Hoe u een aangepaste domeinalias toevoegt aan uw WordPress-bestemmingspagina - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe u een aangepaste domeinalias toevoegt aan uw WordPress-bestemmingspagina

6 min


133
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een aangepaste domeinalias toevoegen voor uw WordPress-bestemmingspagina?

In plaats van een aparte WordPress-website te installeren, zou het niet fijn zijn als u uw bestaande WordPress zou kunnen gebruiken om landingspagina’s te maken en verschillende domeinen naar specifieke aangepaste landingspagina’s zou verwijzen?

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een aangepaste domeinalias voor uw WordPress-bestemmingspagina kunt toevoegen.

Een aangepast domein toevoegen voor uw WordPress-bestemmingspagina

Waarom een ​​aangepast domein toevoegen voor een WordPress-bestemmingspagina?

Stel dat u een blog heeft waarop u kookrecepten publiceert op een domeinnaam genaamd mycookingrecipes.com. Nu wilt u online cursussen op uw website verkopen.

Een goede manier om uw online cursusbedrijf te promoten, is om een ​​eigen marketingwebsite te hebben met een andere domeinnaam (bijvoorbeeld awesomecookingcourse.com).

Nu kunt u een aparte WordPress-website maken en daar uw tijd en geld aan besteden, of u kunt eenvoudig een aangepast domein toevoegen en dit naar een bestemmingspagina op uw bestaande website laten verwijzen.

Op deze manier kunt u een geweldige landingspagina (microsite) maken die sterk is geoptimaliseerd voor conversies. Tegelijkertijd kunt u dezelfde WordPress-installatie gebruiken voor het maken en verkopen van cursussen.

Evenzo, laten we zeggen dat u een nieuw product lanceert in uw WooCommerce-winkel . U wilt een aangepast domein gebruiken om dat product te promoten zonder een aparte WooCommerce-winkel te creëren.

Hierdoor kunt u tijd besparen op het onderhoud van uw website, terwijl u de kosten van uw WordPress-website onder controle houdt.

Een andere populaire use-case voor deze oplossing zijn marketingbureaus. Als u PPC-bestemmingspagina’s voor klanten maakt en deze beheert via een platform als Unbounce , kunt u uw factuur nu aanzienlijk verlagen door dat allemaal te doen met een enkele WordPress-installatie terwijl u de aangepaste domeinen van de klant gebruikt.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een aangepaste domeinalias aan uw WordPress-bestemmingspagina kunt toevoegen.

Wat heb je nodig om een ​​aangepaste domeinalias toe te voegen aan je WordPress-bestemmingspagina?

Ten eerste heb je natuurlijk een nieuwe domeinnaam nodig. We raden het gebruik van Domain.com aan, aangezien dit een van de beste domeinnaamregistrars op de markt is.

Ze hebben concurrerende prijzen en u bent vrij om uw domeinnaam te gebruiken bij elk WordPress-hostingbedrijf.

Ten tweede moet u ervoor zorgen dat uw WordPress-hostingbedrijf u toestaat meerdere domeinen te gebruiken die naar dezelfde WordPress-website verwijzen.

Ten slotte heb je SeedProd nodig . Het is de beste plug -in voor het maken van WordPress-pagina’s op de markt met een ingebouwde functie om een ​​aangepast domein te gebruiken voor elke bestemmingspagina op uw website.

Opmerking: je hebt ten minste hun Pro- abonnement nodig om toegang te krijgen tot de functie voor domeintoewijzing.

Uw bestemmingspagina maken in WordPress

We beginnen met het maken van de landingspagina op uw bestaande WordPress-website.

Installeer en activeer eerst de SeedProd- plug-in. 

Na activering moet u de SeedProd »Instellingen- pagina bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de SeedProd-website.

SeedProd-licentiesleutel

Vervolgens moet u de SeedProd »Pages- pagina bezoeken en vervolgens op de knop ‘Nieuwe bestemmingspagina toevoegen’ klikken.

Een nieuwe bestemmingspagina maken

Op het volgende scherm wordt u gevraagd een sjabloon te kiezen. SeedProd wordt geleverd met verschillende professioneel ontworpen sjablonen die u als uitgangspunt kunt gebruiken.

Kies een bestemmingspagina-sjabloon

Klik eenvoudig om de sjabloon te selecteren die u wilt gebruiken. U wordt gevraagd om een ​​naam voor uw bestemmingspagina op te geven en een URL-slug te kiezen.

Kies de paginanaam en URL-slug

Nadat u de vereiste informatie heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Opslaan en beginnen met het bewerken van de pagina’ om door te gaan.

Hiermee wordt de interface voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten van SeedProd gestart.

SeedProd's paginabuilder

De paginabuilder is supergemakkelijk te gebruiken. Wijs en klik gewoon op een item op de pagina om het te bewerken en te wijzigen. U kunt ook nieuwe elementen toevoegen door blokken toe te voegen vanuit het linkerpaneel.

Het wordt geleverd met alle veelgebruikte blokken die nodig zijn om elk type bestemmingspagina te maken. U kunt ook volledige secties toevoegen door over te schakelen naar het sectietabblad.

Voeg volledige secties toe aan uw bestemmingspagina

Er zijn veelvoorkomende secties zoals koptekst, voettekst, hero-afbeelding, call-to-action en meer.

U kunt elk element op uw bestemmingspagina wijzigen door de eigenschappen ervan te wijzigen, zoals lettertypen, grootte, kleuren, achtergrondafbeeldingen en meer.

Bewerken in SeedProd-paginabuilder

U kunt uw bestemmingspagina ook verbinden met tools van derden door over te schakelen naar het tabblad ‘Verbinden’. SeedProd ondersteunt alle top-e-mailmarketingplatforms , Google Analytics en meer dan 2000+ andere apps via Zapier.

SeedProd-integraties

Als u tevreden bent met uw bestemmingspagina, kunt u op de knop Opslaan klikken om uw bestemmingspagina te publiceren.

Bewaar en publiceer uw bestemmingspagina

Aangepast domein toevoegen aan uw bestemmingspagina

Nu uw bestemmingspagina klaar is. Laten we SeedProd vertellen dat deze bestemmingspagina wordt weergegeven met behulp van een aangepaste domeinalias.

Om dat te doen, hoeft u alleen maar de pagina te bewerken en naar het tabblad ‘Instellingen’ te gaan. Daar vindt u de optie ‘Aangepast domein’ waarbij u de schakelaar moet omschakelen om het aangepaste domein AAN te zetten.

Aangepast domein instellen voor uw bestemmingspagina

Daaronder moet u de domeinnaam opgeven die u wilt gebruiken.

Als voor uw aangepaste domeinnaam een ​​SSL-certificaat is ingeschakeld, moet u ook de optie HTTPs forceren omschakelen.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Als u nu heeft geprobeerd uw bestemmingspagina te bezoeken, wordt er een fout weergegeven. Dat komt omdat SeedProd probeert uw aangepaste domeinnaam te gebruiken, maar de domeinnaam verwijst nog niet naar uw website.

Laten we dat veranderen.

Aangepaste domeinalias instellen

U moet uw aangepaste domeinalias naar uw WordPress-hostingprovider verwijzen. U kunt dat doen door de DNS-naamservers onder uw domeinregistrar-account te bewerken .

Nameservers maken deel uit van de globale database van het domeinnaamsysteem. Het is hun taak om andere computers te vertellen waar ze een domeinnaam kunnen vinden.

U kunt erachter komen welke naamservers u voor uw hostingbedrijf moet gebruiken door contact op te nemen met hun ondersteuningsteam. Bluehost gebruikt bijvoorbeeld de volgende naamservers voor de meeste websites:

ns1.bluehost.com
ns2.bluehost.com

Zodra je de naamservers hebt ontdekt die door je hostingprovider worden gebruikt, moet je deze opschrijven, want je hebt deze informatie nodig bij de volgende stap.

In het belang van deze zelfstudie laten we u zien hoe u dat doet voor een domein dat is geregistreerd bij Domain.com door het naar Bluehost te verwijzen. De basisinstructies zijn echter hetzelfde voor de meeste domeinregistreerders.

Eerst moet u inloggen op uw Domain.com-account. Daarna moet u op de link ‘DNS & Nameservers’ in de linkerzijbalk klikken.

DNS-naamservers bewerken op Domain.com

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat het juiste domein bovenaan het scherm is geselecteerd. Zodra u heeft gecontroleerd of het domein correct is, scrolt u gewoon omlaag naar het gedeelte NS-records.

Klik eerst op de drie verticale stippen naast ns1.domain.com en selecteer vervolgens Bewerken.

Naamserver bewerken

U ziet een pop-up waarin u het naamserverrecord moet bewerken. Typ gewoon de nieuwe naamserver in het vak ‘Inhoud’ en klik op de knop ‘DNS bijwerken’.

Naamservers updaten

Herhaal hetzelfde proces ook voor het naamserverrecord ns2.domain.com. U ziet uw bijgewerkte naamservers in de lijst.

Nameservers bijgewerkt

Voor meer details en andere domeinnaamregistrars, zie onze gids over het eenvoudig wijzigen van DNS-naamservers .

Aangepast domein toevoegen aan uw hostingaccount

Nu uw aangepaste domein naar uw WordPress-hostingprovider verwijst, is de volgende stap om het toe te voegen aan uw hostingaccount.

We laten u zien hoe u uw domeinnaam toevoegt in Bluehost . Het proces is echter hetzelfde voor de meeste hostingproviders.

Log gewoon in op het dashboard van uw hostingaccount en ga vervolgens naar de pagina Domeinen »Toewijzen . Hier vult u de domeinnaam in die u wilt toevoegen onder ‘Gebruik een domein dat nog niet aan uw account is gekoppeld’.

Een add-on-domein toevoegen in Bluehost

Bluehost zal nu controleren of de domeinnaam naar hun naamservers verwijst. Daarna kunt u naar beneden scrollen naar het gedeelte ‘Add-on versus geparkeerd’ en de optie ‘Add-on’ selecteren.

Als een addon-domein

Daaronder krijgt u de mogelijkheid om de directory (map) te selecteren die u voor dit domein wilt gebruiken. U moet de map kiezen waarin uw WordPress-site is geïnstalleerd.

Kies een directory

Als u het niet zeker weet, kunt u hieronder eenvoudig de optie public_html kiezen.

Klik ten slotte op de knop ‘Dit domein toewijzen’ om uw domeinnaam toe te voegen.

Dat is alles, u kunt nu uw aangepaste domeinalias invoeren in een nieuw browsertabblad en het zal automatisch uw WordPress-bestemmingspagina weergeven.

Voorbeeld van bestemmingspagina

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om uw aangepaste domeinalias naar uw WordPress-bestemmingspagina te laten verwijzen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *