LearnDash Review - De beste LMS-plug-in voor WordPress? - DeLaatbusiness
facebook chatbots

LearnDash Review – De beste LMS-plug-in voor WordPress?

17 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

LearnDash is een van de bekendste en meest gewaardeerde plug-ins voor online cursusbouwers voor WordPress. In feite wordt het naar verluidt gebruikt door Fortune 500-bedrijven, grote universiteiten en opleidingsorganisaties en ondernemers die leerinhoud online publiceren.

Maar hoewel het duidelijk is dat LearnDash een capabele eLearning-plug-in is, is deze geschikt voor uw project?

Dat is de vraag die deze recensie u zal helpen beantwoorden. LearnDash is tenslotte geen goedkope plug-in en er zijn andere opties beschikbaar.

Als je deze recensie eenmaal hebt gelezen, weet je of deze plug-in de functies heeft die je nodig hebt, binnen je budget valt en, misschien nog belangrijker, een tool is die je kunt gebruiken.

Laten we beginnen…

Voor wie is LearnDash bedoeld?

LearnDash is bedoeld voor iedereen die cursussen online wil publiceren – ongeacht of ze een paar educatieve bronnen aan een bestaande WordPress-website willen toevoegen of hun eigen eLearning-platform of leerbeheersysteem (LMS) willen creëren.

LearnDash recensie

Nadat u de LearnDash-plug-in op uw WordPress-website hebt geïnstalleerd, kunt u cursussen, lessen en quizzen maken om uw gebruikers les te geven en te beoordelen. Certificaten kunnen aan uw gebruikers worden toegekend op basis van aangepaste criteria, terwijl de rapportagetools een goed inzicht geven in de voortgang van uw studenten.

Hiermee kunt u uw gebruikers op een aantal manieren een vergoeding vragen voor toegang tot uw cursussen. Er is ook een bibliotheek met officiële add-ons en add-ons van derden , evenals tal van integratie-opties waarmee u LearnDash kunt combineren met andere plug-ins en services om een ​​nog krachtiger online leerplatform te creëren.

LearnDash kan worden verbeterd via de gratis en betaalde add-ons.

In feite is de lijst met LearnDash-functies zo lang en de opties zo gevarieerd dat de kans bestaat dat het gebruik van deze plug-in overweldigend wordt. Zoals we later in deze recensie zullen zien, hebben de makers van plug-ins er goed aan gedaan om de gebruikerservaring zo veel mogelijk te vereenvoudigen, terwijl ze er toch voor zorgen dat ervaren gebruikers de cursussen kunnen maken die ze nodig hebben. Als u wilt zien hoe anderen deze plug-in gebruiken, kunt u enkele casestudy’s bekijken op de LearnDash-website .

We zullen de compatibiliteit van thema’s en plug-ins later in deze review meer in detail bespreken, maar voor het geval je je dit afvraagt, zou LearnDash moeten werken met veel van de beste WordPress-plug-ins en alle goed gecodeerde thema’s. Daarom zou het precies in uw bestaande website moeten passen. Als je je site nog niet hebt gestart, wordt LearnDash geleverd met een thema van hoge kwaliteit dat is geoptimaliseerd voor deze plug-in.

Dus nu heb je een goed overzicht van wat deze plug-in kan doen en voor wie hij is, laten we eens kijken naar enkele van de beste functies en de belangrijkste nadelen.

LearnDash beste functies

Met LearnDash kunt u zoveel cursussen publiceren als u wilt op uw WordPress-website.

Voordat we de gebruikerservaring van deze plug-in onderzoeken, om u te helpen beslissen of dit een tool is die u kunt gebruiken, volgen hier enkele van de meest interessante en nuttige functies van LearnDash, gevolgd door de nadelen die u moet overwegen voordat u een beslissing.

CREËER ONBEPERKT ONLINE CURSUSSEN

Omdat het belangrijkste doel van LearnDash het maken van online cursussen voor WordPress-websites is, is het geweldig om te zien dat u zoveel cursussen kunt publiceren als u wilt. Er zijn ook geen limieten aan het aantal lessen en quizzen dat u aan uw cursussen kunt toevoegen.

U kunt de interface voor slepen en neerzetten gebruiken om uw cursusinhoud te ordenen.

Dankzij een recente update is de LearnDash-cursusbouwer geüpgraded en de nieuwe interface voor slepen en neerzetten vereenvoudigt het proces van het maken en structureren van cursussen.

Het hebben van een duidelijk overzicht van de componenten van een cursus, met de mogelijkheid om lessen en quizzen snel naar nieuwe locaties te verplaatsen, maakt de gebruikerservaring veel intuïtiever dan sommige van de andere LMS-plug-ins en -oplossingen die er zijn. U kunt zelf zien hoe de cursussen en andere inhoud eruitzien wanneer ze zijn gepubliceerd door naar de online demo van LearnDash te gaan .

EEN SCHAT AAN INSTELLINGEN EN BEDIENINGSELEMENTEN

Hoewel je snel de structuur voor een cursus kunt maken met de standaardinstellingen, komt LearnDash echt tot zijn recht als je de opties voor elke functie gaat verkennen.

Met bedieningselementen die betrekking hebben op wie toegang heeft tot uw cursussen, of een cursus vereisten heeft en de beschikbaarheid van de cursusinhoud, om er maar een paar te noemen, is het verrassend hoeveel controle u krijgt met deze plug-in.

KOSTEN VOOR TOEGANG TOT CURSUSSEN

Als u geld wilt verdienen met uw online cursussen, kan LearnDash direct worden geïntegreerd met PayPal om het innen van betalingen via uw website mogelijk te maken. In het verleden was het alleen mogelijk om een ​​eenmalige vergoeding in rekening te brengen voor toegang tot cursussen, maar LearnDash ondersteunt nu ook terugkerende betalingen.

U kunt kosten in rekening brengen voor toegang tot cursussen met LearnDash.

Hoewel de basisbetalingsfunctionaliteit van LearnDash voldoende zou kunnen zijn voor de meeste gebruikers, kan de plug-in worden geïntegreerd met de beste e-commerceoplossingen voor WordPress, waaronder WooCommerce en Easy Digital Downloads.

Met andere extensies kunt u Stripe als uw betalingsverwerker gebruiken in plaats van PayPal en LearnDash integreren met plug-ins voor lidmaatschap , zoals MemberPress, om u meer controle te geven over gebruikerstoegang tot uw cursussen. De gratis en betaalde add-ons helpen niet alleen bij het innen van betalingen en gebruikerstoegang, maar ook bij het verbeteren van de toch al indrukwekkende mogelijkheden van LearnDash.

KRACHTIGE RAPPORTAGE- EN BEHEERTOOLS

Het creëren van leerinhoud is slechts een onderdeel van het runnen van een succesvolle online cursus. U moet ook uw gebruikers kunnen beheren en begrijpen hoe ze omgaan met uw site.

LearnDash heeft een aantal handige functies op dit gebied die zowel helpen om uw gebruikers meer mogelijkheden te bieden als uw rol als cursusbeheerder te vereenvoudigen.

Om te beginnen kunnen ingelogde gebruikers hun profielen aan de voorkant van uw website bekijken. Ze kunnen zien hoeveel cursussen voor hen beschikbaar zijn, hoeveel ze hebben gevolgd en andere details over hun voortgang, allemaal via één gemakkelijk toegankelijke portal.

De rapportagetools stellen beheerders ook in staat om snel de activiteiten van individuele gebruikers te bekijken, inclusief hoe lang ze aan een cursus hebben besteed, hoe ze hebben gepresteerd bij quizzen en hun algehele voortgang door de inhoud die voor hen beschikbaar is.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat de meeste rapportagefuncties worden aangeboden via de ProPanel-module die beschikbaar is op de twee bovenste licentie-opties, maar niet via het instapmodel.

LearnDash heeft ook de mogelijkheid om e-mailmeldingen te verzenden op basis van bepaalde triggers, wat helpt bij het automatiseren van sommige taken die betrokken zijn bij het uitvoeren van online cursussen. Enkele voorbeelden van deze triggers zijn: Wanneer nieuwe inhoud beschikbaar is voor gebruikers; als de toegang tot een cursus bijna verloopt; en als een gebruiker gedurende een bepaalde periode niet heeft ingelogd.

HANDIGE GEBRUIKERSDOCUMENTATIE

Aan al deze handige functionaliteit zijn kosten verbonden, en dat is de tijd die nodig is om deze plug-in echt te begrijpen en er het maximale uit te halen.

Gelukkig gaat LearnDash vergezeld van veel online documentatie om u op weg te helpen en vervolgens een beter begrip te krijgen van hoe de plug-in werkt en wat u ermee kunt doen.

LearnDash-gebruikers kunnen tips en advies delen in de Facebook-groep.

Naast de instructie-inhoud die beschikbaar is op de LearnDash-website, integreert de plug-in enkele nuttige instructievideo’s in uw WordPress-dashboard om u op weg te helpen. Er is ook een Facebook-groep voor LearnDash-gebruikers waar leden best practices kunnen bespreken en tips kunnen delen.

Nadelen van LearnDash

LearnDash heeft ongetwijfeld een aantal geweldige functies die u zullen helpen bij het maken van cursussen en het bouwen van een online leerplatform met WordPress. De plug-in is echter niet zonder nadelen. Dus, met dat in gedachten, laten we enkele van de redenen onderzoeken waarom LearnDash misschien niet de juiste LMS-plug-in voor jou is.

ER IS VEEL OM MEE AAN DE SLAG TE GAAN

Een van de grootste sterke punten van LearnDash zou ook een van de grootste zwakke punten kunnen zijn, en dat is de lange lijst met functies. Als u op zoek bent naar de krachtigste eLearning-plug-in voor WordPress, dan is LearnDash precies wat u zoekt. Als uw behoeften echter bescheidener zijn, zou u kunnen merken dat LearnDash te veel is voor uw project.

Hoewel je de functies die je niet nodig hebt gewoon zou kunnen negeren, is dat niet zo eenvoudig met LearnDash. Zoals je zult zien in het volgende gedeelte van deze recensie – waar we de gebruikerservaring van LearnDash bespreken – zijn er bij bijna elke stap veel instellingen en opties beschikbaar. Dus als je bijvoorbeeld gewoon een simpele quiz wilt maken, kan het zijn dat je afgeleid of zelfs in de war raakt door alle verschillende soorten quizzen die je kunt maken, samen met alle instellingen en opties die daarbij horen.

Het is goed om te zien dat sommige functionaliteit, zoals de integraties met andere plug-ins, is verscheept naar add-ons , waardoor ze alleen toegankelijk zijn voor degenen die ze echt nodig hebben. De kernplug-in bevat echter nog steeds veel functionaliteit die voor sommigen overweldigend kan zijn.

Als u toegang nodig heeft tot een van de krachtigste LMS-tools die er zijn, dan zijn dit risico van overweldigende en steile leercurve kosten die u waarschijnlijk bereid zou moeten zijn te betalen. Maar als je niet alles nodig hebt waar LearnDash toe in staat is, kan het zijn dat de reikwijdte van deze plug-in te groot is. Later in deze review zullen we een korte blik werpen op enkele van de alternatieve plug-ins die beschikbaar zijn.

DE KRACHTIGSTE RAPPORTAGEMOGELIJKHEDEN DIE ONTBREKEN IN EEN INSTAPPLAN

Zoals eerder vermeld, is een reden om voor LearnDash te kiezen de krachtige rapportagefuncties die u en uw gebruikers een goed inzicht geven in uw website. Hierdoor kunnen site-eigenaren en cursusmakers zien hoe hun inhoud wordt benaderd, terwijl studenten een goed zicht krijgen op hun voortgang.

De krachtigste rapportagefuncties zijn echter beschikbaar via het ProPanel , dat alleen beschikbaar is op de Plus- en Pro-abonnementen, en niet op de goedkopere basisoptie op instapniveau. Daarom, als u toegang nodig heeft tot dit soort rapportagefunctionaliteit, zult u meer moeten uitgeven dan u misschien had gepland, wat ons bij het volgende nadeel van LearnDash brengt….

LEARNDASH IS NIET GOEDKOOP

Op het moment van schrijven varieerde de prijs van LearnDash van $ 159 voor het instapmodel tot $ 329 voor het toppakket, dat alle functies en een licentie voor 25 sites bevatte.

LearnDash heeft een lange lijst met functies, maar toch is dat nog steeds een vrij hoge prijs voor een WordPress-plug-in, en er zijn goedkopere alternatieven, zoals LifterLMS , evenals de freemium LearnPress- en Sensei- plug-ins. Hoewel, zoals we later zullen zien, sommige add-ons voor deze plug-ins verrassend duur kunnen zijn.

Aan de andere kant, in vergelijking met gehoste services zoals Teachable , met abonnementen die beginnen vanaf $ 29 per maand, is de prijs van LearnDash niet onredelijk hoog. Alleen als u de meeste functies niet nodig heeft, of als een goed ontworpen gebruikersinterface geen topprioriteit is, kunt u een van de andere opties beter waar voor uw geld vinden. We zullen binnenkort naar de LMS-plug-ins kijken en voor sommige lezers zullen ze zeker het overwegen waard zijn.

Als het erom gaat te beslissen of deze nadelen voor u relevant zijn, is het raadzaam dat u rekening houdt met de prijs van de plug-in en of u bereid bent de tijd te investeren die nodig is om te begrijpen hoe LearnDash werkt, zodat u het maximale uit uw het.

Hopelijk heb je nu een goed begrip van wat LearnDash kan doen en of het een geschikte keuze zal zijn voor jouw project. Laten we nu eens kijken naar de gebruikerservaring.

De gebruikerservaring van LearnDash verkennen

Om u een idee te geven van hoe gebruiksvriendelijk LearnDash is, leidt dit deel van onze recensie u door het proces van het maken van een online basiscursus met de plug-in en demonstreert de functionaliteit en bruikbaarheid ervan.

AAN DE SLAG MET LEARNDASH

Om u op weg te helpen met LearnDash, wordt er een link naar een mini-bootcamp weergegeven zodra de plug-in op uw site is geactiveerd.

LearnDash toont videogidsen in uw WordPress-dashboard om u op weg te helpen.

Hoewel het niet echt het type installatiewizard is dat u krijgt met plug-ins zoals WooCommerce, die u door de belangrijkste stappen leiden van het configureren van de plug-in en het maken van uw eerste cursus, is er een reeks videogidsen die de kernfuncties van LearnDash behandelen, met links naar de relevante secties van de online documentatie.

De LearnDash-bootcamp bevat videozelfstudies over de belangrijkste functies van de plug-in.

Nadat je de plug-in hebt gekocht, ontvang je ook een welkomst-e-mail met links naar de LearnDash Facebook-groep en YouTube-kanaal . Er is ook een handleiding om aan de slag te gaan, met informatie voor iedereen die nieuw is bij WordPress, over onderwerpen als het kiezen van een thema en het vinden van de juiste hosting.

Zoals we gaan zien, zijn de instellingen en opties van LearnDash zeer gedetailleerd, dus het is de moeite waard om deze video’s te bekijken voordat u een cursus maakt.

EEN CURSUS MAKEN

Zoals eerder vermeld, is de cursusbouwer na een recente update volledig opnieuw ontworpen om deze krachtiger en gebruiksvriendelijker te maken. Als onderdeel van deze upgrade kun je nu de nieuwste versie van de WordPress Editor gebruiken om de beschrijvingen voor je cursus te maken en eventuele tags en categorieën in te stellen.

De LearnDash-interface is onlangs bijgewerkt om de gebruikerservaring te verbeteren.

klik om te vergroten )

Zodra de cursus is gemaakt, kunnen bestaande lessen en quizzen eraan worden toegevoegd via de LearnDash-builder. Dankzij de drag-and-drop-interface van de builder kun je eenvoudig lessen van de zijbalk naar de cursusstructuur verplaatsen.

Met de LearnDash-cursusbouwer kunt u uw cursus maken via een interface met slepen en neerzetten.

klik om te vergroten )

Als dit je eerste cursus is, heb je waarschijnlijk nog geen lessen aangemaakt. Dat is echter geen probleem, aangezien u via de cursusbouwer snel nieuwe lessen kunt maken en later inhoud kunt toevoegen. Hierdoor kun je snel de structuur van de cursus plannen voordat je alle lessen en quizzen hebt gemaakt. Hoewel dit misschien een beetje contra-intuïtief lijkt, is het eigenlijk erg handig om vanaf één scherm een ​​overzicht voor je cursus te kunnen maken.

Met de cursusbouwer kunt u snel de structuur van uw cursus maken met lege lessen en onderwerpen die als tijdelijke aanduidingen dienen.

klik om te vergroten )

Als alternatief kunt u de cursus opslaan en naar het lessengedeelte gaan, waar u kunt beginnen met werken aan de educatieve inhoud waaruit de cursus zal bestaan. We zullen binnenkort bespreken hoe dat eruitziet, maar laten we eerst even de cursusinstellingen bekijken.

DE CURSUSSEN CONFIGUREREN

Naast de algemene instellingen voor de hele site die op alle cursussen worden toegepast, hebben individuele cursussen hun eigen instellingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Kiezen wie toegang heeft tot de cursus; het definiëren van de cursusvoorwaarden; en het toekennen van een certificaat aan de cursus die bij succesvolle voltooiing wordt toegekend.

LearnDash maakt het gemakkelijk om te bepalen hoe gebruikers toegang kunnen krijgen tot een cursus.

klik om te vergroten )

U kunt ook de functie Cursuspunten gebruiken om in te stellen hoeveel punten een gebruiker nodig heeft om toegang te krijgen, en hoeveel punten worden toegekend voor het voltooien van de cursus. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet veel, maar als je meerdere cursussen gaat maken die allemaal gerelateerd zijn, kun je het puntensysteem gebruiken om de voortgang van de cursus volledig te beheersen en het leertraject van je gebruikers samen te stellen.

Punten kunnen worden toegekend bij het voltooien van een cursus en ook worden gebruikt als een vereiste voor toegang.

klik om te vergroten )

Het is ook mogelijk om een ​​minder gestructureerde benadering te volgen bij de toegang tot cursussen en om over te schakelen van lineaire progressie naar vrije toegang, waarmee de gebruiker zijn eigen reis door de beschikbare cursusinhoud kan plannen.

Andere instellingen van de cursusbouwer maken het gemakkelijk om te bepalen hoeveel dagen een gebruiker toegang heeft tot de cursus vanaf de inschrijvingsdatum, en of de gegevens van een gebruiker worden verwijderd wanneer hun toegang verloopt.

Cursustoegang kan worden ingesteld om na een bepaald aantal dagen te vervallen.

klik om te vergroten )

Hoewel er veel bedieningselementen zijn, zijn veel ervan optioneel, zodat u snel een cursus kunt starten met de standaardinstellingen of meer tijd kunt besteden aan het configureren van de cursus om aan uw vereisten te voldoen.

Bijna alle instellingen hebben tooltips die kunnen worden geactiveerd door op het vraagtekenpictogram te klikken of door over de bedieningselementen te bewegen om nuttige informatie weer te geven. Daarom spreekt het gebruik van LearnDash en de vele functies ervan zo goed als vanzelfsprekend aan. Als u toch problemen ondervindt, behandelt de online documentatie alle functies en instellingen gedetailleerder dan de knopinfo.

Nadat u de structuur van uw cursus heeft gemaakt, kunt u doorgaan met het maken van de lessen.

LESSEN CREËREN

Zoals eerder vermeld, worden cursussen in LearnDash gevuld met lessen, en deze kunnen op hun beurt worden gevuld met onderwerpen. Om inhoud aan uw cursus toe te voegen, moet u dus enkele lessen en onderwerpen maken. Handig is dat dezelfde interface wordt gebruikt voor het maken van cursussen en lessen, dus hoe meer u LearnDash gebruikt, hoe sneller het proces voor het maken van inhoud zal worden.

LearnDash-lessen worden gemaakt met behulp van de normale WordPress-interface waaraan extra bedieningselementen zijn toegevoegd.

klik om te vergroten )

Nadat u een les heeft aangemaakt en deze een beschrijving heeft gegeven, kunt u deze configureren via het tabblad Instellingen. Terwijl u de les definieert, kunt u de inhoud toevoegen, inclusief eventuele video’s die u wilt laten zien.

Inhoud kan aan de les worden toegevoegd via het tabblad instellingen.

klik om te vergroten )

Zoals gewoonlijk geeft LearnDash u veel controle over elke les die u maakt. Enkele voorbeelden van de lesinstellingen zijn onder meer dat het een vereiste is om een ​​video te bekijken voordat de gebruiker verder kan, of dat de gebruiker verplicht wordt een opdracht te uploaden voordat ze verder kunnen. Als alternatief kunt u de geforceerde lestimerfunctie gebruiken om te voorkomen dat de gebruiker doorgaat naar de volgende les totdat een bepaalde tijd is verstreken.

LearnDash maakt het gemakkelijk om voortgangsvereisten voor elke les in te stellen.

klik om te vergroten )

Met wat meer handige LearnDash-functionaliteit kun je een les openbaar maken voor al je websitebezoekers, zodat je voorbeeldlessen kunt maken die kunnen worden gebruikt om een ​​cursus te promoten.

U kunt het lesrooster ook zo instellen dat de inhoud van de feed naar uw gebruikers wordt gespreid of gedruppeld, in plaats van dat alles vanaf het begin beschikbaar is. De intuïtieve instellingen van LearnDash maken het erg gemakkelijk om deze functies te configureren.

Als u openbaar beschikbare voorbeeldlessen kunt maken, kunt u uw cursussen effectiever promoten.

klik om te vergroten )

Zoals deze lesinstellingen aantonen, geeft LearnDash u veel controle over hoe uw leerinhoud wordt geleverd en gebruikt door uw gebruikers.

QUIZZEN MAKEN

Quizzen kunnen aan uw lessen worden toegevoegd om ze interactiever te maken, en het maken ervan is net zo eenvoudig als het maken van cursussen en lessen. Dankzij de overvloed aan opties en instellingen heb je weer veel controle over hoe je quizzen werken.

LearnDash-quizzen worden gemaakt via de nu vertrouwde interface.

klik om te vergroten )

Nadat u een quiz heeft gemaakt, kunt u beginnen met het definiëren van hoe deze werkt via het tabblad Instellingen. Net als bij cursussen, is er een groot aantal instellingen om ervoor te zorgen dat u quizzen kunt maken die geschikt zijn voor uw inhoud en uw gebruikers.

Elke LearnDash-quiz kan worden geconfigureerd om aan uw vereisten te voldoen.

klik om te vergroten )

Naast het instellen van voorwaarden en bepalen of alleen geregistreerde gebruikers of iedereen de quiz kan doen, kunt u ook een voldoende score instellen en een certificaat toewijzen. Om te kiezen waar de quiz beschikbaar zal zijn, koppelt u deze eenvoudig aan een cursus en een les.

Quizzen worden in cursussen ingevoegd door ze aan uw inhoud te koppelen.

klik om te vergroten )

Zoals we binnenkort zullen zien, kunt u met deze functie van LearnDash veel meer doen dan dat, hoewel de term ‘quiz’ een beoordeling van het vraag-en-antwoordtype suggereert.

QUIZVRAGEN MAKEN

Nadat u uw quiz heeft gemaakt en geconfigureerd, is het tijd om een ​​aantal vragen te maken.

Elke quiz heeft zijn eigen set vragen, maar u kunt eenvoudig vragen uit uw andere quizzen importeren.

klik om te vergroten )

Met quizopties zoals multiple choice, vrije keuze en invullen, evenals de mogelijkheid om essays en uploads van bestanden te accepteren, kun je een breed scala aan assessments aan je cursussen toevoegen met LearnDash.

Quizvragen kunnen een aantal vormen aannemen, waaronder multiple choice of het uploaden van bestanden.

klik om te vergroten )

Zoals u kunt zien, moet u, op welke manier u uw gebruikers ook wilt beoordelen, het met LearnDash kunnen implementeren.

CURSUSSEN PUBLICEREN

Als u klaar bent met het maken van de cursus en de inhoud ervan, kan deze op uw website worden gepubliceerd.

Afhankelijk van hoe u de cursus heeft geconfigureerd, kan deze beschikbaar zijn voor iedereen of alleen voor degenen die bereid zijn voor toegang te betalen. De functie voor vereisten en andere toegangsinstellingen bieden u echter meer opties om te bepalen wie toegang heeft tot de cursussen. Zoals eerder vermeld, kan LearnDash ook worden geïntegreerd met veel van de beste plug-ins voor WordPress-lidmaatschap , zodat u de toegang kunt beheren met behulp van de functionaliteit van die tools als u dat wilt.

U krijgt veel controle over de shortcodes die worden gebruikt om cursussen en andere inhoud op uw site te publiceren.

klik om te vergroten )

Ongeacht de toegangsinstellingen van uw cursus, kunt u met LearnDash snel uw cursussen publiceren met behulp van shortcodes. Net als bij de andere aspecten van LearnDash, kunt u de shortcodes op verschillende manieren gebruiken, inclusief het invoegen van de cursussen in uw berichten en pagina’s of het invoegen van lessen in uw cursussen, en nog veel meer.

LearnDash heeft een shortcode-builder om u te helpen shortcodes te genereren om de leerinhoud weer te geven.

klik om te vergroten )

U kunt de uitvoer van de shortcodes beheren door parameters te gebruiken, zoals alleen specifieke cursussen weergeven of alle cursussen weergeven waaraan bepaalde tags of categorieën zijn toegewezen. Bovendien maakt LearnDash na recente updates nu indrukwekkend gebruik van de geüpgradede WordPress Editor.

LearnDash bevat blokken waarmee u de inhoud snel in berichten en pagina’s kunt invoegen.

klik om te vergroten )

De plug-in bevat een selectie van blokken die u via de WordPress Editor in uw berichten en pagina’s kunt invoegen. Deze blokken gebruiken de shortcodes, maar vanwege de manier waarop de geüpgradede WordPress Editor werkt, kun je in plaats van de shortcodes te zien, in plaats daarvan de shortcode-uitvoer bekijken terwijl je aan het bericht of de pagina werkt.

De inhoud van de LearnDash-blokken kan worden beheerd via de blokinstellingen in de zijbalk van de editor.

klik om te vergroten )

Het is geweldig om te zien dat plug-ins de verbeterde functionaliteit van de WordPress Editor omarmen, en LearnDash maakt goed gebruik van de nieuwe mogelijkheden.

Na het bekijken of publiceren van het bericht of de pagina waaraan u werkt, kunt u de cursus op dezelfde manier ervaren als uw gebruikers. Aangezien LearnDash zou moeten werken met elk goed gecodeerd thema, zou het geen probleem moeten zijn om de cursussen en andere inhoud op uw website weer te geven.

LearnDash-cursussen worden mooi gepresenteerd, hoewel uw thema-keuze precies bepaalt hoe ze eruitzien.

klik om te vergroten )

Bovendien is de LearnDash-inhoud allemaal volledig responsief om ervoor te zorgen dat uw gebruikers toegang hebben tot de cursussen op hun smartphones en tablets. U moet echter een responsief thema gebruiken om ervoor te zorgen dat uw cursussen toegankelijk zijn op deze apparaten met een kleiner scherm.

Als uw website een responsief thema gebruikt, is de LearnDash-inhoud toegankelijk op smartphones.

klik om te vergroten )

Als u op zoek bent naar een LearnDash-vriendelijk thema voor uw project, dan wordt het Astra WordPress-thema geleverd met LearnDash en naadloos geïntegreerd. Alle moderne thema’s zouden echter met de plug-in moeten werken.

Dat gaat over het maken van een basiscursus met LearnDash en onze kijk op de gebruikerservaring. Zoals u kunt zien, is dit geen lichtgewicht plug-in die een paar strak gedefinieerde eLearning- en leerbeheerfuncties biedt. In plaats daarvan is het een krachtige tool die in hoge mate configureerbaar is en op verschillende manieren kan worden gebruikt.

LearnDash-prijsopties

LearnDash is een premium WordPress-plug-in en er zijn drie verschillende opties om een ​​aankoop te doen:

  • Basis: $ 159 voor toegang tot alle functies behalve ProPanel, en gebruik op één website.
  • Plus: $ 189 voor toegang tot alle functies, inclusief ProPanel, en gebruik op tien websites.
  • Pro: $ 329 voor toegang tot alle functies, inclusief ProPanel, en gebruik op 25 websites.

Deze prijzen zijn inclusief één jaar toegang tot plug-in-updates en ondersteuning, en uw licentie wordt automatisch jaarlijks verlengd, tenzij u uw abonnement opzegt.

Aankopen worden gedekt door een 30 dagen geld-terug-garantie waarmee u LearnDash zonder risico kunt uitproberen.

LearnDash versus de concurrentie

Zoals eerder vermeld, is LearnDash niet de enige plug-in voor het maken van online cursussen voor WordPress, dus laten we eens kijken naar enkele van de andere opties.

LIFTERLMS

LifterLMS is een populair alternatief voor LearnDash.

Een van de meest populaire opties in deze categorie, naast LearnDash, is LifterLMS, een plug-in met een beperkte versie die u gratis kunt downloaden, en betaalde opties met extra functies.

Afhankelijk van de functies waartoe u toegang nodig heeft, kan LifterLMS goedkoper zijn dan LearnDash, waardoor het mogelijk geschikter wordt voor mensen met krappere budgetten. Als u echter van plan bent kosten in rekening te brengen voor toegang tot uw cursussen, beginnen de kosten van de aanbevolen LifterLMS-e-commerce-extensies snel op te lopen.

Over het algemeen hebben LifterLMS en LearnDash op papier vergelijkbare functies, maar in de meeste gevallen biedt LearnDash u meer flexibiliteit voor het online publiceren van cursussen, terwijl het ook gemakkelijker wordt om die cursussen op een aantrekkelijke manier op uw WordPress-website weer te geven.

SENSEI LMS

De kernplug-in Sensei LMS is gratis te gebruiken en kan worden uitgebreid met betaalde add-ons.

Sensei is gemaakt door het WooThemes-team, dat nu eigendom is van Automattic, het bedrijf achter tools en services zoals Jetpack, WooCommerce en WordPress.com. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat Sensei LMS nog vele jaren zal worden verzorgd, bijgewerkt en verbeterd.

Omdat het een freemium LMS-plug-in is, kunt u Sensei uitproberen en een goed overzicht krijgen van hoe het werkt voordat u geld investeert. Net als LifterLMS, als u cursussen online wilt verkopen, moet u een premium add-on kopen om deze functionaliteit in te schakelen. De Sensei-add-ons zijn echter niet goedkoop, dus houd rekening met de kosten van de functies die u denkt nodig te hebben als u op basis van de prijs besluit welke plug-in u wilt gebruiken.

Sensei LMS heeft een gebruiksvriendelijke interface, maar de features kunnen niet concurreren met de brede en diepe functionaliteit van LearnDash.

LEARNPRESS

LearnPress is een andere freemium WordPress LMS-plug-in.

LearnPress is een andere optie waarbij de kernfuncties beschikbaar zijn via een gratis plug-in, met de mogelijkheid om commerciële add-ons te kopen. In tegenstelling tot sommige van de andere freemium-opties, biedt de kernplug-in LearnPress je de mogelijkheid om betalingen te innen in ruil voor toegang tot je cursussen.

Om echter toegang te krijgen tot geavanceerde betalingsfunctionaliteit die vergelijkbaar is met wat wordt aangeboden door LearnDash, moet u een of meer premium-extensies aanschaffen Deze add-ons zijn redelijker geprijsd dan de extensies voor Sensei LMS en LifterLMS.

LearnPress is een voordelige optie met een handige set gratis beschikbare functies, met de mogelijkheid om extra functionaliteit te ontgrendelen via de relatief betaalbare add-ons.

Dus, zou je LearnDash moeten kiezen boven de concurrentie? Het antwoord hangt echt af van uw vereisten.

Na het bekijken van de andere opties, lijkt het er echter op dat LearnDash de meest geavanceerde plug-in is in termen van functies en functionaliteit. Je zou waarschijnlijk een aantal, of misschien wel de meeste, van de LearnDash-functies ergens anders kunnen vinden, maar je zou add-ons moeten installeren, extensies moeten kopen en effectief zelf de juiste set tools moeten samenstellen. Zoals we zojuist hebben gezien, zijn de kosten van sommige van deze add-ons niet veel of helemaal niet goedkoper dan LearnDash. Bovendien moet u rekening houden met de tijd die nodig is om de juiste extensies voor uw project te kiezen en ze vervolgens te beheren nadat ze zijn geïnstalleerd.

Tenzij uw behoeften erg basic zijn en worden gedekt door een gratis LMS-plug-in, of uw budget erg krap is, is LearnDash in veel gevallen waarschijnlijk de beste optie in termen van functionaliteit, gebruiksgemak en zelfs waarde.

Laatste gedachten

LearnDash is een van de meest populaire plug-ins voor LMS en online cursusbouwers voor WordPress, en na het verkennen van de functies en het bekijken van de gebruikerservaring, is het gemakkelijk te begrijpen waarom.

Dankzij de enorme lijst met functies en uitgebreide instellingen en opties, als u cursussen online wilt publiceren, moet LearnDash op uw shortlist staan. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat u met LearnDash en de bijbehorende bibliotheek met add-ons en plug-in-integraties van derden niet de soorten cursussen of online leerplatforms kunt maken die u wilt.

Vanwege de indrukwekkende functionaliteit en flexibiliteit van deze plug-in is LearnDash echter niet voor iedereen geschikt. Als je heel basale behoeften hebt voor het maken van online cursussen, of als je geen tijd of zin hebt om de functies en instellingen van LearnDash te verkennen, is deze plug-in mogelijk niet compatibel met je doelen. Zoals we ook hebben gezien, is LearnDash niet goedkoop en zijn er goedkopere alternatieven, waaronder enkele gratis opties.

LearnDash zou echter geschikt moeten zijn voor de meeste eLearning-projecten, van het maken van basiscursussen tot het bouwen van online leerplatforms en alles daartussenin. Ondanks alle instructievideo’s en andere bronnen, zijn de leercurve en de rijkdom aan instellingen misschien gewoon te veel voor sommige gebruikers.

Maar als je toegang nodig hebt tot de functies van LearnDash en je het niet erg vindt om wat tijd te investeren in het verkennen van alle instellingen, is deze plug-in moeilijk te verslaan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format