Hoe gebruik je Gmail gratis met je aangepaste domeinnaam?

6 min


114

ls je je afvraagt ​​of het mogelijk is om je eigen domein met Gmail te gebruiken, dan hebben we je antwoord. In dit artikel laten we je zien hoe je Gmail gratis kunt gebruiken met een aangepast domein.

Hoe handig de e-mailservice van Google ook is, soms heb je iets meer nodig om er professioneel uit te zien. Een goede manier om dit te doen, is door uw eigen domein aan uw e-mail toe te voegen . In plaats van voorbeeld@gmail.com kunt u bijvoorbeeld voorbeeld@uwdomein.com gebruiken .

Dit laatste ziet er niet alleen professioneler uit, maar het kan er ook voor zorgen dat uw e-mailadres gedenkwaardiger wordt. Als u uw online bedrijf serieus neemt, dan heeft u absoluut geen reden om geen aangepast domein voor uw zakelijke e-mail te gebruiken.

InhoudsopgaveZich verstoppen

Hoe gebruik je Gmail gratis met je aangepaste domeinnaam?

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om een ​​gepersonaliseerd domein voor uw e-mail te krijgen. Laat je niet uitschakelen als je technische termen tegenkomt! We zullen je stap voor stap door het hele ding leiden.

Het is belangrijk op te merken dat u een eigen website-hosting nodig heeft om een ​​e-mail met een aangepaste domeinnaam te ontvangen. Om u te helpen, hebben we een geweldig artikel over de beste website-hostingproviders en hoe u de perfecte hostingservice kunt kiezen.

1. Stel uw Gmail-account in

maak een gmail-account aan

Het eerste dat u moet doen, is u natuurlijk aanmelden voor een gratis eigen Gmail-account. Als u er al een heeft, kunt u deze stap overslaan en doorgaan naar de volgende.

Ga hiervoor naar de Gmail-site en klik op de knop ‘Een account maken’ . Vul nu gewoon uw persoonlijke gegevens in en u bent klaar. Het is eigenlijk allemaal heel intuïtief.

Maak uw Google-account

Als je klaar bent met het toevoegen van je gegevens, vraagt ​​Gmail je om akkoord te gaan met het privacybeleid. Klik gewoon op de knop ‘Ik ga akkoord’ als je dat doet, en je bent klaar.

Privacybeleid voor het gebruik van een aangepast domein met gmail

En daar heb je het. Je eigen Gmail-account is nu klaar.

2. Stel uw aangepaste e-mailadres in

Nu kunt u eindelijk aan de slag met het instellen van uw Gmail met een aangepast domein-e-mailadres. Allereerst moet u uw aangepaste e-mailadres instellen, dwz naam@uwdomein.com.

Ga allereerst naar het cPanel van uw websitehosting om uw e-mailaccount voor te bereiden. Blader hier omlaag naar het gedeelte E-mail en klik op E-mailaccounts .

Cpanel hoe je een aangepast domein kunt gebruiken met gmail

Op deze pagina worden alle e-mailaccounts die momenteel in gebruik zijn, weergegeven. Als u uw e-mailadres wilt beheren of in de toekomst een ander e-mailadres wilt toevoegen, kunt u dit vanaf hier doen. Klik voorlopig gewoon op de knop ‘Maken’ .

Maak een aangepast e-mailadres voor het gebruik van een aangepast domein met gmail

Nu kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord velden invullen met de velden die u wilt. Vergeet niet om deze inloggegevens veilig op te slaan, want ze zullen in de toekomst erg belangrijk worden.

e-mail maken

Blader daarna naar beneden en stel de juiste opslagruimte voor de e-mail in. U kunt hier ook een paar andere instellingen kiezen op basis van uw behoeften. Als u klaar bent, klikt u gewoon op de knop ‘Maken’ en uw domeinnaam-e-mailadres is klaar.

voltooi het maken van e-mail hoe u een aangepast domein gebruikt met gmail

En daar ga je! Uw aangepaste e-mailadres is klaar voor gebruik. Voordat u doorgaat met de volgende stap, moet u bepaalde informatie controleren die later van pas kan komen. Op uw e-mailaccounts- pagina zou u uw nieuwe e-mail moeten kunnen zien. Klik hier op Apparaten verbinden.

sluit apparaten aan

Scrol op deze nieuwe pagina omlaag naar het gedeelte ‘Handmatige instellingen voor e-mailclient’ en noteer de informatie er direct onder.

mail client handmatige instellingen hoe u een aangepast domein gebruikt met gmail

In feite is het het beste om dit open te houden, omdat u deze informatie later meerdere keren moet raadplegen.

3. Verbind uw account met Gmail

Nu bent u klaar om door te gaan en Gmail daadwerkelijk te gebruiken met een aangepast domein. Om dit te doen, gaan we in feite Gmail configureren om e-mail voor uw aangepaste e-mail van eerder te verzenden en ontvangen.

Log eerst in op het Google-account dat je hebt en klik rechtsboven op het tandwielpictogram en ga naar Instellingen . Klik nu bovenaan op het tabblad ‘Accounts en import ‘.

instellingen voor het gebruik van een aangepast domein met gmail

Scroll daarna naar beneden en zoek naar het gedeelte ‘E- mail controleren uit andere accounts’ . Klik hier op ‘ E-mailaccount toevoegen ‘. We zullen nu doorsturen van uw aangepaste e-mailadres naar uw Gmail inschakelen.

voeg een e-mailaccount toe

Hierdoor zal er een nieuw venster verschijnen. Voer hier gewoon de aangepaste e-mail van eerder in het veld ‘E-mailadres’ in en klik op Volgende. Klik dan nogmaals op Volgende op de nieuwe pagina die verschijnt.

voer het e-mailadres in

Dit is nu waar de eerdere informatie van Mail Client Manual Settings zal worden gebruikt. In het Gebruikersnaam veld, moet je gewoon de gebruikersnaam er voorzien in. Voer hieronder het wachtwoord van uw e-mail in. Voer onder POP-server de gegevens in van het informatieveld Inkomende server .

Voor de poort kunt u gewoon het nummer onder het veld POP3-poort gebruiken . Vergeet ook niet om de optie ‘ Gebruik altijd een beveiligde verbinding (SSL) bij het ophalen van e-mail ‘ aan te vinken . Klik ten slotte op Account toevoegen .

voeg een e-mailaccount gmail toe

Klik daarna op Volgende om door te gaan en vul het veld Naam van de nieuwe pagina in. Zodra u dat doet, klikt u op Volgende stap.

mail toevoegen gebruik gmail voor mijn domein

In de SMTP-server optie, hoeft u alleen maar de informatie onder de Uitgaande e-mailveld dat u eerder hebt. Voer bij Poort het nummer in naast het veld SMTP-poort . Vul daarna de gebruikersnaam en het wachtwoord in zoals voorheen. Klik nu op Account toevoegen .

smtp server info

Hiermee wordt een bevestigingsmail naar uw aangepaste e-mailadres gestuurd. U kunt het venster sluiten en doorgaan met het bevestigen van uw e-mail.

4. Bevestig uw e-mail

Ga terug naar de Instellingen> Accounts en importpagina op je Gmail. Navigeer naar het gedeelte ‘E-mail controleren uit andere accounts’ , waar uw aangepaste domein moet worden vermeld. Klik hier op Nu mail controleren.

accounts en importeer nu chequemail

Ga nu terug naar je inbox waar je een nieuwe e-mail kunt vinden. Om alles af te ronden, open je de e-mail en open je de bevestigingslink om een ​​nieuwe pagina te openen. Klik ten slotte daar op de knop Bevestigen .

bevestigingslink

En dat is alles wat er is. U kunt nu Gmail gebruiken voor het verzenden en ontvangen van e-mails vanuit uw aangepaste domein! Een premium alternatief hiervoor is natuurlijk om gewoon een Google Suite-account aan te schaffen.

Conclusie

Dus dit was ons artikel over het gebruik van Gmail met een aangepast domein in slechts enkele eenvoudige stappen. Zoals je kunt zien, is het vrij eenvoudig als je eenmaal weet hoe. Het kost je maar een paar minuten en je kunt zonder problemen je eigen domein gebruiken met Gmail. Het is super eenvoudig om een ​​professioneel ogend aangepast domein te maken om e-mails te verzenden en ontvangen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *