Online cursussen maken en verkopen met WordPress (stap voor stap) - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Online cursussen maken en verkopen met WordPress (stap voor stap)

11 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wist je dat je met WordPress een succesvolle online cursus kunt maken?

Het verkopen van online cursussen is een populair online bedrijfsidee dat u kunt starten met een zeer kleine investering en zonder technische kennis.

Of je nu een online cursus wilt maken om te verkopen of gewoon een online cursus wilt toevoegen voor je bestaande studenten, deze tutorial is voor jou!

In deze handleiding laten we u zien hoe u eenvoudig een online cursus kunt maken met WordPress. We zullen u ook laten zien hoe u er geld mee kunt verdienen en uw online cursus tot een succes kunt maken.

Maak eenvoudig een online cursus in WordPress

Klaar? Laten we beginnen.

Wat heb je nodig om een ​​online cursus te maken / verkopen?

U heeft de volgende dingen nodig om een ​​online cursus te maken.

  • Een cursusidee waarmee u anderen kunt helpen nieuwe vaardigheden te leren.
  • Een domeinnaam . Dit wordt het adres van uw website (bijvoorbeeld wpbeginner.com).
  • Een WordPress-hostingaccount . Dit is waar de bestanden van uw website worden opgeslagen.
  • Een add-on voor eLearning-beheer (ook bekend als LMS-plug-in ) om cursussen te maken en te beheren.
  • Uw onverdeelde aandacht voor de komende 45 minuten.

U kunt in minder dan een uur een online cursus met WordPress bouwen en we zullen u bij elke stap van het proces begeleiden.

Laten we beginnen.

Stap 1. Uw WordPress-website opzetten

Er zijn tal van websitebouwers en online cursusplatforms die u kunt gebruiken om uw eigen website te bouwen. We raden WordPress echter altijd aan omdat het u de maximale flexibiliteit en vrijheid biedt.

WordPress ondersteunt meer dan 39% van alle websites op internet.

Er zijn twee soorten WordPress, en beginners verwarren ze vaak.

Ten eerste is er WordPress.com, een hostingservice, en dan heb je de originele WordPress.org ook wel bekend als zelfgehoste WordPress. Zie onze gids over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org .

We raden aan om WordPress.org te gebruiken, omdat je hiermee toegang hebt tot alle WordPress-functies die je nodig hebt.

Om een ​​door uzelf gehoste WordPress.org-website te starten, heeft u een domeinnaam ($ 14,99 / jaar), WordPress-hosting ($ 7,99 / maand) en SSL-certificaat nodig om online betalingen te accepteren ($ 69,99 / jaar).

Stap 2. Installeer en configureer de MemberPress LMS-plug-in

Nu uw WordPress-website klaar is, is de volgende stap het installeren en instellen van een add-on voor het Learning Management System. Hiermee kunt u uw online cursus maken en deze aan uw website toevoegen.

Eerst moet u de MemberPress- plug- in installeren en activeren . 

MemberPress is de beste LMS-plug-in voor WordPress . Het is een alles-in-één oplossing met volledig cursusbeheer, lesplannen, abonnementen, toegangscontrole, betalingsbeheer en meer.

Cursusmakers over de hele wereld gebruiken MemberPress om winstgevende cursussen te maken en elk jaar meer dan $ 400 miljoen dollar te verdienen.

Na activering moet u de pagina MemberPress »Instellingen bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van MemberPress.

MemberPress licentiesleutel

Nadat u de informatie heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Licentiecode activeren’ om uw instellingen op te slaan.

Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad ‘Betalingen’ en op de knop (+) toevoegen klikken om een ​​betalingsgateway in te stellen. MemberPress ondersteunt PayPal en Stripe (Authorize.net-ondersteuning inbegrepen in Pro- en Plus-abonnementen).

MemberPress betalingsinstellingen

Selecteer eenvoudig uw betalingsgateway en vul vervolgens de vereiste informatie in. U kunt ook meerdere betaalmethoden instellen door nogmaals op de (+) knop te klikken en het proces te herhalen.

Vergeet niet op de knop ‘Update-opties’ te klikken om uw betalingsinstellingen op te slaan.

Stap 3. Uw eerste cursus maken

Het proces voor het maken van cursussen in MemberPress maakt het supereenvoudig om online cursussen te maken en te beheren. Het wordt geleverd met een zeer eenvoudig te gebruiken cursusbouwer waarmee u cursussen kunt maken, secties kunt toevoegen, lessen kunt bewerken en meer.

Eerst moet je de MemberPress »Cursussen pagina bezoeken waar je een knop ziet om de cursus add-on te installeren en te activeren.

Activeer cursus add-on voor MemberPress

Als u erop klikt, wordt de add-on voor MemberPress-cursussen automatisch geïnstalleerd en geactiveerd en wordt u doorgestuurd naar de cursuspagina.

Nieuwe cursus toevoegen in MemberPress-cursussen

Klik eenvoudig bovenaan op de knop ‘Nieuw toevoegen’ om uw eerste cursus te maken. Hierdoor wordt het MemberPress cursusbouwer-scherm geopend.

De cursuspagina maken

Eerst zie je de ‘Cursuspagina’ waar je een cursusonderwerp, titel en beschrijving moet opgeven. De cursusbouwer van MemberPress gebruikt de standaard WordPress- blokeditor , zodat u creatief kunt worden en een indrukwekkende cursuspagina-indeling kunt maken.

Je kunt ook ‘Cursuscategorieën’ en ‘Cursustags’ toevoegen, een uitgelichte afbeelding instellen en een uittreksel van een cursuspagina opgeven onder de cursuspagina-instellingen.

Cursuspagina-instellingen

Stap 4. Secties en lessen aan uw cursus toevoegen

MemberPress maakt het ook gemakkelijk om snel cursusinhoud toe te voegen voor elke cursus zonder naar een andere pagina te hoeven schakelen.

Schakel gewoon naar het tabblad ‘Curriculum’ en klik op de knop Sectie toevoegen om uw cursusoverzicht te maken.

Voeg cursussecties toe in MemberPress

U moet een titel voor een sectie opgeven en vervolgens op de knop Les toevoegen onder de sectie klikken om lessen toe te voegen.

Lessen toevoegen in MemberPress-cursussen

Nadat u een les heeft toegevoegd, kunt u lesinhoud toevoegen door op de knop Bewerken naast elke les te klikken.

Een les bewerken

U wordt gevraagd om uw wijzigingen op te slaan, daarna wordt uw les geopend met het bekende blokbewerkingsscherm.

Lesinhoud toevoegen

U kunt hier uw lesinhoud toevoegen met het volledige voordeel van de blokeditor. Hiermee kunt u afbeeldingen uploaden, video’s insluiten, tekst toevoegen, downloadbare digitale producten aanbieden, zoals powerpoints, pdf-eBooks, bruikbare werkbladen en ander cursusmateriaal.

Vergeet niet op de Update-knop te klikken om uw les op te slaan. U kunt terugkeren naar de cursus door op de link ‘Terug’ bovenaan de editor te klikken.

Terug naar de cursuseditor

Herhaal het proces om meer lessen aan uw cursus toe te voegen.

Als u klaar bent met het toevoegen van cursusinhoud, vergeet dan niet op de knop ‘Publiceren’ te klikken om uw cursus toegankelijk te maken voor in aanmerking komende gebruikers.

Stap 5. Aanmaken van cursuslidmaatschapsabonnementen

Met MemberPress kunt u eenvoudig online cursussen verkopen met abonnementsplannen. U kunt zoveel lidmaatschapsplannen maken als u wilt, en gebruikers kunnen een abonnement selecteren om voor uw online cursus te betalen.

Je kunt ook al je cursussen verkopen onder een enkel lidmaatschap, gratis cursussen aanbieden of je kunt voor elk plan verschillende cursussen toevoegen. Dit hangt af van hoe u uw verkooptrechter wilt structureren.

Veel mensen gebruiken een combinatie van gratis cursussen en betaalde cursussen om hun publiek op te bouwen en het passieve inkomen te maximaliseren.

Om een ​​lidmaatschap toe te voegen, gaat u naar de MemberPress »Lidmaatschappen- pagina en klikt u op de knop Nieuw toevoegen.

Maak een nieuw lidmaatschap aan

Vervolgens komt u op de pagina voor het maken van een nieuw lidmaatschap. Vanaf hier moet u eerst een titel voor dit lidmaatschapsplan opgeven en vervolgens een beschrijving toevoegen.

Maak een lidmaatschapspagina aan

Daarna kunt u de lidmaatschapsprijzen invoeren in het vak ‘Lidmaatschapsvoorwaarden’ aan de rechterkant. U kunt ook de toegangsduur kiezen uit levenslang, vervallen (terugkerend) of vast vervallen.

Vervolgens moet je naar beneden scrollen naar het gedeelte Lidmaatschapsopties. Hier kunt u geavanceerde lidmaatschapsopties configureren, zoals de aanmeldingsknop, welkomst-e-mail, prijslijst en meer.

Lidmaatschapsopties

Als u klaar bent, kunt u op de knop Publiceren klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Herhaal het proces als u meer lidmaatschapsplannen moet maken.

Stap 6. Beperk de toegang tot de cursus tot lidmaatschapsplannen

Het beste van het gebruik van MemberPress zijn de krachtige regels voor toegangscontrole. Ze stellen u in staat te beslissen wie toegang krijgt tot uw online cursus.

Ga eenvoudig naar de pagina MemberPress »Regels en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Maak een nieuwe toegangsregel

Dit brengt je naar de regelwizardpagina. Eerst moet u de inhoud selecteren die u wilt beschermen in het gedeelte ‘Beveiligde’ inhoud.

Regels voor toegang tot inhoud

Hier hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een enkele cursus onder de beschermde inhoud.

Daaronder moet u de voorwaarden selecteren waaraan gebruikers moeten voldoen om toegang te krijgen tot die inhoud. We hebben hier bijvoorbeeld ons lidmaatschapsplan gekozen.

Vergeet niet op de knop ‘Regel opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

MemberPress maakt het gemakkelijk om gebruikers eenvoudig naar de pagina te sturen waar ze zich kunnen registreren en aanmelden voor uw cursus door een lidmaatschapsplan te kopen.

Het genereert automatisch een link voor elk lidmaatschapsplan dat u overal op uw site kunt toevoegen.

Bewerk gewoon een lidmaatschapsplan en u ziet de link onder de lidmaatschapstitel. U kunt ook handmatig uw domeinnaam invoeren, gevolgd door / register / uw-lidmaatschapstitel /

Lidmaatschap aanmelden link

U kunt deze link overal op uw website toevoegen in een bericht, pagina of navigatiemenu en het zal gebruikers naar de registratiepagina leiden.

Voorbeeld van registratiepagina

U kunt deze link zelfs delen op uw verkooppagina’s, webinars, podcasts, Facebook-groep, sociale media en andere verkeerskanalen.

Pro-tip: we raden u aan PrettyLinks te gebruiken om gedenkwaardige korte links te maken om te delen in podcasts, webinars en sociale media.

Stap 8. Bekijk een voorbeeld en pas uw online cursus aan

Met MemberPress kunt u standaard de klassemodus gebruiken, wat betekent dat uw cursuspagina’s en inhoud er altijd goed uitzien, ongeacht welk WordPress-thema u gebruikt .

U kunt eenvoudig een cursus gaan bekijken door naar:

https://example.com/cursussen/

Vergeet niet om example.com te vervangen door uw eigen domeinnaam.

Je ziet al je cursussen daar vermeld. U kunt op het menu ‘Voorbeeld als’ klikken om te zien hoe het eruit zou zien voor de uitgelogde gebruikers.

Cursuspagina in MemberPress

Als u op een cursus klikt, wordt de cursus geopend en kunt u cursusoverzicht, secties en lessen zien. Het is supergemakkelijk om te navigeren en houdt ook de voortgang van de gebruiker bij, zodat ze kunnen doorgaan waar ze waren gebleven.

Cursusnavigatie

U kunt de sjablonen van de cursuspagina ook aanpassen door naar Uiterlijk » Pagina Aanpassen te gaan en op het tabblad ‘MemberPress Classroom’ te klikken.

Cursusweergavepagina's aanpassen

Hier kunt u uw merklogo uploaden en de kleuren wijzigen zodat ze overeenkomen met de rest van uw website.

Vergeet niet op de knop Publiceren te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 9. Uw online cursus verkopen met krachtigere functies

Zowel MemberPress als WordPress zijn superflexibel. Hierdoor kunt u ze met andere tools gebruiken om uw bedrijf te laten groeien en meer gebruikers te bereiken.

U kunt bijvoorbeeld een krachtige lidmaatschapssite / community maken die naast cursussen ook betaalde inhoud en speciale voordelen biedt.

U kunt MemberPress ook gebruiken met andere LMS-plug-ins zoals LearnDash . Hierdoor kunt u LearnDash gebruiken voor het maken van cursussen en MemberPress gebruiken voor krachtige abonnementen, betalingen, lidmaatschappen en andere functies.

Als alternatief, als u andere items wilt verkopen, zoals fysieke goederen die verband houden met uw cursus, swags, enz., Dan kunt u WooCommerce gebruiken om betalingen en bestellingen te beheren. Hiermee kunt u een goede online winkel voor uw website bouwen.

Stap 10. Uw online cursus promoten

Het andere voordeel van de combinatie WordPress + MemberPress is dat het u ook gemakkelijker maakt om uw online cursus te promoten en online geld te verdienen.

Laten we eens kijken naar enkele manieren om uw online cursus te promoten, doelgroepen aan te trekken en deze succesvol te maken.

1. Maak bestemmingspagina’s voor uw online cursussen

Uw WordPress-thema zou u kunnen helpen bij het maken van een zeer boeiende website. Het kan echter zijn dat u snel landingspagina’s moet maken om cursusdetails te beschrijven, instructeurs te presenteren, speciale aanbiedingen te markeren, enz.

Het is bewezen dat aangepaste bestemmingspagina’s en verkooppagina’s de cursusverkoop verhogen.

We raden aan SeedProd te gebruiken . Het is de beste WordPress-paginabuilder en stelt u in staat om professionele lay-outs voor bestemmingspagina’s te maken zonder code te schrijven.

SeedProd

2. Leer de basisprincipes van SEO

Zoekmachines zijn de nummer 1 verkeersbron voor de meeste websites op internet. Dit is waarom u moet leren hoe u uw online cursuswebsite hoger scoort in zoekmachines.

Met de hulp van WordPress-plug-ins en enkele basis-best practices voor SEO, zou je gemakkelijk kunnen concurreren met de grote jongens.

We raden gebruikers nu aan om All in One SEO voor WordPress-plug-in te gebruiken.

3. Houd marketinggegevens bij

Veel beginners ontwikkelen hun marketingstrategie op basis van giswerk. U hoeft dat niet te doen als u actuele gegevens kunt krijgen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Daarvoor heb je MonsterInsights nodig . Het helpt u Google Analytics te installeren en voor mensen leesbare rapporten te zien in uw WordPress-dashboard.

U kunt zien waar uw bezoekers vandaan komen, wat ze doen op uw website, uw meest populaire pagina’s en meer. U kunt vervolgens uw website verbeteren om uw conversies te verbeteren en de verkoop te stimuleren.

4. Begin met het samenstellen van een e-maillijst

Na een tijdje zou je merken dat de meeste bezoekers die naar je website komen zich niet aanmelden voor je online cursus. Het probleem is dat u die gebruikers niet kunt bereiken zodra ze uw website verlaten.

Om dit aan te pakken, moet u een e-mailnieuwsbrief starten . Op deze manier kunt u e-mailadressen verzamelen en deze gebruikers bereiken en terugbrengen naar uw website.

We raden aan om Constant Contact of ConvertKit te gebruiken voor e-mailmarketing.

Als u op zoek bent naar alternatieven, bekijk dan onze vergelijking van de beste e-mailmarketingdiensten .

5. Zet websitebezoekers om in abonnees en klanten

De meeste bezoekers die naar uw website komen, vertrekken zonder zich in te schrijven voor uw online cursus. Daarom is het belangrijk om degenen die bezoekers in de steek laten om te zetten in abonnees of betalende klanten.

Dit wordt conversie-optimalisatie genoemd.

De beste tool voor de klus is OptinMonster . Het is de beste conversie-optimalisatiesoftware op de markt en helpt u uw bedrijf te laten groeien met meer leads en verkopen.

Raadpleeg onze gids over hoe u websitebezoekers in klanten omzet voor meer informatie .

Nog meer tools nodig? Bekijk onze complete lijst met de beste tools om uw WordPress-website als een echte professional te laten groeien .

Veelgestelde vragen over het maken van een online cursus (FAQ’s)

In de afgelopen 10 jaar hebben we duizenden ondernemers geholpen bij het opzetten van hun eigen online cursus. Hieronder staan ​​de antwoorden op de meest gestelde vragen over het maken van een online cursus.

Hoe kan ik video’s van hoge kwaliteit maken voor mijn cursus?

Video’s zijn een belangrijk onderdeel van online cursussen. Het helpt u uw vakkennis beter te demonstreren en contact te maken met uw publiek.

Als u net begint, hoeft u niet te investeren in luxe videoapparatuur. Een goede Ultra HD-webcam zoals Logitech Brio is voor de meeste gebruikers voldoende.

Voor screencasts en schermopnames kun je Camtasia of Screenflow voor Mac gebruiken.

Ons team is onlangs begonnen met het gebruik van het online videobewerkingsplatform Descript , en het kan uw workflow aanzienlijk verbeteren.

Kan ik andere online leerplatforms gebruiken met WordPress?

Er zijn veel online cursusplatforms die u kunt gebruiken om cursussen te bouwen en te verkopen.

Dit omvat Teachable , Thinkific , Kajabi, Udemy, etc.

U kunt ze allemaal naast uw WordPress-website gebruiken. Afhankelijk van uw behoeften kunnen deze platforms een eenvoudigere oplossing bieden voor het maken van online cursussen.

Ze zijn echter over het algemeen duurder en / of nemen een inkomstenaandeel op uw cursusverkoop.

Wat is het beste webinarplatform voor cursusmakers?

Er gaat niets boven live webinars als het gaat om online onderwijs. U kunt gebruiken om de betrokkenheid van uw publiek te vergroten en het lidmaatschapsbehoud te verbeteren.

We hebben hier de beste webinarplatforms vergeleken .

Met de meeste van deze oplossingen kunt u live webinars en geautomatiseerde evergreen-webinars maken en worden ze geleverd met tal van functies voor webinarbetrokkenheid.

Hoe kan ik mijn cursusidee valideren?

Het maken van online cursusinhoud kost veel tijd en moeite. Daarom raden we gebruikers altijd aan om hun cursusidee voor handen te valideren.

Er zijn verschillende manieren om een ​​cursusidee te valideren.

U kunt een peiling of enquête op uw website houden, om feedback van het publiek vragen op sociale media of uw populairste blogposts of YouTube-video’s bekijken, want vaak kunnen de meest populaire in cursussen worden omgezet.

Wat is het enige “weinig bekende” ding dat ik kan doen om mijn online cursus succesvol te maken?

Hoewel er veel tactieken zijn die u kunt gebruiken om uw idee voor een online cursus succesvol en winstgevend te maken.

De weinig bekende tactiek die echt goed werkt, zijn casestudy’s. Helaas gebruiken niet genoeg cursusmakers ze.

Met een casestudy kunt u de meest succesvolle studenten in uw gemeenschap onder de aandacht brengen. Dit is niet alleen een aanmoediging voor anderen, maar het kan ook degenen helpen die niet weten hoe ze het maximale uit uw producten kunnen halen.

We gebruiken casestudy’s in veel van onze eigen bedrijven voor sociaal bewijs om conversies te stimuleren, maar ook om onze nieuwe gebruikers te helpen aanmoediging en motivatie te vinden.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om eenvoudig een succesvolle online cursus in WordPress te maken. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *