E-learning: online training aanbieden met LearnDash in WordPress - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

E-learning: online training aanbieden met LearnDash in WordPress

10 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u uw eigen online cursussen wilt maken en er geld mee wilt verdienen, is LearnDash een van de beste beschikbare tools.

Maar hoe nuttig de LearnDash-interface en documentatie ook zijn, het kan toch een beetje overweldigend zijn om alles op te zetten, toch?

Het gaat er niet alleen om dat uw cursussen “een beetje werk” zijn – u wilt dat uw cursussite perfect functioneert om uw cursusinhoud de presentatie te geven die het verdient. En als u van plan bent inkomsten te genereren met uw cursussen, moet u er ook voor zorgen dat uw configuratie conversievriendelijk is, zodat u geen inkomsten misloopt en zoveel mogelijk bezoekers omzet in cursisten.

Om u te helpen, hebben we deze gedetailleerde LearnDash-zelfstudie gemaakt waarin we u door alles leiden wat u nodig hebt om succesvolle cursussen te maken met LearnDash. Dit gaat niet alleen over het opzetten van LearnDash zelf , we zullen ook enkele onmisbare complementaire plug-ins delen die je kunt gebruiken om een ​​betere cursuservaring te creëren en meer inkomsten te genereren.

1. Installeer WordPress op Good Hosting

Voordat u aan de slag kunt gaan met LearnDash, moet u uw eenvoudige WordPress-site opzetten.

Om dit te doen, moet u:

 1. Koop webhosting
 2. Koop een domeinnaam
 3. Installeer de WordPress-software

Om ze alle drie uit te schakelen, raden we SiteGround aan , een populaire en betaalbare beheerde WordPress-host.

SiteGround biedt de beste beveiliging, topprestaties en geweldige klantenondersteuning. Om de hoogste snelheid voor uw website te bieden, hebben ze hun servers speciaal voor WordPress geoptimaliseerd. Hun WP-caching-plug-in versnelt de prestaties van de website verder. 
Eenvoudige WordPress-installatie en automatische updates, een in-house gebouwde WordPress Starter-tool maakt het gemakkelijk om aan de slag te gaan met het bouwen van een website .

Als u een SiteGround-abonnement koopt via onze link hier, kunt u tot 70% korting op uw eerste factuur krijgen.

SiteGround biedt 3 verschillende plannen. Alle abonnementen worden geleverd met gratis CDN , vooraf geïnstalleerde SSL en dagelijkse back-ups van uw website.

Het StartUp-abonnement ($ 11,95) is geschikt voor beginners die 1 website hosten en kan tot 10.000 bezoeken per maand aan.

Als u meer dan één website wilt hosten en ook een geweldige siteprestatie wilt, raden we u aan het GrowBig-abonnement te kiezen ($ 19,95). Dit plan wordt geleverd met de SuperCacher-plug-in. Die in eigen huis is gebouwd door SiteGround’s en de beste websitesnelheid biedt.

Het GoGeek-abonnement ($ 34,95) wordt geleverd met de grootste hoeveelheid serverbronnen. Dus als u een website bouwt waarvoor meer middelen nodig zijn, zoals een e-commercewebsite, kunt u voor dit plan kiezen. Dit plan wordt gedekt met geavanceerde geavanceerde ondersteuning, wat betekent dat uw vragen bij voorkeur worden erkend door de meest ervaren agenten van SiteGround.

Zodra u klaar bent met uw aankoop, geeft SiteGround u een welkomstwizard waar u SiteGround WordPress vooraf voor u kunt laten installeren.

Als u gedetailleerde hulp nodig heeft bij het registreren en kopen van een domeinnaam, het kiezen van een host, enz.,

2. Installeer de LearnDash-plug-in

Zodra u SiteGround WordPress voor u heeft geïnstalleerd, heeft u toegang tot uw WordPress-dashboard op uwsite.com/wp-admin

Nu bent u klaar om de LearnDash-plug-in te installeren.

Om dat te doen, ga naar Plug-ins → Nieuwe toevoegen en upload het zip-bestand vanuit je LearnDash-account:

Als je LearnDash nog niet hebt gekocht, ga dan hierheen en doe dat . U kunt het bestand vervolgens downloaden van uw Mijn account- pagina op de LearnDash-website:

3. Installeer een LearnDash-compatibel thema

Voordat we ingaan op de daadwerkelijke LearnDash-instellingen, wil je een LearnDash-compatibel WordPress-thema installeren, zodat alle cursusinhoud die je maakt er vanaf dag één geweldig uitziet.

Uw thema bepaalt hoe uw cursusinhoud eruitziet, evenals de rest van uw site, zoals uw navigatiemenu en voettekst.

Het Astra-thema biedt een aanpasbare basis met een speciale integratie voor LearnDash . U kunt niet alleen het ontwerp van uw site zelf volledig aanpassen, maar u kunt ook snel uw LearnDash-cursuslay-outs wijzigen, uw verkooppagina’s verbeteren, afleidingsvrij leren mogelijk maken en meer.

Het Astra-kernthema en de basisintegratie van LearnDash zijn gratis , maar je kunt ook extra opties en een diepere LearnDash-integratie ontgrendelen door Astra Pro te kopen voor $ 59 .

Ga om te beginnen naar Vormgeving → Thema’s → Nieuw toevoegen in uw WordPress-dashboard en zoek naar “Astra”:

 4. Configureer de basisinstellingen van Astra-thema

Er zijn twee manieren waarop u kunt bepalen hoe uw site eruitziet met Astra.

Ten eerste, als u gewoon een snelle manier wilt om aan de slag te gaan, biedt Astra een grote importeerbare demo-sitebibliotheek waarmee u vooraf gemaakte site-ontwerpen kunt importeren. Er is zelfs een speciale LearnDash Academy starter website die u kunt importeren voor gratis .

Om deze sites te importeren, kunt u de plug-in Startersjablonen installeren en vervolgens naar Uiterlijk → Startersjablonen gaan :

Of u kunt uw site ook helemaal opnieuw ontwerpen.

Of je nu start met het standaard Astra-thema of een starterssite importeert, je kunt al je thema-instellingen beheren vanuit de realtime WordPress Customizer.

Ga om te beginnen naar Uiterlijk → Aanpassen om de WordPress Customizer te starten.

Hier kun je wijzigingen aanbrengen in de zijbalk en die wijzigingen direct zien in de live preview van je site.

Bekijk gerust alle instellingen, maar let vooral op de:

 • Kleuren
 • Typografie
 • Header
 • Voettekst

5. Creëer uw eerste cursus in LearnDash

Zodra u de basisopmaak van uw site heeft ingesteld, bent u klaar om uw eerste cursus in LearnDash te maken.

Om dat te doen, ga naar LearnDash LMS → Cursussen . Klik vervolgens op de knop Uw eerste cursus toevoegen om uw cursus te maken:

Geef je cursus een naam en beschrijving.

Ga vervolgens naar het tabblad Builder om de inhoud van uw cursus in te stellen, inclusief secties, lessen en quizzen:

Als u de muisaanwijzer over een individuele les beweegt, ziet u een link Bewerken , waarmee een nieuwe pagina wordt geopend waar u lesinhoud kunt toevoegen en andere instellingen kunt configureren:

In de instellingen van het hoofdgerecht kun je ook naar het tabblad Instellingen gaan om een aantal andere instellingen te configureren. In het bijzonder wilt u de toegangsmodusvoorlopig gelijk maken aan Gesloten . Later in de tutorial leer je hoe je je betalingsgateway instelt, zodat je kunt beginnen met het in rekening brengen van je cursus:

6. Installeer Elementor en ontwerp kernpagina’s

Als je eenmaal klaar bent met het bouwen van je cursus, wil je even weggaan van LearnDash om enkele andere belangrijke pagina’s op je site te ontwerpen, zoals je huis, over en contactpagina’s.

Om dit te doen, kunt u de gratis Elementor-plug-in gebruiken , een visuele plug-in voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten.

U kunt het installeren door naar Plug-ins → Nieuwe toevoegen te gaan en te zoeken naar “Elementor”. Vervolgens kunt u de Elementor-interface starten door een gewone WordPress-pagina te maken en op Bewerken met Elementor te klikken :

De Elementor-interface is behoorlijk intuïtief. Maar als je een helpende hand nodig hebt, kun je deze instructievideo bekijken:https://www.youtube.com/embed/mRbNQ8Xl14A?feature=oembed

Als je de zaken eenmaal onder de knie hebt, ga dan door en ontwerp al je algemene algemene pagina’s. Nogmaals, dat zou minimaal moeten zijn:

 • Huis
 • Over
 • Contact
 • Enzovoort.

Maak je geen zorgen over je afreken- en cursuspagina’s – je zult daarvoor een aantal andere plug-ins gebruiken.

7. Maak een cursuspagina met de plug-in Course Grid (als u meerdere cursussen aanbiedt)

Als je maar één cursus verkoopt, heb je waarschijnlijk geen speciale cursuspagina nodig. Later laten we u zien hoe u een speciale afrekenpagina kunt maken voor een cursus die is geoptimaliseerd voor conversies.

Maar als je meerdere LearnDash-cursussen gaat aanbieden, wil je waarschijnlijk een manier om al je aanbiedingen weer te geven, zodat bezoekers hun opties kennen.

Om dit op te zetten kun je de gratis LearnDash Course Grid add-on gebruiken .

U kunt het installeren door naar LearnDash LMS → Add-ons te gaan in uw WordPress-dashboard:

Vervolgens kun je al je cursussen weergeven met een shortcode of een Gutenberg-blok .

8. Maak uw aanmeldings- en registratiepagina

Als je een cursus aan de voorkant hebt, wil je waarschijnlijk niet de standaard aanmeldings- en registratiepagina’s van WordPress gebruiken.

Hoewel dat prima is voor sitebeheerders, zijn ze niet de meest gebruiksvriendelijke manier om in te loggen voor cursisten.

Om een ​​aangepaste inlog- / registratiepagina voor je LearnDash-cursus te maken, heb je twee opties:

 • Gebruik de inlog- / registratiefunctie van LearnDash.
 • Gebruik een gratis plug-in zoals Theme My Login .

LearnDash voegt automatisch zijn inlog- / registratiefuncties toe aan je cursuspagina’s en je kunt ook de shortcode [learndash_login] gebruiken om een ​​inlogpagina op andere plaatsen toe te voegen, inclusief je Elementor-ontwerpen.

9. Maak aangepaste navigatiemenu’s voor gasten en studenten

Standaard heeft uw WordPress-site één navigatiemenu voor alle bezoekers. Dat is prima voor de meeste WordPress-sites, maar het is geen geweldige optie voor een LearnDash-cursus, omdat je waarschijnlijk een aangepast menu voor je studenten wilt maken waarmee ze toegang krijgen tot belangrijke delen van hun cursussen.

Om deze functionaliteit in te stellen, kunt u de gratis plug-in Nav Menu Roles gebruiken .

Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u naar het normale gedeelte Uiterlijk → Menu’s gaan .

Wanneer u vervolgens op specifieke menukoppelingen klikt, kunt u aanpassen wie welke navigatie-items kan zien met behulp van de nieuwe Weergavemodus- opties.

Om anonieme bezoekers te targeten, selecteert u Afgemelde gebruikers en selecteert u Aangemelde gebruikers om studenten te targeten:

10. Stel WooCommerce in om betalingen te accepteren en producten toe te voegen

Hoewel LearnDash ingebouwde ondersteuning voor betalingen biedt, raden we aan om in plaats daarvan de WooCommerce- integratie van LearnDash te gebruiken, omdat het je veel meer flexibiliteit geeft.

In het bijzonder, als u WooCommerce gebruikt, kunt u meer voor conversie geoptimaliseerde afrekenpagina’s maken, evenals volledige verkooptrechters, compleet met bestelbonnen en upsells. 

Dit geeft je de kans om je inkomsten enorm te verhogen, wat een beetje meer complexiteit waard is. Later in deze LearnDash-zelfstudie laten we u zien hoe u de afrekenpagina’s / -trechters voor uw cursussen daadwerkelijk kunt maken .

Installeer en configureer WooCommerce

Installeer om te beginnen de gratis WooCommerce-plug-in van WordPress.org. Doorloop vervolgens de installatiewizard, die automatisch zou moeten starten zodra u de plug-in activeert:

Dit zal u helpen bij het instellen van belangrijke details, evenals betalingsgateways.

Naast de installatiewizard, wil je ook naar WooCommerce → Instellingen → Accounts en privacy gaan :

 • Schakel de optie uit om mensen een bestelling te laten plaatsen zonder account.
 • Schakel de optie in om in te loggen tijdens het afrekenen.
 • Schakel de optie Account maken tijdens het afrekenen in.

Integreer met LearnDash

Nadat je WooCommerce hebt ingesteld, wil je de gratis LearnDash WooCommerce-integratie-add-on installeren om de twee te verbinden. Nogmaals, je kunt dit doen door naar LearnDash LMS → Add-ons te gaan in je WordPress-dashboard.

Maak producten om cursussen te verkopen

Zodra je de LearnDash WooCommerce-integratie hebt geactiveerd, kun je een WooCommerce-product maken om je cursus te verkopen.

Om dat te doen, ga je naar Producten → Nieuw toevoegen en gebruik je het vak Productgegevens om WooCommerce te vertellen dat je een cursus wilt verkopen . Gebruik vervolgens de gerelateerde cursuskiezer om te selecteren welke cursus (sen) je wilt verkopen – je kunt zelfs meerdere cursussen bundelen als je dat wilt:

Zorg ervoor dat u het proces herhaalt voor alle cursussen die u wilt verkopen.

Integreer LearnDash Profile met WooCommerce

Om een ​​enkele pagina te maken die zowel het LearnDash-profiel van een gebruiker als hun WooCommerce-aankoopgeschiedenis weergeeft, kun je een enkele pagina maken die de [ld_profile] shortcode combineert met de [woocommerce_my_account] shortcode, zoals beschreven in dit bericht :

11. Maak een afrekenpagina of trechter met CartFlows

De reden dat we WooCommerce aanbevelen om je cursussen te verkopen, is dat het je de mogelijkheid geeft om meer conversievriendelijke afrekenpagina’s en trechters te maken.

Om uw afrekenpagina’s daadwerkelijk te maken, kunt u de CartFlows-plug-in gebruiken , die zowel in een gratis als in een premiumversie beschikbaar is.

Met CartFlows kunt u een voor conversie geoptimaliseerde afrekentrechter maken, samen met de optie om zoveel upsells en orderhobbels toe te voegen als u wilt ( dit zijn technieken om uw inkomsten te verhogen ).

Als iemand bijvoorbeeld een cursus aanschaft, kunt u een bestelbonus aanbieden die een speciale aanbieding biedt voor een gerelateerd eBook. Of u kunt ze naar een hoger cursusniveau verkopen.

Om te beginnen, installeer en activeer je de CartFlows-plug-in – je kunt beginnen met de gratis versie van WordPress.org .

Ga vervolgens naar het nieuwe CartFlows- gebied in uw WordPress-dashboard en voer de installatiewizard uit ( u zou een prompt moeten zien ).

Selecteer tijdens de installatiewizard uw paginabuilder – Elementor – en enkele andere basisprincipes:

Ga vervolgens naar CartFlows → Nieuw toevoegen om uw eerste “stroom” te maken ( wat een andere naam is voor een afrekenpagina / trechter ).

Hier kunt u eerst kiezen uit enkele sjablonen of helemaal opnieuw beginnen:

Van daaruit kunt u Elementor gebruiken om het ontwerp van uw inhoud te bewerken, en u kunt de instellingen van de plug-in gebruiken om de trechteropties en -stappen te beheren.

Bekijk deze complete CartFlows-tutorial voor een meer gedetailleerde look:https://www.youtube.com/embed/nQ8O1jObdlc?feature=oembed

Nadat u uw Flow heeft gepubliceerd, krijgt u een link naar uw afrekenpagina waarnaar u overal op uw site kunt linken.

U kunt ook meerdere afrekenpagina’s maken die zijn aangepast voor elke cursus die u verkoopt.

12. Installeer onmisbare WordPress-plug-ins voor de belangrijkste functionaliteit

Op dit punt heb je gezorgd voor alle LearnDash-specifieke functionaliteit.

Maar voordat je het een dag noemt, wil je zeker weten dat je enkele van de basisplug -inshebt geïnstalleerd die alle WordPress-sites nodig hebben , inclusief LearnDash-sites.

Overwegen:

 • UpdraftPlus – maakt automatisch een back-up van uw site om uw cursus- en studentgegevens veilig en beveiligd te houden.
 • Wordfence – houdt kwaadwillende actoren tegen en beschermt uw site tegen een reeks verschillende aanvallen.
 • Yoast SEO – helpt uw ​​site en cursussen te scoren in zoekmachines zoals Google.

Verbeter en herhaal

En dat sluit onze LearnDash-zelfstudie af over hoe u uw eigen cursus helemaal opnieuw kunt maken.

Uw werk mag echter niet eindigen zodra u uw cursus (sen) heeft gestart …

In plaats daarvan moet u uw website blijven aanpassen en verbeteren naarmate u meer bezoekers krijgt.

Overweeg om verschillende exemplaren te testen op uw CartFlows-afrekenpagina’s …

Kijk of u een upsell- of orderstoot kunt gebruiken om uw inkomsten te verhogen …

Er zijn allerlei manieren waarop u kunt experimenteren om een ​​meer succesvolle cursuswebsite te maken – doe het werk en maak het geweldig!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *