Hoe bouw je een online school/leersysteem in wordpress met learndash - DeLaatbusiness

Hoe bouw je een online school/leersysteem in wordpress met learndash

10 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De pandemie heeft scholen gedwongen om online te gaan met leraren die lessen geven over zoomgesprekken in plaats van te krabbelen op het goede oude schoolbord.

Hoewel het even wennen is aan deze overgang, duidt het zeker op een toekomst met een prominente basis voor e-learning.

Nu meer scholen en universiteiten op de trein van e-learning springen, moet u ook niet terugvallen.

Als het gaat om het opbouwen van een online school, met behulp van een CMS zoals WordPress maakt het super makkelijk en handig om er een te maken als gevolg van de eenvoud.

Voordelen van het starten van een online school

Wie had gedacht dat onderwijs geven zonder de bagage van het dragen van zware boeken zo snel realiteit zou worden?

In die zin zijn hier enkele voordelen van het starten van een online school die u kan ophalen:

 • Bespaar veel tijd op infrastructuur en instelkosten, vooral wanneer u begint met WordPress.
 • Bereik een groter publiek en richt mogelijk ook op een internationaal publiek.
 • Vergemakkelijk het leren vanuit uw luie stoel.
 • Stel leerlingen in staat om zonder enige druk in hun eigen tempo te leren.
 • Creëer een klasachtige ervaring met gamification.
 • Huur instructeurs in uit elk deel van de wereld.
 • Verlaag de operationele kosten met de beschikbare software.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die we hier hebben genoemd, maar we weten zeker dat u zich waarschijnlijk bewust bent van een aantal van dergelijke voordelen.

De allereerste stap begint met het vinden van een domeinnaam en hosting voor uw domein. Hoewel er veel domeinregistratiebedrijven zijn , zou je er een paar willen overwegen. Dus als je eenmaal hebt besloten over de hosting, gaan we zonder verder oponthoud eens kijken naar het 7-stappenproces van het bouwen van een online school met WordPress.

1. Learndash installeren om cursussen, quizzen en opdrachten te maken

Learndash installeren om cursussen, quizzen en opdrachten te maken

Zodra uw WordPress-website is opgezet, is de allereerste stap het vinden van een Learning Management Systems (LMS) dat uw normale website zal transformeren in een educatieve website.

Dit LMS geeft je een platform te geven te creëren , beheren , en een dminister uw e-learning cursussen en studenten, daardoor, het brengen van uw online school tot leven.

Nu zijn er verschillende LMS-plug-ins die het werk zullen doen, maar we raden aan om de premium-plug-in LearnDash LMS (de meest gebruikte plug-in) te gebruiken voor het bouwen van uw online school.

De redenen waarom we deze plug-in aanbevelen, zijn omdat het een klasse apart is:

 • De robuuste functies maken het gemakkelijker en handig om cursussen, verschillende soorten quizzen, opdrachten en infuuslessen op de meest boeiende en dynamische manier te maken.
 • Met zijn soepele integratiemogelijkheden met verschillende plug-ins, kunt u moeiteloos uw cursussen verkopen en er geld mee verdienen via abonnementen, lidmaatschappen, cursusbundels, enz.
 • Als beheerder krijg je meer controle over je cursussen en studenten met de mogelijkheid om studenten te groeperen, de voortgang van de cursus te volgen, toegang in te trekken, enz.

Met dat gezegd zijnde, als je een bestaande school bent die online verhuist, is je curriculum voor het hele jaar waarschijnlijk al gepland. Het enige dat u hoeft te doen, is het in het LMS invoeren, waardoor u veel tijd bespaart.

In dat opzicht is het kiezen van het juiste LMS absoluut essentieel en LearnDash zorgt ervoor dat uw studenten de beste leerervaring krijgen die ze verdienen.

Het opzetten van LearnDash begint met het installeren van de LearnDash-plug-in zoals elke andere plug-in in WordPress, maar daarna is het belangrijkste onderdeel het configureren van de instellingen. Volg onderstaande stappen :

 1. Nadat je de gecomprimeerde plug-in van LearnDash hebt geüpload en geactiveerd, zul je een menu zien gemaakt.
 2. U kunt op Algemene instellingen klikken om de standaardinstellingen voor ontwerp en inhoud te bewerken, de Admin-gebruiker.
 3. Aangepaste labels kunnen worden ingesteld op basis van hoe u naar uw leermateriaal wilt verwijzen. In tegenstelling tot LearnDash kunt u bijvoorbeeld naar ‘Onderwerpen’ verwijzen als ‘Modules’ of naar ‘Quizzen’ als ‘Tests’. Je snapt het wel.
 4. Stel onder PayPal-instellingen uw PayPal-id in voor het geval u betalingen via uw LearnDash-configuratie wilt afhandelen.

LearnDash integreert nu een cursusbouwer met slepen en neerzetten waarmee u cursussen, lessen, onderwerpen en quizzen visueel kunt maken zonder de pagina te verlaten. Hoewel op dit soort websites het grootste deel van je cursusopbouw moet worden gedaan door je docenten / instructeurs, is het proces voor iedereen hetzelfde als hieronder.

Als je een nieuwe cursus opzet:

 • Navigeer naar LearnDash LMS> Cursussen
 • Klik op de knop “Nieuw toevoegen” bovenaan de pagina
 • Klik op het tabblad “Bouwer” in de navigatiebalk bovenaan
LearnDash LMS

Om aan de slag te gaan met het maken van een les over LearnDash:

 • Navigeer naar LearnDash LMS> Lessen
 • Klik op de les die u wilt bewerken of klik op de knop Nieuw toevoegen
 • U komt automatisch terecht op het tabblad Lespagina

In LearnDash bevatten lessen onderwerpen. Het nieuwe deel hier is het afhandelen van de ‘Onderwerpweergave en inhoudsinstellingen’ op uw LearnDash-installatie:

 • Navigeer naar LearnDash LMS> Onderwerpen
 • Klik op het onderwerp dat u wilt bewerken
 • Klik op het tabblad Instellingen bovenaan de pagina
 • Zoek het gedeelte met de titel ‘Opties voor weergave en inhoud’

2. Een geschikt thema kiezen als aanvulling op uw online school

Een geschikt thema kiezen om uw online school te complimenteren

Wanneer mensen op uw online schoolwebsite terechtkomen, wilt u dat ze meteen onder de indruk zijn, nietwaar?

Zeker, LearnDash maakt het maken en beheren van cursussen eenvoudiger, maar het is net zo belangrijk om je te concentreren op de gebruikerservaring , leerervaring en het ontwerp als je echt wilt dat mensen zwijmelen over je e-learningwebsite.

Het hebben van een thema met een strak ontwerp en een eenvoudige gebruikersinterface zorgt er dus voor dat uw online schoolwebsite er aantrekkelijk uitziet en dat uw bezoekers de sfeer voelen zodra ze op uw startpagina arriveren, zodat ze zich kunnen engageren en hen ertoe kunnen aanzetten om uw website dieper te verkennen. .

Bovendien zal het implementeren van een thema dat real-time lesgeven ondersteunt met de mogelijkheid om live lessen te geven, webseminars te geven en contact te leggen met studenten, waardoor een klasachtige ervaring mogelijk wordt, zal bijdragen aan de leerervaring van uw studenten.

Om deze doelstellingen te bereiken, is er een overvloed aan thema’s die u kunt gebruiken, maar we raden u aan een thema te gebruiken dat specifiek is ontworpen voor LearnDash in overeenstemming met de functionaliteiten ervan,zodat er geen enkele compatibiliteits- of functionaliteitsproblemen zijn.

3. Docenten / instructeurs toevoegen om een ​​schoolachtige omgeving te creëren

Docenten / instructeurs toevoegen om een ​​schoolachtige omgeving te creëren

Net als bij elke fysieke schoolstructuur, moet uw e-learningwebsite een schoolachtige omgeving uitstralen.

Of je nu een nieuwe online school bouwt of een bestaande fysieke school online zet, het is een must om verschillende leraren aan boord te hebben om les te geven en hun respectievelijke vakken en studenten te beheren om het succes van elke school te verzekeren, ongeacht of deze online of offline.

Voor bijvoorbeeld : het hebben van verschillende vakkennis / docenten die respectieve vakken zoals wiskunde, wetenschappen, geschiedenis, Engels, enz. Online geven, zou een fysieke schoolachtige structuur repliceren.

Om dit te implementeren heb je een plug-in nodig waarmee je instructeurs of docenten kunt maken.

Als het op LearnDash aankomt, is de WISDM Instructor Role momenteel de enige plug-in waarmee je meerdere docenten / instructeurs aan je LMS kunt toevoegen,zodat ze hun eigen cursussen , quizzen , lessen , opdrachten en studenten die zich inschrijven voor hun vakken kunnen maken en beheren .

U kunt deze plug-in gebruiken om de verantwoordelijkheden voor het maken en beheren van cursussen aan uw cursusleiders te delegeren zonder afbreuk te doen aan uw beheerdersrechten.

Het vergemakkelijkt ook online communicatie waardoor instructeurs / docenten feedback kunnen geven aan studenten over hun prestaties.

Nadat je deze plug-in hebt geïnstalleerd, heb je als admin de mogelijkheid om verschillende functionaliteiten toe te voegen / te beperken die aan de instructeur worden toegeschreven. Laten we eens kijken wat u kunt doen:

1. Voeg zoveel mogelijk docenten (/ instructeurs) toe aan uw LMS

Voeg docenten toe aan je LMS
Lijst met docenten

2. Beheers alle activiteiten van de instructeur / leraar

Als beheerder kun je de optie “Opslaan als concept” aanvinken om cursusleiders niet toe te staan ​​automatisch inhoud te publiceren. Dit geeft je de mogelijkheid om cursussen die worden gemaakt te bekijken en ze handmatig te publiceren.

Beheer alle activiteiten van de instructeur / leraar

3. Profiteer van het instructeursdashboard

Het goede deel van de plug-in is dat instructeurs een gepersonaliseerd dashboard krijgen om met LearnDash en WordPress te werken. De eenvoudige interface maakt het gemakkelijk voor instructeurs die geen kennis hebben van WordPress om het platform te gebruiken.

Profiteer van het instructeursdashboard

4. Laat docenten / instructeurs zelfstandig werken

U kunt uw instructeurs de volledige vrijheid geven om cursussen en cursushiërarchieën op te bouwen op basis van hun vereisten. Ze kunnen quizzen maken, pogingen scoren en opdrachten evalueren. U hoeft niet bij elke stap betrokken te zijn. Tijd vrijmaken om uw school en andere activiteiten te promoten.

Laat docenten zelfstandig werken

4. Eenvoudige groepsregistratie van studenten voor verschillende cursussen

Eenvoudige groepsregistratie van studenten voor verschillende cursussen

Net als bij klaslokalen op scholen, heeft een online school ook een systematische manier nodig om studenten in elke cursus te beheren / registreren.

Hoewel u met LearnDash handmatig groepen kunt maken voor de cursussen die u aanbiedt, groepsleiders kunt toewijzen en studenten aan die groep kunt toevoegen, kan het beheren van deze taak alleen behoorlijk vervelend en tijdrovend worden naarmate het aantal studenten en cursussen toename.

Bijvoorbeeld: het handmatig toevoegen van honderden studenten aan de Science-groep kan behoorlijk vermoeiend zijn. Stel je voor dat je dit voor meerdere cursussen doet!

Dat gezegd hebbende, is de noodzaak om studenten die tot een bepaalde cursus behoren te registreren en te beheren door ze in een enkele groep / batch te plaatsen om verwarring te voorkomen en een georganiseerde structuur te behouden.

Om dit probleem aan te pakken, helpt het om een ​​functionaliteit te hebben waarmee automatisch groepen en groepsleiders kunnen worden gemaakt die studenten in bulk kunnen inschrijven voor hun cursusgroepen en hun voortgang en andere activiteiten kunnen volgen via de groep zelf.

Als het gaat om uw online school, is het raadzaam om uw leerlingen / instructeurs deze functionaliteit te geven om het registratieproces van studenten te versnellen, wat leidt tot een toename van het aantal aanmeldingen voor cursussen.

5. Quizprestaties evalueren om de voortgang van studenten te meten

Quizprestaties evalueren om de voortgang van studenten te meten

Weet je nog dat je op school popquiztests hebt gecontroleerd?

Welnu, als het op e-learning aankomt, ga je natuurlijk quizzen houden, maar de manier waarop de quiztests worden geëvalueerd om voor de hand liggende redenen zal veranderen en dit vereist een methode op je LearnDash LMS om deze quizzen efficiënt te evalueren. .

Voor dit doel zal het hebben van een systeem om gedetailleerde quizrapporten en de analyse ervan te genereren, helpen bij het meten en evalueren van de prestaties van uw studenten, waardoor u de hiaten in het begrip van de studenten van de cursus kunt identificeren en de nodige wijzigingen dienovereenkomstig kunt implementeren.

Gezien het belang van deze functionaliteit, kunt u plug-ins bekijken die u kunnen helpen dit doel te bereiken, dat uiterst essentieel is voor het succes van uw online school.

6. Studenten betrokken houden bij cursussen met H5P- en gamification-opties

Studenten betrokken houden bij cursussen met H5P- en gamification-opties

In een fysieke schoolomgeving is het voor uw docenten gemakkelijker om studenten bij hun inhoud te betrekken, omdat ze recht voor hun ogen aanwezig zijn.

Terwijl het in een e-learningomgeving behoorlijk moeilijk kan worden om de studenten betrokken te houden bij je cursusinhoud, vooral met de gebruikelijke streken van quizzen, opdrachten, video’s, enz. Die, om eerlijk te zijn, behoorlijk saai kunnen worden.

Om uw studenten een boeiende leerervaring te bieden , is het dus essentieel om interactieve inhoud te creëren door middel van gamification- opties, waardoor uw studenten gemotiveerd en betrokken blijven bij uw cursussen.

U kunt programma’s zoals H5P gebruiken om interactieve HTML5-elementen te maken en te gebruiken, zoals:

 • Flashcards
 • Grafieken
 • Presentatie
 • Geheugenspellen
 • Interactieve video’s
 • Tijdlijnen, etc.

Gelukkig zullen je instructeurs geen moeite hebben om interactieve cursussen te maken, gezien de soepele compatibiliteit van H5P met de instructeursrol.

Bovendien moet u gamification-opties zoals badges , certificaten of puntenimplementeren om uw studenten te belonen wanneer ze een quiz, een cursus of een belangrijke mijlpaal behalen tijdens hun reis.

Dit zal meer studenten aantrekken en de bestaande aanmoedigen om harder te werken met extreem enthousiasme en ijver.

Het zijn deze interactieve inhoud en gamification-opties die ervoor zorgen dat uw online school zich onderscheidt van de rest.

7. Feedback, beoordelingen en recensies implementeren om het aantal aanmeldingen voor cursussen te vergroten

Feedback, beoordelingen en recensies implementeren om het aantal aanmeldingen voor cursussen te vergroten

Dit brengt ons bij de laatste stap van het bouwen van uw online school.

Als u wilt dat meer studenten zich aanmelden voor uw cursussen, moet u een manier vinden om de kwaliteit van uw cursussen te laten zien om meer studenten aan te trekken.

De beste manier om dit te doen is door het hebben van een feedback , Waarderingenen Beoordelingen mechanisme op uw LearnDash LMS die kunnen stimuleren uw cursus geloofwaardigheid leidt tot een verhoging van uw cursus sign-ups .

Met relevante beoordelingen en recensies voor uw cursussen kunnen uw potentiële studenten een weloverwogen beslissing nemen, wat resulteert in minder terugbetalingen voor uw cursussen.

Als u uw bestaande studenten in de vorm van feedback duidelijk laat weten wat ze van uw cursussen zijn, kunt u uw cursussen verbeteren en hen ook bij het proces betrekken.

Om een voorsprong op uw concurrenten voor te blijven in deze moeilijke tijden, raden wij u zich te richten op het vergroten van de cursus sign-ups op uw online school met een feedback , Waarderingen , en recensies systeem voor LearnDash.

8. Bonusstap – Marketing van uw cursussen!

Bonusstap - Marketing van uw cursussen!

We weten dat we de vorige stap hebben genoemd als de laatste, excuses!

U kunt deze stap overslaan als u dat wilt, aangezien we de basiselementen en functionaliteiten van het bouwen van een online school al hebben behandeld.

We dachten echter dat het op de markt brengen van uw cursussen een belangrijk element is als u uw aanmeldingen voor cursussen wilt stimuleren, en te vaak blijft deze functie slechts een bijzaak.

Als je wilt dat de internetgebruikers weten dat je met een online school bent aangekomen, moet je daar naar buiten gaan en ze op alle mogelijke manieren bereiken!

Om uw cursussen op de markt te brengen, kunt u dus gebruikmaken van de volgende kanalen:

 • Facebook-groepen
 • Youtube filmpjes
 • Quora
 • Beïnvloeders

Er zijn tal van verschillende marketing kanalen beschikbaar, maar dit zijn enkele van de fundamentele kanalen die u kunt gebruiken om uw cursussen de markt en uit te reiken naar potentiële studenten die op hun beurt kunnen leiden tot een verhoging van uw cursus aanmeldingen en winst .

Eindnoot

We hopen dat we je genoeg informatie hebben gegeven om je eigen online school te bouwen met WordPress met LearnDash LMS.

Onthoud, terwijl je toch bezig bent, dat de bovenstaande stappen kunnen worden geïmpliceerd voor elke vorm van online school die je probeert op te bouwen – vechtsporten , dansacademie , muziekscholen , enz.

Laat het ons weten als u vragen heeft, in de opmerkingen hieronder zullen we ons best doen om ze te beantwoorden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format