installeren
 • Winkelwagentjes, betalingsopties en verzendsystemen testen
 • Productpagina’s starten

Een manier om te kijken naar e-commerce functionaliteit? Het zorgt er niet alleen voor dat shoppers uw producten kunnen kopen, maar ook dat uw team deze bestellingen kan verwerken. Als e-commercebedrijf is dat van onschatbare waarde voor uw succes.

Waarom is e-commercefunctionaliteit belangrijk?

Als een e-commercebedrijf online wil slagen, is het essentieel om e-commercefunctionaliteitte hebben. Zonder betalingsgateway, winkelwagentje of verzendsysteem kan uw bedrijf geen online bestellingen accepteren of verwerken.

Voor uw website is een e-commercesysteem essentieel. Omdat het essentieel is voor uw activiteiten, moet uw team rekening houden met de kosten van e-commercefunctionaliteit in uw webontwerpbudget. Het is ook essentieel voor uw bedrijf om te investeren in een e-commercesysteem dat de beste ervaring biedt voor shoppers.

Hoeveel kost e-commercefunctionaliteit?

De prijs van e-commercefunctionaliteit varieert van $ 2000 tot $ 25.000. Wat uw bedrijf betaalt, hangt af van een aantal factoren, waaronder:

 • Grootte van de productlijn
 • Gemiddeld aantal dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse bestellingen
 • Omvang van het bedrijf

Voor perspectief betaalt een klein bedrijf minder dan een grote retailer voor e-commercefunctionaliteit. Waarom? In de meeste gevallen biedt een grote retailer een breed scala aan producten, plus processen veel meer bestellingen dan een klein bedrijf, dat een robuust e-commercesysteem vereist.

Database-integratie

($2,000 – $25,000)Een database-integratie kan $ 2000 tot $ 25.000 kosten.DATABASE-INTEGRATIE

Als u een interne/externe database hebt, helpt dit om deze te integreren in uw website

Wat is database-integratie?

Afhankelijk van uw bedrijf beschikt u mogelijk over een interne of externe database, waarin waardevolle bedrijfs- en klantgegevens worden opgeslagen. Een database kan bijvoorbeeld clientaccountgegevens bevatten die gebruikers kunnen openen door zich aan te melden bij uw website.

Als u die informatie toegankelijk wilt maken voor uw team of klanten, moet u een database integreren in uw website. Of u nu een aangepaste of externe database aan uw site toevoegt, deze taak vereist expertise van ontwikkelaars.

Waarom is database-integratie belangrijk?

Een database-integratie is belangrijk vanuit een gebruikers- en bedrijfsperspectief.

Met een geïntegreerde database hebben uw team en shoppers toegang tot nuttige informatie via uw website. Deze functie elimineert eenvoudig op te lossen vragen, zoals rekeningsaldi, productorders of afspraakdatums, wat uw ondersteuningsteam kostbare tijd kan besparen.

Nog beter, een database kan helpen uw bedrijf bieden unieke voordelen aan shoppers. Een database kan uw bedrijf bijvoorbeeld toestaan om klanten een loyaliteitsprogramma te bieden of exclusieve aanbiedingen te sturen naar terugkerende klanten.

Voor e-commercebedrijven – of zelfs offline serviceproviders – is database-integratie een nuttige aanvulling op uw website. Het helpt uw team, evenals uw shoppers. Plus, het dient als een unique selling point (USP) voor gebruikers die liever online gemak.

Hoeveel kost database-integratie?

De kosten van een database-integratie kunnen variëren van $ 2000 tot $ 25.000.

De complexiteit van een database en maatwerk hebben meestal de belangrijkste invloed op de kosten van database-integratie. Als uw bedrijf bijvoorbeeld een unieke database wil ontwikkelen, betaalt u meer dan een bedrijf met behulp van een gevestigde database van derden.

Dat betekent niet dat uw bedrijf niet moet investeren in een aangepaste database. Met een aangepaste database kan uw bedrijf knelpunten en gebruikersongemakken in uw activiteiten oplossen. Dat soort database kan uw bedrijf helpen de productiviteit, klanttevredenheid en meer te verbeteren.

Hoeveel kost het onderhoud van een website?

De gemiddelde prijs van het onderhouden van een website is $ 400 tot $ 60.000 per jaar.

Voor elk bedrijf is het van cruciaal belang om te investeren in routineonderhoud op de site. Deze jaarlijkse investering zorgt ervoor dat uw site functioneel, veilig en live blijft. Het biedt uw bedrijf ook de kans om de bruikbaarheid en inhoud van uw website te verbeteren, wat van invloed kan zijn op beslissingen van de klant.

Klaar om meer te
weten te komen over de factoren achter de onderhoudskosten van de website? Blijf lezen:

Domein

($2 – $20 / JAAR)

Naast de aankoop van uw domeinnaam, moet uw bedrijf uw aankoop elk jaar vernieuwen. Als u de onderhoudskosten van deze website overslaat, kan uw bedrijf geen toegang meer hebben tot uw domein, waarbij het eigendom terugkeert naar de domeinnaamregistrar.

Kosten variëren, maar in de meeste gevallen, bedrijven betalen $ 2 tot $ 20 per jaar om hun domeinnaam te vernieuwen.

SSL-certificaat

($10 – $1.500 / JAAR)

Uw SSL-certificaat is een ander websiteontwerp en onderhoudskosten – uw bedrijf moet een SSL-certificaat aanschaffen om uw site te starten en moet uw certificering vervolgens elk jaar verlengen. Zonder SSL-certificaat lijkt uw site onveilig voor gebruikers en internetbrowsers.

Hoewel u een gratis SSL-certificaat gebruiken, is het vaak beter voor bedrijven om te investeren in een betaald SSL-certificaat. Met een betaald SSL-certificaat krijgt uw bedrijf toegang tot handige functies, zoals klantenondersteuning, meer versleuteling en meer.

Een betaald SSL-certificaat kan slechts $ 10 of zelfs $ 1500 per jaar kosten.

Website hosting

($24 – $10,000 / YEAR)

Om uw website live en toegankelijk te laten blijven voor gebruikers, moet uw bedrijf betalen voor websitehosting. Providers bieden verschillende hostingplannen, van gedeelde tot dedicated servers – een gedeelde server is de goedkoopste optie die beschikbaar is, terwijl een dedicated server de duurste is.

Daarom wordt websitehosting geleverd met een brede prijsklasse van $ 24 tot $ 10.000 per jaar.

Uw websiteverkeer zal uw serverkeuze beïnvloeden, wat een directe impact zal hebben op de hostingkosten van uw website. Als uw site elke maand meer dan 100.000 unieke bezoekers ontvangt, plant u tot $ 10.000 aan jaarlijkse dedicated serverkosten.

E-commercefunctionaliteit

($180 – $300 / YEAR)

Als uw bedrijf een e-commercebedrijf exploiteert, is e-commercefunctionaliteit een niet-onderhandelbare kosten voor het onderhoud van websites. Uw bedrijf moet een veilige en functionele betalingsgateway bieden als het zijn omzet en omzet wil blijven laten groeien.

Plan om ongeveer $ 180 tot $ 300 per jaar te betalen om uw betalingssysteem te onderhouden.

Naarmate uw bedrijf groeit, zullen uw kosten voor e-commercefunctionaliteit waarschijnlijk toenemen. Daarom moet uw team de prestaties van uw e-commercesysteem controleren en snel reageren wanneer het een upgrade nodig heeft – anders loopt u het risico dat u omzet verliest.

Content management systeem

($0 – $40,000 / YEAR)

Als uw bedrijf heeft geïnvesteerd in een CMS,u kosten in verband met het. Hoewel veel platforms zoals WordPress en Joomla gratis zijn, vereisen anderen zoals HubSpot een maandelijks of jaarlijks abonnement. Deze CMS-toepassingen hebben ook de neiging om te komen met extra functies, zoals een SSL-certificaat.

Bedrijven kunnen tot $ 40.000 per jaar uitgeven aan een CMS. In de meeste gevallen hebben grotere bedrijven, zoals ondernemingen, een betaald CMS nodig om hun website en inhoud te beheren, evenals extra marketinginspanningen.

Websiteonderhoud

($200 – $1,250 / YEAR)

Wat is websiteonderhoud?

Als het gaat om website onderhoud,het omvat een verscheidenheid aan taken. Enkele voorbeelden zijn het invullen van updates over uw CMS, het beheren van klantenondersteuningstickets en het oplossen van problemen met de website. Met het onderhoud van de website houdt u uw website functioneel en uw bezoekers tevreden.

Waarom is onderhoud van de website belangrijk?

Voor bedrijven vandaag, website onderhoud is essentieel. Het houdt uw website functioneel en bruikbaar, wat ervoor zorgt dat bezoekers kunnen vinden wat ze nodig hebben op uw site, van uw telefoonnummer tot uw product tot uw locatie.

Deze service verlicht ook de behoeften voor bedrijven om een full-time ontwikkelaar on-staff. Hoewel haalbaar voor gevestigde ondernemingen, het is een aanzienlijke druk op een klein bedrijf. Voor een middelgrote onderneming, kan het ook schijnen als een ineffectief gebruik van middelen.

Hoeveel kost onderhoud van de website?

Als het gaat om hoeveel een website kost, website onderhoud is een van de lagere kosten. Deze website kosten, echter, kan een enorme impact hebben op de functionaliteit en prestaties van uw site, vooral als het gaat om verkoop en leads.

Gemiddeld moet uw team verwachten te betalen $200 tot $1250 per jaar voor website onderhoud. In sommige gevallen kunnen uw kosten dit bedrag overschrijden. Als uw website bijvoorbeeld noodhulp nodig heeft tijdens de werkuren, ziet u mogelijk hogere kosten.

Hoeveel kost het om een website op de markt te brengen?

De meeste kleine tot middelgrote bedrijven besteden $ 2.500 tot $ 12.000 per maand aan de marketing van hun website, hoewel sommige bedrijven investeren meer dan $ 20.000 per maand.

Deze prijsklasse omvat verschillende digitale marketingdiensten,van SEO tot PPC. Bedrijven kunnen hun marketingkosten echter verlagen door hun aantal digitale marketingstrategieën te beperken. Als een bedrijf besluit zich te richten op SEO, versus BIJVOORBEELD SEO en PPC, zullen ze lagere kosten hebben.

Voor bedrijven die hun omzet- en omzetaantallen willen verbeteren, is digitale marketing een bewezen strategie. Het hangt echter af van uw website. Tactieken zoals SEO en PPC, bijvoorbeeld, directe gebruikers naar uw site, dat is waarom het van vitaal belang is om te ontwerpen, lanceren en onderhouden van een gebruiksvriendelijke website.

Meer informatie over de individuele kosten van het op de markt brengen van een website:

Seo

($750 – $2,000 / MONTH)

Bedrijven die investeren in SEO voor hun website kunnen verwachten om $ 750 tot $ 2000 per maand te besteden.

Wat is SEO?

SEO verwijst naar een paraplu van strategieën die de zichtbaarheid van uw website in de zoekresultaten verbeteren.

Als u bijvoorbeeld ‘roestvrijstalen kookpot’ zoekt, ontvangt u een lijst met relevante zoekresultaten. Zoals u zien in de zaak hieronder, de resultaten richten zich op productlijsten voor roestvrijstalen kookpotten. Als uw bedrijf dit object heeft verkocht, wilt u in die lijst worden weergegeven om kopers te bereiken.

Met SEO helpt uw digitale marketingbureau de website van uw bedrijf een plek te verdienen in relevante, waardevolle zoekresultaten. Ze werken aan dit doel met een paar strategieën,

Waarom is SEO belangrijk?

Als 80 procent van de shoppers beginnen hun product onderzoek online, SEO zaken. Vanuit het oogpunt van de consument bestaat een bedrijf dat niet in zoekresultaten wordt weergegeven, niet. Dat vermindert enorm uw kansen om van die shopper een klant te maken.

Een andere reden waarom SEO zaken? Ongeveer 75 procent van de gebruikers blijft op de eerste pagina van de zoekresultaten. Als uw website niet op die eerste pagina wordt weergegeven, bereikt u een veel kleiner publiek, wat van invloed is op uw bedrijfsresultaat.

Daarom is SEO essentieel voor offline en online bedrijven. Het helpt gebruikers uw bedrijf te vinden.

Hoeveel kost SEO?

Bedrijven kunnen een aanzienlijk bedrag investeren in SEO – en indrukwekkende resultaten ontvangen. In de meeste gevallen, echter, bedrijven besteden $ 750 tot $ 2000 per maand op SEO. Sommige bedrijven zullen dit gemiddelde overschrijden, vooral als ze concurreren in een concurrerende industrie of op zoek naar een agressieve strategie te lanceren.

Ppc

($9,000 – $10,000 / MONTH)

Een bedrijf kan $ 9000 tot $ 10.000 per maand investeren in een PPC-campagne.

PPC verwijst naar een advertentiestrategie die werkt op een pay-per-click prijsmodel. In tegenstelling tot traditionele advertenties, die uw bedrijf vooraf zien betalen, betaalt uw bedrijf alleen voor de klikken die uw advertentie verdient. Dit prijsmodel maakt PPC een van de meest kosteneffectieve advertentiestrategieën voor bedrijven van vandaag.

Wat is PPC?

Een PPC-advertentie kan op verschillende locaties worden weergegeven, waaronder zoekresultaten. Met een PPC-advertentie verdient uw bedrijf een waardevolle plek aan de top van de zoekresultaten. Dat is waarom PPC is een go-to tactiek voor bedrijven bouwen aan hun SEO-strategie.

Net als SEO, PPC stuurt gebruikers naar een relevante pagina op uw website.

Waarom is PPC belangrijk?

Bedrijven verdienen $ 2 voor elke $ 1 die ze investeren in PPC, daarom is het een vertrouwde digitale advertentiestrategie. Nog beter, mensen die klikken op advertenties zijn 50 procent meer kans dan een organische bezoeker om een product te kopen.

Waarom?

Met PPC richt u zich op gebruikers die klaar zijn om te kopen, versus een product te onderzoeken. Als u wilt dat consumenten hun aankoop echter voltooien, moet u hen een intuïtieve en gebruiksvriendelijke website bieden. Daarom is het belangrijk om gelijke tred te houden met de routinekosten voor het onderhoud van websites.

Hoeveel kost PPC?

Als u investeert in PPC, kan uw bedrijf $ 9000 tot $ 10.000 per maand uitgeven.

Dit totaal omvat uw advertentie-uitgaven en advertentiebeheer. Terwijl uw advertentie-uitgaven rechtstreeks naar het advertentieplatform gaan, zoals Google, gaat uw advertentiebeheer naar het digitale marketingbureau dat toezicht houdt op uw campagnes.

Professioneel copywriting

($50 – $500 / PAGINA)

Met professionele copywriting voor uw website, kan uw bedrijf besteden $ 50 tot $ 500 per pagina.

Wat is professioneel copywriting?

Professioneel copywriting richt zich op het creëren van on-brand content voor uw website. Het kan ook inhoud bevatten die is geoptimaliseerd voor SEO, daarom werken veel bedrijven samen met een full-service digitaal marketingbureau – u hebt toegang tot alle services die u nodig hebt op één plek.

Waarom is professioneel copywriting belangrijk?

Hoewel visuals zijn een enorme hulp voor shoppers, zo is de inhoud. Consumenten lezen bijna 12 stukken van de inhoud voor de aankoop van een item, dat is de reden waarom goed geschreven inhoud, van verkoop kopie tot blog posts, is in-demand.

Plus, als uw bedrijf investeert in SEO en PPC, wilt u gebruikers doorsturen naar nuttige website-inhoud. Als u shoppers naar slecht geschreven pagina’s of pagina’s met bijna nul inhoud stuurt, kan dit gebruikers van uw bedrijf wegduwen.

Hoeveel kost professioneel copywriting?

Tarieven voor professionele copywriting variëren, met bedrijven uitgaven $ 50 tot $ 500 per pagina.

Hoeveel uw bedrijf op een pagina uitgeeft, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

 • Paginaonderwerp
 • Aantal paginawoorden
 • Paginadeadline

Als uw bedrijf een technische, complexe industrie inneemt, u meer verwachten voor professioneel copywriting vanwege de vereiste expertise. Ter vergelijking, een niet-technisch bedrijf kan vaak minder uitgeven en nog steeds ontvangen van hoge kwaliteit inhoud voor hun site.

Contentmarketing

($2,000 – $10,000 / MONTH)

Als het gaat om contentmarketing,besteden bedrijven $ 2000 tot $ 10.000 per maand.

Wat is contentmarketing?

Met contentmarketing richt uw bedrijf zich op het creëren van relevante content voor uw doelgroep. Deze inhoud, die zich kan concentreren op top-of-the-funnel en bottom-of-the-funnel shoppers, beantwoordt gebruikersvragen, bouwt vertrouwen van gebruikers op en begeleidt gebruikers om te kopen.

Uw bedrijf kan bijvoorbeeld regelmatig blogberichten, online gidsen of infographics publiceren. Al deze inhoud vereist een huis, echter – uw website. Met de continue toevoeging van nieuwe content moet uw bedrijf ervoor zorgen dat uw site up-to-date en functioneel blijft.

Waarom is contentmarketing belangrijk?

Voor bedrijven over de hele wereld is contentmarketing een essentiële digitale marketingstrategie.

In vergelijking met traditionele marketing genereert het drie keer meer leads. Nog beter, het verdubbelt bijna website conversiepercentages, wat kan betekenen meer aankopen, e-mail aanmeldingen, of oproepen, acties die allemaal kunnen verbeteren van uw bedrijf de prestaties.

Hoeveel kost contentmarketing?

Bedrijven kunnen een aanzienlijk bedrag investeren in contentmarketing en een aanzienlijk rendement behalen. In de meeste gevallen geven bedrijven echter $ 2000 tot $ 10.000 per maand uit. Dit totaal omvat de kosten van samenwerking met een digitaal marketingbureau voor deze dienst.

Social media marketing en reclame

($4.000 – $7.000 / MAAND)

Met sociale media marketing en reclame,kunnen bedrijven besteden $ 4000 tot $ 7000 per maand.

Wat is social media marketing en advertising?

Social media marketing richt zich op het verbeteren van de naamsbekendheid van je bedrijf via sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. In sommige gevallen kunnen sociale media ook websitebezoeken en -aankopen stimuleren.

Hoewel merkbekendheid niet direct waarde biedt, kan het leiden tot winst op lange termijn. Een gebruiker die uw bedrijf volgt op sociale media, bijvoorbeeld, kan loyaler worden door uw actieve aanwezigheid. Ze kunnen zelfs verwijzen vrienden en familie naar uw bedrijf.

Daarom is meer dan 50 procent van de gebruikers die een merk volgen op sociale media loyaal aan het.

Waarom is social media marketing en reclame belangrijk?

Voor consumenten is sociale media tegenwoordig een go-to-hub voor productaanbevelingen en klantenservice. Studies tonen aan dat 74 procent van de mensen sociale media gebruiken bij het nemen van een aankoopbeslissing, waarbij 80 procent advies krijgt over een aankoop via een social media platform.

Met social media marketing kan uw bedrijf uw bedrijf centraal stellen. Bovendien u een actieve rol spelen in discussies van gebruikers over uw producten en services. U zelfs reageren op beoordelingen, opmerkingen en vragen van gebruikers om uw impact te maximaliseren.

Hoeveel kost social media marketing en reclame?

Bedrijven kunnen $ 4000 tot $ 7000 per maand uitgeven aan sociale media-marketing- en sociale media-advertenties. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal sociale mediaplatforms waarop u zich richt en het aantal advertenties dat u uitvoert.

E-mailmarketing

($9 – $1.000 / MAAND)

Een bedrijf kan besteden zo weinig als $ 9 tot zo veel als $ 1000 per maand op e-mail marketing.

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing richt zich op het genereren en koesteren van waardevolle leads. In de meeste gevallen leiden uw e-mails een gebruiker om actie te ondernemen, of het nu gaat om het bekijken van uw website, het contact opnemen met uw bedrijf of het bezoeken van uw winkel. Net als contentmarketing vereist e-mailmarketing dat uw team relevante inhoud voor lezers ontwikkelt.

Waarom is e-mailmarketing belangrijk?

Met een gemiddeld rendement op de investering (ROI) van $ 44 voor elke $ 1 geïnvesteerd,e-mail marketing is een van de meest kosteneffectieve digitale marketing strategieën. Het genereert ook 50 procent meer leads dan andere lead generatie tactieken.

Hoeveel kost e-mailmarketing?

Bedrijven kunnen verschillende bedragen uitgeven aan e-mailmarketing. De totale maandelijkse kosten van e-mailmarketing, die varieert van $ 9 tot $ 1000, bevat verschillende functies. Enkele voorbeelden zijn copywriting, analytics en verzenden.

Websitekostenoverzicht

Wilt u een korte samenvatting van hoeveel een website moet kosten? Gebruik deze handige cheat sheet voor snelle referentie!Marketingkosten

voor websites
Webontwerp$ 12.000 tot $ 150.000 / ontwerp
Website onderhoud$400 tot $60,000 / jaar
Website Marketing$2.500 tot $12,000 / maand

Veelgestelde vragen over websitekosten

Krijg snel, nauwkeurig antwoord op

enkele van de meest voorkomende (en belangrijke) vragen over websitekosten:Hoeveel moet een website kosten?

Websites kosten gemiddeld $ 12.000 tot $ 150.000. De kosten van uw site zijn afhankelijk van de grootte, functies en build van uw website. Verwacht $ 300 te betalen om een website te maken met een websitebouwer, $ 500 tot $ 5000 om een site te bouwen met een freelancer, en $ 3000 tot $ 100.000 om een website te maken met een webdesignbureau. Plan voor $400 tot $60.000 in jaarlijks onderhoud ook.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *