Een e-maillijst maken in WordPress - E-mailmarketing 101 - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Een e-maillijst maken in WordPress – E-mailmarketing 101

8 min


113

Wil je een e-maillijst maken in WordPress?

E-mailmarketing is de beste manier om in contact te blijven met uw lezers. En het is veel effectiever om uw publiek te bereiken dan alleen sociale media.

In deze e-mailmarketinggids voor beginners laten we u zien hoe u eenvoudig een e-maillijst kunt maken in WordPress.

Wat is een e-maillijst?

Een e-maillijst is een groep mensen die hebben verzocht om regelmatige e-mailupdates van u. Meestal komen mensen op uw e-maillijst door hun informatie in een opt-in-formulier op uw site toe te voegen.

Door een e-maillijst samen te stellen, kunt u in contact blijven met uw lezers en klanten door e-mailmarketingsoftware te gebruiken .

En omdat e-mail een betrouwbare vorm van communicatie is, kunt u uw lezers gemakkelijk op de hoogte stellen van alles wat eraan komt, zoals nieuwe producten, uitverkoop of speciale aankondigingen.

Waarom is e-mailmarketing belangrijk?

Op onze websites presteert e-mailmarketing beter dan socialemediamarketing in het aantal klikken.

We hebben dit herhaaldelijk getest en het resultaat is altijd hetzelfde: e-mails leveren ons 10 keer meer klikken op dan alle sociale media bij elkaar.

Maar waarom presteert e-mail zo goed? Het antwoord is simpel: e-mail is privé en persoonlijk.

Als dit geen goede reden is om te beginnen met het samenstellen van uw e-maillijst , zijn hier enkele belangrijke voordelen.

  • Gegarandeerd bereik – Wanneer u Twitter, Facebook of Instagram gebruikt, zullen uw updates ongetwijfeld worden gemist vanwege de aard van de algoritmen voor sociale media. Mensen hebben echter de neiging om e-mails veel zorgvuldiger te controleren dan hun sociale netwerken.
  • Toegang en eigendom – U bent niet de eigenaar van de inhoud die u op sociale media plaatst. Uw account kan op elk moment worden opgeschort en u verliest al uw volgers. Of wat als uw favoriete sociale mediaplatform failliet gaat? We zeggen niet dat ze dat zullen doen, maar uw e-maillijst is iets dat u bezit. Ten tweede bent u niet beperkt tot de regels van het sociale platform, zoals tekenlengte of hashtag-regels. U stelt zelf de grenzen. U kunt e-mailnieuwsbrieven met meer effectiviteit in uw WordPress-blog integreren dan met het insluiten van sociale platforms (we zullen u laten zien hoe later in deze handleiding).
  • Betere targeting – Het beste van het samenstellen van uw e-maillijst is dat u deze kunt gebruiken om uw doelgroep lokaal te targeten (voor mensen in specifieke landen, steden, staten). Als u een product op geselecteerde locaties lanceert, is e-mail de beste manier om uw abonnees in dat gebied te bereiken.
  • Verhoog de omzet – Waar het op neerkomt, is dat wanneer u een gegarandeerd bereik, betere targeting en aandacht van uw gebruikers heeft, u zeker de omzet gaat verhogen.

Maar is e-mail niet dood? Heb je niet gehoord dat iedereen op sociale media is?

Het is een veel voorkomende verklaring, maar als het gebruik van e-mail echt dood was, waarom vereist dan elk social media-platform dat u zich aanmeldt met een e-mailadres?

E-mail is de afgelopen twee decennia de meest betrouwbare vorm van elektronische communicatie geweest en is niet vertraagd. Bovendien is het bouwen van een e-maillijst een stuk eenvoudiger dan het opbouwen van volgers op sociale mediaplatforms.

Facebook en Instagram beperken beide het bereik van uw pagina’s tot een klein percentage van uw volgers, tenzij u voor advertenties wilt betalen. Evenzo verschijnen uw tweets slechts een beperkte tijd in de feed van een gebruiker.

Aan de andere kant, wanneer u een e-mail verzendt, bereikt deze al uw abonnees en blijft deze in hun inbox totdat ze actie ondernemen.

We zeggen niet dat je sociale media moet verlaten. Deze sites zijn geweldig om gebruikersbetrokkenheid op te bouwen, maar e-mail zal u meer bezoekers, conversies en verkopen opleveren.

Ten slotte kan een sociale-mediasite verdwijnen of minder populair worden (onthoud Myspace?). Als ze verdwijnen, nemen ze je volgers mee.

Aan de andere kant bestaat e-mail al sinds het begin van internet. En het is nog steeds de meest populaire manier waarop mensen online communiceren.

Aan de slag met het samenstellen van uw e-maillijst

Het eerste dat u nodig heeft, is een betrouwbare e-mailprovider.

Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in e-mailbezorging en u hebt ze nodig om ervoor te zorgen dat uw e-mail de inbox van al uw abonnees bereikt (in plaats van dat uw e-mail als spam wordt gemarkeerd).

Hoewel u WordPress kunt gebruiken om e-mails te verzenden, raden we dit ten zeerste af

Deze professionele e-mailserviceproviders besteden veel geld en middelen aan hun infrastructuur voor e-mailbezorging om ervoor te zorgen dat uw e-mail niet in de map met ongewenste e-mail van uw abonnee terechtkomt.

Alle grote bedrijven zoals Facebook, Apple, eBay en Amazon gebruiken een e-mailmarketingservice van derden.

Naast afleverbaarheid bieden deze bedrijven u ook e-mailmarketingtools die u nodig hebt om uw e-mails effectiever te maken.

Welke e-mailmarketingservice moet u gebruiken?

Er zijn veel geweldige e-mailmarketingproviders.

Het is een zeer concurrerende industrie, wat betekent dat bedrijven altijd proberen hun kosten laag te houden en tegelijkertijd veel functies aanbieden.

Hieronder staan ​​slechts enkele van de providers waarmee we hebben samengewerkt en die we ten zeerste aanbevelen.

Bouw uw e-maillijst met e-mailmarketingsoftware

Constant Contact is de beste e-mailmarketingserviceprovider voor bedrijven en websites van elke omvang.

Hiermee kunt u e-mails verzenden, abonnees beheren, e-mails volgen, analyses bekijken, autoresponders instellen, prachtige e-mailsjablonen maken, abonnees targeten en uw campagnes splitsen.

Met deze software kunt u e-mailadressen vastleggen, werkt het gemakkelijk met WordPress en heeft het integraties voor alle beste WordPress-plug-ins en -tools.

Constant Contact-startpagina

Het beste is dat Constant Contact wordt geleverd met een gratis proefperiode van twee maanden. Dit geeft u voldoende tijd om uw e-maillijst in te stellen en e-mailadressen vast te leggen.

Andere alternatieven zijn SendinBlue , Drip en ConvertKit . Ze werken allemaal goed samen met WordPress en zijn gemakkelijk te gebruiken voor beginners.

In het belang van deze handleiding laten we u zien hoe u een e-maillijst opzet met behulp van Constant Contact. Het proces is echter vrij gelijkaardig, ongeacht welke e-mailservice u kiest.

Maak uw e-maillijst in constant contact

Laten we uw e-maillijst opzetten. Dit is gewoon een lijst waarin u de contactgegevens opslaat van alle gebruikers die zich aanmelden voor uw e-mailnieuwsbrief.

Ga naar de Constant Contact- website en klik op ‘gratis aanmelden’, en vul vervolgens uw gegevens in.

Nadat u zich heeft aangemeld, moet u op de knop ‘Contacten’ bovenaan uw Constant Contact-dashboard klikken.

Contacten knop in constant contact

Nu zie je de contactenpagina. Klik in dit scherm op de blauwe knop ‘Lijst maken’.

Maak uw Constante Contactlijst

Bij deze stap is het tijd om uw e-maillijst een naam te geven. Het kan zijn wat u maar wilt, maar in dit voorbeeld noemen we het ‘Mijn e-maillijst’.

Geef uw Constant Contact-e-maillijst een naam

U bent klaar met het maken van uw lijst waarop mensen zich kunnen abonneren. De volgende stap is om een ​​aanmeldingsformulier voor e-mail toe te voegen aan uw WordPress-website waar uw lezers zich kunnen aanmelden..

Voeg abonnees toe aan uw e-maillijst met WPForms

Hoewel Constant Contact wordt geleverd met een aanmeldingsformulier voor e-mail, is de snelste manier om aan de slag te gaan het gebruik van de WPForms . Het integreert naadloos met Constant Contact om eenvoudig een optin-formulier in te stellen.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . 

Opmerking: er is ook een gratis versie genaamd WPForms Lite , die Constant Contact-ondersteuning omvat, maar deze heeft beperkte functies.

Ga na activering naar de pagina WPForms »Nieuwe toevoegen en selecteer vervolgens het sjabloon ‘ Aanmeldingsformulier voor nieuwsbrief’.

Voeg een nieuw WPForm toe

U ziet een voorbeeld van een aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief in de formulierbouwerinterface.

Op de volgende pagina krijgt u een melding om uw e-mailmarketingservice aan te sluiten op het tabblad Marketing. Daarover straks meer.

Zorg ervoor dat u de naam van uw formulier wijzigt door op de titel te klikken. Voor dit voorbeeld noemden we het ‘Abonneer u op regelmatige updates’, maar u kunt het een naam geven die u maar wilt.

Klik op de oranje ‘SAVE’-knop. Nu wilt u uw bevestigingsbericht instellen. Klik links onder ‘Algemeen’ op ‘Bevestigingen’ en we werken dat bij.

Je zult dit zien:

WPForms bevestigingsbericht

Het standaard bevestigingsbericht luidt “Bedankt dat u contact met ons heeft opgenomen! We nemen binnenkort contact met u op. ” maar je kunt hier alles neerzetten wat je wilt. Dit is het bericht dat uw lezers zullen zien nadat ze zich hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief.

Klik nu op het marketingtabblad aan de linkerkant:

WPForms-marketingtabblad

Nu zie je de knop ‘Constant contact’. Klik hierop om uw nieuwe e-maillijst te koppelen aan het formulier dat we hebben gemaakt.

WPForm e-maillijst-verbinding

Klik voor de volgende stap op de knop ‘Nieuwe verbinding toevoegen’ en u ziet een pop-up waarin u wordt gevraagd om uw verbinding een naam te geven. We hebben het ‘Mijn nieuwsbriefformulier’ genoemd, maar u kunt het alles noemen wat u maar wilt.

Daarna zie je dit:

Registreer uw formulier

Klik op de link ‘Klik hier om u te registreren bij Constant Contact’ om uw Constant Contact-gegevens in te voeren. Nu ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd WPForms toegang te geven tot uw account. Klik op de knop ‘Toestaan’ om door te gaan.

U krijgt een lange autorisatiecode om uw formulier te registreren.

WPForm-autorisatiecode

Voer uw code in, samen met de bijnaam van het account (zorg ervoor dat het iets vertrouwd is) in die velden. Klik op ‘Connect’ en je bent klaar.

Op het volgende scherm kunt u de velden selecteren die u van uw WPForm naar uw Constante Contactlijst wilt doorgeven . We kozen voor ‘e-mail’ en ‘volledige naam’, maar u kunt er zoveel selecteren als u wilt.

Zorg ervoor dat deze twee velden op uw aanmeldingsformulier staan.

E-mailvelden

Klik op de grote oranje knop ‘Opslaan’ als je klaar bent.

Nu is uw formulier ingesteld en is het tijd om het op onze WordPress-website te plaatsen. Voor dit voorbeeld plaatsen we het in de zijbalk.

Ga naar de pagina Uiterlijk »Widgets om de WPForms- widget aan uw zijbalk toe te voegen .

Voeg de WPForm-widget toe aan de zijbalk

Geef uw widget een titel en selecteer uw aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief. Klik op de knop ‘Opslaan’ om uw widgetinstellingen op te slaan.

Wanneer u uw website bezoekt, ziet u uw aanmeldingsformulier voor e-mail in de zijbalk.

Vorm in de zijbalk

Elke keer dat iemand zijn naam en e-mailadres in uw formulier invoert, wordt deze persoon aan uw e-maillijst toegevoegd.

Breid uw e-maillijst sneller uit met OptinMonster

Wist u dat meer dan 70% van uw websitebezoekers het nooit meer zal bezoeken? Het internet is gewoon te groot en er zijn talloze websites en de concurrentie is in de meeste bedrijfstakken hevig.

U krijgt slechts een paar seconden om een ​​websitebezoeker te overtuigen om te blijven kijken.

Dit is waar OptinMonster van pas komt. Het is de beste conversie-optimalisatiesoftware ter wereld en stelt u in staat om eenvoudig websitebezoekers om te zetten in abonnees en klanten.

OptinMonster-startpagina

Met deze optin-software kunt u welkomstmatten , exit-intent pop-ups, inschuifformulieren, zwevende balken en meer optin-stijlen instellen om zo veel mogelijk e-mailabonnees vast te leggen.

Van daaruit kunt u uw formulier in stijl aanpassen en slimme targetingregels gebruiken om het op de exacte tijd en locatie weer te geven.

OptinMonster exit-intent pop-up

Hier is een voorbeeld van een subtiel en beleefd inschuifformulier dat wordt gebruikt op de OptinMonster-blog:

OptinMonster inschuiven

Eén ding staat hier centraal: gebruikerservaring. 

OptinMonster wordt geleverd met een 14-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, dus als u het gebruikt en geen toename in uw abonnees ziet, kunt u een volledige terugbetaling krijgen.

Interactie met uw abonnees

Als u eenmaal bent begonnen met het samenstellen van uw e-maillijst, is het cruciaal dat u contact maakt met uw abonnees.

Idealiter maak je er een gewoonte van om ze regelmatig e-mails te sturen, of het nu wekelijks of maandelijks is.

Niet elke e-mail hoeft reclame te zijn. U kunt e-mails sturen waarin u om feedback vraagt, nuttige tips geeft of hen op de hoogte stelt van nieuwe inhoud die u heeft gemaakt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format