Hoe u een servicesectie maakt in WordPress - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Hoe u een servicesectie maakt in WordPress

6 min


99
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een servicesectie toevoegen aan uw WordPress-website?

Veel professionals, kleine bedrijven en bureaus hebben een manier nodig om hun diensten op hun website onder de aandacht te brengen.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een servicesectie in WordPress kunt maken. We zullen ook delen hoe u leads uit uw services-sectie kunt verzamelen met een contactformulier.

Een servicesectie maken in WordPress

Waarom een ​​servicesectie maken in WordPress?

Normaal gesproken kunt u aangepaste pagina’s in WordPress maken voor elke service die u aanbiedt.

Daarna kunt u links naar die pagina’s toevoegen in uw navigatiemenu bovenaan of in de pagina-inhoud.

Met een servicesectie op uw startpagina kunt u de services snel onder de aandacht brengen van potentiële klanten en klanten. Het is meestal een compact gebied in de lay-out van uw startpagina of bestemmingspagina’s .

Hier is een voorbeeld van hoe een typische servicesectie eruit zou kunnen zien:

Voltooide servicesectie, met blauwe pictogrammen en blauwe links

Dit helpt u een snel overzicht te geven van verschillende services met een oproep tot actie waar gebruikers meer details kunnen krijgen of een formulier kunnen invullen.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een servicesectie in WordPress kunt maken en deze vervolgens aan elke pagina op uw website kunt toevoegen.

Maak een aangepaste startpagina met paginabouwers

Als u op zoek bent naar de meest aanpasbare manier om een ​​servicesectie aan uw startpagina toe te voegen, kunt u overwegen om een ​​aangepaste bestemmingspagina te gebruiken.

U kunt een van de vele WordPress-paginabouwers met slepen en neerzetten gebruiken om een ​​aangepaste pagina met servicesectie te maken zonder code te schrijven.

Voor aangepaste bestemmingspagina’s raden we SeedProd aan . Het wordt door meer dan 1 miljoen websites gebruikt en wordt geleverd met talloze vooraf gemaakte sectiesjablonen en landingspagina-sjablonen.

SeedProd Page Builder

Als u op zoek bent naar een SeedProd-alternatief, dan kunt u een kijkje nemen bij Beaver Builder , Divi of Elementor, omdat u hiermee uw startpagina kunt aanpassen om een ​​volledig aangepaste servicesectie aan uw startpagina toe te voegen.

Als u geen paginabuilder wilt gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn andere WordPress-plug-ins waarmee u een servicesectie kunt toevoegen met Gutenberg .

Een servicesectie maken in WordPress met behulp van Block Editor

Eerst moet u de gratis Service Box Showcase- plug- in installeren en activeren . 

Ga na activering naar de pagina Servicebox »Nieuwe servicebox toevoegen in uw WordPress-beheerder om een ​​servicesbox te maken.

Een nieuwe set servicesboxen maken in WordPress

Hier moet u een titel voor uw servicegebied invoeren en een ontwerpoptie kiezen. Er zijn 2 verschillende ontwerpen om uit te kiezen in de gratis versie.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, scrol je gewoon een beetje naar beneden op de pagina. Hier ziet u twee voorbeeldservices, met een titel, beschrijving en pictogram.

Er zijn al twee serviceboxen met standaardtekst voor u gemaakt

Ga je gang en typ een titel en beschrijving voor je services. Klik daarna op het huidige pictogram en selecteer het pictogram dat u wilt gebruiken.

Kies een pictogram om te gebruiken voor elke service die u wilt weergeven

Het is ook een goede gewoonte om een ​​link naar een pagina toe te voegen voor meer informatie over de service. Dit geeft u de ruimte om mensen te laten weten hoe ze uw service kunnen boeken en betalen.

Voeg een link toe voor elke servicebox die naar een pagina met meer informatie gaat

U kunt ook meer serviceboxen toevoegen met de knop ‘Nieuwe servicebox toevoegen’. Klik hierop om zoveel boxen te maken als u nodig heeft.

Voeg nieuwe dozen toe aan uw set serviceboxen door op de knop te klikken

Nadat u uw serviceboxen heeft gemaakt, klikt u op de knop Publiceren bovenaan de pagina om uw wijzigingen op te slaan. Maakt u zich geen zorgen, hierdoor wordt het servicegedeelte niet meteen aan uw site toegevoegd.

Klik op de publicatieknop om uw serviceboxen te publiceren

U bent nu klaar om dit dienstengedeelte toe te voegen aan uw startpagina of een bericht of pagina . U kunt het zelfs een zijbalk of een voettekstwidgetgebied toevoegen.

Uw servicesectie toevoegen aan een WordPress-pagina

Om het servicesgedeelte aan een pagina toe te voegen, moet u de shortcode kopiëren die door de plug-in is gegenereerd. U vindt deze onder de serviceboxen.

Download de shortcode waarmee u uw serviceboxen kunt toevoegen aan een pagina, bericht of widgetgebied

Nadat je de shortcode hebt gekopieerd, kun je deze aan elke WordPress-post of -pagina toevoegen. Bewerk eenvoudig de pagina waarop u de servicesectie wilt weergeven of maak een nieuwe.

Klik in het berichtbewerkingsscherm op de (+) – knop om een nieuw blok toe te voegen . U moet naar het shortcode-blok zoeken en erop klikken om het in het inhoudsgebied in te voegen.

Een shortcode-blok toevoegen met behulp van de WordPress-blok (Gutenberg) -editor

Vervolgens hoeft u alleen uw shortcode in de blokinstellingen te plakken.

De shortcode van de serviceboxen in het shortcode-blok plakken

Daarna kunt u uw pagina opslaan of publiceren en er een voorbeeld van bekijken. Hier ziet u hoe de servicesectie er live uitziet op onze demo-website:

Een voltooide servicepagina met een servicegedeelte

Styling van uw Services-sectie

De plug-in biedt u enkele basisopties om het uiterlijk van uw servicesectie gemakkelijk te wijzigen.

Ga gewoon naar de pagina Service Box »Alle serviceboxen in uw WordPress-beheergebied en klik vervolgens op het services-gedeelte dat u eerder hebt gemaakt.

De pagina met uw serviceboxen

Hiermee wordt het bewerkingsscherm voor services geopend, waar u de stijlopties in de rechterkolom vindt. Vanaf hier kunt u lettertypen, kleuren wijzigen, pictogrammen weergeven of verbergen, de link ‘Meer lezen’ en meer.

De opties voor uw serviceboxen wijzigen

Vergeet niet op de knop ‘Bijwerken’ bovenaan de pagina te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Een offerteformulier voor uw diensten aanvragen

Nu u een servicesectie heeft toegevoegd, is de volgende stap het converteren van die gebruikers. Veel bedrijven doen dit door een offerteformulier toe te voegen.

Het is eigenlijk net als elk contactformulier, maar met een paar verschillen om aan uw zakelijke behoeften te voldoen. Hierdoor kunnen klanten u een bericht sturen en kunt u hen uw dienst verkopen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door WPForms te gebruiken , de beste plug-in voor WordPress-formulieren . Hiermee kunt u eenvoudig elk type formulier aan uw website toevoegen met behulp van een eenvoudige tool voor slepen en neerzetten.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren .

Na activering moet u de pagina WPForms »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U kunt deze informatie vinden onder uw account op de WPForms-website.

Uw licentiesleutel invoeren voor WPForms

Vervolgens ga je naar de WPForms »Addons- pagina en klik je op de Install-knop naast de ‘Form Template Pack Addon’.

De add-on voor formuliersjablonen toevoegen aan WPForms

Deze add-on bevat verschillende aanvullende sjablonen, waaronder een om een ​​offerteformulier aan te vragen.

Nu bent u klaar om uw formulier te maken.

Ga gewoon naar de WPForms »Nieuwe toevoegen om de WPForms-formulierbouwer te starten. Eerst moet u een naam voor uw formulier typen en vervolgens de sjabloon Offerte aanvragen selecteren.

Selecteer het formuliersjabloon 'Offerte aanvragen' in WPForms

WPForms laadt nu de formuliereneditor met alle vermeldingen die u normaal nodig hebt in een ‘Request for Quote’-formulier. Deze omvatten naam, bedrijf / organisatie, e-mail, telefoon en een vak waarin de klant zijn verzoek kan typen:

De standaard Request a Quote-sjabloon in de WPForms-formulierbouwer

U kunt eenvoudig nieuwe velden toevoegen vanuit de linkerkolom of bestaande velden bewerken door erop te klikken. U kunt de velden ook op en neer verplaatsen om ze opnieuw te rangschikken.

Het aanvraagformulier voor een offerte aanpassen

Als u tevreden bent met het formulier, klikt u op de knop Opslaan bovenaan om uw wijzigingen op te slaan.

U kunt dit formulier nu aan elke WordPress-post of -pagina toevoegen. Bewerk eenvoudig de pagina waar u het formulier en het WPForms-blok aan het inhoudsgebied wilt toevoegen.

Voeg een WPForms-blok toe aan uw pagina in WordPress

Vanuit de blokinstellingen moet u het formulier selecteren dat u eerder hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu. WPForms laadt een voorbeeld van het formulier op het scherm.

U kunt nu doorgaan en uw pagina opslaan of publiceren om uw formulier live op uw WordPress-site te bekijken .

Het aanvraagformulier voor een offerte live op de website

Wilt u meer hulp bij het maken van uw formulier, het instellen van meldingen en het plaatsen van uw formulier op uw website? 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *