Wat zijn de beste open source-oplossingen voor E-commerce? - DeLaatbusiness
chatbots toekomst marketing

Wat zijn de beste open source-oplossingen voor E-commerce?

8 min


115
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor kleine tot middelgrote bedrijven is het opzetten van een online aanwezigheid om producten of diensten te verkopen een absolute must om concurrerend te blijven op de huidige (en morgen) markt.


Op het eerste gezicht lijken de belangrijkste e-commerceplatforms een forse maandelijkse of jaarlijkse kosten. Gelukkig zijn er een groot aantal open source e-commerceplatforms die niet alleen een aantrekkelijk prijskaartje hebben (veel zijn gratis!), maar ze bieden ook aanpasbare, schaalbaarheid en communityondersteuning die niet altijd worden gevonden in bedrijfsoplossingen.

Natuurlijk, kiezen om een gratis open source e-commerceplatform te gebruiken om online transacties te beheren, kan een gemakkelijke beslissing zijn voor uw bedrijf terwijl u uw voeten nat wilt maken in de online marktplaats. Het kiezen van het beste open source e-commerceplatform zal echter veel moeilijker blijken te zijn. Immers, ze hebben allemaal hun verschillende sterke en zwakke punten.

Vrees niet, hoewel, zoals in dit artikel, we u laten kennismaken met 10 open source e-commerceplatforms die zich onderscheiden van de rest, zowel in termen van populariteit als nut:

1. nopCommerce

Het platform met een brede functionaliteit van functies die het mogelijk maakt het creëren van projecten en integraties van elke soort en complexiteit. Het is het populairste platform op Microsoft framework, dat vrij blijft sinds de oprichting in 2008. Vandaag de dag, het bevoegdheden meer dan 50.000 winkels.

Het platform biedt een breed scala aan functies. U bijvoorbeeld meerdere winkels uitvoeren, de functies multivendor, meerdere talen en meerdere valuta’s gebruiken. Dit soort brede functionaliteit kan problemen veroorzaken op het eerste: je kan besteden nogal wat tijd om te gaan met alle instellingen.

nopCommerce’s marktplaats is vrij uitgebreid en bevat tal van plug-ins en thema’s. Als je niet bereid bent om te betalen voor de premie ondersteuning van de kern ontwikkelaars, u altijd een vraag stellen op de forums, de gemeenschap van 100 duizend + leden is heel actief.

Misschien wel het grootste nadeel van het platform is dat het misschien moeilijk is om een winkel te lanceren als je geen technische kennis hebt. Aan de andere kant, nadat de winkel is gelanceerd, zult u in staat zijn om te draaien en te ondersteunen op uw eigen, en op hetzelfde moment zorg ervoor dat u geen extra kosten tegenkomen

Meer informatie over nopCommerce.

2. PrestaShop


Met meer dan 250.000 winkels die het e-commerceplatform gebruiken, is PrestaShop erg populair vanwege het gebruiksgemak.

Het is gemakkelijk om zowel de software te installeren en aan te passen, en alles is zeer intuïtief. Hoeveel werk je in het creëren van een winkel met PrestaShop is aan jou: u downloaden van een volledig gehoste of self-hosted versie, zodat u uw eigen niveau van technische controle te bepalen (beide zijn gratis).

Dat leidt ons naar het grootste nadeel van PrestaShop: er is niet veel aanpassen dat je doen. Als je graag sleutelen aan een bos van graphics, zult u waarschijnlijk teleurgesteld zijn, want je bent niet veel speelruimte met grafische elementen gegeven.

Als u uw site echt wilt aanpassen, moet u extra thema’s en sjablonen aanschaffen of in de code duiken.

Meer informatie over PrestaShop.

3. OpenCart

OpenCart is vooral populair bij kleine bedrijven die niemand hebben op het personeel met veel programmeerervaring. Het is vrij eenvoudig, zonder veel van de andere functionaliteiten gevonden in andere winkelwagen software. Dit is natuurlijk een tweesnijdend zwaard, omdat minder complexiteit betekent dat het gemakkelijker te gebruiken is, maar je zou er uiteindelijk niet zoveel uit kunnen halen.

Dat gezegd zijnde, kun je nog steeds veel doen met OpenCart, maar om echt open dit programma up moet je een programmeur om u te helpen rond een aantal van de code. U ook kiezen uit een heleboel verschillende plugins om uw site meer flexibiliteit te geven.

Een van de andere grote dingen over de eenvoud van OpenCart is het feit dat het niet sleept op uw server. U alles vertragen door het toevoegen van een ton van plugins, natuurlijk, maar voor de meeste mensen moet dit een van de snellere opties.

Het grootste nadeel, naast de eenvoud, is het feit dat het zo afhankelijk is van plugins. Dat betekent dat u compatibiliteitsproblemen hebt met verschillende plug-ins, of dat u mogelijk een update nodig hebt die mogelijk nooit komt. Je bent jezelf aan de genade van plugin ontwikkelaars veel meer met OpenCart dan andere software.

Al met al heeft de eenvoud van OpenCart het tot het e-commerceplatform gemaakt bij uitstek voor waaghals Nik Wallenda.

Lees meer over OpenCart.

4. osCommerce


osCommerce is een van de meest vertrouwde open source e-commerceplatforms voor de laatste vijftien jaar. Met meer dan 7.000 community-gecreëerde add-ons beschikbaar voor het platform, geniet u van een breed scala aan aanpasbare mogelijkheden bij het ontwerpen en verbeteren van het uiterlijk en de functionaliteit van uw storefront.

Met meer dan 260.000 winkeleigenaren, ontwikkelaars en serviceproviders biedt osCommerce een uitgebreid ondersteuningsnetwerk, dat als een uitstekende bron fungeert wanneer het misgaat. Als u problemen ondervindt met uw software, is het vrijwel gegarandeerd dat iemand anders heeft ervaren – en opgelost – dat precies hetzelfde probleem.

Het nadeel van oudere software is natuurlijk dat het oud is – en in het geval van osCommerce betekent dat het niet helemaal de pk’s heeft die andere, nieuwere opties doen. Het is niet zo schaalbaar, en anderen hebben meer functies en gewoon een beetje meer “oomph.”

Meer informatie over OsCommerce.

5. Zen Kar


Zen Cart heeft één groot voordeel: het heeft een geweldig productmanagementsysteem. U bijna alles doen – en het gemakkelijk doen – in Zen Cart, van het controleren van de voorraad tot het maken van specials en verkoop. Het is totale controle, binnen handbereik.

Echter, het systeem heeft de neiging om te vertragen als je het toevoegen van een bos van nieuwe producten, dus het kan niet geweldig zijn voor bedrijven die enorme hoeveelheden volume doen.

Het grootste nadeel van Zen Cart is dat het lelijk is – althans out of the box. U gussy het met nieuwe sjablonen, en een getalenteerde programmeur kan maken het dansen, maar als je gewoon wilt installeren en gaan, zal uw storefront niet precies de cosmetische aantrekkingskracht die de alternatieven bieden.

Lees meer over Zen Cart.

6. Spree Commerce

Een van de nieuwere e-commerceplatforms, Spree is gebaseerd op Ruby on Rails. Het modulaire platform en de kleine leercurve maken het zeer eenvoudig te configureren en te upgraden. Daarom mag het geen verrassing zijn dat het wordt vertrouwd door retailers als 3D Robotics en Nutrisystem.

Veel van de extensies die u zou willen worden ondersteund door Spree zelf, in plaats van onafhankelijke ontwikkelaars, wat vooral voordelig is wanneer u tijdige upgrades nodig hebt.

Misschien wel de grootste voordelen van Spree Commerce zijn de flexibiliteit en schaalbaarheid. Ongeacht de grootte en complexiteit van uw etalage, zult u in staat zijn om het aan te passen aan uw wens. Daarom wordt het algemeen beschouwd als een van de snelst groeiende open source e-commerceoplossingen.

Lees meer over Spree Commerce.

7. WooCommerce (WordPress)


WooCommerce wordt grotendeels beschouwd als het toonaangevende open source e-commerceplatform voor WordPress en beschikt over een grote en snel groeiende gebruikersgemeenschap. De naadloze integratie met WordPress maakt het een fluitje van een cent om te installeren en te beheren, wat een van de belangrijkste redenen is waarom retailers zoals Cupcake Studio en EcoKitty het hun open source e-commerceplatform naar keuze hebben gemaakt.

Het mobielvriendelijke karakter van WooCommerce maakt het een aantrekkelijke keuze voor merken die willen inspelen op het groeiende aantal klanten dat hun tablet of telefoon gebruikt om te winkelen. In feite stelt het platform merken zelfs in staat om een mobiele app voor hun etalage te maken met de installatie van een add-on.

Omdat WooCommerce alleen met WordPress kan worden gebruikt, is het misschien niet de meest aantrekkelijke oplossing voor sommige retailers en merken. Echter, voor degenen die al Gebruik maken van WordPress, de schaalbaarheid die WooCommerce biedt maakt het een bijzonder aantrekkelijke optie. Echter, zoals men zou kunnen raden, betaalde extensies zijn nodig om het absolute meeste uit de e-commerce oplossing te halen.

Meer informatie over WooCommerce.

8. Jigoshop (WordPress)

Een andere WordPress-gebaseerde oplossing die is het verkrijgen van stoom is Jigoshop. Net als de meeste andere open source e-commerce oplossingen, Jigoshop is nogal lichtgewicht op zijn eigen. Voor detailhandelaren die het meeste uit hun etalage willen halen, zijn thema’s, plug-ins en extensies beschikbaar voor aankoop.

Net als WooCommerce is Jigoshop zeer eenvoudig te gebruiken – met één grote uitzondering. Je variaties op de software niet koppelen; betekenis, als je t-shirts verkopen in alle verschillende kleuren, kon je niet zomaar opgeven “blauw” als de kleur voor alle maten. Je zou hebben om een “blauwe kleine” optie te maken, dan is een “blauw medium” optie, en ga zo maar door – die kan zeer tijdrovend zijn.

Bijna alles wat wordt geleverd met Jigoshop is erg basic, maar je upgrades kopen. Deze winkel zal uiteindelijk zo veel nut als je veroorloven om het te geven.

Lees meer over Jigoshop.

9. VirtueMart (Joomla)

Als de meest gebruikte e-commerce extensie voor Joomla, maakt VirtueMart het een eitje om uw winkel vooraan in de lucht te krijgen. De meertalige mogelijkheid maakt het een aantrekkelijke keuze voor retailers die zich richten op een wereldwijd publiek, omdat klanten productbeschrijvingen in hun moedertaal kunnen bekijken.

VirtueMart is SEO vriendelijk, die mogelijk meer organisch verkeer naar de storefront rijden wanneer goed gebruikt. Deze eenvoudige, lichtgewicht e-commerceoplossing biedt ook facturerings- en voorraadbeheermogelijkheden.

Hoewel VirtueMart niet alle functies van zijn concurrenten heeft, maakt de eenvoudige integratie met Joomla het een populaire keuze.

Lees meer over VirtueMart.

10. Drupal Commerce (Drupal)

Als een van mijn meest populaire open source e-commerceplatforms onder Drupal-gebruikers, is Drupal Commerce zowel flexibel als SEO-vriendelijk. Het beschikt over een gebruiksvriendelijk beheersysteem en is in staat om enkele van de complexere betalingsmodellen aan te kunnen, zoals die op abonnementen zijn gebaseerd.

Net zoals WooCommerce exclusief is voor WordPress en VirtueMart exclusief is voor Joomla, kan Drupal Commerce alleen met Drupal worden gebruikt. Het is erg basic direct uit de doos, hoewel ze bieden een “Commerce Kickstart” pakket dat geeft je een mooie voorsprong door u te voorzien van de meest populaire add-ons.

Of u nu op zoek bent naar een basise-commerceoplossing, of een oplossing die u supercharge met add-ons van derden, Drupal Commerce is een haalbare oplossing zolang u Drupal gebruikt als uw content management platform. De eenvoud en aanpasbare zijn hebben het de favoriete e-commerce-oplossing voor retailers zoals Lush gemaakt.

Lees meer over Drupal Commerce.

11. 3D-kar

3dcart is een krachtige online winkelbouwer en e-commerceoplossing die een duizelingwekkende lijst met functies biedt voor diegenen die online zaken willen araked. Als u in de markt voor een uitzonderlijk platform voor uw winkel, dit is een geweldig product om te overwegen. Ze bieden een 15 dagen gratis proefperiode waarmee u spelen met hun uitstekende software om te zien of het past bij uw behoeften. Met 24/7 gratis premium technische ondersteuning, snelle setup en geen transactiekosten, is 3dCart zeker een solide optie om te overwegen.

Hun plannen variëren van een zeer redelijke 19,99 dollar / maand tot 129,99 dollar / maand en er is letterlijk, een plan voor elk type gebruiker die je eventueel zou kunnen overwegen.

Meer informatie over 3dcart

Het beste open source eCommerce-platform voor u vinden

Uiteindelijk is het onmogelijk om te zeggen wat de “beste” platform is,omdat uw specifieke behoeften zal bepalen welke functies u het meest ten goede komen. Als u probeert om eenvoudige e-commerce te doen en u hebt geen schaalbare of aanpasbare optie nodig, dan kan een van de kleinere, eenvoudigere e-commerceplatforms perfect voor u zijn.

Aan de andere kant, als je veel veelzijdigheid nodig hebt (of je bent bereid om te betalen voor een ontwikkelaar), dan is een van de meer high-performance platforms is meer kans om uw behoeften aan te passen.

Jij bent de enige die kan beslissen wat het beste is voor je bedrijf. Vergeet echter niet dat mensen uw hele bedrijf zullen beoordelen op basis van uw etalage … dus kies verstandig.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *