Hoe maak je een online cursus website met WordPress - DeLaatbusiness

Hoe maak je een online cursus website met WordPress

12 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wist je dat je met WordPress een succesvolle online cursus kunt maken?

Het verkopen van online cursussen is een populair online bedrijfsidee dat u kunt starten met een zeer kleine investering en zonder technische kennis.

Met WordPress-plug-ins kunt u gemakkelijk een online cursus maken zonder code te schrijven!

Of je nu een online cursus wilt maken om te verkopen of gewoon een online cursus wilt toevoegen voor je bestaande studenten, dit artikel is voor jou!

In deze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig een online cursus in WordPress kunt maken. We zullen u ook laten zien hoe u er geld mee kunt verdienen en uw online cursus tot een succes kunt maken.

Maak eenvoudig een online cursus in WordPress

Wat heb je nodig om een ​​online cursus te maken / verkopen?

U heeft de volgende dingen nodig om een ​​online cursus te maken.

  • Een domeinnaam . Dit wordt het adres van uw website (bijvoorbeeld wpbeginner.com).
  • Een WordPress-hostingaccount . Hier worden de bestanden van uw website opgeslagen.
  • Een add-on voor online leer systeem(ook bekend als LMS-plug-in ) om cursussen te maken en te beheren.
  • Uw onverdeelde aandacht voor de komende 45 minuten.

U kunt in minder dan een uur een online cursus met WordPress bouwen en we zullen u bij elke stap van het proces begeleiden.

Laten we beginnen.

Stap 1. Uw WordPress-website opzetten

Er zijn tal van websitebouwers die u kunt gebruiken om uw website te bouwen. We raden WordPress echter altijd aan omdat het u de flexibiliteit en vrijheid biedt om uw website in elke gewenste richting te leiden.

Er zijn twee soorten WordPress, en vaak verwarren beginners ze.

Ten eerste is er WordPress.com, een hostingservice, en dan heb je de originele WordPress.org ook wel bekend als zelfgehoste WordPress. Zie onze gids over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org .

We raden aan om WordPress.org te gebruiken, omdat het je toegang geeft tot alle WordPress-functies die je nodig hebt.

Om een ​​door uzelf gehoste WordPress.org-website te starten, heeft u een domeinnaam ($ 14,99 / jaar), WordPress-hosting ($ 7,99 / maand) en SSL-certificaat nodig om online betalingen te accepteren ($ 69,99 / jaar).

Stap 2. Installeer en configureer de LearnDash LMS-plugin

Nu uw WordPress-website klaar is, is de volgende stap het installeren en instellen van een add-on voor het Learning Management System. Hiermee kunt u uw online cursus maken en deze aan uw website toevoegen.

Eerst moet u de LearnDash- plug- in installeren en activeren .

LearnDash is de beste LMS-plug-in voor WordPress . Het is een alles-in-één oplossing met volledig cursusbeheer, lesplannen, quizzen, opdrachten, cursusvoortgang en meer.

Na activering moet u de pagina LearnDash LMS »Instellingen bezoeken en op het tabblad LMS-licentie klikken om uw e-mailadres en de licentiesleutel in te voeren.

LearnDash-licentie

Nadat u de informatie heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Licentie bijwerken’ om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad ‘PayPal-instellingen’. Hier voer je je PayPal-gegevens in om online betalingen te ontvangen en je cursus te verkopen.

PayPal-instellingen

Vergeet niet op de knop ‘Opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

LearnDash heeft ook Stripe- en 2Checkout-betalingsgateways beschikbaar als add-ons. U kunt deze installeren als u PayPal niet wilt gebruiken.

We zullen later in dit artikel krachtigere opties bespreken voor het verkopen van uw online cursus met WordPress.

Nadat u de basisinstellingen heeft geconfigureerd, is uw LearnDash LMS-plug-in klaar voor gebruik en kunt u beginnen met het maken van cursussen.

Stap 3. Uw eerste cursus maken

LearnDash maakt het supereenvoudig om online cursussen te maken en te beheren.

Ga eerst naar de pagina LearnDash LMS »Cursussen en klik vervolgens op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Nieuwe cursus toevoegen

Dit brengt je naar het scherm ‘Nieuwe cursus toevoegen’. U moet beginnen door een titel voor uw cursus op te geven en vervolgens een gedetailleerde beschrijving toe te voegen.

Nieuwe cursuspagina toevoegen

U kunt de blokken van de berichteditor gebruiken om een ​​mooie cursuspagina te maken. U kunt ook cursuscategorieën / tags toevoegen en een uitgelichte afbeelding, ook wel cursusminiatuur genoemd.

Vervolgens moet je overschakelen naar het tabblad ‘Instellingen’ in de cursuseditor. Hier kun je verschillende opties voor de cursus instellen, waaronder prijs, status, etc.

Cursusinstellingen

Scrol omlaag naar de instellingen voor toegang tot de cursus en van daaruit kunt u de cursusstatus instellen. U kunt een cursus open en openbaar, gratis, nu kopen, terugkerend of gesloten maken.

Beheer de toegang tot de cursus

Als je ‘Nu kopen’ selecteert, kun je een eenmalige prijs voor je cursus instellen. Met de terugkerende optie kunt u ingeschreven personen periodiek in rekening brengen. U kunt een prijs en duur instellen voor de terugkerende betaling.

Daaronder kunt u cursusvereisten, punten, vervaldatum van toegang selecteren en toegangslijstopties wijzigen.

Beheer cursusopties

Als u tevreden bent met uw cursusopties, kunt u op de knop Opslaan of publiceren klikken om uw cursus openbaar beschikbaar te maken.

U kunt op de voorbeeldknop klikken om uw cursus in actie te zien.

Stap 4. Lessen aan uw cursus toevoegen

Nu u uw eerste cursus heeft gemaakt. Het is tijd om lessen aan de cursus toe te voegen. Met LearnDash kunt u zeer interactieve lessen maken en deze vervolgens toevoegen aan uw online cursus.

Er zijn twee manieren waarop u lessen en andere cursusinhoud kunt toevoegen met LearnDash.

De eerste is door over te schakelen naar het tabblad ‘Bouwer’ in de cursuseditor. Vanaf hier kunt u lessen, onderwerpen en quizzen aan uw cursus toevoegen.

De cursusbouwer in LearnDash

Klik eenvoudig op de knop ‘Les toevoegen’ om een ​​nieuwe les aan uw cursus toe te voegen. Hierdoor kunt u snel een cursusoverzicht maken.

De andere methode is om gewoon naar de LearnDash LMS »Lessons- pagina te gaan en op de knop Add New te klikken.

Nieuwe les toevoegen

Dit brengt je naar de leseditor. Eerst moet u een titel voor uw les opgeven en vervolgens kunt u lesinhoud gaan toevoegen.

Een les maken in LearnDash

U kunt alle gebruikelijke functies voor het bewerken van berichten gebruiken . U kunt afbeeldingen, galerijen toevoegen, video’s insluiten en prachtige inhoudlay-outs maken met omslagafbeeldingen , kolommen en andere functies.

Als u tevreden bent met de lesinhoud, gaat u naar het tabblad ‘Instellingen’.

Lesinstellingen

Eerst ziet u de opties om lesondersteunend materiaal, voortgang, uploads van opdrachten en lestimer te beheren. Elke optie heeft een ondersteuningspictogram ernaast waarin wordt uitgelegd wat het doet.

Scrol omlaag naar het gedeelte ‘Instellingen voor toegang tot lessen’. Vanaf hier kunt u de les aan uw cursus koppelen en bepalen wanneer gebruikers er toegang toe hebben.

Toegang tot lessen

Drip Content-functionaliteit gebruiken

LearnDash LMS wordt geleverd met krachtige functionaliteit voor infuusinhoud. Dit betekent dat u in plaats van al het cursusmateriaal in één keer weg te geven, deze geleidelijk kunt vrijgeven.

In de instellingen voor toegangscontrole voor lessen kunt u de optie ‘Op inschrijving gebaseerd’ kiezen en het aantal dagen selecteren.

Druppelbeheersing cursusinhoud en lessen

Als u tevreden bent met de les, kunt u op de publicatieknop klikken om uw les op te slaan.

Uw les zal nu automatisch verschijnen op de cursuspagina onder cursusdetails. U kunt het proces herhalen om meer lessen aan uw cursus toe te voegen.

U kunt ook een individuele les opdelen in onderwerpen. Ga gewoon naar de LearnDash LMS »Onderwerpen-pagina en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om een ​​onderwerp toe te voegen.

Het maken van een onderwerp is vergelijkbaar met het maken van een les. In plaats van het aan een cursus te koppelen, hoeft u het alleen maar aan een les te koppelen.

Onderwerpen aan de les toevoegen

Stap 5. Quizzen en opdrachten toevoegen aan uw online cursus

Met quizzen en opdrachten kunt u een interactieve leerervaring bieden. LearnDash is volledig uitgerust met dynamische quizzen en opdrachten die u aan uw cursus en lessen kunt toevoegen.

U kunt de quizzen en opdrachten maken die uw gebruikers nodig hebben voordat ze door kunnen gaan naar de volgende les of cursus. Ook kun je opdrachten nakijken en feedback geven aan studenten.

Laten we eerst beginnen met quizzen.

Quizzen maken in LearnDash

Om een ​​quiz toe te voegen, moet je de LearnDash LMS »Quizzen- pagina bezoeken en op de knop Nieuw toevoegen klikken.

Voeg quizzen toe

Eerst moet u een titel en beschrijving voor uw quiz opgeven.

De quizpagina maken

Daarna moet u overschakelen naar het tabblad Instellingen en uw quiz aan een cursus, les of onderwerp koppelen.

Quiz-instellingen

Hieronder vindt u opties om quizvereisten, cijfers, certificaten en weergave-instellingen in te stellen.

Instellingen voor quizweergave

Als u klaar bent, klikt u op de knop Opslaan of publiceren om uw quiz op te slaan.

Je quiz is momenteel leeg. Laten we dat veranderen door er enkele vragen aan toe te voegen. Ga naar de pagina LearnDash LMS »Vragen en klik op de knop Nieuw toevoegen.

Nieuwe vraag toevoegen

Dit brengt je naar de vraageditor. Ten eerste moet u een titel opgeven, die ook de vraag zelf kan zijn. Daaronder kunt u een korte omschrijving van de vraag geven.

Titel en beschrijving van de vraag

In de rechterkolom moet u het antwoordtype voor uw vraag kiezen. Afhankelijk van het antwoordtype veranderen de opties voor uw vraag.

Selecteer een antwoordtype

Daarna kunt u antwoordkeuzes invoeren. U kunt ook selecteren welk bericht bij het juiste antwoord moet worden weergegeven.

Als je klaar bent, ga je naar het tabblad Instellingen en koppel je je vraag aan de quiz die je eerder hebt gemaakt.

Voeg een vraag toe aan de quiz

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken voordat u verdergaat met het toevoegen van een andere vraag.

Voel je vrij om zoveel vragen toe te voegen als je nodig hebt voor je quiz.

Schakel opdrachten in LearnDash in

U kunt eenvoudig opdrachten toevoegen door een les te bewerken en naar het gebied met lesopties te gaan. U moet het vakje naast de optie voor het uploaden van opdrachten aanvinken.

Opdracht uploads

Daarna kunt u de opdrachtinstructies in uw les geven. Aan het einde van de les zien gebruikers een optie om hun opdracht te uploaden.

Upload je opdracht

Zodra gebruikers hun opdrachten hebben geüpload, kunt u ze bekijken door naar de LearnDash LMS »Assignments- pagina te gaan.

Beheer opdrachten

Vanaf deze pagina kun je opdrachten bewerken, goedkeuren of commentaar geven op ingeleverde opdrachten.

Stap 6. Certificaten geven bij voltooiing van de cursus

Met LearnDash kunt u automatisch certificaten afgeven na voltooiing van een cursus. Het aanmaken van een certificaat in LearnDash vereist echter enige basiskennis van HTML.

Ten eerste heeft u een certificaatimagebestand nodig. Dit is eigenlijk de achtergrondafbeelding die u voor uw certificaten wilt gebruiken.

U kunt certificaatsjablonen vinden op gratis websites voor het maken van afbeeldingen, zoals Canva . Zodra u een sjabloon heeft gevonden die u bevalt, verwijdert u eenvoudig alle tekst eruit en downloadt u deze naar uw computer.

Selecteer certificaatafbeelding

Vervolgens moet u de LearnDash LMS »Certificaten-pagina bezoeken en op de knop ‘Nieuw toevoegen’ klikken.

Voeg een nieuw certificaat toe

Dit brengt u naar het certificaatbewerkingsscherm. Vanaf hier moet u de achtergrondafbeelding die u eerder hebt gedownload, instellen als de uitgelichte afbeelding.

Daarna moet u de visuele editor gebruiken en op de shortcodes-knop klikken om LearnDash-metadata aan het certificaat toe te voegen. Met behulp van de shortcodes kunt u de cursustitel, gebruikersnaam en andere gegevens toevoegen.

Certificaat bewerken in LearnDash

Als u tevreden bent met het certificaat, moet u het publiceren.

Vervolgens moet u het certificaat aan een cursus, les of quiz koppelen. U kunt het certificaat bijvoorbeeld uitgeven na voltooiing van een cursus, het indienen van een quiz of het afronden van een les.

Om het certificaat toe te voegen, hoeft u alleen de cursus, quiz of les te bewerken en naar het tabblad Instellingen te gaan. Hier kunt u het certificaat selecteren dat u zojuist heeft aangemaakt.

Koppel het certificaat aan uw cursus

Stap 7. Uw online cursus verkopen met krachtigere functies

Zowel LearnDash als WordPress zijn superflexibel. Hierdoor kunt u ze met andere tools gebruiken om uw bedrijf te laten groeien en meer gebruikers te bereiken.

Als je bijvoorbeeld een krachtige lidmaatschapssite / community wilt maken die naast cursussen ook andere functies en voordelen biedt, dan kun je LearnDash gebruiken met MemberPress .

MemberPress is de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap omdat het gedetailleerdere controle over machtigingen / abonnementen biedt.

Het wordt geleverd met een krachtig betalingssysteem waarmee u uw bedrijf efficiënter kunt laten groeien.

Als alternatief, als u andere items wilt verkopen, zoals fysieke goederen die verband houden met uw cursus, swags, enz., Dan kunt u WooCommercegebruiken om betalingen en bestellingen te beheren. Hiermee kunt u een goede online winkel voor uw website bouwen.

Stap 8. Uw online cursus promoten

WordPress en LearnDash maken het super eenvoudig om uw online cursus samen te stellen en te beheren.

Het andere voordeel van WordPress is dat het u ook gemakkelijker maakt om uw online cursus te promoten en online geld te verdienen.

Laten we eens kijken naar enkele manieren om uw online cursus te promoten en succesvol te maken.

1. Kies een voor LearnDash geschikt WordPress-thema

Thema’s bepalen het uiterlijk van uw WordPress-site en er zijn duizenden gratis WordPress-thema’s op de markt. Ze zijn echter niet allemaal gemaakt om een ​​online cursus te verkopen.

Daarvoor heb je een WordPress-thema nodig dat is geoptimaliseerd om meer verkopen en conversies te genereren. Je zou ook op zoek zijn naar een mobiel responsief thema dat goed werkt met LearnDash.

Onze eerste aanbeveling zou het Astra-thema zijn . Dit ongelooflijk krachtige WordPress-thema is getest om goed te werken met LearnDash, en het is sterk geoptimaliseerd voor conversies / verkopen.

Astra LearnDash

Als u de Astra Pro- versie kiest, krijgt u ook toegang tot hun LearnDash-module. Dit geeft je extra functies om je online cursus te promoten en meer aanmeldingen te stimuleren.

We raden je ook aan om de volgende thema’s te bekijken (ze werken allemaal met LearnDash).

  • OceanWP – Een zeer veelzijdig WordPress-thema met eenvoudige aanpassingsopties.
  • Academy Pro – Gemaakt door StudioPress en mogelijk gemaakt door Genesis- themakader , dit thema is speciaal gemaakt voor het verkopen van online cursussen.
  • Divi – Divi wordt geleverd met een krachtige paginabuilder met slepen en neerzetten en tientallen kant-en-klare ontwerpen om gemakkelijk aan de slag te gaan.

2. Maak bestemmingspagina’s voor uw online cursussen

Uw WordPress-thema zou u kunnen helpen bij het maken van een zeer boeiende website. Het kan echter zijn dat u snel landingspagina’s moet maken om cursusdetails te beschrijven, instructeurs te presenteren, speciale aanbiedingen te markeren, enz.

Daarvoor heb je Beaver Builder nodig . Het is de beste WordPress-paginabuilder en stelt u in staat om professionele lay-outs voor bestemmingspagina’s te maken zonder code te schrijven.

Bever Builder

Raadpleeg onze handleiding over het maken van aangepaste paginalay-outs in WordPress voor gedetailleerde instructies .

3. Leer de SEO-basisprincipes

Zoekmachines zijn de nummer 1 verkeersbron voor de meeste websites op internet. Dit is waarom u moet leren hoe u uw online cursuswebsite hoger kunt laten scoren in zoekmachines.

Met de hulp van WordPress-plug-ins en enkele basis-best practices voor SEO, zou je gemakkelijk kunnen concurreren met de grote jongens.

4. Houd marketinggegevens bij

Veel beginners ontwikkelen hun marketingstrategie op basis van giswerk. U hoeft dat niet te doen als u actuele gegevens kunt krijgen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Daarvoor heb je MonsterInsights nodig . Het helpt u bij het installeren van Google Analytics en het bekijken van door mensen leesbare rapporten in uw WordPress-dashboard.

U kunt zien waar uw bezoekers vandaan komen, wat ze doen op uw website, uw meest populaire pagina’s en meer. U kunt vervolgens uw website verbeteren om uw conversies te verbeteren en de verkoop te stimuleren.

5. Begin met het samenstellen van een e-maillijst

Na een tijdje zou je merken dat de meeste bezoekers die naar je website komen, zich niet aanmelden voor je online cursus. Het probleem is dat u die gebruikers niet kunt bereiken zodra ze uw website verlaten.

Om dit aan te pakken, moet u een e-mailnieuwsbrief starten . Op deze manier kunt u e-mailadressen verzamelen en deze gebruikers bereiken en ze terugbrengen naar uw website.

6. Zet websitebezoekers om in abonnees en klanten

De meeste bezoekers die naar uw website komen, vertrekken zonder zich in te schrijven voor uw online cursus. Daarom is het belangrijk om degenen die bezoekers in de steek laten om te zetten in abonnees of betalende klanten.

Dit wordt conversie-optimalisatie genoemd.

De beste tool voor de klus is OptinMonster . Het is de beste conversie-optimalisatiesoftware op de markt en helpt u uw bedrijf te laten groeien met meer leads en verkopen.

Zie onze gids over hoe u websitebezoekers in klanten omzet voor meer informatie .

Nog meer tools nodig? Bekijk onze complete lijst met de beste tools om uw WordPress-website als een echte professional te laten groeien .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format