Nofollow-links toevoegen in WordPress - DeLaatbusiness

Nofollow-links toevoegen in WordPress

9 min


94
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraag je je af hoe je nofollow-links kunt toevoegen in WordPress?

Misschien heb je wel eens gehoord van nofollow-links, maar weet je niet zeker wat ze zijn of waarom je ze zou moeten gebruiken.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig nofollow-links toevoegt in WordPress. We zullen ook bespreken wat nofollow-links zijn en waarom ze ertoe doen.

Nofollow-links toevoegen in WordPress

Hier is een kort overzicht van wat we in dit artikel zullen behandelen. Klik gewoon op deze snelle links om direct naar verschillende secties te gaan.

Een nofollow-link is een type link dat zoekmachines vertelt om geen enkele linkautoriteit van uw pagina door te geven aan de andere website waarnaar u linkt. U kunt van elke link een nofollow-link maken door het linkattribuut rel = ”nofollow” toe te voegen.

Links of backlinks zijn een belangrijke rankingfactor bij zoekmachines.

Wanneer u naar een externe website linkt, beschouwen zoekmachines dat als een ranking-signaal, en zullen ze een klein deel van uw autoriteit (link juice) doorgeven aan de andere website.

Sommige SEO-experts zijn van mening dat het nofollow maken van externe links je eigen website kan helpen om hoger te scoren. Dit is echter niet bewezen.

Opmerking: eerder dit jaar kondigde Google aan dat hun zoekalgoritme nu nofollow gebruikt als een hint in plaats van een richtlijn voor crawl- en indexeringsdoeleinden.

Hoe controleer ik of een link Nofollow is?

Alle nofollow-links bevatten het rel="nofollow"HTML-attribuut.

Hier is de HTML-code voor een voorbeeld van een nofollow-link:

1<a href="https://example.com" rel="nofollow">Google</a>

Om te controleren of het nofollow-attribuut is toegevoegd aan een link op een website, moet je je muis naar die link brengen, er met de rechtermuisknop op klikken en vervolgens Inspecteren in je browser selecteren.

Controleer het nofollow-kenmerk in de link

Uw browservenster wordt nu opgesplitst in twee delen.

In het Inspect-paneel kun je de HTML-broncode van de link zien, samen met het nofollow-attribuut.

Als alternatief kunt u een Chrome-extensie gebruiken, zoals Strike Out Nofollow Links . Hierdoor kun je direct zien welke links het nofollow-attribuut hebben.

Als algemene SEO-best practice moet u nofollow toevoegen aan alle externe websites die u niet vertrouwt.

Het is volkomen acceptabel en wordt eigenlijk aanbevolen om te linken naar websites van autoriteiten zoals Wikipedia, WPBeginner, New York Times, enz. Zonder het nofollow-attribuut. Door naar autoriteitssites te linken, wordt uw eigen website geloofwaardiger.

We raden u echter aan om links naar minder geloofwaardige websites niet te volgen.

Hier zijn enkele gevallen waarin u altijd nofollow-attributen aan de links moet toevoegen:

1. Aangesloten en gesponsorde links

Veel bloggers verdienen online geld met affiliate marketing.

Gelieerde links zijn volglinks voor producten en diensten die u aanbeveelt. U krijgt een verwijzingscommissie als iemand iets koopt nadat hij uw link heeft doorlopen.

Je moet altijd het nofollow-attribuut toevoegen aan partnerlinks. Dit is van toepassing ongeacht of u een directe affiliate-link gebruikt of deze camoufleert met Pretty Links .

Een andere populaire manier waarop bloggers geld verdienen, is door gesponsorde links toe te voegen. Je moet altijd gesponsorde links nofollow. Anders kunnen zoekmachines beschouwen dat uw site links verkoopt of spamt. Dit kan u bestraffen in de resultaten van zoekmachines.

Tip: In 2019 introduceerde Google enkele extra linkattributen. U kunt desgewenst gebruik maken van in sponsoredplaats van nofollowvoor aangesloten en gesponsorde links. Voor onze doeleinden heeft het hetzelfde effect.

2. Externe links

Soms kunt u als referentie naar externe bronnen verwijzen. Aangezien u geen controle heeft over de inhoud op die websites, kunt u overwegen om nofollow toe te voegen.

In eenvoudige bewoordingen vertel je de zoekmachines dat je naar een bron linkt, maar het is niet iets waar je voor kunt instaan.

Opmerking: u hoeft geen nofollow-links naar websites van autoriteiten te volgen.

3. Zijbalklinks

Sommige bloggers voegen een lijst met externe of gelieerde links toe aan de zijbalk van hun WordPress-blog . Deze externe links kunnen afkomstig zijn van autoriteitssites of websites die ze vertrouwen.

Het probleem is dat elke keer dat er een nieuwe pagina op uw site wordt gemaakt, u ook een nieuwe backlink voor die websites maakt vanuit uw zijbalk op die pagina.

Het is belangrijk om deze links nofollow te maken. Op die manier geeft u niet het SEO-sap van elke pagina door aan bepaalde links.

De eenvoudigste manier om nofollow-links aan uw site toe te voegen, is door de All in One SEO (AIOSEO) plug-in voor WordPress te gebruiken. Hiermee kunt u het nofollow-attribuut toevoegen zonder enige HTML-code te hoeven bewerken.

U kunt de gratis of premium-versie van de AIOSEO-plug-in gebruiken.

Installeer en activeer eerst de All in One SEO-plug-in . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Opmerking: hier is de link naar de gratis AIOSEO-versie .

Maak na activering een nieuwe pagina of post en voeg de ankertekst voor uw link toe. Selecteer vervolgens de ankertekst en klik op het koppelingspictogram.

Tekst markeren en op het koppelingspictogram in de blokeditor klikken

Hierdoor wordt een venster voor uw link geopend, met verschillende opties die u kunt in- of uitschakelen. We raden aan om zowel de optie ‘Open in een nieuw tabblad’ als de optie ‘Nofollow’ aan link toevoegen ‘in te schakelen.

De nofollow-attribuutoptie toegevoegd door All-in-One SEO

Tip: veel bloggers selecteren het aankruisvak ‘Open link in een nieuw tabblad’ wanneer ze een externe link toevoegen. Dit is een geweldige manier om de betrokkenheid te verbeteren en te voorkomen dat uw bezoekers uw website verlaten.

Als u klaar bent, klikt u gewoon op de  pijlknop of drukt u op Enter op uw toetsenbord. Dit voegt onmiddellijk de nofollow-link toe aan uw pagina of bericht.

All in One SEO gebruiken om een ​​Nofollow-link toe te voegen in de klassieke editor

Hoewel we aanbevelen om de blokeditor te gebruiken, geven sommige gebruikers er nog steeds de voorkeur aan om de klassieke editor te gebruikenvoor het schrijven van berichten en het maken van pagina’s.

Met AIOSEO kun je eenvoudig nofollow-links toevoegen in de klassieke editor. Open gewoon het bericht of de pagina die u wilt bewerken.

Voeg vervolgens wat ankertekst toe voor uw link, markeer deze en klik op de linkknop. Voer vervolgens uw link in.

Een link toevoegen in de klassieke editor met behulp van de linkknop

Klik nu op het tandwielpictogram om de instellingen voor de link te openen. Vink daarna het vakje aan voor Add rel = ”nofollow” om te linken. U kunt uw link ook zo instellen dat deze op een nieuw tabblad wordt geopend. Als u klaar bent, klikt u op de knop Link toevoegen.

De nofollow-optie toegevoegd door All-in-One SEO, in de klassieke editor

Uw nofollow-link wordt dan toegevoegd aan uw WordPress-bericht.

Als u de AIOSEO-plug-in niet wilt gebruiken, moet u handmatig nofollow-links toevoegen in de WordPress- blokeditor .

Laten we eens kijken naar het stapsgewijze proces voor het toevoegen van nofollow-links in WordPress- berichten of -pagina’s met de blokeditor.

Ga eerst naar Berichten » Nieuwe toevoegen om een ​​nieuwe pagina te maken.

Selecteer zoals eerder de ankertekst voor uw link en klik op het linkpictogram. Ga je gang en voer je link in. Als u wilt dat de link op een nieuw tabblad wordt geopend, schakelt u die optie gewoon in.

De tekst voor de link invoeren en (optioneel) instellen dat deze in een nieuw tabblad wordt geopend

Als u klaar bent, klikt u gewoon op de  pijlknop of drukt u op Enter op uw toetsenbord om de link toe te voegen.

Om het nofollow-attribuut aan uw link toe te voegen, moet u het blok met uw link selecteren en vervolgens op het pictogram met de drie verticale stippen in de bovenste balk klikken.

Het openen van de vervolgkeuzelijst 'Meer opties' voor uw blok

Hierdoor wordt een vervolgkeuzemenu geopend waarin u op de optie Bewerken als HTML moet klikken .

De optie selecteren om uw blok als HTML te bewerken

U ziet nu de HTML-code van uw link. Ga je gang en voeg het rel="nofollow"attribuut toe aan het linkelement.

Als u het rel="noopener noreferrer"attribuut in de HTML-code ziet, voegt u het gewoon toe nofollowtussen de aanhalingstekens.

Het nofollow-attribuut toevoegen aan de link in uw HTML-code

Als u klaar bent, klikt u opnieuw op het pictogram met de drie stippen en selecteert u ‘Visueel bewerken’ om terug te gaan naar het standaard visuele formaat.

Schakel terug naar het visueel bewerken van uw blok

Dit converteert je normale link naar een nofollow-link. U kunt hetzelfde proces volgen voor het toevoegen van het nofollow-attribuut aan alle andere externe links.

Hoewel AIOSEO de gemakkelijkste manier is om nofollow-links toe te voegen, kunt u links ook handmatig toevoegen als u de klassieke editor gebruikt.

Ga eerst naar Pagina’s »Nieuwe toevoegen om een ​​nieuwe pagina te maken. Voeg wat ankertekst toe voor uw link, markeer deze en klik op de linkknop. Voer vervolgens uw link in.

Een link toevoegen in de klassieke editor met behulp van de linkknop

Als u uw link zo wilt instellen dat deze in een nieuw tabblad wordt geopend, klikt u op het tandwielpictogram en klikt u op het selectievakje ‘Link openen in een nieuw tabblad’. Klik vervolgens op de knop Link toevoegen.

Een link instellen in de klassieke editor om te openen in een nieuw tabblad

Klik nu op het tabblad Tekst van de klassieke editor. U hoeft alleen maar toe te voegen rel="nofollow"aan de link hier. Als het rel="noopener"al aanwezig is, voeg dan gewoon toe nofollow.

Het toevoegen van het nofollow-attribuut in de klassieke editor

Je hebt al geleerd hoe je individuele nofollow-links handmatig kunt toevoegen in de Gutenberg-editor. Die methode is echter het beste als u alleen van plan bent om een ​​paar nofollow-links toe te voegen.

Als je veel externe en gelieerde links in je bericht hebt, moet je overschakelen naar de code-editor. Hierdoor kun je het nofollow-attribuut sneller toevoegen.

Open code-editor om externe links te bewerken

Klik in het bewerkingsscherm voor berichten of pagina’s op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Dit opent een vervolgkeuzemenu. Selecteer gewoon de optie Code-editor .

Gebruik de code-editorweergave in plaats van de visuele weergave van uw blokken

U ziet nu de HTML-code van uw pagina. Ga je gang en zoek al je externe links, en voeg het nofollow-attribuut toe aan elk van hen.

Als u klaar bent, moet u op de optie Visual Editor klikken om terug te schakelen.

Het toevoegen van een nofollow-attribuut aan uw WordPress-menukoppelingen is uiterst eenvoudig, maar de optie is niet erg zichtbaar. Dit is de reden waarom veel WordPress-gebruikers zich niet eens realiseren dat het er is.

Laten we eens kijken hoe u nofollow-links toevoegt in WordPress- navigatiemenu’s .

Ga eerst naar de pagina Vormgeving » Menu ‘s in uw WordPress-beheerder.

Kies vervolgens het menu waaraan u de externe link wilt toevoegen. Ga je gang en klik op de knop ‘Selecteren’ om het te openen.

Selecteer een navigatiemenu om te bewerken

Daarna moet u op het tabblad ‘Aangepaste links’ klikken om de linktekst en externe link-URL toe te voegen. Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Toevoegen aan menu’ om een ​​nieuw menu-item te maken.

Voeg aangepaste link toe aan het navigatiemenu in WordPress

De externe link verschijnt nu samen met de andere menu-items in de kolom Menustructuur.

Klik vervolgens op de knop ‘Schermopties’ in de rechterbovenhoek van de pagina. U hoeft alleen maar de opties Link Relationship (XFN) en Link Target te selecteren.

Navigatiemenu's voor schermopties

Blader nu terug naar beneden en klik op het pictogram met de pijl omlaag van het nieuwe menu-item om het uit te vouwen.

Voeg nofollow toe aan de optie Link Relationship XFN

Om het nofollow-attribuut toe te voegen, typ je gewoon nofollowin het tekstvak Link Relationship (XFN). U kunt desgewenst ook de optie ‘Link openen in een nieuw tabblad’ aanvinken.

Vergeet niet op de knop ‘Menu opslaan’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Klik op de knop Menu opslaan

Sommige WordPress-gebruikers willen automatisch het nofollow-attribuut toevoegen aan alle externe links op hun site.

De meeste oplossingen die dit bieden, worden gedaan met behulp van JavaScript. Dit is niet nuttig voor Google of voor de SEO van uw site. In plaats daarvan moet u de links handmatig nofollow gebruiken met de bovenstaande methoden.

Sommige bloggers maken zich zorgen over commentaarlinks. Het goede nieuws is dat WordPress standaard het nofollow-attribuut toevoegt aan alle reactielinks.

Als je nog steeds op zoek bent naar een oplossing om automatisch alle externe links niet te volgen, dan kun je de WP External Links- plug-in gebruiken.

Het voegt het nofollow-attribuut toe aan alle externe links in uw berichten, pagina’s, navigatiemenu’s en de zijbalk.

Eerst moet u de plug-in WP External Links installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-invoor meer informatie .

Ga na activering naar de nieuwe pagina Externe links in uw WordPress-dashboard.

De plug-in External Links instellen

Hier moet u de vervolgkeuzelijst ‘Set follow or nofollow’ wijzigen in ‘nofollow’.

Gebruik de plug-in om externe links automatisch te laten nofollow

Hierboven heeft u de mogelijkheid om links in te stellen om te openen in een nieuw tabblad met behulp van de vervolgkeuzelijst ‘Externe links openen’.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken als u klaar bent. Deze plug-in zal nu automatisch alle externe links op uw site omzetten in nofollow-links.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om te leren hoe je nofollow-links toevoegt in WordPress.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format