13 Cruciale WordPress-onderhoudstaken die regelmatig moeten worden uitgevoerd - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

13 Cruciale WordPress-onderhoudstaken die regelmatig moeten worden uitgevoerd

7 min


134
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft u zich ooit afgevraagd welke belangrijke onderhoudstaken u regelmatig op uw WordPress-site moet uitvoeren?

Routinematige WordPress-onderhoudstaken kosten weinig tijd, maar ze zorgen ervoor dat uw site veilig en veilig is en optimaal presteert.

In dit artikel zullen we de meest cruciale WordPress-onderhoudstaken delen die regelmatig moeten worden uitgevoerd, en hoe u ze allemaal kunt uitvoeren.

Waarom en wanneer WordPress-onderhoudstaken moeten worden uitgevoerd

Uw WordPress-site is een krachtig systeem dat uit verschillende onderdelen bestaat. Dit omvat uw WordPress-hosting , de WordPress-software zelf, plug-ins en thema’s.

Bovendien voeg je je eigen content toe met tekst en afbeeldingen. Samen vormen deze allemaal een website die geliefd is bij uw bezoekers en klanten.

Na het starten van een blog of website voeren veel website-eigenaren geen onderhoudscontroles uit, tenzij er iets kapot gaat.

Als u echter optimale prestaties wilt, moet u regelmatig eenvoudige onderhoudstaken uitvoeren. Deze onderhoudstaken zorgen ervoor dat uw website altijd in topconditie is.

Hoe vaak moet u WordPress-onderhoudstaken uitvoeren?

Als u een drukke website heeft met veel verkeer, moet u deze onderhoudschecklist elke drie maanden doorlopen. Voor kleinere websites met weinig verkeer en inhoud, moet u deze onderhoudstaken elke zes maanden uitvoeren.

Laten we eens kijken naar de essentiële onderhoudstaken van WordPress die u moet uitvoeren en hoe u ze moet uitvoeren. U kunt deze snelle links gebruiken om direct naar elke taak te gaan.

1. Wijzig al uw WordPress-wachtwoorden

Wijzig al uw wachtwoorden regelmatig

Wachtwoorden zijn uw eerste verdediging tegen ongeoorloofde toegang tot uw website. U moet altijd sterke unieke wachtwoorden gebruiken voor al uw online accounts. Deze omvatten uw WordPress-website, FTP-accounts en database.

Maar zelfs als u sterke wachtwoorden gebruikt, kunnen deze worden aangetast zonder dat u het weet.

Daarom raden WordPress-beveiligingsexperts aan om uw WordPress-wachtwoorden regelmatig te wijzigen. Dit omvat wachtwoorden voor uw WordPress-beheergebied , FTP- of SSH-accounts en uw WordPress-databasewachtwoord.

Het probleem met sterke wachtwoorden is dat ze moeilijker te onthouden zijn. Daarom raden we aan om wachtwoordbeheer-apps zoals LastPass te gebruiken om wachtwoorden veilig op te slaan en gemakkelijk in te vullen zonder ze te hoeven typen.

2. Maak een volledige back-up van uw website

Maak handmatige back-up

Back-ups zijn een van de belangrijkste WordPress-plug-ins in uw arsenaal.

Er zijn tal van geweldige WordPress-back- upplug- ins zoals UpdraftPlus of BackupBuddy . Deze kunnen u helpen het back-upproces van WordPress volledig te automatiseren.

Soms stopt uw ​​back-upoplossing echter plotseling met werken zonder dat u het merkt.

Af en toe moet u uw back-upplug-in handmatig uitvoeren om een ​​volledige back-up van uw website te maken. Controleer na het uitvoeren van de back-up of uw back-upbestanden correct zijn opgeslagen op de externe locatie van uw keuze (Dropbox, Google Drive, enz.).

3. Controleer en update alle WordPress-bestanden

Controleer en update alle WordPress-bestanden

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd systeem om updates voor WordPress-kern, plug-ins en thema’s te beheren. Je moet WordPress altijd updaten om de nieuwste versie te gebruiken en al je plug-ins en thema’s up-to-date houden.

Met dat gezegd, zijn er enkele situaties waarin u een update misschien mist. Als de licentie van een premium plug-in of een thema bijvoorbeeld verloopt, controleert deze mogelijk niet op een update.

Ga naar de WordPress Updates- pagina om handmatig op updates te controleren. Bekijk al uw geïnstalleerde plug-ins en thema’s om er zeker van te zijn dat ze de nieuwste versie gebruiken. Als dat niet het geval is, documenteer dan een reden waarom u ervoor kiest om niet bij te werken.

4. Controleer en verwijder spamopmerkingen

Bekijk spamcommentaar

Veel website-eigenaren gebruiken Akismet om reactiespam in WordPress te bestrijden . Het houdt automatisch spam weg van uw wachtrij voor het modereren van reacties .

Soms kan Akismet echter een legitieme opmerking als spam markeren. Af en toe moet u de spamcommentaar snel bekijken om er zeker van te zijn dat er geen echte reacties zijn die ten onrechte als spam zijn gemarkeerd.

Als u klaar bent, kunt u alle spamcommentaar veilig van uw website verwijderen. Als u duizenden spamcommentaar heeft, moet u alle spamcommentaar in WordPress batchgewijs verwijderen .

Het verbetert niet noodzakelijk de prestaties, maar het zorgt ervoor dat u geen echte opmerkingen mist.

5. Test al uw WordPress-formulieren

Test al uw WordPress-formulieren

Plug- ins voor het maken van WordPress-formulieren zoals WPForms maken het supereenvoudig om prachtige formulieren op uw website te maken.

Vanwege een verkeerde configuratie op uw WordPress-hostingserver of uw e-mailserviceprovider, kunnen deze formulieren soms plotseling stoppen met het verzenden van e-mails.

U moet alle formulieren op uw website controleren om er zeker van te zijn dat ze correct werken. 

Als best practice raden we aan om de WP Mail SMTP-plug-in te gebruiken,omdat deze e-mailregistratie heeft en u een waarschuwing krijgt wanneer een e-mail niet kan worden verzonden.

6. Optimaliseer uw WordPress-database

Optimaliseer uw WordPress-database

WordPress slaat de meeste gegevens op in uw WordPress-database . Het bevat al uw inhoud, opmerkingen, gebruikers en instellingen.

In de loop van de tijd kan uw database veel onnodige gegevens verzamelen. Dit vergroot de grootte van uw WordPress-back-ups, wat van invloed kan zijn op het uploaden, downloaden en herstellen van back-ups.

Door uw WordPress-database te optimaliseren, kunt u rommel opruimen, tabellen defragmenteren en de databaseprestaties verbeteren.

7. Voer prestatietests uit

Voer prestatietests uit

Veel gebruikers optimaliseren hun WordPress-prestaties wanneer ze hun website voor het eerst starten en vergeten het vervolgens.

Naarmate de tijd verstrijkt, voegt u nieuwe inhoud toe, installeert u nieuwe plug-ins of verandert u misschien zelfs het thema . Al deze items kunnen de prestaties van uw WordPress-site beïnvloeden.

Snellere websites zijn niet alleen goed voor de gebruikerservaring, ze verbeteren ook uw SEO-ranglijst. Daarom moet u regelmatig een grondige prestatiebeoordeling van uw website uitvoeren.

Beperk de prestaties van uw site niet alleen tot het verbeteren van uw startpagina. Test ook uw meest populaire inhoud en al uw belangrijke pagina’s.

8. Zoek en herstel 404-fouten

Fix 404-fouten

Wanneer een gebruiker een pagina opvraagt ​​die niet op uw website bestaat, laat WordPress hem een 404-foutpagina zien .

404-fouten die optreden omdat een gebruiker een adres verkeerd heeft getypt, zijn normaal en niets om u zorgen over te maken. 404-fouten die optreden omdat een pagina niet langer beschikbaar is, zijn echter frustrerend voor gebruikers en zorgen voor een slechte gebruikerservaring.

Zoek en herstel verbroken koppelingen in WordPress

Naarmate uw website groeit, zult u zich realiseren dat sommige externe websites waarnaar u in uw oudere artikelen heeft gelinkt, niet meer bestaan. Sommigen zijn misschien naar nieuwe locaties verhuisd, terwijl anderen misschien gewoon verdwijnen.

Het probleem met verbroken links is niet alleen beperkt tot externe links. U kunt per ongeluk kapotte afbeeldingen, slecht opgemaakte links toevoegen of uw eigen links verkeerd spellen. Dit kan frustrerend zijn voor uw bezoekers en schaadt de gebruikersbetrokkenheid van uw site .

U moet uw website controleren op verbroken koppelingen als onderdeel van uw WordPress-onderhoudsroutine. 

10. Voer een grondige inhouds- en SEO-audit uit

SEO-audit

Het volgende dat u in uw reguliere onderhoudstaken moet opnemen, is een grondige diepgaande evaluatie van uw inhoud. Hier komen de gegevens van Google Search Console en Google Analytics binnen.

Google Analytics laat je zien waar je bezoekers vandaan komen en wat ze op je website doen. Met deze gegevens kunt u inhoud op uw website ontdekken waar u veel verkeer heeft, maar uw conversieratio laag is.

De pagina Zoekprestaties van Google Search Console kan u helpen bij het vinden van zoekwoorden waar uw site in de resultaten wordt weergegeven. U kunt het sorteren om u trefwoorden te laten zien waar uw site gemakkelijk hoger kan scoren door die artikelen bij te werken.

Het tabblad Query's in Google Search Console

Als u All in One SEO gebruikt , kunt u een bepaald trefwoord instellen als uw belangrijkste sleutelzin. All in One SEO geeft je een True SEO-score plus specifieke optimalisatietips.

De Focus Keyphrase-score in All in One SEO

Zelfs met een uitstekende SEO-score kunt u uw inhoud nog verder verbeteren. Probeer nieuwe informatie toe te voegen, afbeeldingen toe te voegen en ernaar te linken vanaf andere pagina’s op uw website.

Pro-tip: u kunt een tool als SEMRush gebruiken om automatische website-audits uit te voeren. Dit is wat we gebruiken op WPBeginner.

11. Optimaliseer afbeeldingen op uw WordPress-site

Optimaliseer afbeeldingen en mediabibliotheek

Het laden van afbeeldingen duurt langer dan tekst. Dit betekent dat ze de laadsnelheid van uw pagina verminderen. U zult enkele te grote afbeeldingen ontdekken tijdens de prestatiecontrole van uw site.

U zult echter waarschijnlijk die in uw minder populaire artikelen missen. Als u een WordPress-site met meerdere auteurs beheert , zijn sommige van uw auteurs misschien niet zo voorzichtig met afbeeldingsformaten als u.

Door uw afbeeldingen en mediabibliotheek te bekijken, kunt u het probleem onder controle houden. U kunt deze controle uitvoeren om afbeeldingen te vinden die kunnen worden verkleind of afbeeldingen die gewoon te groot zijn.

12. Bekijk de WordPress-beveiligingslogboeken

WordPress-beveiligingsbeoordeling

Sommige WordPress-gebruikers realiseren zich niet dat hun site wordt aangevallen totdat deze wordt vertraagd of hun zoekrangschikking daalt.

We hebben al enkele veiligheidsmaatregelen genoemd, zoals het wijzigen van wachtwoorden en het maken van handmatige back-ups als proactieve maatregelen. U moet ook de toegangs- en foutenlogboeken van uw site bekijken om te zien of er ongebruikelijke activiteit op uw site plaatsvindt.

Een andere goede optie is om een plug-in voor beveiligingscontrole aan uw site toe te voegen .

We raden ook aan om Sucuri te gebruiken . Het is een website-beveiligingsbedrijf dat een website-firewall aanbiedt om uw website te beschermen tegen veelvoorkomende bedreigingen.

13. Problemen met onderhoudstaken oplossen

Problemen oplossen die worden veroorzaakt door onderhoudstaken zelf

De meeste onderhoudstaken voor WordPress-websites zijn vrij ongevaarlijk en hebben geen invloed op de normale werking van uw website. Sommigen kunnen uw site echter vertragen, zoals het controleren op verbroken links of het uitvoeren van een plug-in voor het optimaliseren van afbeeldingen .

Als u een testsite beheert , kunt u uw onderhoudstaken op uw testsite uitvoeren en deze vervolgens live pushen.

De meeste WordPress-gebruikers hebben echter geen testsite. In dat geval moet u een tijdelijk trage site en enkele onverwachte fouten verwachten.

Een manier om hiermee om te gaan, is door uw WordPress-site in onderhoudsmodus te zetten . U kunt deze taken ook uitvoeren tijdens uw uren met weinig verkeer.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren van cruciale WordPress-onderhoudstaken die je regelmatig op je website kunt uitvoeren. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *