Hoe voeg ik een contactformulier toe in WordPress? - DeLaatbusiness

Hoe voeg ik een contactformulier toe in WordPress?

19 min


107
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

il je weten hoe je een contactformulier op je WordPress-website kunt plaatsen? Op zoek naar antwoorden bent u bij ons aan het juiste adres. Deze gids geeft u de kennis die u nodig heeft om uw eigen contactformulier op uw site te hebben. 

Contactformulieren zijn eenvoudige online formulieren waarin gebruikers van uw website hun bericht of vragen kunnen invoeren en contact met u (de website-eigenaren) kunnen opnemen. Bij het bouwen van een website komt u uiteindelijk het probleem van de communicatie met uw gebruikers tegen. En de ultieme oplossing die u vindt, is een contactformulier.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het toevoegen van een contactformulier aan je site. Dit omvat het definiëren van een contactformulier, het maken ervan, het bewerken en het publiceren op de contactpagina. Laten we beginnen!

InhoudsopgaveZich verstoppen

Wat is een contactformulier? (Definitie)

Een contactformulier in WordPress is gewoon een formulier op uw website waarmee de bezoekers contact met u kunnen opnemen. Het contactformulier op uw website zal de gebruikerservaring van uw site aanzienlijk verbeteren. Bovendien voelt uw website betrouwbaarder aan als er een manier is om contact op te nemen met de beheerder. 

WordPress contactformulier

Het belangrijkste en interessante van het hebben van het contactformulier is dat u uw interactie met gebruikers exponentieel kunt vergroten. Als u net met uw website begint, is het toevoegen van een contactformulier een belangrijk ijkpunt.

Het belangrijkste concept van het gebruik van het contactformulier is om vragen van gebruikers te krijgen. En dat met de hoogste snelheid. U kunt maar één oproep tegelijk kiezen, maar het aantal formulieren dat u tegelijkertijd kunt ontvangen? Oneindig. 


Redenen waarom u een contactformulier op uw WordPress-website nodig heeft

Welnu, als u denkt (u hoeft niet te hard na te denken), zult u zich realiseren hoeveel een contactformulier uw website zal helpen. Er zijn veel redenen om een ​​contactformulier op uw website te hebben. Omdat we u niet willen vervelen met de langste artikelen, zullen we de belangrijkste noemen.

  1. Spambeveiliging : het is het slechtste idee om uw e-mailadres op te geven zodat gebruikers contact met u kunnen opnemen. Veel spambots wachten om uw site naar een e-mailadres te schrapen. Zodra ze er een vinden, beginnen ze met spammen. En contactformulier voorkomt dat zonder de gebruikerservaring en gebruikersinteractie in het minst in gevaar te brengen.
  2. De juiste informatie verkrijgen : via een contactformulier kunt u de velden specificeren die u wilt toevoegen. Op deze manier kunt u specifieke informatie bij gebruikers opvragen, zoals hun naam, contactpersoon, e-mailadres, hun vraag of anders. Dit vermindert de verwarring tussen u en uw gebruikers aanzienlijk. 
  3. Tijdbeheer : het gebruik van een contactformulier verbetert het tijdbeheer van u en uw gebruikers aanzienlijk. Via een contactformulier kunt u uw gebruikers laten weten wanneer ze een antwoord van u kunnen verwachten. En u kunt voor uzelf een specifiek tijdstip instellen om de contactformulieren af ​​te handelen. Het gebruik van het contactformulier is dus een win-winstrategie.
  4. Verhoog standaard : als u een professioneel ogend contactformulier op uw website heeft, vertrouwen gebruikers u meer. Omdat de kans groter is dat u erop reageert. Het verhoogt ook de normen van uw website, waardoor deze er officieeler uitziet.

Nu je de redenen hebt doorgenomen, is het tijd om te weten hoe dat moet. 

Welnu, het toevoegen van een contactformulier aan uw site is eenvoudig. Je kiest een plugin, je maakt en configureert je formulier en je voegt het toe aan je site. Dus het eerste dat u moet doen, is de beste plug-in voor WordPress-contactformulieren kiezen .


Beste plug-ins om een ​​contactformulier aan uw website toe te voegen

Er zijn twee manieren om een ​​contactformulier aan uw site toe te voegen: met codering en zonder codering. Nu zouden programmeurs kunnen zeggen dat coderen een betere manier is.

Maar als je net als wij bent en je wilt dingen simpel houden, dan is het installeren van plug-ins de beste manier die er is. En we hebben precies de juiste lijst met plug-ins voor contactformulieren voor u.

1. Everest Forms

Everest Forms

Everest Forms is de beste WordPress-plug-in die beschikbaar is voor het maken van contactformulieren. Met een geavanceerd ontwerp en ideale coderingsnormen, heeft de Everest Forms-plug-in bewezen een geweldig freemium-platform te zijn voor het maken van een contactformulier. 

Bovendien heeft Everest Forms een interface voor slepen en neerzetten en geavanceerde velden zoals radio, vervolgkeuzelijst, selectievakjes en meer. 

De basis- en belangrijke functies van Everest Forms zijn gratis. En u kunt meer mogelijkheden en geavanceerde functies ontgrendelen, zoals enquêtes, betalingsopties en meer, voor $ 49 / jaar. 

2. Zwaartekrachtvormen

wordpress form builder zwaartekracht formulieren

Gravity Forms is een krachtige, op mobiele apparaten reagerende plug-in voor contactformulieren voor het bouwen van een contactformulier in WordPress. Deze premium-plug-in biedt een geweldige integratie met populaire webtoepassingen en -services, waaronder MailChimp, PayPal, Stripe, Quiz en nog veel meer.

Voor $ 59 / jaar voor het basisplan kunt u een professioneel ogend contactformulier voor uw site maken. En voor $ 159 / jaar voor Pro-licentie, kunt u beschikken over basisfuncties voor contactformulieren voor 3 websites. De Elite-licentie voor $ 259 / jaar geeft u geavanceerde contactformulierfuncties voor een onbeperkt aantal websites.

3. Contactformulier 7

contactformulier 7

Contactformulier 7 is de meest populaire plug-in voor het maken van contactformulieren in WordPress. Omdat het gratis is, kunt u onbeperkt contactformulieren maken op onbeperkte websites.

Contactformulier 7 biedt een zeer goede integratie met beveiligingsmaatregelen zoals Akismet spamfiltering, reCAPTCHA en zwarte lijst voor reacties. Bovendien zijn er plug-ins van derden die de rol spelen van add-ons voor het verbeteren van Contact Form 7, zoals MailChimp Extension, Condition Fields, enz.

Dit zijn zeker niet de enige plug-ins voor contactformulieren in WordPress. Er zijn er veel, veel meer. De meeste zijn gebruiksvriendelijk. U zou dus geen probleem moeten hebben om met een van hen een contactformulier te maken. 


Hoe maak je een contactformulier in WordPress

Nu om het hoofdgerecht te serveren. Plug-ins worden meestal, meestal en veel gebruikt om contactformulieren in WordPress te maken. Er zijn talloze plug-ins om uit te kiezen. Maar maak je geen zorgen, want ze volgen allemaal een vergelijkbare gebruikersinterface. 

Voor dit artikel gaan we Everest Forms gebruiken om het bouwen van contactformulieren te demonstreren. Waarom kiezen we voor Everest Forms? Het is omdat deze plug-in de beste is als het gaat om beginnersvriendelijkheid. Geen codering, interface met slepen en neerzetten, tonnen aanpassingsopties, een echt ondersteuningsteam en een heleboel goede redenen hebben ons ertoe gebracht het te doen. 

Contact Forms 7 is inderdaad een gratis en meest populaire plug-in voor het toevoegen van een contactformulier in WordPress. Maar het blijkt dat Contact Forms 7 enigszins beperkt kan zijn in termen van maatwerk. De plug-in heeft extensies van derden nodig om functies toe te voegen en misschien moet u wat codering in handen krijgen.

Als je meer in detail wilt weten over hoe Everest Forms en Contactformulier 7 verschillen, bekijk dan ons artikel over Everest Forms versus Contact Form 7 . 

En we gaan u door een gedetailleerd stapsgewijs proces leiden voor het maken van een contactformulier met de Everest Forms-plug-in. Dus laten we beginnen.

Stap 1: de Everest Forms-plug-in installeren

Het eerste dat u moet doen tijdens het maken van een contactformulier, is een plug-in voor het contactformulier installeren. Het vinden van een specifieke plug-in om te installeren is een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen in WordPress. Je typt gewoon de naam en zie, je gewenste plug-in.

In de eerste plaats inloggen op uw WordPress Dashboard . 

WordPress-dashboard

Klik vervolgens op de optie Nieuwe toevoegen op het tabblad Plug-ins van het WordPress Dashboard-menu.

Voeg een nieuwe WordPress-plug-in toe

 Nadat u op Nieuwe toevoegen heeft geklikt , komt u op een pagina met talloze plug-ins.

Venster WordPress-plug-ins

Aan de rechterkant is een zoekbalk. Typ Everest Forms in de zoekbalk. Zodra u Everest Forms typt, zult u zien dat de plug-in voor Everest Forms en andere contactformulieren wordt weergegeven.

Everest Forms-plug-in

Nadat je het Everest Forms-paneel hebt gezien. Klik op Nu installeren in de rechterbovenhoek van het paneel. 

Installeer de Everest Forms-plug-in

Everest Forms is nu toegevoegd aan uw verzameling ‘Geïnstalleerde plug-ins’. 

Je hebt de Everest Forms-plug-in. Maar om Everest Forms te laten beginnen met het maken van contactformulieren op uw site, moet het worden geactiveerd. Dus ga je gang en doe dat, klik op Activeren . 

Activeer de Everest Forms-plug-in

Gefeliciteerd, u heeft de mogelijkheid gekregen om contactformulieren in WordPress te maken.


Stap-2: Met één klik een WordPress-contactformulier maken

Nadat u Everest Forms heeft geactiveerd, wordt u doorgestuurd naar de welkomstpagina van Everest Forms Het is een erg handig ijkpunt bij het maken van een contactformulier, omdat het tutorials biedt over hoe u de plug-in kunt gebruiken. 

Everest Forms welkomstpagina

Er wacht een videogids op u op de welkomstpagina. We raden u aan om het te bekijken, omdat u alle functies van Everest Forms gaat leren kennen. 

Als je alles in Everest Forms wilt leren, inclusief accountbeheer, vertaling, probleemoplossing, tutorials, add-ons, formulierinstellingen, enz., Bekijk dan de volledige gids. 

Als je dat eenmaal hebt gedaan of ervoor kiest om de handleidingen over te slaan, klik je op de optie Maak je eerste formulier . 

Op dit punt zou u de verschillende sjablonen moeten kunnen zien die Everest Forms zijn gebruikers biedt om hen te helpen dingen te versnellen.

Everest Forms-sjabloonpagina

Er is ook een optie om helemaal opnieuw te beginnen. In de voorlaatste sectie hieronder hebben we laten zien hoe u een volledig nieuw contactformulier kunt maken.

Voor totale beginners is het het beste om een ​​sjabloon te gebruiken. Dit bespaart u tijd en leert u ook veel over contactformulieren. Laten we dus eerst een contactformulier maken met een eenvoudig sjabloon.

Een contactformulier maken met een sjabloon (eenvoudigste en snelste methode)

Op de Everest Forms-sjabloonpagina ziet u meer dan 10 sjablonen . De helft daarvan is beschikbaar voor de gratis versie. 

Het eerste sjabloon dat u ziet, is het sjabloon Eenvoudig contactformulier. Dit is een eenvoudige maar geweldige sjabloon om aan de slag te gaan. Laten we deze gebruiken.

Beweeg uw muis over de sjabloon en u ziet twee opties. Gebruik de optie ‘ Preview ‘ aan de rechterkant om te zien hoe dit formulier eruit komt te zien . Als u dit sjabloon wilt gaan gebruiken, klikt u aan de linkerkant op de knop ‘Aan de slag ‘.

Voorbeeld van sjabloon voor Everest Forms

Nadat u op de knop ‘Aan de slag ‘ hebt geklikt, wordt u gevraagd een naam op te geven voor uw contactformulier. Schrijf een naam voor uw contactformulier en klik op Doorgaan .

Contactformulier Naambalk

Vervolgens ziet u de Everest Forms-editorpagina. 

Everest Forms Editor-pagina

Aan uw rechterhand ziet u dat de verplichte velden voor een eenvoudig contactformulier al zijn ingevuld. 

En velden die nodig zijn voor een eenvoudig contactformulier worden toegevoegd. Dit betekent dat het een kant-en-klaar contactformulier is. U kunt het formulier dus eenvoudig opslaan door op de knop ‘ Opslaan ‘ in de rechterbovenhoek te klikken. 

Contactformulier opslaan

Nu heeft uw contactformulier met succes zijn plaats in de database gereserveerd. Maar het staat nog steeds alleen in de database en gebruikers kunnen het niet zien. Dus laten we het publiceren.

Maar daarvoor moet u de instellingen configureren. We zullen laten zien hoe u dit moet doen in stap 3 en 4. Laten we nu eens kijken hoe


Stap-3: Uw contactformulierinstellingen configureren

Er zijn veel verbazingwekkende dingen over een WordPress-contactformulier. Een daarvan is dat u er de volledige controle over kunt nemen. Dit betekent dat u kunt aanpassen naar welke e-mail het contactformulier wordt verzonden, welk bericht wordt weergegeven wanneer het formulier wordt verzonden of uitgeschakeld, enz.

Om uw contactformulier in WordPress te configureren, klikt u eenvoudig op het tabblad ‘ Instellingen’ bovenaan de pagina. 

Everest Forms-instellingen tabblad

U ziet twee secties op het tabblad Instellingen, ‘ Algemeen’ en ‘ E-mail ‘. Onder het gedeelte Algemeen ziet u opties om enkele aanpassingen in uw formulier aan te brengen. En onder het gedeelte ‘ E-mail’ kun je de e-mail beheren waarin je meldingen ontvangt, het antwoord dat je bezoekers krijgen, enz.

i) Algemene instellingen configureren op uw contactformulier

Welnu, op basis van uw specifieke WordPress-site, wilt u misschien wijzigen wat gebruikers zien wanneer het formulier wordt verzonden of uitgeschakeld. 

Om deze aanpassingen in uw contactformulier aan te brengen, klikt u op het tabblad ‘ Instellingen’ van uw Everest Forms ‘editorpagina. Vervolgens ziet u onder het algemene gedeelte verschillende velden die zijn gewijd aan een specifiek kenmerk van uw pagina. 

Om de naam van uw pagina te wijzigen, typt u een nieuwe naam in het veld ‘ Formuliernaam ‘. Het wijzigen van de formulierbeschrijving is ook hetzelfde proces. 

Er zijn velden voor het verzenden van berichten en ook voor uitgeschakelde berichten. U kunt deze aanpassen aan de behoeften van uw website. 

Wijzig de algemene instellingen van het contactformulier

U kunt ook kiezen naar welke pagina de gebruikers worden doorgestuurd nadat ze het contactformulier hebben verzonden. Kies gewoon de pagina die u wilt in de Omleiding naar het vervolgkeuzeveld.

Omleiden naar optie in Everest Forms

Dat is niet alles. U kunt zelfs wijzigen hoe de tekst van de knop S ubmit eruitziet wanneer gebruikers het formulier invullen en het wordt verwerkt voor verzending. 

Dien knopattribuut in in Everest Forms

ii) E-mailinstellingen configureren op uw contactformulier 

Als u de enige bent die uw website beheert, ontvangt u e-mails over alle ingediende contactformulieren in de e-mailinbox van de beheerder. 

Maar wanneer uw website groter wordt en meer mensen nodig heeft, kunt u verschillende rollen aan verschillende mensen toewijzen. 

Sommige andere mensen kunnen contactformulieren behandelen terwijl ze nieuwe rollen toewijzen. Maar de contactformulieren komen nog steeds naar uw e-mail. Gelukkig hebben we een manier om dat te veranderen.

Ga naar Instellingen >> E-mail op de editorpagina van Everest Forms. Daar ziet u verschillende opties met betrekking tot e-mails over contactformulieren. 

E-mailinstellingen in Everest Forms

Als u geen e-mail over de contactformulieren wilt ontvangen, schakelt u de knop E-mail uit. Maar om altijd en overal in contact te blijven met gebruikers, kunt u deze het beste aan laten. 

Schakel E-mailmelding in Everest Forms in

Onder de ‘ E-mail ‘ instellingen zie je verschillende opties. De naam van de e-mailmelding, de e-mail waarin het formulier is verzonden, de naam van de website, enz.

Laten we het een voor een bespreken om het duidelijk te houden.

a) E-mailinstellingen voor meldingen van beheerders

Het veld bovenaan is voor de naam van de melding. Standaard is deze ingesteld op Beheerdersmelding.

Daaronder staat het veld Aan adres . Voer in dit veld het e-mailadres in waarnaar de e-mailmelding dat een formulier is ingediend, moet worden verzonden. U kunt hier een e-mailadres toevoegen. Als u meerdere e-mails wilt toevoegen, moeten ze worden gescheiden door een komma (,).

In de Van Name veld, typt u de naam van uw website of het contactformulier. Deze naam wordt in uw e-mail weergegeven, zodat u weet waar de e-mailmelding vandaan komt. 

b) E-mail voor het beantwoorden van gebruikers

De onderstaande velden zijn voor de e-mail die u naar uw gebruiker wilt sturen. Deze zijn erg handig om het vertrouwen van uw gebruikers te behouden. Zodra ze een formulier hebben ingediend, ontvangen ze deze e-mail om hen te laten weten dat u hun vraag op prijs stelt.

In het veld Van-adres kunt u uw e-mailadres invoeren. Dit is het e-mailadres waarmee u uw gebruikers het antwoord wilt sturen. 

Het veld Antwoord aan bevat ook een e-mailadres. Dit e-mailadres dat hier wordt gebruikt, moet het e-mailadres van de gebruiker zijn, aangezien dit het e-mailadres is waar uw antwoord naartoe gaat. U kunt de slimme tag rechts van uw veld gebruiken om het e-mailadres van uw gebruiker toe te voegen vanuit het contactformulier zelf.

Antwoord op attributen in Everest-formulieren

Het veld E-mailonderwerp is voor het onderwerp van uw e-mail. En het veld daaronder, het veld E-mailbericht , is voor u om de context te schrijven van de e-mail die u naar de gebruiker gaat verzenden.

Met deze configuratie-opties is uw contactformulier zojuist overzichtelijker en betrouwbaarder gemaakt.

Breng de nodige wijzigingen aan en klik vervolgens bovenaan op de knop ‘ Opslaan ‘ om de wijzigingen op te slaan. Nu is uw contactformulier helemaal klaar en klaar voor gebruik!

Om het formulier op uw site weer te geven, moet u een contactpagina met het formulier instellen. In de onderstaande stappen laten we u zien hoe u dit doet.


Stap-4: Publicatie van uw contactformulier

Ik wed dat je stervende bent om je WordPress-contactformulier in actie te zien. Tijdens het maken van uw contactformulier kunt u met de knop ‘ Voorbeeld’ in de rechterbovenhoek een voorbeeld van uw contactformulier bekijken.

Om uw contactformulier op uw website te krijgen is heel eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw formulier aan een pagina toevoegen, gewoonlijk de ‘Contact’-pagina. 

Sta ons toe om een ​​eenvoudig stapsgewijs proces in te voeren. 

Een contactpagina maken in WordPress

Er zijn twee opties voor dit punt. U kunt ofwel een nieuwe pagina maken, geheel gewijd aan uw contactformulier. Of u kunt uw contactformulier ergens op een bestaande pagina plaatsen. 

Het contactformulier moet opvallen en direct beschikbaar zijn. Het is dus beter om er een nieuwe pagina aan te wijden, vind je niet?

Laten we een ‘ Contact’ -pagina maken voor ons contactformulier.

Ga eerst naar uw WordPress-dashboard.

Ga naar de optie Nieuwe toevoegen in de optie Pagina’s van uw dashboard. 

Voeg een nieuwe pagina toe in WordPress

Daarna zie je het WordPress-pagina-editorscherm. De pagina-editor is een blokgebaseerde editor waar u elk inhoudselement als een blok kunt toevoegen.

WordPress Block Editor

Geef uw pagina allereerst een titel, zoiets als “Contact”.

Laten we het blok onder de titel gebruiken om onze bezoekers te vertellen over het doel van ons contactformulier. Het zal zoiets zijn als: “Geef ons uw waardevolle feedback.” of: “Wil je contact met ons opnemen? Doe dit met dit contactformulier. ” Dit zijn slechts voorbeelden, we weten dat u iets beters kunt bedenken.

Uw contactformulier toevoegen aan de contactpagina

Druk op Enter op je toetsenbord. Hierdoor wordt automatisch een nieuw alineablok voor u aangemaakt.

Om het blok van alinea naar iets anders te veranderen, klikt u op het plusteken ( + ) aan de rechterkant van het blok waarin u zich bevindt.

Voeg een ander blok toe

Daarna zullen verschillende blokken naar beneden vallen. Er zijn opties om een ​​alinea, koptekstlijst, afbeelding, enz. Toe te voegen. Kies Everest Forms uit de lijst met blokken in de vervolgkeuzelijst.

Als u het niet kunt vinden, zoek het dan in het zoekvak. 

Everest Forms Block

Wanneer u op Everest Forms klikt, wordt het Everest Forms-blok weergegeven. In het Everest Forms-blok ziet u een optie om te kiezen welk formulier u aan uw pagina wilt toevoegen. Kies het contactformulier dat u eerder heeft aangemaakt. 

Kies een Everest-formulier

Je hebt het formulier succesvol aan je pagina toegevoegd. Als u klaar bent, publiceert u de pagina. Klik op de knop Publiceren in de rechterbovenhoek. 

Publiceer de pagina met het contactformulier

Uw contactformulier is nu toegevoegd aan uw site. U zult spoedig van uw gebruikers horen. Door uw inspanningen is het gemakkelijker om contact te houden met uw gebruikers. Gefeliciteerd.


Stap 5: Uw contactpagina toevoegen aan een menu

Zelfs na het publiceren van de contactpagina, is het mogelijk dat u de paginakoppeling nog steeds niet ziet op de startpagina van uw website. Om dat op te lossen, moet u uw ‘ Contact ‘ paginalink op een zichtbare plaats zoals een menu plaatsen. Hier is hoe dat te doen. 

Ga vanuit je dashboard naar ‘ Uiterlijk >> Menu’s ‘. Selecteer het menu voor uw contactformulier. 

Een menu selecteren in WordPress

Opmerking: als u nog geen menu heeft, kunt u er een maken door simpelweg de naam te typen, een locatie te kiezen en op de knop ‘ Menu maken ‘ te klikken. 

Maak een nieuw menu in WordPress

Klik in het ‘ Pagina’s’ -paneel van het menu-editorvenster op’ Alles weergeven ‘. Hiermee worden al uw pagina’s weergegeven. 

Controleer de pagina met uw contactformulier en klik op ‘ Toevoegen aan menu ‘. 

Voeg een pagina toe aan het menu

Klik op ‘Menu opslaan’ om eindelijk uw contactformulier aan uw menu toe te voegen. 

Sla het WordPress-menu op

Dit zijn misschien maar een paar wijzigingen in uw dashboard. Maar voor uw bezoekers is het een sterk verbeterde manier om u te bereiken. Het toevoegen van een contactformulier aan uw menu resulteert in een rijkere gebruikerservaring.


Een contactformulier creëren vanuit het niets (alternatieve methode)

Als u zeker bent van de velden die u aan uw contactformulier gaat toevoegen, kunt u ook helemaal opnieuw beginnen. U zult meer werk moeten verzetten, maar hierdoor heeft u volledige controle over uw formulier.

Om helemaal opnieuw te beginnen met een contactformulier, klikt u op ‘Start From Scratch ‘ op de Everest Forms ‘Add New’ pagina. 

Opmerking: je hebt altijd toegang tot de Everest Forms-sjablonen door naar Everest Forms >> Add New te gaan in je WordPress-dashboardmenu.

Start een contactformulier vanuit Scratch

Daarna wordt u gevraagd een naam op te geven voor uw contactformulier. Kies een naam en klik op doorgaan.

U wordt dan doorgestuurd naar de Everest Forms-editorpagina. 

 Voordat we beginnen met het bouwen van uw contactformulier, hebben we waarschijnlijk een snelle blik nodig op de bouwerpagina van Everest Forms.

Aan uw linkerkant ziet u een sectie gewijd aan het toevoegen en bewerken van velden. Er zijn twee tabbladen: Velden toevoegen en Veldopties . 

Het tabblad Velden toevoegen bevat velden die aan uw contactformulier moeten worden toegevoegd. Terwijl het tabblad Veldopties opties heeft om uw veld aan te passen.

Aan uw rechterhand ziet u het editorgedeelte. Dit is waar uw velden worden toegevoegd. WordPress vertaalt wat u hier toevoegt naar uw contactformulier. 

i) Voeg velden en rijen toe aan uw contactformulier

Om een ​​veld aan uw contactformulier toe te voegen, sleept u het veld eenvoudig van links naar rechts. U kunt verschillende soorten velden aan uw formulieren toevoegen. Bijvoorbeeld: voornaam, achternaam, vervolgkeuzelijst, selectievakje, radio, URL, enz.

Voeg velden toe in Everest Forms

Als u meer rijen nodig heeft, hoeft u alleen maar op de knop Rij toevoegen te klikken. 

Voeg een nieuwe rij toe in Everest Forms

Als u een rij toevoegt, krijgt u standaard een rij met twee kolommen. Maar soms wilt u misschien een rij met een enkele kolom die slechts één veld ondersteunt. Dit kan worden bereikt met eenvoudige stappen. 

Beweeg uw muis over de rij die u wilt wijzigen. U ziet twee knoppen in de rechterbovenhoek. De knop aan de rechterkant ziet eruit als een pen. Klik erop. Dit toont u twee soorten rijen, enkele kolom en dubbele kolom. Klik op het type rij dat u nodig heeft. 

Rijtypen in Everest-vormen

Nu u dit weet, kunt u zoveel velden en rijen invoegen als uw contactformulier nodig heeft.  

ii) Uw contactformulierveld bewerken

De Everest Forms-plug-in geeft u standaard de veldnaam zoals Voornaam en Achternaam. Maar soms komen de veldnaam en andere attributen mogelijk niet overeen met het contactformulier dat u probeert te maken. Niets om je zorgen over te maken, Everest Forms-plug-ins zullen dat als een professional aan.

Om verschillende attributen van uw veld te bewerken, klikt u erop. Aan uw linkerhand verandert het tabblad in Veldopties . 

Veldopties in Everest Forms

Op het tabblad Veldopties ziet u verschillende attributen die aan het veld zijn toegewezen, zoals het label, meta-key, beschrijving, enz.

Basis veldopties

Het labelattribuut wordt gebruikt om een ​​naam aan uw veld toe te wijzen. Bijvoorbeeld: voornaam, achternaam, enz.

De Meta Key is een unieke naam voor uw veld zodat de database het kan herkennen. Everest Forms-plug-in geeft uw veld standaard een metasleutel. Dus er is één ding waar u zich zorgen over moet maken.

Het kenmerk beschrijving wordt gebruikt om uw veld te beschrijven. Het wordt onder het veld weergegeven. Gebruikers weten dus wat ze in het veld moeten invoeren.

Contactformulier Beschrijving

Onder het beschrijvingskenmerk ziet u een selectievakje met de naam “Vereist”. Als u dit vakje aanvinkt, wordt uw veld verplicht. Daarom kunnen gebruikers het contactformulier niet verzenden als dit veld leeg wordt gelaten.  

Er verschijnt een klein sterretje rechts van uw veld wanneer u het vakje “vereist” aanvinkt. Onder het selectievakje ziet u de optie Verplicht veldbericht. De tekst die u hier typt, wordt weergegeven wanneer de gebruiker een formulier probeert te verzenden zonder dit veld in te vullen.

Maak een veld verplicht in Everest Forms

Dit waren de basisveldopties om de velden van uw WordPress-contactformulier aan te passen.

Als u uw plan upgradet, kunt u toegang krijgen tot geavanceerde aanpassingsopties zoals opties voor stijlaanpassers, de mogelijkheid om andere tools aan uw formulier te koppelen, enz.

Geavanceerde veldopties

Sommige geavanceerde veldopties zoals tijdelijke aanduiding voor tekst en CSS-klassen zijn ook beschikbaar in de gratis versie van Everest Forms. 

Placeholder tekst

Een tijdelijke aanduiding voor tekst is als een standaardinvoer in uw veld. Het bezet tijdelijk het veld totdat gebruikers hun tekst invoeren. Een tijdelijke aanduiding voor tekst is erg handig om de gebruikers te vertellen in welke stijl ze inhoud in de velden moeten invoeren. 

Onder de optie Plaatsaanduidingstekst is er nog een optie om het label te verbergen. Als u dit eenvoudigweg aanvinkt, wordt het label van uw veld verborgen. 

Tijdelijke aanduiding voor tekst in Everest Forms

Een andere geavanceerde optie zijn de CSS-klassen. Als u een beetje HTML en CSS kent, kunt u ook het uiterlijk en het gedrag van uw vakgebied veranderen. Maar zoals afgesproken, geen codering. Bovendien ziet de vorm er op zichzelf ook geweldig uit.

Dat ging over het toevoegen en bewerken van velden op uw contactformulier. Het volgende dat u moet doen, is uw contactformulier opslaan. Om dat te doen, klikt u eenvoudig op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek van uw Everest Forms-editorpagina. 

Contactformulier opslaan

Nu heeft uw contactformulier veilig zijn plaats in uw database gekregen. Vervolgens komt het publiceren van het contactformulier. Vanaf hier moet u dezelfde stappen volgen als hierboven uitgelegd in stap 3, 4 en 5.


Uw WordPress-contactformulier verder nemen

Dit waren de basisprincipes van het toevoegen van een contactformulier aan uw WordPress-website. Maar het ontvangen van vragen is niet het enige waarvoor het contactformulier is gebouwd. Er zijn veel dingen waarmee het contactformulier kan werken om de gebruikerservaring van uw site te verbeteren en het u gemakkelijker te maken.

De Everest Forms- plug-in heeft bijvoorbeeld talloze krachtige add-ons . De add-ons bieden een breed scala aan functies, waaronder het toevoegen van stijl aan uw formulier, het vergroten van uw siteverkeer, het verbeteren van de interactie, enz.

Met de add-on Style Customizer kunt u bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengen in het ontwerp van het formulier, zonder codering. Ja, geen HTML, geen CSS, niets. Bovendien zijn er add-ons om populaire e-mailmarketingdiensten zoals Mailchimp, ConvertKit, MailerLite, enz.

Everest Forms-add-ons

Het punt is dat contactformulieren niet langer beperkt zijn tot eenvoudige vakken waarin gebruikers om vragen worden gesteld. Ze zijn uitgegroeid tot veel meer. U kunt donaties verzamelen, e-mailmeldingen ontvangen en direct reageren op uw gebruikers om hun vertrouwen te behouden. We kunnen doorgaan.


Dingen inpakken

In één oogopslag zijn contactformulieren een uitstekende manier om vragen van gebruikers te ontvangen en contact met hen te houden. Maar daar gaat het niet alleen om. Contactformulieren zijn een noodzakelijk onderdeel van websites geworden om het vertrouwen van gebruikers te winnen en te behouden.

Met externe functies zoals add-ons kunnen contactformulieren veel meer doen, zoals een donatie ontvangen, spammails filteren, verbinding maken met webapplicaties, enz. Het hebben van een contactformulier op uw website is dus erg belangrijk.

En het maken en toevoegen van een contactformulier aan uw WordPress-website is ook niet moeilijk. Met regelmatig bijgewerkte plug-ins zoals Everest Forms , Gravity Forms , enz., Is het nog eenvoudiger geworden. 

Naast het contactformulier heeft u goede beveiliging, SEO, snelheid en back-upplug-ins op uw site nodig. Als je op zoek bent naar suggesties, bekijk dan onze zorgvuldig geselecteerde lijst met de beste en onmisbare WordPress-plug-ins .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *