Trefwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Trefwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress

7 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u trefwoorden en metabeschrijvingen correct toevoegen in WordPress?

Meta-trefwoorden en beschrijvingen kunt u de SEO-ranking van uw website verbeteren. Dit betekent meer verkeer, leads en verkopen voor uw bedrijf.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig trefwoorden en metabeschrijvingen toevoegt in WordPress.

Waarom trefwoorden en metabeschrijvingen toevoegen in WordPress?

Met trefwoorden en beschrijvingen kunt u zoekmachines meer vertellen over de inhoud van uw berichten en pagina’s.

Trefwoorden zijn belangrijke woorden of woordgroepen die mensen waarschijnlijk zullen zoeken om uw inhoud te vinden. Een metabeschrijving is een korte beschrijving van waar uw pagina of bericht over gaat.

Het zijn uw metatitel, beschrijving en trefwoorden die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google:

Google Search Listing

Metatrefwoorden en metabeschrijving zijn HTML-metatags. Ze maken deel uit van de headercode van uw website. Ze verschijnen niet op uw pagina of post zodat bezoekers ze kunnen zien. Zoekmachines en browsers kunnen ze echter wel gebruiken.

WordPress SEO-plug-ins maken het supereenvoudig voor u om ze toe te voegen vanuit uw WordPress- beheergebied voor elk bericht en elke pagina op uw website.

Hoe belangrijk zijn meta-keywords en metabeschrijvingen voor SEO?

Zoals de meeste WordPress-gebruikers, vraag je je waarschijnlijk af of het toevoegen van meta-trefwoorden en metabeschrijvingen mijn WordPress SEO- ranglijst zal verbeteren .

Hoewel zoekmachines niet precies delen hoeveel gewicht ze toekennen aan trefwoorden of beschrijving, raden SEO-experts altijd aan om de juiste metabeschrijving en trefwoorden toe te voegen voor SEO-optimalisatie op de pagina.

Metabeschrijvingen worden veel gebruikt door zoekmachines. In de zoekresultaten van Google worden ze onder de titel van uw inhoud weergegeven, met de zoekterm vetgedrukt.

Een voorbeeld metabeschrijving, voor de startpagina van de All in One SEO-plug-in

Een effectieve metabeschrijving moedigt gebruikers aan om door te klikken en uw inhoud te lezen. En wat we wel weten, is dat een goede klikfrequentie betekent dat Google uw inhoud waarschijnlijk hoger zal rangschikken.

Als het nu gaat om meta-keywords, kennen de meeste moderne zoekmachines ofwel heel weinig belang toe of gebruiken ze helemaal niet. De belangrijkste uitzondering is de Russische zoekmachine Yandex.

In plaats daarvan geven zoekmachines er de voorkeur aan dat u uw gerichte zoekwoorden toevoegt aan uw titel, beschrijving en doorheen uw inhoud. Dit is de reden waarom SEO-plug-ins zoals AIOSEO worden geleverd met een TruSEO-score die u helpt uw ​​inhoud te optimaliseren voor gerichte zoekwoorden en trefwoorden.

Onze aanbevelingen voor metatrefwoorden en metabeschrijvingen

We raden u aan een metabeschrijving toe te voegen voor alle berichten en pagina’s op uw site, inclusief uw startpagina , categoriepagina’s en tagpagina’s.

Opmerking: Google past de beschrijving aan op basis van de zoekopdracht, zodat het slechts af en toe uw metabeschrijving zal gebruiken. Het is echter nog steeds de moeite waard om een ​​metabeschrijving te maken. Het verschijnt voor ongeveer 30% van de gebruikers en het kan uw SEO helpen.

Als het gaat om meta-zoekwoorden, is het aan jou om ze al dan niet te gebruiken. Ze zullen uw site niet schaden, maar ze hebben misschien ook niet veel voordelen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we eenvoudig zoekwoorden en metabeschrijvingen in WordPress kunnen toevoegen.

Als je de voorkeur geeft aan de schriftelijke tutorial, lees dan verder.

All in One SEO voor WordPress installeren en activeren

Voor deze tutorial gebruiken we All in One SEO (AIOSEO), de beste WordPress SEO-plug-in op de markt. Hiermee kunt u eenvoudig uw hele WordPress-site optimaliseren voor betere SEO en wordt geleverd met een uitgebreide set tools om uw bedrijf te laten groeien.

Eerst moet u de All in One SEO- plug- in installeren en activeren . 

Na activering leidt All in One SEO u door een eenvoudige installatiewizard. Volg gewoon de stapsgewijze instructies om alles voor uw site in te stellen.

Klik na het voltooien van de installatie op de knop ‘Installatie voltooien en ga naar het dashboard’.

Klik op de knop Setup voltooien om naar uw dashboard te gaan

Meta-trefwoorden-ondersteuning inschakelen in All in One SEO

All in One SEO wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor metabeschrijving en trefwoorden. De functie meta-trefwoorden is echter standaard uitgeschakeld. Dit komt doordat veel zoekmachines weinig of geen belang hechten aan zoekwoorden in hun rankings.

Om het in te schakelen, ga naar Alles in één SEO »Zoekopmaak» Geavanceerd in je WordPress-dashboard. Schakel vervolgens de meta-sleutelwoorden om van Nee naar Ja.

De optie meta-trefwoorden inschakelen in All in One SEO

Nadat u meta-zoekwoorden in WordPress hebt ingeschakeld, ziet u enkele extra opties. U kunt de trefwoorden van een bericht genereren uit de categorieën en / of tags. U kunt ook dynamisch trefwoorden genereren op uw blogberichten en archiefpagina’s.

Het is aan jou of je deze geautomatiseerde opties wilt gebruiken of niet. Hoe dan ook, je kunt altijd handmatig trefwoorden definiëren voor elk bericht en elke pagina.

De meta-trefwoordopties die beschikbaar zijn in All in One SEO

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ onder aan de pagina te klikken nadat u wijzigingen heeft aangebracht.

Metabeschrijvingen en metatrefwoorden toevoegen aan uw WordPress-berichten en -pagina’s

Eerst moet je een bericht of pagina bewerken waar je je meta-keywords en meta-omschrijving wilt toevoegen.

AIOSEO werkt op zowel de WordPress- blokeditor (Gutenberg) als de klassieke WordPress-editor .

Eenmaal op het scherm van de inhoudeditor, scrolt u omlaag naar het vak ‘AIOSEO-instellingen’ onder het inhoudsgebied.

Een metabeschrijving toevoegen aan uw bericht of pagina met AIOSEO

U ziet de titel van uw site en een automatisch gegenereerde beschrijving als het fragment. Daaronder ziet u het veld Metabeschrijving.

Het automatisch gegenereerde fragment in All in One SEO

Ga je gang en voer een beschrijving in het veld Metabeschrijving in. All in One SEO laat je weten hoeveel tekens je hebt gebruikt. Dit is belangrijk omdat Google slechts 160 tekens in de zoekresultaten laat zien.

U zult zien dat uw fragmentvoorbeeld automatisch wordt bijgewerkt terwijl u uw metabeschrijving typt.

Uw metabeschrijving invoeren in All in One SEO

Als u klaar bent, slaat u uw bericht op of publiceert u het om de wijzigingen in uw metabeschrijving op te slaan.

Gebruik de dynamische tags van All in One SEO in uw metabeschrijvingen

Optioneel kunt u tags aan uw metabeschrijving toevoegen. Degenen die All in One SEO standaard aanbiedt, zijn pagina-inhoud en scheidingsteken, maar u kunt ook andere dynamische tags toevoegen.

We hebben hier bijvoorbeeld de naam van de auteur aan onze metabeschrijving toegevoegd.

Een metabeschrijving met aan het begin de tags Auteur Voornaam en Achternaam auteur

Om een ​​tag toe te voegen, typt u simpelweg het # -teken in het metabeschrijvingsvak. Je ziet dan een vervolgkeuzemenu met beschikbare tags.

Tags toevoegen aan uw metabeschrijving in All in One SEO

Meta-trefwoorden toevoegen aan uw bericht of pagina met AIOSEO

Om uw meta-trefwoorden toe te voegen, moet u op het tabblad Geavanceerd klikken voor uw AIOSEO-instellingen.

Typ gewoon uw trefwoorden in en druk na elk op Enter. Het is belangrijk om alleen zoekwoorden te gebruiken die relevant zijn voor uw inhoud. Het toevoegen van irrelevante zoekwoorden levert geen SEO-voordelen op.

Meta-keywords toevoegen voor uw post of pagina met All in One SEO

Tip: meta-keywords staan ​​volledig los van uw Focus-trefwoord. U kunt een focuszoekwoord instellen op het tabblad Algemeen. Dit is voor All in One SEO om u aanbevelingen te doen over het verbeteren van uw inhoud. Het Focus-trefwoord wordt niet automatisch een meta-trefwoord voor uw bericht of pagina.

Metatrefwoorden en metabeschrijving toevoegen aan uw startpagina

U kunt ook meta-keywords en een metabeschrijving toevoegen voor de startpagina van uw website in WordPress. Hier ziet u hoe u dat doet met All in One SEO.

Ga eerst naar Zoekopmaak »Algemene instellingen in uw WordPress-beheerder. Scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte Startpagina.

Het gedeelte Startpagina in uw instellingen voor zoekopmaak voor All in One SEO

Op dit scherm kun je eenvoudig een metabeschrijving en trefwoorden invoeren, net zoals je zou doen voor een bericht of pagina.

All in One SEO gebruikt standaard uw slogan als uw metabeschrijving. Je kunt dat daar laten staan ​​of je kunt het aanpassen.

Een metabeschrijving en trefwoorden invoeren voor uw startpagina

U kunt ook op de andere opties klikken om die tags aan uw metabeschrijving toe te voegen. U kunt ook verschillende tags toevoegen door het teken # in uw metabeschrijving te typen, zoals hierboven beschreven.

Tip: het is beter om deze tags te gebruiken in plaats van uw sitetitel, slogan of scheidingsteken handmatig te typen. Dit komt omdat uw metabeschrijving automatisch wordt bijgewerkt als u later wijzigingen aanbrengt in een van deze.

Zorg ervoor dat u onder aan de pagina op de knop Wijzigingen opslaan klikt nadat u uw metabeschrijving en trefwoorden hebt toegevoegd.

Meta-trefwoorden en beschrijving voor WordPress-categoriearchieven

U kunt ook trefwoorden en een beschrijving toevoegen aan uw categorie- entagarchiefpagina’s.

Eerst moet je de pagina Berichten »Categorieën bezoeken . Ga met uw muis naar de categorie die u wilt bewerken en klik vervolgens op de link ‘Bewerken’.

Een categorie bewerken in WordPress

Scroll naar beneden op de categoriepagina naar het venster AIOSEO-instellingen. Hier hoeft u alleen maar een metabeschrijving voor uw categorie in te voeren. Nogmaals, je kunt hierin All in One SEO-tags gebruiken als je dat wilt.

Een metabeschrijving toevoegen voor uw categorie in All in One SEO

Om trefwoorden toe te voegen, klikt u eenvoudig op het tabblad Geavanceerd, zoals u voor elk bericht of pagina zou doen.

Zorg ervoor dat u de wijzigingen in uw categorie opslaat voordat u verder gaat.

Je metabeschrijving en trefwoorden worden nu gebruikt voor de categoriepagina, het archief met berichten in die categorie.

U kunt het proces herhalen om metatrefwoorden en beschrijvingen toe te voegen aan de tags van uw blog en andere aangepaste taxonomie-archiefpagina’s.

All in One SEO integreert naadloos met andere populaire WordPress-plug-ins . Hiermee kunt u trefwoorden en metabeschrijving toevoegen voor uw WooCommerce- productpagina’s, SeedProd-bestemmingspagina’s , MemberPress- cursuspagina’s en meer.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je gemakkelijk trefwoorden en metabeschrijving aan je WordPress-berichten en -pagina’s kunt toevoegen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *