Hoe u de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout eenvoudig kunt oplossen - DeLaatbusiness

Hoe u de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout eenvoudig kunt oplossen

6 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Onlangs vroeg een van onze lezers wat ze konden doen om het probleem DNS_PROBE-FINISHED_NXDOMAIN op te lossen?

Dit foutbericht verschijnt in Chrome wanneer uw browser geen verbinding kan maken met de website die u heeft aangevraagd. Andere browsers gebruiken verschillende berichten om deze fout weer te geven.

In dit artikel laten we u zien hoe u de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout eenvoudig kunt oplossen en hoe u deze in de toekomst kunt voorkomen.

Wat is de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout?

De DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout is een Google Chrome-foutmelding die verschijnt wanneer de browser de website die u probeert te openen niet kan vinden.

Een voorbeeld van de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout in Google Chrome

Deze foutmelding verschijnt wanneer de DNS (Domain Name System) het IP-adres van die website niet kan vinden of er geen verbinding mee kan maken.

Uw browser gaat er dan van uit dat de domeinnaam van de website niet bestaat. Het NXDOMAIN-gedeelte van de fout staat voor ‘non-existent domain’.

De fout ziet er anders uit in andere browsers. Dit is bijvoorbeeld hoe het eruit ziet in Firefox:

Een voorbeeld van de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout in Firefox

Als je deze fout ziet wanneer je toegang probeert te krijgen tot je eigen WordPress-site , denk je misschien dat er een probleem is met je site.

Het goede nieuws is dat uw site waarschijnlijk goed werkt. Het probleem is dat uw computer er geen verbinding mee kan maken.

Met dat gezegd, laten we eens kijken hoe we deze fout kunnen oplossen en oplossen.

Hoe de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout oplossen?

Er zijn verschillende manieren om de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout te herstellen. Het is echter belangrijk om eerst te controleren of het echt om een ​​fout gaat.

Voordat u iets anders doet, moet u controleren of u de domeinnaam correct heeft getypt.

Als u bijvoorbeeld per ongeluk een onjuiste spelling voor een domeinnaam hebt getypt, kan uw browser dat domein mogelijk niet vinden en deze foutmelding geven.

Zelfs als u op een link heeft geklikt, moet u toch controleren of de domeinnaam correct is. Het kan zijn typefout gemaakt door degene die de link heeft gemaakt.

Als u zeker weet dat de domeinnaam correct is, klikt u op de knop ‘Opnieuw laden’ of ‘Opnieuw proberen’.

Klik op de knop om de website opnieuw te laden

Probeer vervolgens de website te openen vanaf een mobiele telefoon (4G-netwerk), zodat u kunt zien of het probleem bij uw apparaat of de wifi-verbinding ligt.

Als de website ook niet op je mobiele telefoon laadt, neem dan onmiddellijk contact op met je WordPress-hostingprovider, want dit betekent dat je website niet beschikbaar is.

Als de website echter prima wordt geladen op uw mobiele telefoon, weet u dat het probleem met uw computer of uw wifi-verbinding te maken heeft.

Laten we dat proberen op te lossen.

Het eerste dat u moet proberen, is uw computer opnieuw opstarten. Als dat niet helpt, zet dan je internetmodem uit en weer aan. Met deze stappen kunnen DNS- en netwerkproblemen automatisch worden opgelost.

Als de fout nog steeds optreedt, moet u mogelijk de volgende methoden proberen. We raden aan om met de eerste te beginnen en deze door te werken.

Wis de cache van uw browser

Ga naar de pagina chrome://settings/clearBrowserDatain uw browser om uw cache in Chrome te wissen . Dit zou u een pop-upvenster moeten geven waarin u uw cache kunt wissen.

Stel eerst het tijdsbereik in op ‘Altijd’ en vink vervolgens het vakje ‘Afbeeldingen en bestanden in cache’ aan. Klik vervolgens op de knop ‘Gegevens wissen’.

In het cachegeheugen opgeslagen afbeeldingen en bestanden in Chrome wissen

Als u Chrome niet gebruikt, bekijk dan ons artikel over het wissen van uw browsercache voor instructies voor alle belangrijke browsers.

Probeer de website nu opnieuw. Als het nog steeds het foutbericht DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN toont, probeer dan gewoon de volgende oplossing.

Schakel experimentele Chrome-functies uit

Als u een van de experimentele functies van Chrome heeft ingeschakeld, kunnen deze de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout veroorzaken.

Om deze uit te schakelen, gaat u naar chrome://flags/in uw browser en klikt u bovenaan op de knop ‘Alles resetten’.

Alle experimenten in Chrome opnieuw instellen

Als de website die u wilt openen nog steeds de fout vertoont, probeer dan de volgende oplossing.

Spoel de DNS-cache van uw computer door

Uw computer slaat vaak de IP-adressen op van websites die u eerder heeft bezocht (caches). Als het IP-adres van de website is gewijzigd, kan dat de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout veroorzaken.

Hier leest u hoe u uw DNS-cache doorspoelt.

Opmerking: deze instructies zijn voor Windows 10. Raadpleeg voor macOS-instructies onze handleiding over het wissen van uw DNS-cache .

Zoek eerst naar de opdrachtprompt-app. Ga je gang en open het.

Tip: Als je niet bent aangemeld als beheerder, gebruik dan de optie ‘Uitvoeren als beheerder’.

De opdrachtprompt-app openen

Typ ipconfig/flushdnsvervolgens en druk op Enter op uw toetsenbord. U zou dan een succesbericht moeten zien.

Typ de opdracht in het opdrachtpromptvenster om de DNS-cache leeg te maken

Probeer nu opnieuw toegang te krijgen tot de website. Als de foutmelding DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN nog steeds verschijnt, probeer dan de volgende oplossing.

Geef uw IP-adres vrij en vernieuw het

De volgende stap is het vernieuwen van het IP-adres van uw computer op internet.

Ga je gang en open de opdrachtprompt-app, zoals getoond in de vorige stap. Voer vervolgens de volgende opdrachten in deze volgorde in. Druk na elk op Enter.

ipconfig /release

ipconfig /flushdns

ipconfig /renew

U zult nogal wat regels met informatie zien na het invoeren van het eerste en derde commando. Dit is normaal.

Het IP-adres van uw computer vernieuwen

Als de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout hierna nog steeds verschijnt, probeer dan de volgende oplossing.

Gebruik de openbare DNS-servers van Google

Uw computer gebruikt standaard de DNS-server van uw internetprovider (ISP). U kunt dit wijzigen om in plaats daarvan de openbare DNS-server van Google te gebruiken.

Open in Windows uw Configuratiescherm en ga naar Netwerk en internet »Netwerkcentrum . Klik vervolgens op de link ‘Adapterinstellingen wijzigen’ aan de linkerkant.

Klik op de koppeling Adapterinstellingen wijzigen

U ziet een lijst met verbindingen. Klik met de rechtermuisknop op uw huidige verbinding en selecteer de optie Eigenschappen.

Klik op de eigenschappen voor uw actieve internetverbinding

Klik vervolgens op Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) en klik vervolgens op de knop Eigenschappen.

De optie Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) selecteren

Daarna moet u op de optie ‘Gebruik de volgende DNS-serveradressen’ klikken en deze DNS-servers invoeren:

Voorkeurs-DNS-server: 8.8.8.8
Alternatieve DNS-server:8.8.4.4

Klik vervolgens op de knop OK om uw wijzigingen op te slaan.

De details gebruiken voor de openbare DNS-servers van Google

Probeer de website opnieuw om te zien of de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout is verholpen. Als dit niet het geval is, probeer dan de laatste methode.

Controleer het ‘hosts’-bestand van uw computer

Het hosts-bestand is een bestand dat uw computer gebruikt om domeinnamen toe te wijzen aan IP-adressen. Als de website onjuist is geregistreerd in dit bestand, kan dat de oorzaak zijn van het probleem DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN.

In Windows kunt u dit bestand vinden via Verkenner. Open eerst de Verkenner en zoek de Windows-map op uw computer. Het bevindt zich normaal gesproken in het station C: \. Mac-gebruikers kunnen het bestand vinden onder / private / etc / hosts / map.

Ga vervolgens naar System32 »stuurprogramma’s» enz . Hier moet u het hosts-bestand zoeken en erop dubbelklikken om het te openen. Gebruik Kladblok als u wordt gevraagd om een ​​app te kiezen.

Het 'hosts'-bestand op uw computer vinden

Controleer nu of het adres van de website in het hosts-bestand staat. Als dit het geval is, verwijdert u het samen met het IP-adres ernaast. Sla het bestand vervolgens op.

De inhoud van het 'hosts'-bestand op uw computer controleren

Nadat u dit heeft gedaan, zou de DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout hopelijk niet langer moeten verschijnen voor die site.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *