9 tips om verborgen WordPress-gebruikersgegevens te vinden om uw bedrijf te laten groeien - DeLaatbusiness

9 tips om verborgen WordPress-gebruikersgegevens te vinden om uw bedrijf te laten groeien

9 min


146
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Veel beginners weten niet dat uw website verborgen gebruikersinzichten van WordPress heeft die u kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien.

Door verborgen gebruikersgegevens te vinden, kunt u uw doelgroep beter begrijpen, leads opvolgen, conversies verbeteren en de verkoop stimuleren. Marketingprofessionals volgen deze gebruikersgegevens om datagestuurde beslissingen te nemen.

In deze handleiding zullen we enkele eenvoudig te implementeren hacks delen om verborgen WordPress-gebruikersgegevens te vinden, zodat u uw conversies en verkopen kunt verbeteren.

Verborgen gebruikersgegevens vinden in WordPress

Waarom vind je verborgen WordPress-gebruikersgegevens?

Als u een website voor een klein bedrijf runt , is het essentieel om uw klanten te kennen bij het nemen van beslissingen over bedrijfsgroei.

Door verborgen WordPress-gebruikersgegevens te vinden, kunt u datagestuurde beslissingen nemen om een ​​betere klantervaring te bieden en uw verkooptrechters te verbeteren.

Als je bijvoorbeeld een WordPress-registratieformulier hebt, wil je misschien de geografische locatie van de gebruiker weten, van welke pagina of platform hij afkomstig is, zijn IP-adres en meer.

Evenzo, als u een online winkel heeft , wilt u misschien klanten volgen om te zien welke producten ze aan de winkelwagen hebben toegevoegd, maar het afrekenen niet hebben voltooid. U kunt vervolgens een e-mail sturen om hen ertoe aan te zetten een aankoop te doen.

Er zijn veel andere scenario’s waarin u gemakkelijk de verborgen gebruikersgegevens kunt vinden en deze kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de hacks die u kunt gebruiken om de verborgen WordPress-gebruikersgegevens te vinden.

1. Ontgrendel het bijhouden van gebruikersgegevens met MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics-plug-in voor WordPress. Hiermee kunt u zien waar uw gebruikers vandaan komen, welke pagina’s ze bekijken en hoe ze uw website gebruiken.

Simpel gezegd, het helpt je de statistieken te zien die er toe doen.

Eerst moet u de MonsterInsights- plug- in installeren en activeren . 

Nadat u MonsterInsights heeft ingesteld, kunt u belangrijke websiteverkeergegevens bekijken door naar de pagina Insights »Rapporten te gaan .

MonsterInsights rapportagedashboard

MonsterInsights helpt u standaard bij het ontsluiten van een schat aan informatie over uw gebruikers en hoe ze omgaan met uw website.

Het is ook de beste tool voor het bijhouden van conversies in WordPress. U kunt het gebruiken om conversies op uw e-commerceplatform bij te houden , alle formulierinzendingen op uw website, categorieën, auteurs, advertenties en meer bij te houden.

2. Schakel het bijhouden van demografische gegevens en interesses in Google Analytics in

Met MonsterInsights kunt u eenvoudig de demografische gegevens en interesse-informatie van gebruikers aanpassen voor retargeting-campagnes.

Opmerking: demografische gegevens en op interesses gebaseerde tracking zijn onderhevig aan privacy- en cookiewetten in verschillende regio’s. Controleer de wetten en vereisten van uw doelregio voordat u deze functie gebruikt.

Eerst moet u de pagina Insights »Instellingen bezoeken in uw WordPress-beheergebied. Vanaf hier moet u overschakelen naar het tabblad Betrokkenheid en de optie Demografische en interesserapporten inschakelen.

Schakel demografische gegevens en het volgen van interesses in WordPress in

Vervolgens moet u uw Google Analytics-accountdashboard bezoeken en overschakelen naar het tabblad Publiek »Demografie» Overzicht in de linkerkolom.

Schakel demografische rapportage in Google Analytics in

Vanaf hier moet u op de blauwe knop ‘Inschakelen’ klikken om deze functie in te schakelen.

Daarna kunt u deze gegevens in uw WordPress-dashboard bekijken door naar de pagina Insights »Rapporten te gaan en over te schakelen naar het tabblad ‘Uitgever’. Scrol naar beneden en je ziet rapporten over leeftijd, geslacht en interesse.

Demografische gegevens in MonsterInsights

3. Volg GeoLocation in WordPress Lead Forms

Met geolocatiegegevens kunt u de geografische regio van een gebruiker zien wanneer deze een formulier verzendt. Hiermee kunt u een gepersonaliseerde gebruikerservaring bieden , gebruikers in die specifieke regio targeten en andere belangrijke beslissingen nemen.

Om geolocatiegegevens bij te houden, moet u de WPForms- plug-in gebruiken. Het is de beste plug-in voor het maken van WordPress-formulieren waarmee u elk type WordPress-formulieren kunt maken met behulp van een eenvoudige tool voor slepen en neerzetten.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . 

Opmerking: u heeft ten minste het PRO-plan van de plug-in nodig om toegang te krijgen tot GeoLocation-gegevens

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van WPForms.

Voer uw WPForms-licentiesleutel in op uw site

Vervolgens moet u de pagina WPForms »Addons bezoeken . Vanaf hier moet u de GeoLocation-add-on zoeken en op de knop Add-on installeren klikken om deze te activeren.

Geo-locatie-add-on in WPForms

WPForms zal de add-on voor u installeren en activeren.

U kunt nu doorgaan en uw eerste formulier maken door naar WPForms »Nieuwe pagina toevoegen te gaan. U wordt gevraagd om een ​​naam voor uw formulier op te geven en een formuliersjabloon te kiezen.

Een nieuw formulier maken in WPForms

WPForm wordt geleverd met verschillende sjablonen en u kunt er nog meer installeren met hun add-ons voor sjabloonpakketten. Een sjabloon is slechts een vooraf gebouwd formulier dat het gemakkelijker maakt om sneller nieuwe formulieren te maken.

Als u uw sjabloon kiest, wordt de interface voor het maken van formulieren van WPForms gestart. Aan de rechterkant ziet u vooraf geladen formuliervelden op basis van de sjabloon die u kiest. U kunt nieuwe velden toevoegen vanuit de kolom aan uw linkerkant.

WordPress formulierenbouwer

U kunt ook gewoon op een veld klikken om het te bewerken, slepen en neerzetten om het te verplaatsen of een formulierveld verwijderen.

Als u klaar bent, kunt u bovenaan op de knop Opslaan klikken om uw formulier te publiceren.

Vervolgens moet u het aan uw website toevoegen. WPForms maakt het super eenvoudig om uw formulieren overal op uw website toe te voegen.

Bewerk eenvoudig het bericht of de pagina waar u het formulier wilt toevoegen en klik op de knop (+) Nieuw blok toevoegen. Zoek het WPForms-blok en voeg het toe aan je bericht.

WPForms-blok

Selecteer vanuit blokinstellingen eenvoudig het formulier dat u eerder hebt gemaakt. U kunt nu uw bericht of pagina opslaan en uw formulier in actie bekijken.

Nadat u een formulier aan uw website heeft toegevoegd, kunt u formulierinzendingen bekijken door naar de pagina WPForms »Entries te gaan en op uw formuliernaam te klikken om de inzendingen te bekijken. Klik op de pagina Invoer op de link Weergeven naast een item om de details ervan te bekijken.

Bekijk een item in WPForms

Op de invoerpagina ziet u een vak met de geografische locatie van de gebruiker gemarkeerd op de kaart.

Geolocatie aangewezen op Google-kaart voor uw WordPress-leadformulier

4. Zoek het IP-adres van de gebruiker in WordPress Forms

Een ander belangrijk gebruikersgegeven is het IP-adres. Elke gebruiker die uw website bezoekt, krijgt een uniek IP-adres toegewezen door hun internetprovider.

U kunt IP-adresgegevens gebruiken om ze aan een echte gebruiker te koppelen, spam te voorkomen, verdachte activiteiten te blokkeren en meer.

WPForms wordt geleverd met een verborgen veldfunctie waarmee u informatie aan WordPress-formulieren kunt toevoegen en deze kunt opslaan wanneer een gebruiker op de verzendknop drukt.

Maak eenvoudig een nieuw formulier of bewerk een bestaand formulier en voeg vervolgens het ‘Verborgen veld’ toe aan uw formulier.

Een verborgen veld toevoegen aan uw WordPress-formulier

Vervolgens moet u op het verborgen veld in het formuliervoorbeeld klikken om het te bewerken en op de optie Infolabels naast de instelling Standaardwaarde klikken.

Infolabels voor IP-adres

Met infolabels kunt u gegevens insluiten als de standaardwaarde voor formuliervelden. U moet hier het IP-adres van de gebruiker selecteren en vervolgens uw wijzigingen opslaan.

U kunt nu uw formulier opslaan en toevoegen aan een bericht of pagina. Wanneer een gebruiker dit formulier vanaf nu indient, wordt zijn IP-adres automatisch opgeslagen als het verborgen veld en kunt u het bekijken in uw formulierinvoer.

U kunt ook IP-adressen van gebruikers zien in IP-logboeken van uw WordPress-hostingprovider , op uw WordPress-firewall-plug- in en ook in verschillende andere plug-ins.

5. Houd aangemelde gebruikersgegevens bij in WordPress-formulieren

Een ander veelvoorkomend scenario is wanneer u een formulierinvoer wilt koppelen aan echte gebruikers op uw website. Dit is handig als u een enquête houdt op een lidmaatschapswebsite.

Een ander voorbeeld zou een formulier in een eCommerce-winkel kunnen zijn, zoals een offerteformulier aanvragen .

Met de Smart Tags-functie in WPForms kunt u automatisch ingelogde gebruikersgegevens aan uw formulier toevoegen. Dit omvat gebruikers-ID, gebruikersnaam, zakelijk e-mailadres en meer.

U kunt de functie voor verborgen velden in WPForms gebruiken om gebruikersgegevens aan een verborgen veld te koppelen.

Houd ingelogde gebruikersgegevens bij in WPForms

U kunt nu uw formulier opslaan en toevoegen aan een bericht of pagina. Vanaf nu, wanneer een gebruiker dit formulier indient, zal het automatisch geselecteerde ingelogde gebruikersgegevens opslaan als verborgen veld (en), en u kunt het bekijken in uw formulierinvoer.

Deze gegevens kunnen ook nuttig zijn bij het stroomlijnen van uw klantondersteuningsworkflows, zodat uw team gebruikersinzichten heeft zonder de gebruiker te vragen deze elke keer dezelfde informatie in te vullen.

6. Volg formulierpagina of bericht in WordPress

Veel bedrijfseigenaren hebben meerdere bestemmingspagina’s voor verschillende campagnes, producten en services.

Met WPForms kunt u hetzelfde formulier voor verschillende pagina’s gebruiken en toch gemakkelijk bijhouden welke post of pagina u een lead of aanmelding heeft opgeleverd.

Voeg eenvoudig een verborgen veld toe aan uw formulier en selecteer een van de waarden voor ‘Post / pagina insluiten’. U kunt een post- / paginanaam, URL of ID toevoegen.

Volg bericht of pagina waar het formulier is ingesloten

Nu kunt u zien welke pagina of post een formulierinzending heeft gegenereerd terwijl u hetzelfde formulier op meerdere pagina’s gebruikt.

Dit vertelt je echter niet de stappen die de gebruiker heeft genomen om die pagina te bereiken, wat ons bij onze volgende hack brengt.

7. Volg de gebruikersreis in WordPress-aanmeldingsformulieren

Zou het niet mooi zijn als u de stappen die gebruikers op uw website zetten kunt zien voordat ze daadwerkelijk een formulier invullen?

Zodra u erachter bent gekomen wat gebruikers ertoe aanzet om formulieren op uw website in te vullen, kunt u deze repliceren om meer leads te genereren en uw bedrijf te laten groeien.

WPForms maakt het supereenvoudig om deze gebruikersgegevens bij te houden met hun User Joruney Addon. Ga gewoon naar de WPForms »Addons- pagina en installeer en activeer de User Journey Addon.

Installeer de add-on voor gebruikersreizen in WordPress

Na het activeren van de add-on, begint WPForms de gebruikersreis voor uw formulieren te volgen. U kunt het bekijken door naar de pagina Inzendingen te gaan en een formulierinzending te bekijken.

Gebruikersreisrapport

8. Zoek gedeeltelijk ingevulde WordPress-formuliergegevens

Veel mensen die uw website bezoeken, vullen mogelijk een formulier op uw website niet in en sommigen van hen vullen het misschien wel, maar besluiten het niet in te dienen.

Hierdoor verliest u zaken.

Zou het niet geweldig zijn als u die gebruikers zou kunnen bereiken om te zien wat hen ervan weerhield zich aan te melden of een formulier in te vullen?

Met WPForms kunt u die vermeldingen volgen met hun invoegtoepassing voor het verlaten van formulieren. Ga gewoon naar de WPForms »Addons- pagina en installeer de Form Abandonment Addon.

Add-on voor verlating van formulier

Daarna kunt u een nieuw formulier maken of een bestaand formulier op uw website bewerken. Ga op het formulierbouwer-scherm naar het tabblad Instellingen in de linkerkolom en selecteer vervolgens de optie ‘Verlaten formulier’.

Instellingen voor verlaten van formulieren

Vanaf hier kunt u de functie voor het verlaten van formulieren inschakelen voor dit specifieke formulier. Als u klaar bent, kunt u uw formulier opslaan en de builder-interface verlaten.

U kunt dit formulier nu toevoegen aan een bericht of pagina en het zal beginnen met het verzamelen van gegevens over verlaten formulieren voor u.

U kunt de pagina voor formulierinvoer bekijken en u ziet de status ‘Abadoned’ naast de inzendingen die gedeeltelijk zijn ingevuld maar niet zijn verzonden. U kunt op de link Weergeven klikken om de gegevens te zien die zijn vastgelegd.

Verlaten formulierinvoer in WPForms

9. Houd uitgaande WordPress e-maillogboek bij

Uw WordPress-website moet e-mailmeldingen verzenden voor verschillende dingen. Wanneer een nieuwe gebruiker zich bijvoorbeeld aanmeldt, vraagt ​​een gebruiker om een ​​wachtwoordherstel, plaatst een klant een nieuwe bestelling, enzovoort.

Zou het niet fijn zijn om een ​​overzicht te hebben van de e-mails die door uw WordPress-site zijn verzonden? Dit kan u helpen gebruikersactiviteit bij te houden en kan verborgen WordPress-gegevens ontgrendelen waartoe u geen toegang had.

Hiervoor heb je de WP Mail SMTP- plug-in nodig. Het is de beste WordPress SMTP-plug-in waarmee u elke SMTP-service kunt gebruiken om de afleverbaarheid van uw WordPress-e-mails te verbeteren.

Nadat u de plug-in heeft ingesteld, kunt u de functie voor e-maillogboeken inschakelen door naar de pagina WP Mail SMTP »Instellingen te gaan en over te schakelen naar het tabblad ‘E-maillogboek’.

E-maillogboek inschakelen

Om de e-mails te bekijken, gaat u eenvoudig naar de pagina WP Mail SMTP & raquo e-maillogboek . Je ziet een lijst met e-mails die de plug-in heeft geregistreerd sinds je de logboeken hebt ingeschakeld.

E-maillogboekvermeldingen

U kunt op elke e-mail klikken om de e-maildetails en gegevens te bekijken die u wilt bewaren, afhankelijk van uw instellingen.

Zie ons artikel over het instellen van e-maillogboeken van WordPress voor meer informatie .

Bonustips: gebruikersinzichten verder verdiepen

De bovenstaande methoden krassen alleen maar op het oppervlak. Voor lidmaatschapssites , online winkels en andere gebruikersgestuurde websites zijn de mogelijkheden eindeloos.

U kunt de functie voor dynamische veldbevolking gebruiken die bij veel formulieroplossingen wordt geleverd die u gebruikt om nuttige inzichten toe te voegen om uw workflow te stroomlijnen.

U kunt ook slimme tags en API’s gebruiken in oplossingen zoals OptinMonster om gepersonaliseerde inhoud aan verschillende gebruikers te tonen .

Als u slimme e-mailmarketingsoftware zoals Drip of pushmeldingssoftware zoals PushEngage gebruikt , worden deze geleverd met geautomatiseerde segmentatiefuncties met behulp van verborgen gebruikersgegevens.

U kunt bijvoorbeeld automatisch gebruikerssegmenten maken op basis van specifieke pagina’s die ze bezoeken en push-berichten voor infuusautomatisering starten.

PushEngage-gebruikerssegmentatie

Ten slotte kunt u verschillende WordPress-plug-ins verbinden om met elkaar te praten door Uncanny Automator te gebruiken . Dit zal u helpen uw workflows verder te stroomlijnen door gebruik te maken van de verborgen gebruikersinzichten.

We hopen dat dit artikel je een aantal handige tips heeft gegeven om verborgen WordPress-gebruikersgegevens op je website te vinden


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *